Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرآنلاین، حضور در انتخابات برای اصلاح‌طلبان همیشه یک خوان بیشتر داشته است، خوان شورای نگهبان که بیشتر مواقع اصلاح‌طلبان نتوانسته‌اند آن را رد کنند و زودتر از موعد کارزار انتخابات را با مهر ردصلاحیت‌ روی پرونده‌شان ترک کرده‌اند.

اما علی رغم گلایه‌ها و انتقادات صریح اصلاح‌طلبان از شورای نگهبان، از مدت ها قبل بحث رایزنی با شورای نگهبان برای کم کردن هزینه های عبور از این خوان زمزمه وار مطرح می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته ایده رایزنی با شورای نگهبان اولین بار نیست که به ذهن اصلاح‌طلبان خطور می‌کند،‌ آنچنان که احمد خرم وزیر دولت اصلاحات پیشتر در گفتگویی با خبرآنلاین گفته بود؛ «در مجلس هفتم، شورای نگهبان سه هزار و ۴۰۰ نفر را رد صلاحیت کرد. در آن زمان من در دولت آقای خاتمی حضور داشتم. در آنجا تصمیم عاقلانه‌ای گرفته شد که هیئتی را برای مذاکره با شورای نگهبان تعیین و مامور کنیم. پنج نفر از اعضای معتدل دولت خاتمی نیز مامور این کار شدند تا رد صلاحیت‌ها تعدیل شود. شورای نگهبان ساعت ۳ بعدازظهر را برای مذاکره تعیین کرد. زمانی که این هیئت به آنجا رفت حتی آبدارچی شورای نگهبان نیز در ساختمان حضور نداشت و همه رفته بودند».

روایت اعضای شورای نگهبان از رفت و آمدهای اصلاح طلبان

تنها چند روز بعد از پایان ثبت نام کاندیداهای مجلس یازدهم و در روزهایی که گلایه از حضور کمرنگ اصلاح طلبان در این مرحله بالا گرفته بود، یک عضو شورای نگهبان با انتشار عکس سه چهره شاخص اصلاح طلب از رفت و آمدها به این شورا خبر داد. هادی طحان نظیف از اعضای حقوقدان شورای نگهبان که به تازگی به جمع اعضای این شورا پیوسته در صفحه شخصی خود در اینستاگرام خبر از رفت و آمد برخی چهره‌های اصلاح‌طلب از جمله محمدرضا عارف، مجید انصاری و محمدصادق خرازی به شورای نگهبان داد و نوشت؛«داور خوب کسی است که اظهارات طرفین و مستندات را خوب بشنود و پس از بررسی و تطبیق با موازین قانونی اعلام نظر کند. شورای نگهبان داور ملی انتخابات است. مسابقه ای که جناح های سیاسی با یکدیگر رقابت می کنند و نهایتا پیروز آن مردم اند».

روز گذشته نیز عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان درباره این رفت‌وآمدها به شورای نگهبان گفته بود: «ما در شورای نگهبان باید پاسخگو باشیم و افراد، نمایندگان احزاب و گروه‌ها از گذشته به شورای نگهبان رفت و آمد دارند، سوال‌هایی دارند و ما باید به آن‌ها توضیح دهیم و پاسخگو باشیم و از حضورشان استقبال می‌کنیم. نشست‌هایی نیز برگزار شده که متعارف است و در اخبار هم مطرح می‌شود و بیشتر برای توضیح عملکرد شورای نگهبان بوده است».

در همین رابطه به سراغ مجید انصاری رفتیم تا از او بپرسیم که جلسه او با شورای نگهبان درباره چه بوده و آیا توفیقی درباره تائید صلاحیت اصلاح‌طلبان داشته‌اند یا نه. مجید انصاری درباره جزئیات جلسه با شورای نگهبان گفت: آقای کدخدایی درخواست کرده بودند که جلسه‌ای با اعضای شورای نگهبان داشته باشیم، من هم جمع‌بندی‌های خودم را که طی یک مدت طولانی از جمله زمان حضورم به عنوان معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، درباره آسیب‌شناسی مجلس و مشکلاتی که درباره مجلس وجود دارد، می‌خواستم ارائه کنم که بعضی از این موارد می‌توانست در روند بررسی و تائید صلاحیت‌ها موثر باشد.

گزارشم درباره دلایل کاهش اثرگذاری مجلس بود

عضو مجمع روحانیون مبارز گفت: گزارش من یک گزارش تفصیلی بود که شامل اشکالات به وجود آمده در ادوار مختلف مجلس و کاهش اثرگذاری قوه مقننه و نمایندگان مجلس است که در آن به بررسی علل و عوامل آن پرداخته‌ام و دسته‌بندی‌هایی داشته‌ام و یک بخشی از آن مربوط به شورای نگهبان است.

او درباره نتیجه جلسه با شورای نگهبان گفت: من می‌خواستم این موارد را در جلسه با شورای نگهبان مطرح کنم، اما روزی که برای جلسه به شورای نگهبان رفته بودم، همان روز سامانه ثبت دارایی مسئولان در شورا مستقر شده بود و اعضای شورای نگهبان مشغول مراحل ثبت دارایی‌های خودشان بودند و به تدریج به جلسه آمدند و جلسه به طور کامل شکل نگرفت، لذا فرصت نشد من در این باره صحبت کنم و درباره موضوعات دیگری بحث کردیم.

قرار شد جلسه ای با حضور همه اعضای شورا داشته باشیم

وی افزود: موضوع مدنظر من به جلسه دیگری موکول شد و قرار شد که اعضای شورای نگهبان یک وقتی بگذارند که من بروم و مسائل را توضیح بدهم. انصاری درباره اینکه آیا قرار است این جلسات ادامه‌دار باشد، گفت: جلساتی که در کار نیست. آن جلسه‌ای که من رفته بودم به طور کامل تشکیل نشد و من می‌خواستم که همه اعضای شورا در جلسه حضور داشته باشند و چون به تدریج آمدند ما مباحث دیگری را مطرح کردیم.

بحثی درباره ردصلاحیت ها نشد

این چهره سیاسی اصلاح‌طلب درباره طرح موضوع ردصلاحیت‌ها با شورای نگهبان هم گفت: اصلا درباره ردصلاحیت‌ها بحثی نشد و در آینده هم اصلا قرار نیست من درباره تائید صلاحیت‌ها یا ردصلاحیت‌های افراد بحث کنم و می‌خواهم درباره شیوه کار مباحثی را مطرح کنم و قرار نیست درباره اصلاح‌طلبان بحث کنم.

او با بیان اینکه موضوع بحث او کلی است و قرار نیست مصداقی باشد، گفت: بحث من از اول هم کلی بود و من درخواست کرده بودم که با شورای نگهبان جلسه‌ای بگذاریم و درباره شیوه کار و روندهای رسیدگی و مسائلی که می‌تواند به بهبود وضع مجلس کمک کند، صبحت کنیم نه موضوع ردصلاحیت‌ها.

اعضای شورای نگهبان از مباحث مورد نظر من استقبال کردند

انصاری درباره استقبال شورای نگهبان از نظراتش هم گفت: دوستان شورای نگهبان که استقبال کردند و دلیلش همین بود که برای طرح این موضوعات وقت تعیین کردند، اما متاسفانه در آن جلسه وقت نبود و ان‌شاءالله در جلسه بعدی به این موضوع خواهیم پرداخت.

قبلا هم جلسه ای مفصل با آیت الله جنتی داشتم

وی افزود: من چند سال پیش هم که معاون پارلمانی دولت یازدهم بودم، بخشی از این مطالب را در جلسه با آیت‌الله جنتی مفصل مطرح کردم و این مطالب هم در همان راستا است. انصاری البته در پاسخ به این سوال که واکنش آیت‌الله جنتی به توضیحات وی چه بوده است، گفت: این موضوع مربوط به چند سال پیش است، به آن نپردازیم.

کد خبر 470306 برچسب‌ها عباسعلی کدخدایی مجلس - انتخابات مجید انصاری شورای نگهبان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: عباسعلی کدخدایی مجلس انتخابات مجید انصاری شورای نگهبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۷۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در نود و یکمین جلسه شورای شهر ساری چه گذشت؟

نود و یکمین جلسه صحن علنی شورای شهر ساری با سوالاتی از سوی یکی از اعضای شورای شهر از شهردار گذشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، نود و یکمین جلسه صحن علنی شورای شهر ساری شامگاه یکشنبه _شانزدهم اردیبهشت_ در حالی برگزار شد که سیدحسین یوسفی از اعضای شورای شهر ساری به ارائه ۱۰ سوال در موضوعاتی چون دلایل ابتر ماندن پروژه‌های نیمه تمام مثل پل تا پل، صفرآباد، ابن شهر آشوب و پیاده‌راه قارن، علت عدم راه‌اندازی کارخانه آسفالت به رغم نیاز مبرم معابر شهر به آسفالت و چالش‌هایی که به‌دنبال دارد، وضعیت قرارداد پروژه پارک جنگلی شهید نوبخت، عدم تکمیل طرح هدایت آب‌های سطحی، قانونمند کردن فرایند اخذ عوارض ارزش افزوده، فعالیت‌های فرهنگی و اعتماد به سازمان فرهنگی شهرداری و واگذاری فعالیت‌ها به این سازمان، دلایل عدم رشد سرمایه‌گذاری در شهرداری به رغم وجود سازمان سرمایه‌گذاری در شهرداری و کمیسیون سرمایه‌گذاری در شورای شهر، دلیل استفاده از یک نفر در دو شغل مهم (معاونت شهرسازی و سرپرستی شهرداری منطقه دو) و دیده نشدن نیروهای تحصیل‌کرده و متخصص بدنه شهرداری در واگذاری مسئولیت‌ها، مدیریت نحوه پرداخت تسهیلات ۱۲۰ میلیاردی بانک شهر با توجه به فرارسیدن سررسید و کمرنگ بودن حضور میدانی شهردار خصوصاً در مناطق کم برخوردار از حسین قبادی پرداخت.

پرویز شعبانی رئیس شورای اسلامی شهر ساری نیز در ابتدای این جلسه تصمیم‌گیری و نظارت را جزو وظایف ذاتی شورا عنوان و اظهار کرد: هدف از نظارت هدایت امور به سمت بهبودی است و قانون‌گذار برای امر مهم نظارت، برخی ابزارهای قانونی را در اختیار اعضای شوراها قرار داده تا با استفاده از آن به وظیفه نظارتی خود عمل کنند.

وی با تاکید بر اینکه یکی از ابزارهای نظارتی، تذکر و سوال است، افزود: اعضای شورا طبق ماده ۸۳ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراها چنانچه در عملکرد شهرداری به مسئله‌ای ایراد داشته باشند، می‌توانند تذکر بدهند و اگر مفاد مربوط به تذکر رعایت نشد، موضوع را به‌صورت سوال مطرح خواهند کرد.

رئیس شورای اسلامی شهر ساری ادامه داد: تذکر و سوال در مناسباتِ اعضای شورا و شهردار، امری کاملاً طبیعی و متداول بوده و به منظور شفافیت امور، رفع کاستی‌ها و افزایش تعامل صورت می‌گیرد و نباید آن‌را به اختلاف و مُچ‌گیری تعبیر کرد.

شعبانی ضمن تشکر از زحمات شهردار و مجموعه شهرداری برای رفع مشکلات و ارتقای خدمات مطرح کرد: با همه تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد بالاخره ضعف‌هایی هم وجود دارد و بروز کاستی‌ها در تشکیلاتی مثل شهرداری با مأموریت‌های متنوع و متعدد و بار سنگینی که بر دوش دارد، اجتناب ناپذیر است و شورا و شهرداری هر یک در حیطه تکالیف قانونی خود باید برای رفع آن همت کنند.

وی عنوان کرد: در همین راستا سید حسین یوسفی عضو شورا سوالاتی دارد که مطرح و شهردار نیز پاسخ می‌دهند و از آن‌جا که بهبود عملکرد مجموعه مدیریت شهری و جلب رضایت مردم، هدف و دغدغه مشترک شورای اسلامی شهر و شهرداری است، یقین دارم هم عضو شورا و هم شهردار با رویکرد مثبت به این موضوع نگاه کرده‌اند.

رئیس شورای اسلامی شهر ساری خاطرنشان کرد: انتظار داریم اصحاب رسانه با رویکرد منصفانه و با واقع‌گرایی به انعکاس مطلب بپردازند و به تحقق اهدافِ سازنده‌ی این سوال و جواب کمک کنند.

کد خبر 750930

دیگر خبرها

  • ببینید | هشدار آیت‌الله هاشمی به دادن اختیارات به شورای نگهبان در سال ۶۳
  • جلسه استیضاح شهردار ساری برگزار شد
  • در نود و یکمین جلسه شورای شهر ساری چه گذشت؟
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • سخنگوی شورای نگهبان: لایحه حجاب هنوز کار دارد؛ ایرادات همچنان باقی است /کنایه به روحانی: وقتی تایید می شوید، سطح درک شورا بالاست؟ /تایید تشکیل سازمان «سپند»
  • تایید طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها
  • توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد
  • مذاکرات مهدی کروبی با شورای نگهبان به روایت آیت الله هاشمی /سردار سلیمانی و ناطق نوری مهمانم بودند /آقای حجازی از بهزاد نبوی دلخور بود