Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@02:50:24 GMT

جایزه نوبل چطور روی فروش کتاب اثر می‌گذارد

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۵۴۶۱۶

جایزه نوبل چطور روی فروش کتاب اثر می‌گذارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دویچه‌وله، لوسین لیتس مدیر نشر و رئیس برنامه‌ریزی خانه نشر سوئیسی «یونیوزفرلاگ» می‌گوید دریافت جایزه نوبل ادبیات مسلماً افزایش فروش کتاب‌های نویسنده را افزایش می‌دهد.

او می‌گوید: «هیچ نیروی خارجی دیگری وجود ندارد که به قدرت جایزه نوبل روی یک نویسنده و کتاب‌های او اثر بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مهم‌ترین اتفاقی است که می‌تواند برای یک نویسنده بیفتد.»

تخصص این خانه نشر در ادبیات بین‌الملل است و تا به حال نماینده نویسندگانی از سراسر دنیا بوده که چهار نفر از آن‌ها برنده جایزه نوبل ادبیات هستند. او به طور مثال به مورد نجیب محفوظ نویسنده مصری اشاره می‌کند که سال ۱۹۸۸ به طور غیرمنتظره‌ای به عنوان برنده نوبل ادبی معرفی شد.

لیتس می‌گوید: «هیچ کس او را نمی‌شناخت یا حتی نمی‌دانست اسمش چطور نوشته می‌شود. در سه سال تنها ۳۰۰ نسخه از کتاب‌های او را فروخته بودیم و بعد در سه دقیقه ۳۰ هزار نسخه فروختیم.»

البته او می‌گوید همه چیز درباره جایزه نیست و نحوه واکنش مخاطبان هم بسیار اهمیت دارد. او گفت: «اثر جایزه نوبل فقط به نحوی یک آغاز است. اینکه نویسنده در طولانی مدت موفق می‌شود یا خیر به این بستگی دارد که خود او چقدر قلب مخاطبان را تسخیر کند.»

پوشش خبری همچنین نقشی اساسی در واکنش‌ها نسبت به یک اثر ادبی تأثیرگذار است و این را می‌توان به وضوح در مثال مو یان نویسنده چینی دید. بسیاری از منتقدان که حس می‌کردند مو یان به اندازه کافی به حمایت از آزادی بیان در چین نپرداخته و از برخورد با دولت چین اجتناب کرده گفتند او نباید در سال ۲۰۱۲ برنده جایزه ادبیات نوبل می‌شد.

لیتر گفت: «ما چند کتاب او را در قالب نسخه چاپی موجود داشتیم. اما روی هم رفته شاید ۸۰ هزار کتاب او به فروش رفت که رقمی نسبتاً پایین برای یک برنده جایزه نوبل است.»

خانه نشر «سورکمپ» با ۱۶ نویسنده، بیشترین تعداد برندگان جایزه نوبل ادبیات را داشته است و امسال هم به خاطر پیروزی پیتر هاندکه اتریشی وضع خوبی دارد. تانیا پوستپیشل سخنگوی این خانه نشر می‌گوید در هفت هفته‌ای که از اعلام برنده شدن این نویسنده گذشته، ۱۵۰ هزار نسخه از کتاب‌های او به فروش رفته است.

معمولاً کتاب‌های قدیمی هم بعد از پیروزی نویسنده به فروش بهتری دست پیدا می‌کنند. خانه نشر «کامپا فرلاگ» واقع در زوریخ مثال خوبی است و در حال حاضر تبدیل به پنجمین ناشری شده که کتاب‌های اولگا توکارچوک نویسنده لهستانی برنده جایزه نوبل را منتشر می‌کند.

دنیل کامپا که این خانه نشر را در پاییز ۲۰۱۸ تأسیس و و حقوق آثار آلمانی از پیش منتشرشده توکارچوک را خریداری کرد می‌گوید: «همیشه مشخص بود که او نویسنده‌ای بسیار مهم و بزرگ است، اما در عین حال فروختن آثار او در کشورهای آلمانی زبان سخت بود.»

اما اینکه برنده شدن جایزه نوبل چقدر روی فروش یک ناشر اثر بگذارد همچنین به میزان شناخته‌شده بودن برنده هم بستگی دارد. جاسمین آلدینگر سخنگوی خانه نشر «هانسر فرلاگ» می‌گوید این خانه نشر توانست در این دهه برنده شدن جایزه نوبل را برای دو نویسنده خود یعنی شاعر سوئدی توماس ترانستورمر در سال ۲۰۱۱ و پاتریک مودیانو در سال ۲۰۱۴ جشن بگیرد.

آلدینگر گفت: «ترانستورمر سورپرایز بزرگی بود اما فکر نمی‌کنم او تعداد بسیار بالایی از کتاب‌هایش را بعد از آن فروخته باشد. همیشه تفاوتی بین شاعران و رمان‌نویس‌ها وجود دارد. در مورد مودیانو هم اثر جایزه نوبل محدود بود چون او آثار بسیار زیادی می‌نوشت.»

کد خبر 4801384

منبع: مهر

کلیدواژه: برنده نوبل ادبیات نویسنده جهانی ادبیات جهان فروش کتاب ترجمه ادبیات کتاب و کتابخوانی رایزنی فرهنگی ادبیات جهان ادبیات کودک و نوجوان تجدید چاپ خانه کتاب بازار نشر میراث فرهنگی دفاع مقدس رونمایی کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نقد کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۴۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمدعلی علومی درگذشت + سوابق

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، محمدعلی علومی رمان‌نویس، پژوهشگر، اسطوره‌شناس و طنزنویس روز گذشته یکشنبه ۱۶ اردیبهشت در بم شهر زادگاهش دار فانی را وداع گفت.

بیشتر بخوانید: مرتضی شفیعی درگذشت + سوابق

از آثار او می‌توان به رمان‌های معروف سوگ مغان، آذرستان، ظلمات و... اشاره کرد.

علومی متولد ۱۳۴۰ بود و فارغ‌التحصیل رشته علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود.رمان «آذرستان» او در سال ۷۷ کتاب برگزیدهٔ سال از سوی وزارت ارشاد وقت و رمان طنز «شاهنشاه در کوچه دلگشا» برندهٔ سی سال رمان طنز ایران شد.

از محمدعلی علومی آثار پژوهشی متعددی در حوزه‌های مختلف ادبیات باقی مانده است.

این نویسنده مطرح، چندین سال بخش آموزش داستان‌نویسی در مجله جوانان را برعهده داشت. در همان سال‌ها شاگرد سید ابوالقاسم انجوی شیرازی (مشهور به پدر فرهنگ مردم) بود و آخرین مصاحبه مطبوعاتی با او مندرج در ادبستان را انجام داد.

علومی با لهجه شیرین بمی صحبت می‌کرد و مدت‌ها در تهران با دوست و همشهری هنرمندش ایرج بسطامی (خواننده‌ اهل بم) هم‌خانه بود.

داستان کوتاه «بمانی» اثر اوست که در آخرین شماره ماهنامه «فرجاد» در اواخر دهه ۶۰ یا اوایل ۷۰ چاپ شد. رمان «آذرستان» وی در سال ۷۷ کتاب برگزیده سال از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت و رمان طنز «شاهنشاه در کوچه دلگشا» برنده ۳۰ سال رمان طنز ایران شد.

استاد علومی در زمینه‌ پژوهش‌های مربوط به طنز بنا به توصیه استاد عمران صلاحی آثار بی‌شماری را از جمله طنز در آمریکا (جلد اول)، طنز در مثنوی مولانا جلال‌الدین، انواع طنز در گلستان سعدی، طنز و شیوه‌های داستانی در بوستان، طنز در دوره‌ پهلوی با نقد و بررسی آثار طنزنویسان آن زمان، طنز ایران از مشروطه به بعد (جلد اول) و بررسی انواع طنز در خارستان اثر حکیم قاسمی کرمانی را منتشر کرده است.

رمان‌های طنز علومی شامل «شاهنشاه در کوچه دلگشا، من نوکر صدامم، وقایع‌نگاری بن لادن و جناب آقای دیو بوده است.

علومی همچنین در زمینه‌ ادبیات کودک و نوجوان کتاب گذر از کوه کبود را منتشر کرده است و در تحلیل قصه‌های ایرانی نیز می‌توان به کتاب اساطیر افسون وش او اشاره کرد.

این نویسنده بمی همچنین رمان‌های «سوگ مغان»، «آذرستان»، «ظلمات»، «اندوهگرد»، «پریباد»، «داستان‌های غریب مردمان عادی»، «هزار و یک شب‌ نو»، «خانه کوچک» و «عطای پهلوان» را در پرونده کاری خود دارد.

قصه اساطیر از جمله آخرین آثار این نویسنده مطرح ایران بود، همچنین کتابی دیگر در حال انتشار داشت که هنوز اطلاعاتی درباره نام و محتوای آن منتشر نشده است.

در وصف کارکردها و ویژگی های آثار استاد علومی آمده که با نگاهی تازه به مسائل مختلف، همواره توانسته توجه عمومی را به خود جلب کند و با انتقاد و پیشنهاد سازنده، به ساختار و شکل دهی بهتر جامعه ایران کمک کند.

این نویسنده بمی در سال های پایانی عمر خود به زادگاهش در بم بازگشته بود؛ بازگشت به زادگاه و جایی که هویت و شخصیتش ریشه‌دار است، به این نویسنده فرصتی داد تا با تمامی تلاش و انگیزه، به خلق آثاری جدید بپردازد و ارثیه ارزشمند خود را به سرانجام برساند.

شهر بم در ۱۹۵ کیلومتری شرق مرکز استان کرمان قرار دارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229590 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • جایزه نوبل ایرانی به ۶۲ محقق رسید
  • در دومین مرحله قرعه کشی پذیرنده ملی شاید شما برنده باشید
  • جایزه نوبل ایرانی به ۶۲ محقق اعطا شد
  • محمدعلی علومی، نویسنده و طنزپرداز درگذشت
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است
  • اسکار آلمان برندگانش را شناخت/ «مردن» لولای ۲۰۲۴ را برد
  • کشتی‌گیر و مربی تیم ملی آمریکا برنده جایزه شدند