Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رئیس دیوان عالی کشور گفت: در نظر داریم که نشست‌هایی با حقوقدان‌ها و اساتید دانشگاه برگزار و از نظراتشان استفاده کنیم. تاریخ انتشار: 21:34 - 28 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۸۵۳۶ به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، روسای بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران با حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم رئیس دیوان عالی کشور دیدار و گفتگو کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این نشست صمیمانه آقایان زارع از دانشگاه علوم قضایی، حسنی مدرسه عالی شهید مطهری، برهمه مسئول بسیج دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی، ابراهیمی مسئول علمی ناحیه بسیج دانشجویی تهران بزرگ، سرایلو و افشاریان از شورای سیاسی و تحریریه نشریه فتح دانشگاه امام صادق (ع)، خانم حبیبی مسئول مطالبه گری و سیاسی دانشگاه الزهرا، پورحمزه مسئول سیاسی دانشگاه شاهد، فلاحی و اسفندیاری از شورای سیاسی دانشگاه امیرکبیر، صادق محمدی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی مومنی از فعالان بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی حضور داشتند و موضوعاتی از قبیل بحث الکترونیکی شدن آراء، اطاله دادرسی، نظارت بر عملکرد دادگاه‌ها، افزایش ارتباط دستگاه قضایی با فضای علمی کشور، شفافیت رسیدگی به آرای قضایی و مبارزه با فساد را مورد اشاره قرار دادند.

حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم در این نشست پس از استماع اظهارات دانشجویان در خصوص اطاله دادرسی در دیوان عالی کشور گفت: تمام سعی و تلاشم بر این است که راهکاری در این زمینه بیابیم. یکی از مشکلات، ورودی پرونده‌ها است که باید در این مورد تدبیری کنیم. در استان‌ها پیشنهاد داده‌ایم که پرونده‌ها منظم و اطلاعات پرونده در فهرست وجود داشته باشد تا سریعا رای در دیوان صادر شود. بیشتر بخوانید تحلیل و نقد آراء قضایی در پژوهشگاه قوه قضاییه با حضور تیم‌های علمی وی تصریح کرد: آراء وحدت‌رویه واقعا برای قضات مشکل‌گشا است، آراء متعددی برای یک موضوع صادر می‌شود و این محدودیت ندارد که چه کسی اعلام کند، یک حقوقدان که اگر دو رای معارض را برای ما ارسال کند، ما وظیفه داریم که تکلیف آن را روشن کنیم. از این موارد استقبال می‌کنیم و مشکل‌گشا است و بسیاری از تجدیدنظر‌ها را کاهش می‌دهد.

رئیس دیوان عالی کشور درباره نظارت بر عملکرد دادگاه‌ها بیان کرد: نظارتی را شروع کرده‌ایم که یک هفته گروهی از قضات را به استان‌ها می‌فرستیم که در دادگاه‌ها کنار قضات، آرا و کیفیت استناد و استدلال آن‌ها را بررسی می‌کنند و روز آخر شخصا به استان می‌روم، در روز پایانی تمام قضات دادگاه‌های کیفری و تجدیدنظر استان را جمع می‌کنیم و نکاتی که باید رعایت شود را اعلام می‌کنند که در آراء اثرگذار است.

وی در رابطه با ارتباط با دانشگاه افزود: در نظر داریم که نشست‌هایی با حقوقدان‌ها و اساتید دانشگاه برگزار و از نظراتشان استفاده کنیم. همچنین باید شفافیت آراء به اندازه‌ای باشد که حیثیت افراد مخدوش نشود. طرفدار این هستیم که آراء شفاف باشد و ابهامات برطرف گردد.

حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم با اشاره به برخورد با قضات فاسد گفت: در دستگاه قضایی یک رای خلاف شرع هم زیاد است و دستگاه را زیر سوال می‌برد، چون باید از همه جا سالم‌تر باشد. انتظار از دستگاه قضایی زیاد است و بحمدالله با تغییراتی که در دستگاه قضایی انجام شده حرکت به سوی سلامت آغاز شده است.

وی تاکید کرد: هیچ چیزی نباید ما را از آراء متقن و عادلانه باز دارد، نظر قضایی باید براساس اصول شرعی و قانونی باشد.

رئیس دیوان عالی کشور در پایان خطاب به دانشجویان تاکید کرد که پیشنهادات شما کاربردی و قابل مطالعه و بحث است و برای هرکدام می‌توان مصداق آورد و مدون کرد. از این مسائل استقبال می‌کنم و هر موردی که برای فعالیت دیوان عالی کشور مفید است، مکتوب ارائه دهید.

لازم به ذکر است در این نشست مقرر شد که نشست‌های فصلی با دانشجویان برگزار شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: رئیس دیوان عالی کشور دانشگاه علوم قضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۷۰۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند

وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است، دانش آموختگان ما این افتخار را رقم زدند و مردم قدردان جامعه فرهیخته دانشگاهی هستند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم در مراسم سی و یکمین نکوداشت اعضای هیات علمی نمونه کشوری که در سازمان پزوهش‌های علمی صنعتی ایران برگزار شد با تبریک روز معلم یاد و گرامی داشت یاد شهدا و شهید مطهری و با تبریک به اساتید نمونه کشوری افزود: امکان ندارد کسی به توفیقاتی دست یابد بدون همراهی خانواده خود.

زلفی گل: دانشگاه هیچ کسی را بیخود اخراج نمی‌کند

وی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه هر جامعه فرهنگ آن جامعه است، افزود: برای همین جامعه دانشگاهی فرهنگ جدید خلق می‌کند، با پیشرفت علوم در عرصه‌های مختلف علم و فناوری جدید همراه با خود فرهنگ جدید خلق می‌کند. شما اساتید فرهنگساز و امید آفرین هستید. از این باب باید برگزای این‌مراسم با جدیت پیگیری شود.

وزیر علوم افزود: اساتید نمونه سرمایه‌های نمادین کشور هستند که هرجا باشند آنجا قیمت می‌یابد. به همین دلیل با احداث دانشگاه، زمین اطراف دانشگاه ارزش پیدا می‌کند.

زلفی گل ادامه داد: بین اساتید نمونه کشوری خوشبختانه بانوان دانشمند نیز داریم که امیدواریم سالهای آینده افزایش یابند. تمام اساتید نمونه در رشته‌های خود سرآمد هستند.

وی اظهار داشت: انتخاب استاد نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است در واقع می‌خواهیم شاخص افراد مرجع را به نمایش بگذاریم. اساتید نمونه مرجع علمی کشور هستند.

وی ادامه داد: اقتدار حاصل از جسارت کشور که در راس آن رهبر حکیم و فرزانه کشور است یعنی وعده صادق، در سطح بین المللی نشان‌ مرجعیت کشور ما است. مرجعیت علمی اولین اولویت وزارت علوم از پنج اولویت است.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است، دانش آموختگان ما این افتخار را رقم زدند و مردم قدردان جامعه فرهیخته دانشگاهی هستند.

وزیر علوم خطاب به اساتید نمونه کشوری افزود: شما در عرصه شاگرد پروری هم‌ نمونه هستید به همین دلیل مرجعیت علمی برای ما مهم است و در قوانین وزارت علوم سعی شده برای ارتقای مرجعیت علمی برنامه داشته باشیم و از ظرفیت برنامه هفتم خوب استفاده کرده‌ایم. منتظریم ابلاغ شود و به تصویب هیات وزیران برسانیم.

وزیر علوم گفت: در برنامه هفتم توسعه برنامه‌های خوبی دیده شده است که می توان به دستورالعمل اعطای پژوهانه جامع، دستورالعمل تعاملات علمی ملی و بین المللی و دستورالعمل مهارت محور کردن آموزش اشاره کرد که برای اینها اعتبارت پیش بینی شده است. در برنامه هفتم آمده که 15 درصد اعتبارات برای پژوهش و 5 درصد به امور فرهنگی اختصاص داده شود.

وی ادامه داد: امروز دنیا به این‌نتیجه رسیده و دنبال جنگ ارزان است، کشورگشایی مشروع از طریق علم مقدور است. بهترین سربازان کشور گشای ایران دانشگاهیان هستند. جامعه دانشگاهی هم قدرت ایجاد تجهیزات سخت و هوشمند را دارد و هم قدرت نرم را ایجاد می‌کند. هرگونه هزینه برای علم و فناوری بهترین نوع سرمایه گزاری برای آینده است.

وزیر علوم با تقاضا از اساتید گفت: تمام تلاش خود را بکنید تا نسل توانمندتر به جامعه تحویل دهید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس دیوان عالی کشور: منشأ موج بیداری دانشجویان آمریکایی، انقلاب اسلامی است
  • وجدان مراکز علمی و دانشگاهیان در غرب بیدار شده است
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • توصیه‌های اژه‌ای به قضات
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر
  • برنامه ریزی برای برگزاری یادواره ملی شهدای ترور خراسان رضوی
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند
  • برگزاری نشست هماهنگی برنامه ریزی برنامه‌های نمایشگاهی آثار نفیس موزه ایران باستان در استان ها