Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@23:00:59 GMT

فرابورس ایران در یک قدمی سود 100 درصد

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۳۳۴۳۸

فرابورس ایران در یک قدمی سود 100 درصد

خبرگزاری آریا - از نیمه دوم بازار روز یکشنبه در پی افزایش فشار فروش ناشی از شناسایی سود شاهد تغییر روند شاخص کل فرابورس ایران بودیم درحالی که دماسنج اصلی فرابورس معاملات روز یکشنبه را با رشد بیش از 66واحدی آغاز کرده بود، در نهایت با رشد 22واحدی کار خود را به پایان رساند. این روند تا ساعت نخست معاملات روز گذشته هم ادامه یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاری آریا، به‌طوری که نیم ساعت پس از آغاز به کار بازار سهام افت روزانه نماگر اصلی فرابورس به بیش از 34واحد رسید. اما با خروج معامله‌گران ریسک‌گریزتر از جریان معاملات بار دیگر شاهد صعودی شدن شاخص کل فرابورس ایران بودیم و در پایان ساعت کاری بازار سهام این نماگر به رشد 12واحدی دست یافت.
در این میان رشد قیمتی بزرگ‌ترین شرکت فرابورس (مارون) و برخی دیگر از نمادها مانند «شاوان» و «مادیرا» در رشد شاخص فرابورس موثر بودند.
تعداد معاملات فرابورس ایران طی روز گذشته به نزدیکی 305هزار مرتبه رسید. با این اوصاف متوسط تعداد معاملات در ماه جاری از 290هزار مرتبه عبور کرد. این درحالی است که طی هر جلسه معاملاتی در آبان‌ماه به‌طور میانگین شاهد کمتر از 207هزار معامله در فرابورس ایران بودیم. به عبارتی دیگر با رونق دوباره بازار سهام از اوایل ماه جاری شاهد رشد بیش از 40درصدی تعداد معاملات در فرابورس ایران هستیم که می‌تواند نشان از افزایش فعالیت معامله‌گران خرد داشته باشد.
طی همین مدت شاهد رشد 72درصدی متوسط ارزش معاملات فرابورس ایران هستیم، به‌طوری که میانگین این متغیر از حدود 943میلیارد تومان در ماه گذشته به 1619میلیارد تومان در آذرماه رسیده است. به اعتقاد کارشناسان، رشد نرخ ارز از اواخر آبان ماه، بهبود قیمت کالاها در بازارهای جهانی، عدم تهدید بازار سهام توسط لایحه بودجه 99و همچنین پابرجا ماندن انتظارات تورمی بورس‌بازان موجب شده تا بازار سهام، به‌عنوان جذاب‌ترین بازار سرمایه‌گذاری سال 98، بار دیگر مورد هجوم سرمایه‌های خرد قرار بگیرد.
رونق کالایی فرابورس ایران
با رشد روز گذشته شاخص کل فرابورس ایران، بازدهی این بازار از ابتدای سال‌جاری به حدود 99درصد رسید. بیش از 5/ 13درصد از این رشد از ابتدای آذر ماه طی 18جلسه معاملاتی رقم خورده است.
بخش عمده‌ای از این رشد به‌واسطه رونق نمادهای کامودیتی‌محور بازار سهام بوده است. این در شرایطی است که از ابتدای سال‌جاری این دسته از نمادها رشدهای کمتری را به ثبت رسانده بودند و حامیان اصلی شاخص کل، شرکت‌های بزرگ غیرکالایی بودند. اما این بار به‌واسطه رونق کامودیتی‌ها در بازار جهانی و رشد نرخ ارز، این دسته از شرکت‌ها بار دیگر به فهرست اثرگذارترین نمادها بر شاخص کل فرابورس ایران بازگشته‌اند.
در همین راستا طی روز گذشته هم شاهد قرارگیری نمادهایی مانند «مارون»، «هرمز»، «شاوان»، «کگهر»، «ذوب» و «شپاس» در سطوح بالای فهرست نمادها با بیشترین اثرگذاری بر شاخص کل فرابورس ایران بودیم. البته سه نماد «هرمز»، «کگهر» و «ذوب» با افت قیمتی خود موجب فشار بر نماگر اصلی فرابورس ایران شدند.
در همین راستا طی ماه جاری شاهد پرمعامله‌تر شدن نمادهای کالامحور بورس تهران هستیم. به‌طوری که طی روز گذشته سه نماد «ذوب»، «فرزین» و «شاوان» در بین 5نماد با بیشترین ارزش معامله قرار گرفتند.
طی روز گذشته شاهد فعالیت گسترده بورس‌بازان حقیقی در سمت خرید سهام بودیم، به‌طوری که مالکیت 41میلیارد و 300میلیون تومان از سهم‌های فرابورسی به این دسته از معامله‌گران منتقل شد. بیشترین میل حقیقی‌ها به نمادهایی مانند «شاوان»، «فرزین» و «بزاگرس» بود. به‌طوری که تغییر مالکیت «شاوان» حدود 15میلیارد و 500میلیون تومان، «فرزین» هم 12میلیارد و 250میلیون تومان و «بزاگرس» نیز حدود 9میلیارد و 100میلیون تومان به سمت سهامداران حقیقی بود. در طرف مقابل نیز معامله‌گران حقوقی در سهم‌هایی مانند «وملل» با 5میلیارد و 225میلیون تومان، «چکاپا» با 3میلیارد و 523میلیون تومان و «شغدیر» نیز با 2میلیارد و 860میلیون تومان مالکیت خود را افزایش دادند.
«شاوان» طی روز گذشته با اقبال بالای معامله‌گران حقیقی همراه شد. به‌طوری که بیش از 90درصد از سهم‌های عرضه شده این نماد توسط معامله‌گران حقیقی خریداری شد. به نظر می‌رسد این اقبال بالا به «شاوان» و تشکیل صف برای خرید آن در پی صورت‌مالی حسابرسی شده 6ماهه منتهی به شهریور سال‌جاری این شرکت باشد. این اطلاعیه که بعدازظهر روز یکشنبه منتشر شد خبر از سود خالص 513میلیارد تومانی پالایش نفت لاوان طی نیمه نخست سال‌جاری می‌دهد.
این درحالی است که شرکت در گزارش حسابرسی‌نشده خود خبر از سود کمتر از 442میلیارد تومانی داده بود. به عبارتی دیگر شاهد رشد 2/ 16درصدی سود شناسایی شده شرکت هستیم. درحالی سود شش ماهه «شاوان» به 513میلیارد تومان رسیده است که این شرکت طی مدت مشابه در سال گذشته کمتر از 113میلیارد تومان سود خالص داشت. نکته جالب توجه‌تر نیز رشد نزدیک به 70درصدی سود نیمه نخست پالایش نفت لاوان در قیاس با کل سود خالص این پالایشگاه در سال 97است.
در معاملات دیروز «چکاپا» دوباره به مدار منفی معاملات بازگشت و طی ساعاتی هم شاهد مازاد عرضه در کف قیمتی مجاز روزانه بود. در نهایت نیز ارزش بازار گروه صنایع کاغذ پارس با افت 4/ 4درصدی مواجه شد و اثر منفی 2/ 2واحدی بر شاخص کل فرابورس بر جای گذاشت. این درحالی است که «چکاپا» با بهانه‌های تکراری از اوایل آبان ماه تا اواسط ماه‌جاری به رشد بیش از 74درصدی دست یافته بود. اما بعد از آن طی سه جلسه معاملاتی پیاپی این نماد با صف‌های فروش سنگین مواجه شد و طی این 3روز کاری با افت 4/ 13درصدی مواجه شد.
البته بعد از این اصلاح «چکاپا» از روز شنبه هفته جاری بار دیگر مورد توجه معامله‌گران قرار گرفت و طی دو روز کاری با رشد 6/ 7درصدی همراه شد. حال با افت روز گذشته قیمت این سهم باید منتظر معاملات روز جاری باشیم. یکی از نگرانی‌ها درخصوص «چکاپا» و نمادهایی از این دست که در هفته‌های گذشته با رشد افسارگسیخته قیمت مواجه شده‌اند شکل‌گیری انتظارات مازاد در این نمادها است.
برای مثال اگر مبنای خرید «چکاپا» موضوع تامین ماده اولیه این شرکت بوده یا مواردی از این دست که بیشتر به روایت‌سازی‌ عده‌ای سودجو نزدیک است تا اثر بنیادی قدرتمند، باید نسبت به این نماد و دیگر نمادهایی از این دست هشدار داد. یا برای مثال به اثر مثبت طرح کاغذ پارس اشاره می‌شود اما هیچ برآوردی از اثر آن در دست نیست و تنها به این واسطه که «خبر خوبی» است سهم را می‌خرند که این معیارهای کیفی می‌تواند احتمال زیان معامله‌گران را بالا ببرد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۳۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرابورس برای پذیرش شرکت‌ها شرط گذاشت

شرکت فرابورس ایران از الزامی شدن «استقرار حاکمیت شرکتی» به عنوان شرط پذیرش شرکت‌ها در فرابورس خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شرکت فرابورس ایران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: در خصوص الزام تکمیل فرم های بررسی نظام حاکمیت شرکتی برای شرکت های متقاضی پذیرش به اطلاع کلیه مشاوران محترم پذیرش می‌رساند با توجه به مصوبه شماره2-379مورخ 23/12/1402 هیات مدیره محترم فرابورس ایران در خصوص متقاضیان پذیرش در بازارهای اول، دوم و نوآفرین فرابورس ایران و با عنایت به بند 6 ماده 23 مکرر 1 دستورالعمل پذیرش، عرضه و نقل و انتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران، مشاوران پذیرش موظفند مطابق با چارچوب مصوب درقسمت فرم های پذیرش مندرج در سایت فرابورس ایران (www.ifb.ir) "گزارش ریسک و حاکمیت شرکتی" اشخاص متقاضی پذیرش را در مقطع بارگذاری اطلاعات در سامانه فراسا ارائه دهند.

در این راستا، مدیرعامل فرابورس هم مساله «استقرار نظام حاکمیت شرکتی» را به عنوان یک معیار اساسی در پذیرش شرکت‌ها در هیئت‌های پذیرش بازار اول، دوم و نوآفرین اعلام کرد.

به گفته محمدعلی شیرازی، شرکت‌های مشاور پذیرش ملزم هستند گزارش وضعیت استقرار حاکمیت شرکتی را مطابق با استاندارد مصوب فرابورس ایران، تهیه و به هیئت پذیرش ارائه دهند.

مدیرعامل فرابورس همچنین عنوان کرد: اجرای نظام حاکمیت شرکتی منجر به تداوم فعالیت بنگاه‌های اقتصادی، کنترل تضاد منافع میان مدیریت و مالکیت و تنظیم روابط و منافع ذی‌نفعان خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی
  • فرابورس برای پذیرش شرکت‌ها شرط گذاشت
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • رئیسی: امروز در غرب شاهد تقابل آشکار جریان شرافت در مقابل شرارت هستیم/ گزارش وزیر نفت از سود ۱۲ همتی پالایشگاهی که قرار بود در دولت قبل به دلیل زیان‌ده بودن رایگان واگذار شود/ اعلام خبر کاهش نرخ رشد پول از ۳۳ به ۱۶ درصد از سوی رئیس بانک مرکزی
  • امروز در غرب شاهد تقابل آشکار جریان شرافت در مقابل شرارت هستیم
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • بازار رمزارز‌ها / زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲