Web Analytics Made Easy - Statcounter

از خرید یک قایق نیروی دریایی ایرلند که دوباره به عنوان "قایق بادبانی تفریحی" ثبت‌ شده است تا کمک طلبیدن از یک شرکت کانادایی برای جذب شبه‌نظامیان سودانی؛ طرف‌های متخاصم در لیبی تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد را دور زده‌اند.

به گزارش ایسنا،‌ به نقل از خبرگزاری فرانسه، این نتیجه نهایی گزارشی تقریباً ۴۰۰ صفحه‌ای است که به تازگی توسط کارشناسان سازمان ملل منتشر شده است؛ گزارشی که مجموعه‌ای از شرکت‌ها و قدرت‌های خارجی را به نقض تحریم سال ۲۰۱۱ از طریق تحویل سلاح یا شبه‌نظامی به این کشور شمال آفریقا متهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلیفه حفتر، رهبر نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی ماه آوریل تهاجمی را علیه دولت توافق ملی مستقر در طرابلس آغاز کرد که این کمپین نظامی، به گفته کارشناسان این هیات سازمان ملل، "انتقال‌های جدید تجهیزات به لیبی را به دنبال داشت."

این گزارش با اشاره به اینکه برخی از این انتقال‌ها از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بودند، تاکید کرد چنین انتقال‌هایی با توجه به رعایت نکردن مطابقتش با تحریم‌ها، مکرر و گاه آشکار است. کارشناسان سازمان ملل نتیجه می‌گیرند "تحریم تسلیحاتی ناکارآمد بوده و منجر به انتقال منظم ادوات نظامی از طریق دریایی و هوایی به لیبی شده است".

به عنوان مثال، آن‌ها از جزئیات روند مبهمی پیرامون انتقال یک کشتی گشتی نیروی دریایی ایرلند به نیروهای خلیفه حفتر پرده برداشتند. این قایق در مارس ۲۰۱۷ به قیمت ۱۱۰ هزار یورو (۱۲۲ هزار دلار) توسط دولت ایرلند به یک شرکت هلندی فروخته شده و سپس به قیمت ۵۲۵ هزار دلار توسط یک شرکت اماراتی خریداری و دوباره در پاناما به عنوان "قایق بادبانی تفریحی" ثبت شد.

طرف های خارجی

این کشتی متعاقباً توسط نیروهای خلیفه حفتر با قیمت ۱.۵ میلیون دلار خریداری شد.

بنا بر این گزارش، این کشتی قرار بود در اسکندریه مصر تحویل داده شود، اما در عوض محققان سازمان ملل متحد دریافتند که این کشتی به جای آن وارد شهر ساحلی بنغازی در شرقی لیبی شد، بدون آنکه هیچگاه در بندر مصر لنگر انداخته باشد.

این گزارش حاکی از آن است، زمانی که این کشتی به بنغازی تحت کنترل نیروهای خلیفه حفتر رسید، با ادوات نظامی مشابهی از جمله یک توپ کالیبر ۴۰ و دو توپ ۲۰ میلیمتری پر شد تا دوباره شبیه یک کشتی نیروی دریایی ایرلند شود.

غسان سلامه، رئیس هیات سازمان ملل متحد در لیبی در مصاحبه ماه گذشته با خبرگزاری فرانسه، فعالیت تشدیدکننده "طرف‌های خارجی" را محکوم کرد. این گزارش سازمان ملل متحد، اردن، امارات متحده عربی و ترکیه را به عنوان ناقضان مداوم تحریم نشان می‌دهد، در حالی که امان و ابوظبی تسلیحات را به دست خلیفه حفتر می‌رساندند و آنکار دولت توافق ملی را مجهز می‌کرد.

تسلیحات پیشرفته‌تر بیشتر و بیشتری از جمله هواپیماهای بدون سرنشین، خودروهای زرهی و موشک‌های ضد تانک در ماه‌های اخیر به دست کمپ‌های دو طرف رسیده است. این گزارش امارات متحده عربی را به تحویل سامانه دفاع هوایی روسیه (Pantsir-S۱) به نیروهای خلیفه حفتر متهم می‌کند.

شبه‌نظامیان سودانی

در این گزارش آمده است که مزدوران خارجی توسط هر دو طرف از جمله از سودان و چاد استخدام شده‌اند، اما به روس‌هایی که گفته می‌شود در کنار نیروهای خلیفه حفتر بوده‌اند و مسکو به شدت تکذیب می‌کند، هیچ اشاره‌ای نشده است.

این گزارش نام افراد استخدام‌کننده و واسطه‌هایی را ذکر کرده است که از جمله شامل کسانی می‌شود که گفته می‌شود با هر دو طرف کار کرده‌اند و شبه‌نظامی در اختیار نیروهای حفتر و دولت وفاق ملی لیبی گذاشته‌اند. این کارشناسان می‌گویند که بزرگترین گروه نیروها حدود ۱۰۰۰ تن از نیروهای چریک پشتیبانی سریع سودان (RSF) برای حمایت از حفتر بوده‌اند.

آن‌ها در ۲۵ ژوئیه امسال توسط محمد حمدان دقلو، رهبر نیروهای آراس‌اف مستقر شدند؛ فردی که بازیکن اصلی در تحولات سیاسی سودان به دنبال گذار سیاسی سودان پس از  برکناری عمر البشیر در اوایل امسال بوده است. کارشناسان سازمان ملل می‌گویند که نیروهای سودانی براساس قراردادی که در تاریخ ۷ مه در خارطوم امضا شد و بین شرکت کانادایی Dickens & Madson و حمدان دقلو به نیابت از شورای نظامی سودان بود، به لیبی اعزام شدند.

در این قرارداد که ضمیمه گزارش سازمان ملل شده است، این شرکت به دقلو تعهد کرده بود که "در ازای کمک‌های نظامی" تلاش می‌کند "تا برای شورای شما تأمین اعتبار کند. " نیروهای پشتیبانی سریع سودان در تماس خبرگزاری فرانسه، اعزام هرگونه نیرو به لیبی را تکذیب کرده‌اند.

این کارشناسان گفتند که آن‌ها هنوز هم در حال بررسی نقشی هستند که این شرکت کانادایی در استقرار ادعایی نیروهای سودانی ایفا کرده است. آن‌ها از مداخله مداوم و فزاینده بازیگران بین‌المللی و منطقه‌ای، اعم از دولتی و غیر دولتی ابراز تأسف کردند.

این هفته آنکارا حتی قول داد که در صورت لزوم نیروهایی را برای پشتیبانی از دولت توافق ملی به لیبی اعزام کند و این باعث افزایش تنش‌ها می‌شود. غسان سلامه در تلاش برای احیای روند سیاسی، کنفرانس بین‌المللی را در اوایل سال ۲۰۲۰ در برلین با هدف اعلام‌شده پایان دادن به اختلافات بین‌المللی در مورد لیبی برپا کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دولت وفاق ملی لیبی خلیفه حفتر سازمان ملل متحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۹۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروهای مسلح با تحریم‌ها موفق به ساخت مدرن‌ترین موشک‌ها شد

دادستان انتظامی قضات کشور، گفت: نیروهای مسلح ما در دل تحریم‌ها موفق به ساخت مدرن‌ترین موشک‌های کروز و بالستیک نقطه‌زن شدند و در اوج اقتدار هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجت‌الاسلام والمسلمین جعفر قدیانی صبح امروز در آیین تکریم و معارفه رئیس جدید نظارت و ارزشیابی قضات دادگستری کرمان ضمن قدردانی از زحمات قضات استان، اظهار داشت: کرمان مزین به نام سیدالشهدای جبهه مقاومت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی است و امروز اگر نیروهای مسلح ما در اوج اقتدار در منطقه و جهان هستند به برکت خون این شهید والامقام و هزاران شهید دیگر است.

وی به عملیات غرورآفرین سپاه و نیروهای مسلح علیه رژیم غاصب صهیونیستی اشاره کرد و افزود: در تاریخ اسلام و پس از حیات امامان معصوم(ع) شیعه هیچ وقت به اندازه امروز عزت نداشته است و این نعمتی که است که به برکت انقلاب اسلامی، اندیشه‌های حضرت امام خمینی (ره) و رهبری حضرت آیت‌الله امام خامنه ای (مدظله العالی) تحقق یافته و شیعه به این جایگاه رسیده است.

دادستان انتظامی قضات کشور خطاب به قضات جوان، گفت: خوب است گاهی به گذشته خود مراجعه کنیم و جایگاه کشورمان در سطح  جهانی و بین‌المللی و وضعیت آن زمان را با پیشرفت‌های اکنون مقایسه کنیم؛ بیش از 45 سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد و تعداد زیادی از جمعیت کشور جوانانی هستند و قبل از انقلاب را ندیده‌اند.

وی با بیان اینکه حتی کسانی هم که قبل از انقلاب را دیده‌اند نیز گاهی یادشان می‌رود، قبل از انقلاب کجا بوده‌ایم و الان کجا هستیم، ادامه داد: این عظمت برای انقلاب اسلامی نیست که با موشک و پهپاد به رژیم صهیونیستی و آمریکا پاسخ داده شود و آنها هیچ کاری نتوانستند انجام دهند؟ این عظمت برای ایران اسلامی است که کشورهای ابرقدرت به‌دنبال خرید پهبادهای ایرانی هستند؟

قدیانی با اشاره به اینکه در دل تحریم‌ها نیروهای مسلح ما موفق به ساخت مدرن‌ترین موشک‌های کروز و بالستیک نقطه‌زن شده‌اند، گفت: باید بپذیریم که با وجود همه مشکلات و سختی‌ها، کشور رو به پیشرفت است.

دادستان انتظامی قضات کشور بیان کرد: حفظ شان و جایگاه قضات و همچنین معرفی قضات شجاع، مومن و متعهد به جامعه در دستور کار دادستانی انتظامی قضات کشور قرار دارد و قدردان زحمات شبانه روزی قضات و کارمندان پرتلاش در دستگاه قضایی هستیم.

به گزارش تسنیم، در این آیین از خدمات غلامعباس مبشری تقدیر و مختار شمس‌الدین، مستشار دادگاه تجدیدنظر استان کرمان به سمت رئیس جدید نظارت و ارزشیابی قضات دادگستری کرمان منصوب شد.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • نیروهای مسلح با تحریم‌ها موفق به ساخت مدرن‌ترین موشک‌ها شد
  • سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند
  • اسلحه واجب‌تر از نان شب؛ رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی
  • رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی در سطج جهانی
  • تسلیحات، واجب تر از نان شب / هزینه های تسلیحاتی جهان به 2.5 تریلیون دلار رسید / هزینه های تسلیحاتی در سطج جهانی رکورد زد
  • انتقاد نماینده بلژیکی از رویکرد اتحادیه اروپا در قبل نسل کشی غزه
  • بیشترین نگرانی ما در اربعین کمبود ناوگان حمل و نقل است
  • یورونیوز: پهپادهای مهاجم ایران به اسرائیل تسلیحاتی ویرانگر و مخوف هستند
  • نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی
  • نگرانی اینترنشنال از تحویل سامانه اس۴۰۰ روسیه به ایران | این سامانه چه توانایی دارد؟