Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی با همکاری دانشگاه مالایا مالزی توانستند با تشخیص سروتونین با یک روش مقرون به صرفه و استفاده از نانوترکیب‌های کربنی گامی در جهت درمان افسردگی بردارند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، افسردگی از شایع‌ترین اختلالات روانی است که افراد زیادی به آن مبتلا هستند. محققان پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی با همکاری دانشگاه مالایا مالزی توانسته‌اند با استفاده از یک روش بسیار ساده و مقرون به صرفه نانوترکیب‌هایی سنتز کنند که به عنوان یک حسگر می‌توانند به تشخیص و درمان بیماری‌هایی مانند افسردگی و آلزایمر کمک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهدی علیزاده محقق پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی درباره دستاورد‌های مهم این پژوهش گفت: «در این پروژه توانستیم با جایگزین‌کردن نانومکعب‌های Co ۳ O. ۴ بر روی صفحات rGO با استفاده از روش هیدروترمال یک‌مرحله‌ای و بالابردن کارایی الکترود الکتروشیمیایی در شناسایی سروتونین که نوعی انتقال‌دهنده عصبی ۵-HT (عامل جلوگیری از بیماری‌هایی، چون افسردگی و آلزایمر) است به درمان این بیماری کمک کنیم. تاکنون روش‌های مختلفی مانند فلوریمتری و سیستم ایمنی آنزیمی برای شناسایی سروتونین به‌کار گرفته شده‌اند. در این روش‌ها محدودیت‌هایی مانند وقت‌گیربودن و نیاز به اصلاح نمونه قبل از انجام تشخیص گزارش شده است. از طرف دیگر، چون ۵-HT یک عامل الکتروفعالی به شمار می‌رود شناسایی آن با استفاده از روش‌های الکتروشیمیایی از کارایی بالاتری برخوردار است. با این وجود، غلظت کم ۵-HT در شرایط فیزیولوژیکی و وجود مولکول‌های زیستی دیگر با پتانسیل اکسایش مشابه با ۵-HT انجام روش‌های الکتروشیمیایی را با مشکل مواجه می‌کند. مطالعه الکتروشیمیایی نشان می‌دهد که نانوترکیب‌های rGO–Co ۳ O. ۴ فعالیت الکتروکاتالیستی مناسبی در اکسیداسیون بیومارکر افسردگی سروتونین (۵-HT) در بافر فسفات (PBS) از خود نشان می‌دهند.»

علیزاده گفت: «شناسایی ۵-HT با استفاده از الکترود کربن شیشه‌ای اصلاح‌شده نانوکامپوزیتی rGO–Co ۳ O. ۴ تحت شرایط پویا با استفاده از روش آمپرومتری انجام شد و نتایج این پروژه نشان داد، نانوترکیب‌های rGO–Co ۳ O. ۴ به‌خوبی سروتونین را در حضور عامل‌های تداخلی مانند اسید اوریک، اسید اسکوربیک و دوپامین شناسایی می‌کند.»

وی معتقد است سادگی روش ساخت و نمونه‌های با کیفیت، همچنین کاهش هزینه، افزایش سرعت انجام کار و کارایی این طرح از ویژگی‌های نوآورانه آن است.

پژوهشگر دانشگاه مالایا مالزی در ادامه گفت: «این طرح پژوهشی در مرحله آزمایشگاهی است و با انجام روش‌های دقیق‌تر دارویی و پزشکی قابلیت تجاری‌شدن دارد.»

این پژوهش حاصل همکاری مهدی علیزاده محقق پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگرانی از دانشگاه مالایا مالزی و دانشگاه کالاسالینگام هند است.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو درمان افسردگی دانشگاه شهید بهشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۲۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است

حسام‌الدین علامه افزود: ۱۴.۱۵ صدم درصد از جمعیت بالای ۲۵ سال به دیابت و حدود ۲۵ درصد از این گروه سنی به «پیش‌دیابت» مبتلا هستند. متاسفانه، آمار و ارقام مربوط به «پیش‌آگاهی به دیابت» نامساعد است؛ به نحوی که حداقل حدود یک سوم از افرادی که به دیابت مبتلا هستند از بیماری خود آگاهی ندارند.

این متخصص درباره وضعیت درمان دیابت در کشور گفت: «درمان موثر» هم از وضعیت نامساعدی برخوردار است؛ فقط حدود ۳۱ درصد از دیابتی‌ها درمان موثر و منجر به کنترل دیابت دارند. یکی از عواملی که منجر به آمار نامساعد درمان موثر دیابت و پیامدهای ناشی از آن مثل زخم مزمن در کشور شده، تحریم‌های اقتصادی و دارویی ظالمانه آمریکا است.

این متخصص ادامه داد: اگرچه واکنش مردم به دیابت نسبت به سرطان، توأم با حساسیت و پرسروصدا نیست اما نکته مهم و اساسی این است که دیابت به دلیل عوارض و مرگ و میری که پس از پیامدهایش از جمله زخم پای دیابتی می‌تواند ایجاد کند باید در کانون توجه قرار گیرد. متاسفانه میزان مرگ و میر ناشی از زخم پای دیابتی نسبت به برخی از سرطان‌های شایع کشور بیشتر است. من بازهم تاکید می‌کنم بیماری دیابت بسیار اهمیت دارد و برای مقابله با این بیماری باید از نظر متخصصان چه در حوزه بالین و چه در عرصه روان‌شناسی سلامت بهره برد.

خطر «بازار سیاه» برای پانسمان‌های نوین دیابت

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: استفاده از پانسمان‌های نوین، یکی از موثرترین درمان زخم‌های مزمن است. پانسمان‌های نوین بیشتر وارداتی هستند؛ اگر ارز مورد نیاز با قیمت مناسب و به مقدار کافی در اختیار واردکننده قرار نگیرد با پدیده بازار سیاه در زمینه پانسمان‌های نوین مواجه می‌شویم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • شوق و هیجان 15 هزارنفری برای فرار از افسردگی
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • میوه َشادی بخش را بشناسیم