Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدرتعلی حشمتیان نایب رئیس خانه احزاب در گفت‌وگو با خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سؤال که آیا احزاب موجود در کشور توانسته‌اند کارایی لازم را داشته باشند، گفت: از زمانی که احزاب شروع به گرفتن مجوز کردند، تا سال ۹۲، ۲۵۶ حزب به ثبت رسیده بودند، ولی قانون احزاب مربوط به سال ۱۳۶۰ بود که از سال ۹۵ مقرر شد، احزابی که بتوانند خود را با قوانین جدید وفق دهند اجازه فعالیت داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او ادامه داد: طبق این قانون هر حزب ملی باید ۳۰۰ نفر را در کنگره خود، در یک سوم استان‌ها دفتر نمایندگی و هر حزب استانی، ۲۰۰ نفر را در کنگره خود داشته باشد که بعد از اجرای این قانون، تعداد احزاب به ۱۱۶ حزب کاهش یافت و از بین آنها ۸۲ حزب ملی و ۳۴ حزب استانی در سطح کشور داریم.

لزوم اتحاد جریانات و احزاب همسو

حشمتیان در رابطه با مجوز دادن به احزاب توضیح داد: در این خصوص مشکلی ندارم، ولی به نظرم احزاب و تفکرات همسو با هم، هر قدر بتوانند با یکدیگر متحد شوند می‌توانند موفق‌تر ظاهر شوند. ما در خانه احزاب و مجلس هم می‌بینیم که سه فراکسیون اصولگرایان، اصلاح طلبان و مستقلین و اعتدالگرایان در حال رقابت با هم هستند. در مجلس آتی هر سه جریان حضور خواهند داشت و هیچ جریانی نمی‌تواند بر جریان دیگر برتری داشته باشد یا بر جریان دیگر غالب باشد و به نظرم اگر سه جریان بتوانند با هم همکاری کنند بهتر خواهد شد.

نایب رئیس خانه احزاب تصریح کرد: در جریان سفری که اخیرا به ازبکستان داشتم دیدم که در کشوری مثل ازبکستان هم بیش از ۵ یا ۷ حزب بزرگ وجود ندارد. من مخالف اینکه به احزاب مجوز داده شود نیستم و خودم برای اینکه فعالیت‌های احزاب به رونق بیفتد و مردم بتوانند با تفکر‌های مختلف در عرصه سیاسی ظاهر شوند تلاش خواهم کرد، اما معتقدم هر قدر تعداد احزاب در کشور کمتر شود، دولت تعامل بیشتری با آن‌ها خواهد داشت.

هنوز احزاب نقش واقعی خود در جامعه را پیدا نکردند

او ادامه داد: علیرغم اینکه مردم در جامعه حرف اول را می‌زنند و از طریق راه‌های مختلف در انتخاب تمام اجزای نظام نقش دارند، اما به نظرم هنوز بعد از گذشت این همه مدت، کار حزبی در جامعه به شکل معمول خود جا نیفتاده است و احزاب نقش واقعی خود در جامعه را پیدا نکردند. هر قدر احزاب در هم تجمیع پیدا کنند و به صورت جریانی و جبهه‌ای در کشور حرکت کنند، امکان پیشرفت آنها بیشتر خواهد بود و می‌توانند به موفقیت‌های بزرگ برسند.

حشمتیان در پاسخ به این سؤال که چرا احزاب نمی‌توانند جایگاه خود را در جامعه پیدا کنند، گفت: اینکه احزاب نمی‌توانند جایگاه خود را پیدا کنند از دولتمردان ما سرچشمه می‌گیرد، چون آنها باور ندارند که از طریق یک حزب به قدرت می‌رسند؛ مثلاً وقتی شخصی به ریاست جمهوری می‌رسد، خود را از حزب جدا می‌کند، یا وزیری که با رای نمایندگان هم حزبی خود به وزارت می‌رسند، خود را از حزبی که در آن عضو بود جدا می‌کنند؛ به همین ترتیب این اتفاق برای نمایندگان مجلس هم رخ می‌دهد.

نایب رئیس خانه احزاب ادامه داد: همین عدم پاسخگویی به حزب باعث کمرنگ شدن نقش احزاب در کشور می‌شود که در این مورد، در درجه اول دولتمردان و در درجه بعد، احزاب نقش تاثیرگذاری دارند که نتوانستند خود را باور کنند. اینکه نماینده احزاب ملی و استانی در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب حضور پیدا می‌کنند، ولی در جلسات این کمیسیون حق رای ندارند هم در کاهش دادن قدرت آن‌ها بی‌تاثیر نیست؛ البته به دنبال این هستم که در مجلس آتی این طرح را پیگیری کنم و نمایندگان احزاب در جلسات کمیسیون ماده ۱۰ احزاب را صاحب رای کنم.

علیرغم درخواست‌های مکرر، آقای روحانی به نمایندگان و خانه احزاب وقت ملاقات ندادند

او درخصوص اینکه چه مانعی بر سر راه فعالیت احزاب در کشور حس می‌شود، گفت: نه‌تنها خود احزاب ضعیف عمل نکردند، بلکه دولت نسبت به احزاب ضعف بیشتری از خود نشان داده است و از احزاب استفاده نمی‌کند؛ با توجه به اینکه دولت آقای روحانی را نسبت به دولت‌های دیگر در خصوص ارتباط با احزاب، بهتر و قوی‌تر می‌دانیم، اما اینکه چندین بار با رئیس جمهور مکاتبه کردیم، ولی یک بار به نمایندگان احزاب و خانه احزاب ایران وقت ملاقات نداده، کار زشتی است.

حشمتیان تصریح کرد: هنوز هم نصفی از فعالیت‌های احزاب در کشور پوشیده مانده است و کسی از فعالیت احزاب در کشور اطلاعات درست و کاملی ندارد و دولتمردان هم احزاب را باور ندارند. با توجه به اینکه خود امام (ره) برای تاسیس حزب جمهوری اسلامی کمک کردند و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) دبیرکل حزب بودند، آقایانی الان از طریق حزب رشد می‌کنند و به جایگاه‌های بالا می‌رسند، پاسخگوی احزاب نیستند.

احزاب ضربه‌گیر نظام هستند

نایب رئیس خانه احزاب ادامه داد: از طرف دیگر احزاب ضربه‌گیر نظام هستند، متاسفانه دولتمردان توجه ندارند که اگر به احزاب توجه شود، مردم می‌توانند در مشکلات جامعه، به وسیله احزاب به حکومت کمک کنند. نزدیک انتخابات افراد به سراغ احزاب می‌آیند و از احزاب می‌خواهند که در لیست قرار گیرند، اما بعد از رای آوردن، به دلایلی مثل مشغله یا فراموشی، احزاب را فراموش می‌کنند.

مجلس دهم ضعیف‌ترین دوره مجلس است

او ادامه داد: در مقایسه‌ای که درباره ادوار مختلف مجلس انجام دادم، دوره پنجم مجلس شورای اسلامی را از نظر ارتباط با مردم و قانونگذاری از بقیه ادوار مجلس، موفق‌تر و مجلس یازدهم را از سایر ادوار مجلس، ضعیف‌تر می‌دانم و پیش بینی می‌کنم بیشتر افرادی که در دوره دهم حضور دارند، در مجلس یازدهم حضور نخواهند داشت و افراد کارآمدتر و قوی‌تری جایگزین آن‌ها خواهند شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اصلاح طلبان اصولگرایان انتخابات مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۱۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام اسامی و مشخصات نامزدهای دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از روابط عمومی فرمانداری تهران، احمد قیومی معاون استاندار و فرماندار مرکز حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس اسامی ۳۲ نامزد دور دوم انتخابات نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه را اعلام کرد.

فرماندار مرکز حوزه انتخابیه تهران با اعلام این خبر و با اشاره بر اهمیت رعایت قانون از سوی داوطلبین و بهره گیری از چارچوب آن اذعان داشت: تبلیغات انتخابات از ۱۳ اردیبهشت ماه آغاز و تا ۲۴ ساعت قبل از شروع اخذ رای ادامه خواهد داشت، لذا ۳۲ نامزد انتخابات با رعایت قانون شور و شعف انتخاباتی را به شکل مطلوبی در حوزه انتخابیه تهران به نمایش بگذارند.

قیومی اسامی و مشخصات ۳۲ نامزد دور دوم انتخابات نماینده مجلس شورای اسلامی را به شرح ذیل اعلام کرد:

➖آقای سعيد آجورلو فرزند محمد كد نامزد ۲۱
 
➖خانم ريحانه خالقی فرزند محمدعلی كد نامزد ۲۳
 
➖آقای صالح اسكندری فرزند عباس كد نامزد ۲۴
 
➖آقای عطا بهرامی فرزند علی اكبر كد نامزد ۲۵
 
➖آقای علی اصغر پورمحمدی فرزند عباس كد نامزد ۲۶
 
➖آقای علی تهرانی مقدم فرزند محمد كد نامزد ۴۳
 
➖آقای ابوالقاسم جراره فرزند يوسف كد نامزد ۲۷
 
➖آقای محمدحسين حسين زاده بحرينی فرزند محمدعلی كد نامزد ۲۸
 
➖آقای حسن خجسته باقرزاده فرزند حاج اسمعيل كد نامزد ۲۹
 
➖آقای مجتبی رحمان دوست فرزند مرتضی كد نامزد ۳۱
 
➖آقای غلامحسين رضوانی فرزند عبدالرضا كد نامزد ۳۲
 
➖خانم سميه رفيعی فرزند عزت اله كد نامزد ۳۴
 
➖آقای عبدالحسين روح الامينی نجف آبادی فرزند رضا كد نامزد ۳۵
 
➖آقای مجتبی زارعی فرزند حسين كد نامزد ۳۶
 
➖آقای محمد سراج فرزند احمدعلی كد نامزد ۳۷
 
➖آقای عليرضا سليمی فرزند علی اصغر كد نامزد ۳۸
 
➖آقای مهدی شريفيان فرزند هرمز كد نامزد ۳۹

➖آقای حسين صمصامی مزرعه آخوند فرزند حبيب اهل كد نامزد ۴۱

➖خانم زهره طبيب زاده نوری فرزند محمود كد نامزد ۴۲
 
➖آقای ابوالفضل ظهره وند فرزند عباس كد نامزد ۴۵
 
➖آقای ابراهيم عزيزی فرزند قنبر كد نامزد ۴۶
 
➖آقای مهدی عسگری فرزند محمدرضا كد نامزد ۴۷
 
➖آقای پيمان فلسفی فرزند مرتضی كد نامزد ۴۸
 
➖خانم فاطمه قاسم پور فرزند عبدالعلی كد نامزد ۴۹
 
➖خانم زينب قيصری فرزند مطلب كد نامزد ۵۱
 
➖خانم سميه گل پور چمركوهی فرزند سلمان كد نامزد ۵۲
 
➖خانم زهره سادات لاجوردی فرزند سيداسداله كد نامزد ۵۳
 
➖آقای سيدمرتضی محمودی فرزند سيدداود كد نامزد ۵۴
 
➖آقای سيدنظام الدين موسوی فرزند سيدجواد كد نامزد ۵۶
 
➖آقای احمد نادری فرزند حسين كد نامزد ۵۷
 
➖آقای حسين نجابت فرزند حيدرعلی كد نامزد ۵۸
 
➖آقای بيژن نوباوه وطن فرزند علی اكبر كد نامزد ۵۹

دیگر خبرها

  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • اعلام اسامی و مشخصات نامزدهای دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس
  • با کاندیداهای راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس دو حوزه انتخابیه فارس آشنا شوید
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی
  • کسانی که زود عصبانی می‌شوند سراغ این دمنوش بروند
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • تجهیزات الکترونیکی برگزاری انتخابات در خرم‌آباد فراهم است
  • دلار آزاد به دامنه ۵۰ هزار تومان سقوط کرد
  • ضبط برنامه تلویزیونی نامزد‌های انتخابات میان دوره‌ای مجلس