Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، در پایان سال 2019 مقامات کشورهای مختلف در حال پیش بینی قیمت نفت برای سال آینده هستند. این حجم از اطلاعات می تواند گمراه کننده باشد ولی تمرکز بر فقط دو کشور می تواند برای به دست آوردن چشم اندازی از آینده نفت کافی باشد.

 این دو کشور چین و هند هستند. چین و هند بزرگترین مصرف کنندگان نفت دنیا هستند و روی هم تقریباً یک پنجم نفت دنیا را مصرف می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جان کمپ تحلیلگر بازار نفت رویترز در آخرین یادداشت خود در مورد پیچیدگی پیش بینی قیمت نفت گفت بهتر است توجهمان به بزرگترین مصرف کنندگان نفت جهان باشد چون آنها بیش از 50 درصد نفت جهان را می سوزانند. وقتی صحبت از روند قیمت نفت در سال های اخیر می شود، چین و هند از نظر اهمیت از آمریکا پیشی می گیرند.

 تقاضا برای نفت در چین و هند بسیار سریعتر از کشورهای دیگر رو به رشد است. تقاضای نفت در چین با میانگین نرخ سالانه 5.5 درصد رشد می کند. رشد تقاضای نفت در هند هم از 2008 برابر با 5.1 درصد بوده است. در این بین،  تقاضای آمریکا تنها 0.5درصد طی یک دهه گذشته رشد داشته است.

 دلیل دیگری هم وجود دارد که چرا برای پیش بینی آینده قیمت نفت باید به چین و هند توجه کرد. هر دوی این کشورها تا حد زیادی متکی به واردات نفت هستند.  70 درصد نفت مصرفی چین وارد میشود. در هند این مقدار بالاتر است و به بیش از 80 درصد می‌رسد.

 میانگین مصرف روزانه نفت در چین در 2018 معادل 13.5 میلیون بشکه در روز بوده است. این رقم برای هند 5.1 میلیون بشکه در روز است. بنابراین تعجبی وجود ندارد که هرگونه خبر اقتصادی از چین و بعد از آن هند می تواند قیمت نفت را تغییر دهد.

 شاید اغراق آمیز باشد که بگوییم چین و هند تنها مصرف‌کنندگان نفت هستند که برای پیش بینی قیمت این محصول اهمیت دارند. علی رغم رشد متوسط تقاضا در آمریکا، این کشور هنوز هم بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا است و حدود 20 میلیون بشکه نفت خام در روز مصرف می کند.

 به همین دلیل است که گزارش‌های هفتگی اداره اطلاعات انرژی آمریکا طرفداران زیادی در میان تاجران نفت دارد، حتی با وجود اینکه مبنای این گزارشات حدس و گمان است نه اطلاعات واقعی و ارقام منتشر شده توسط این اداره اغلب پس از انتشار اطلاعات شرکت های نفتی اصلاح می شود.

 جالب این است که به نظر می رسد هیچ کس توجهی به واردات نفت آمریکا ندارد. طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، این کشور در هفته اول دسامبر 6.9 میلیون بشکه در روز نفت وارد کرده است. این مقدار بیش از یک چهارم مصرف داخلی آمریکا و بیشتر از کل مصرف هند است ولی رقم واردات نفت آمریکا مقیاس معمولی برای تعیین قیمت نفت نیست. دلیل اصلی آن هم می‌تواند روند رشد تقاضا باشد.

 علیرغم کاهش اهمیت آمریکا برای تعیین قیمت نفت به عنوان یک مصرف کننده، این کشور تبدیل به عاملی برای تخمین بخش عرضه نفت شده است. آمریکا تنها طی چند سال تبدیل به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت دنیا شده است. بنابراین در بخش عرضه باید حواسمان به آمریکا، اوپک و روسیه باشد و در بخش تقاضا توجه به چین و هند کافی است. هر اتفاقی که در این دو اقتصاد بیفتد فوراً بر قیمت نفت تاثیر می گذارد. یک نمونه از این تاثیر گذاری کاهش قیمت نفت به خاطر جنگ تجاری چین و آمریکا علی رغم کاهش تولید اوپک است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت نفت نفت نفت خام مصرف نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۹۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف ماهانه ۸۵ هزارتن تخم مرغ در کشور

حمیدرضا کاشانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: قیمت کنونی هرکیلو تخم مرغ درب مرغداری ۳۰ هزارتومان و هر شانه ۶۰ هزارتومان است که متاسفانه کماکان کمتر از نرخ تمام شده و منطقی عرضه می شود.

به گفته او، با توجه به تغییر مولفه های تولید و زیان مرغداران، انتظار می رود که هرچه سریع تر قیمت مصوب اصلاح شود تا حذف گله ها شدت نگیرد.

کاشانی تولید روزانه تخم مرغ را ۳ هزار و ۷۰۰ تن اعلام کرد و افزود: بنابر آمار ماهانه حداکثر ۸۵ هزارتن تخم مرغ در کشور مصرف می شود.

رئیس اتحادیه مرغداران میهن گفت: بنابر آمار ماهانه ۱۰ هزارتن تخم مرغ مازاد تا خرداد ماه باید از مرغداران خرید تضمینی شود تا بازار به تعادل برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • لواندوفسکی: توپ طلای 2021 حق مسی بود؛ بلینگام و ام باپه بهترین بازیکنان دنیا هستند
  • شروط معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه در انتقال املاک تعیین شد
  • تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت؟
  • چه فاکتورهایی بر تعیین قیمت بیت کوین تأثیرگذار هستند؟
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • یک گرم چای سنواتی هم تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است
  • چای سنواتی تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • مصرف ماهانه ۸۵ هزارتن تخم مرغ در کشور