Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندین ماه قبل، رئیس جمهوری برای بازآفرینی بافت فرسوده دستور ویژه صادر کرد. پس از دو سال نتیجه دستور رئیس جمهور نامشخص است. تهران یکی از شهر‌هایی است که بافت فرسوده آن نیاز به بازآفرینی دارد، ولی حداقل در پایتخت شاهد تغییری در آن نبودیم.

امیر ساعدی داریان- کارشناس شهری - درباره وضعیت بافت فرسوده تهران  گفت: باید توجه داشته باشیم که ساکنان منطقه بافت فرسوده اکثرا قشر ضعیف جامعه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قشر بیش از این که به سلامت و شرایط خود بعد از بحران زلزله فکر کنند به سرپناه امروز خود فکر می‌کنند در نتیجه با این توجیه که ساختمان در زلزله دوام نمی‌آورد و تخریب می‌شود، به هیچ عنوان این افراد را اغنا نمی‌کند که از ملک خود دست بکشند.

تنها راه اغنای این افراد مهیا کردن شرایطی است که پسرفت نداشته باشند. این نکته گم شده‌ای است که معمولان مسئولان در طرح‌های بافت فرسوده به آن توجه ندارد و به منظر شهری و رفع خطر بافت فرسوده فکر می‌کنند. در حالی که بافت فرسوده جایی است که در زمین‌هایی به متراژ ۵۰ متر ۳ طبقه آپارتمان ساخته شده است و ۳ خانوار در آن زندگی می‌کنند. در چنین شرایطی چطور با طرح‌هایی که مدیران شهری ارائه می‌کنند، ساکنان بافت فرسوده حاضر شوند ساختمان خودش را عوض، نوسازی یا بازسازی کند.

این کارشناس شهری افزود: مسئله بافت فرسوده با وام‌های ۵۰ یا ۱۰۰ میلیونی و سیستم‌های دستوری قابل حل نیست. مشکل اصلی این است که ساکنان بافت فرسوده پس از مشارکت نیز تراکم کمتری در اختیار خواهد داشت. همین نکته باعث می‌شود حاضر به بازسازی، نوسازی، بافت فرسوده نکند.

به نظر من در این شرایط اقتصادی باید از فضای نوسازی بافت فرسوده دور شویم و به مقاوم سازی بافت فرسوده توجه کنیم. در سال‌های اخیر به اندازه کافی برای نوسازی بافت فرسوده وقت گذاشتیم و موفق نشدیم و میزان تغییر و تحول در بافت فرسوده بسیار پایین است.

مسئولان در طول این سال‌ها رویکرد زیادی داشتند. مسئولان بسته‌های تشویقی برای هزینه عوارض، صدور پروانه، پارکینگ، وام نوسازی، تعداد طبقات و... برای بافت فرسوده و بافت ناپایدار در نظر گرفته اند، ولی هیچ کدام مفید واقع نشده است؛ بنابراین باید از روش نوینی در بازسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده استفاده و خانه‌های این مناطق را مقاوم سازی کنیم. مقاوم سازی بسیار مورد اقبال شدید قرار می‌گیرد.

مقاوم سازی تاکنون در بافت فرسوده هیچ پیشرفتی نداشته است چرا که متخصصان و مسئولان شهری ذهینت درستی در مورد بافت فرسوده نداشته است. در مقاوم سازی باید از چارچوب‌های معمول آیین نامه‌ای خارج شویم. امکان مقاوم سازی بافت فرسوده در چارچوب آیین نامه‌ها وجود ندارد یا بسیار سخت و هزینه بر است.

در دنیا مقاوم سازی نسبی می‌کنند. یعنی ساختمان‌های بافت فرسوده و هزینه بالای مقاوم سازی کاهش آیین نامه‌ای خواهیم داشت تا جان ساکنان مهم باشد با ماهیت پایدار و سالم بودن، میزان خرابی ساختمان در زلزله یا حادثه کاری نداریم. فقط حفظ جان افراد مهم است. این مقاوم سازی در زمان و هزینه کم به نتیجه می‌رسد. شهرداری باید از مقاوم سازی نسبی استفاده کنند.

او با بیان این که ما باید بین بد و بدتر گزینه‌ها را انتخاب می‌کنیم، تاکید کرد: بهترین گزینه بازسازی بافت فرسوده است. هنوز هم بافت‌های کوچک و خراب وجود دارد. طرح خوبی در خصوص نوسازی بافت فرسوده در مقطعی مطرح شد و در این طرح پیش بینی شد، ساکنان بافت فرسوده در مسکن ملی (مسکن مهر) ساکن شوند تا شهرداری و دولت املاک آن‌ها را اتبیاع کند و در بافت فرسوده براساس اصول شهرسازی خیابان کشی، فضای سبز و... پیاده شود و الباقی یک ساختمان بلندمرتبه استاندارد ساخته شود.

بدترین منطقه فرسوده جنوب شرق تهران است. ۱۵ درصد مساحت بافت فرسوده و ۵۰ درصد تراکم را به خود اختصاص داده است. اگر زلزله‌ای از گسل جنوب ری یا گسل مشا باشد، بیشترین خطر در زلزله بافت فرسوده منطقه جنوب شرق را تهدید می‌کند.

ساعدی داریان در پاسخ به این سوال که آیا منطقه فرسوده‌ای وجود دارد که در حد تخلیه باشد؟ گفت: نمی‌توانیم بگوییم یک محله باید تخلیه شود، اما در تمام بافت فرسوده موجود تهران (ده اسدآباد در زعفرانیه، فرحزاد و منطقه ۱۲) منازلی وجود دارد که با کارشناسی به تاریخ امروز باید تخلیه شوند در تمام بافت فرسوده املاکی وجود دارد که آنقدر فرسوده شده اند، بدون نیاز به زلزله شدید نمی‌توانند وزن خودشان را تحمل کنند. در طول یکسال صد‌ها زلزله ۲ تا ۳ ریشتر در تهران اتفاق می‌افتد همین‌ها برای ساختمان‌های خطرناک هستند.

منبع: رکنا

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۷۸۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است

استاندار کرمانشاه گفت: برای ایمن‌سازی استان کرمانشاه و اتمام واقعی بازسازی زلزله به ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمدطیب صحرایی امروز _ شنبه هشتم هشتم اردیبهشت _ در نشست مدیریت بحران که با حضور محمد حسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور که در سالن شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: مدیریت و کنترل به‌موقع، بحران را به حداقل می‌رساند.

وی ادامه داد: استان کرمانشاه به‌دلیل شرایط خاصی که دارد در معرض بحران‌های مختلفی همچون سیل، زلزله و… قرار دارد.

استاندار کرمانشاه اشاره‌ای به خطر آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌های استان با توجه به پوشش گیاهی منطقه داشت و بحث تجهیزات امداد و نجات داشت و گفت: پدیده ریزگردها از دیگر مشکلات استان است که با توجه به عوامل مؤثر اثرگذار شدت و ضعف دارد.

وی با اشاره به مشکلات به‌جا مانده از ادوار گذشته برای استان، تصریح کرد: با اعلام بی‌موقع جشن پایان بازسازی زلزله از ردیف بودجه زلزله‌زده کشور خارج شدیم در حالی که هنوز ده‌ها ساختمان دولتی از فرمانداری گرفته تا ادارات حتی مساجد این مناطق، بازسازی نشده است.

صحرایی اشاره هم به افتتاح زودهنگام راه‌آهن کرمانشاه داشت و افزود: راه‌آهن کرمانشاه برای خدمات‌رسانی مطلوب به مردم نزدیک به یک‌هزار میلیارد اعتبار نیاز دارد.

وی با ادامه نیازهای استان کرمانشاه به بحث امسال تسهیلات مناطق زلزله‌زده اشاره کرد و گفت: در صورت تخصیص تکمیل ساختمان‌های مناطق زلزله‌زده با توجه به پیشرفت فیزیکی آن‌ها اولویت‌بندی می‌شود.

استاندار کرمانشاه گفت: برای ایمن‌سازی کرمانشاه و اتمام واقعی بازسازی زلزله به ۴ همت اعتبار نیاز است که حدود ۲.۷ هزار میلیارد تومان آن صرف مناطق زلزله‌زده و ۱.۳ هزار تومان آن برای مابقی استان هزینه شود.

کد خبر 748515

دیگر خبرها

  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان در بافت‌های فرسوده
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • معرفی بیش از ۹۷۰۰ گیلانی برای دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی
  • دولت سیزدهم برای مناطق جنوبی تهران چه برنامه هایی دارد؟ | نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد
  • عزم دولت و شهرداری برای حل مشکلات مناطق جنوبی تهران | از نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد