Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، در اجلاس ماهیانه اتاق بازرگانی ایران غلامحسین شافعی رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور در ابتدا با اشاره به خصوصی‌سازی و اجرای اصل 44 گفت: از دیدگاه رهبر انقلاب واگذاری برخی کارخانه‌ها نه تنها منجر به تقویت بخش خصوصی نشده بلکه عملکرد نادرست مالکان جدید آن فضا را برای فعالان پرشمار و سالم بخش خصوصی نامساعد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در دیدار رهبر انقلاب با فعالان اقتصادی، ایشان فرمودند باید زنجیره تخصصی از تولید علم طراحی مهندسی و در نهایت تولید و بازاریابی تشکیل شود. ضمن آنکه مسلح کردن انقلاب به سلاح اراده تولید داخلی علاج مشکلات کشور است. ایشان تاکید کردند باید موانع تولید را رفع کرد به نحوی که اگر فعالان اقتصادی بتوانند با تکیه بر توان داخلی تحریم‌ها را بی‌اثر کنند عامل تحریم دست از ادامه آن برخواهند داشت. در عین حال بخش دولتی و خصوصی باید به یکدیگر کمک کنند و مزاحم یکدیگر نباشند.

شافعی ادامه داد: رهبری بر این امر تاکید داشته است که نباید بر خطایی از جانب تولیدکنندگان دستگاه‌های نظارتی بالای سر تولیدکننده بایستند از سوی دیگر ایشان استفاده از ظرفیت دیپلماسی در حمایت از صادرات را مورد نظر داشته است و حمایت از صادرکنندگان برای حضور در بازارهای دنیا را جدی و ضروری دانستند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به لزوم مبارزه با فساد گفت: این پدیده پیامدهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی گسترده‌ای دارد و می‌تواند مسیر رشد و توسعه اقتصادی را منحرف کرده و فعالیت‌های زیرزمینی را افزایش دهد. فساد اعتماد عمومی را از بین می‌برد و سرمایه اجتماعی را نابود می‌کند. از دیگر آثارسوء فساد می‌توان به تضعیف روحیه افراد درستکار اشاره کرد.

شافعی در خصوص مطالعات انجام شده بر روی اثرگذاری فساد بر رشد اقتصادی گفت: این پدیده باعث اثرگذاری منفی یک تا هشت درصدی بر تولیدات ناخالص داخلی خواهد گذاشت ضمن آنکه کاهش یک درصدی فساد در یک کشور صادرکننده باعث افزایش 3.53 درصدی صادرات آن کشور خواهد شد.

وی ادامه داد: فساد منجر به افزایش گسترش فقر احساسی خواهد شد که این امر خطرناک‌تر از فقر واقعی است در زمان جنگ منابع کافی در اختیار نبود و تحریم هم وجود داشت اما شاهد این‌گونه نابرابری‌ها در جامعه نبودیم و احساس امنیت مردم بهتر از شرایط کنونی بود و یک نوع همبستگی در بین مردم وجود داشت.

شافعی با بیان اینکه با اتکا به سرمایه‌های اجتماعی و انسانی می‌توان از شرایط و محدودیت‌های اقتصادی و اجتماعی فعلی خارج شد، گفت: بازگشت اعتماد به جامعه باید در دستور دولت‌ها باشد رهبر انقلاب بارها به این امر اشاره کرده و فساد را به اژدهای هفت سر تشبیه کردند که باید با آن مبارزه شود.

شافعی در خصوص لایحه بودجه گفت: برای اولین بار هیچ نظرخواهی‌ای برای تدوین بودجه از اتاق بازرگانی صورت نگرفته در حالی که سند بودجه از جمله مهمترین سندهای دولت است و آثار آن بر متغیرهای اقتصادی برای کلیه بازیگران اقتصاد روشن است. ما این را قبول داریم که سال پیش رو از نظر درآمدی سال سختی برای دولت است و شرایط ویژه‌ای حاکم است اما در این لایحه با فرض صادرات یک میلیون تدوین شده و درآمد دولت از این محل 78 هزار میلیارد تومان قصد شده، در حالی که با توجه به میزان فروش نفت در سال گذشته پیش بینی می‌شود که صادرات نفت بیش از 300 هزار بشکه در روز نباشد.

شافعی تصریح کرد: در بودجه سال آینده 53 هزار میلیارد تومان کسری داریم ضمن اینکه کل درآمد ارزی کشور 5.8 میلیارد دلار خواهد بود. از طرف دیگر برای واردات کالاهای اساسی 10.5 میلیارد دلار ارز نیاز است. این امر نشان می‌دهد ما منابع کافی نداریم با اختصاص ارز 4200 تومانی 58 هزار میلیارد تومان کسری خواهیم داشت.

رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور افزود: برآوردهای اولیه حاکی از کسری بودجه 200 میلیارد تومانی در کنار 80 هزار میلیارد تومان اوراقی است که دولت پیش بینی کرده است در حالی که جایگزین درآمدی ما برای نفت، نظام مالیاتی است. این یعنی دولت در سال آینده باید در راستای انضباط مالی گام بردارد و تعادل میان درآمد و هزینه دولت به وجود آید چون این امر بدون کوچک سازی دولت امکان‌پذیر نیست. دولت باید تعیین کند که رقم درآمد مالیاتی از کجا قرار است تامین شود یعنی رقم باید از فعالیت‌های شناسنامه‌دار تامین شود یا اینکه از پایه‌های جدید مالیاتی تامین اعتبار گردد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: ما یک پیام روشن برای حاکمیت داریم و آن تقویت تولید ملی و صادرات است ما مرتب به کسب درآمدهای جدید در بودجه تاکید داریم در حالی که کمتر به کاهش هزینه‌ها توجه می‌کنیم این در حالی که 74 درصد بودجه کل کشور متعلق به شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و موسسات غیرانتفاعی وابسته به دولت است که نسبت به بودجه سال 98 ، 16 درصد رشد داشته است.

وی افزود: با توجه به اینکه دو سوم بودجه در اختیار شرکت‌های دولتی است مجلس باید آنها را به دقت بررسی کند و بعد بر هزینه‌کرد آ‌نها نظارت جدی صورت گیرد.

وی در خصوص فروش اموال برای کسب درآمد در بودجه سال آینده گفت: واگذاری شرکت‌های دولتی با این نیت می‌توانند فرآیند خصوصی سازی را مرتفع نمایند چرا که خصوصی سازی واقعی نیازمند شناسایی خریدار دارای اهلیت و نظارت بر قبل و بعد از واگذاری است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: درآمد دولت مشکلات تدوین بودجه اتاق بازرگانی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۵۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد، لغو معافیت مالیاتی به صندوق های سرمایه گذاری ثابت ضربه وارد می کند و نتیجه آن خارج شدن سرمایه های مردم از این صندوق ها است . - اخبار اقتصادی -

مهدی طغیانی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه در قوانین مختلف معافیت ها و تخفیف هایی در حوزه های گوناگون اعمال شده است، گفت: طبق قوانین موجود شرکت ها در صورت سرمایه گذاری در بازار سرمایه مشمول تخفیف های مالیاتی می شوند که هدف از این کار نیز رونق بازار سرمایه است.

وی ادامه داد: در صورتی که سطح شناوری شرکت ها از عددی بالاتر باشند و یا اینکه اقدام به صادرات کنند، مشمول مشوق هایی می شوند؛ مجموع این مشوق ها منجر به اعمال معافیت هایی برای شرکت ها می شود.

این نماینده مجلس یادآور شد: در این شرایط مجلس در قانون بودجه 1403 مصوبه ای داشت که به موجب آن سقفی برای استفاده از معافیت ها اعمال کرد؛ شرکت های کوچک و متوسط به این سقف نمی رسند ‌‌و شامل شرکت های بزرگ می شود.

طغیانی ادامه داد: در زمان تصویب این بند، وضعیت شرکت های بزرگ از این لحاظ روشن بود که بخشی از معافیت هایشان کاهش پیدا می کند اما شرایط صندوق های سرمایه گذاری درآمد ثابت خیلی روشن نبود که آیا به آن ها هم تعمیم پیدا می کند یا خیر؛ بر این اساس ما در طرح یک فوریتی اصلاح برخی از احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیت‌های اقتصادی کشور در سال جهش تولید با مشارکت مردم به دنبال حل این موضوع هستیم و این طرح تا قبل از پایان عمر مجلس یازدهم تعیین تکلیف می شود.

وی توضیح داد: صندوق های سرمایه گذاری درآمد ثابت در قبال دریافت پول مردم به آن‌ها تعهد سرمایه گذاری و پرداخت سود ثابت می دهند لذا اگر قرار بر لغو معافیت این صندوق ها باشد شرایط تغییر می کند. چون در این صورت سپرده گذاران بانکی معاف از مالیات بوده و سپرده گذاران صندوق های سرمایه گذاری درآمد ثابت مشمول مالیات می شوند که این یک تبعیض است.

طغیانی تاکید کرد: لغو معافیت مالیاتی ضربه به صندوق های سرمایه گذاری ثابت وارد می کند که نتیجه آن خارج کردن سرمایه های مردم از این صندوق ها است، چون طرف دیگر ماجرا رقیب دیگری به نام سپرده های بانکی است که مشمول مالیات نمی شود لذا مردم پول هایشان را در بانک ها سرمایه گذاری می کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شد
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • برگزاری همایش سرمایه‌گذاری «کرمان آیدکس ۲۰۲۴»
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • آخرین خبر از پاسکاری برنامه هفتم توسعه میان مجلس و شورای نگهبان /تکلیف بودجه ۱۴۰۳ در این مجلس روشن می شود؟
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم