Web Analytics Made Easy - Statcounter

قوام شهیدی با اشاره به راهکارهای مقابله با جریان‌های افراطی و تکفیری، گفت: تحقق این هدف مستلزم این است که پیروان ادیان الهی با اراده مستمر و خستگی‌ناپذیر سرچشمه‌های تباهی و ظهور جریان‌های افراطی را کشف و ریشه‌های آنها را بخشکانند.

خبرگزاری شبستان،‌ گروه اندیشه: همزمان با روز جهانی عاری از خشونت و افراط‌گری، همایش بین‌المللی «نقش معارف دینی در مقابله با جریان‌های افراطی و تکفیری» با همکاری رایزنی فرهنگی کشورمان در مؤسسه آل البیت(ع) تفلیس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 همزمان با روز جهانی عاری از خشونت و افراط‌گری به منظور توسعه تعاملات علمی بین‌الادیانی و اتحاد و یکپارچگی در برابر گسترش اندیشه‌های افراطی و نفی خشونت و افراط‌گرایی که در زمره مبانی و اصول مشترک ادیان توحیدی است، همایش بین‌المللی «نقش معارف دینی در مقابله با جریان‌های افراطی و تکفیری» با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در گرجستان، اداره مسلمانان گرجستان و دبیرخانه دائمی مقابله با جریان‌های افراطی و تکفیری در سالن اجتماعات مؤسسه آل البیت(ع) شهر تفلیس برگزار شد.


در این مراسم که رییس آژانس دولتی ادیان گرجستان، اداره مسلمانان گرجستان و فرهیختگانی از کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان، علماء، مفتی‌ها، طلاب و امامان جماعات گرجستان حضور داشتند، بر ضرورت همبستگی و ایجاد وحدت و همدلی پیروان ادیان الهی، همکاری دولت‌های منطقه در مبارزه با افراط گرایی، اقدامات دولت گرجستان و ایران در مبارزه با این جریان‌ها، برگزاری مناسبت علمی و کنفرانس، نقش علما و مراکز دینی در زمینه مبارزه بر افراط‌گرایی، ضرورت اصلاح و تدوین قوانین دولتی در حوزه افراط‌گرایی و آموزش عموم مردم تأکید شد.


حمید مصطفوی، رایزن فرهنگی کشورمان در گرجستان پیرامون محورهای مورد بحث در این همایش گفت: از جمله علل ترویج اندیشه‌های تکفیری و افراطی شامل کشتار بی رحمانه انسان‌ها از همه ادیان‌ها، تخریب کشورهای اسلامی، از بین بردن امنیت و آرامش در کشورهای مختلف جهان و ایجاد ترس و نگرانی برای مردم، مخدوش کردن چهره رحمانی اسلام ناب و ... می‌شود.


همچنین «سید جواد قوام شهیدی»، سفیر جمهوری اسلامی ایران در گرجستان در سخنانی، با اشاره به اهمیت برگزاری این گونه برنامه‌ها گفت: فتنه جریان‌های افراطی و تکفیری نه تنها برای منطقه بلکه برای جهان خطرناک است و کشورهای منطقه به تنهایی نمی‌توانند با آن مقابله کنند و علاوه بر مقابله نظامی، مقابله علمی و فرهنگی نیز ضروری و با اهمیت است.


وی گفت: امروز جریان‌های افراطی و تکفیری امنیت در منطقه قفقاز جنوبی را نیز به چالش کشیده‌اند و ما شاهد اقدامات و فعالیت‌های آنها در این حوزه جغرافیایی نیز هستیم.


سفیر کشورمان در گرجستان افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره نقش بسیار ارزنده‌ای در مخالفت و از بین بردن تروریسم ایفا کرده است. مقابله با جریان‌های افراطی و تکفیری مستلزم این است که پیروان ادیان الهی و مذهب دینی دست در دست یکدیگر با اراده مستمر و خستگی ناپذیر سرچشمه‌های تباهی و ظهور جریان‌های افراطی را کشف و ریشه‌های آنها را بخشکاند.


زازا واشاک مازده، مشاور نخست وزیر و رییس آژانس ادیان گرجستان در سخنانی، گفت: امروزه افراط‌گرایی دینی مشکل کل جهان است. پیداکردن راهکار برای از بین بردن این پدیده شوم نیازمند همکاری کشورهای مختلف همسایه، منطقه و جهان است.

 

وی ادامه داد: پیروان ادیان الهی با توکل به خداوند یکتا و بهره‌گیری از اشتراکات دینی در مبارزه با افراط‌گرایی و تروریسم، همکاری مشترک و جدی داشته باشند.


رییس دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان‎های افراطی و تکفیری در همایش بین‌المللی نقش معارف دینی در مقابله با جریان‌های افراطی و تکفیری در تفلیس گرجستان از رایزن فرهنگی ایران در گرجستان و رییس آژانس دولتی ادیان گرجستان و اداره مسلمانان گرجستان که در برگزاری این همایش همکاری کردند تشکر کردند.


احمد آردم، نماینده سازمان دیانت ترکیه در سخنان خود، گفت: پیامبر خدا همواره توصیه به اعتدال داشتند و بهترین راه برای معرفی اسلام به دنیا، راه اعتدال است و تمامی مشکلاتی که امروز در دنیای اسلام گرفتار آن هستیم حاصل افراط و تفریط است.


مولوی محمد اسحاق مدنی، عالم اهل سنت با بیان اینکه جریان‌های تکفیری برداشت‌های غلط و نادرست خود را به نام اسلام ترویج می‌دهند، افزود: گروه‌های افراطی و تکفیری یک آیه‌ای را در قرآن کریم پیدا می‌کنند و بدون اینکه فهم درستی از آن داشته باشند آن را ابزاری برای ترویج اندیشه‌های غلط خود می‌کنند که منجر به افراط و تکفیر می‌شود.


عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه با هشدار به جوانان مسلمان گفت: یک عده‌ای از جوانان فریب وعده بهشت و شعارهای زیبای این گروه‌ها را می‌خورند و وارد این معامله می‌شوند. در حالی که اگر از نتیجه اعمالشان که جنایت علیه مسلمانان، کشتن افراد و تخریب کشورهای اسلامی است، مطلع گردند هرگز دست به این جنایات نمی‌زنند.


پس از آن، نمایندگان ادیان مختلف به بیان دیدگاه‌های خود در زمینه همدلی و همزبانی و مبارزه با افراطی‌گری و خشونت در منطقه و جهان پرداختند.


بنابر اعلام این خبر، در ادامه این همایش چگونگی مبارزه با جریان‌های افراطی و تکیفری راهکارهای مانند ضرورت آگاهسازی مردم به ویژه نخبگان جامعه، لزوم شناخت و طرد دشمنان، گفت‌وگو و تفاهم ادیان الهی، نهادهای دینی و علما بر سر مشترکات و پرهیز از اختلاف افکنی، بهره‌گیری از آموزه‌های دینی و تاریخی در پرتو عبودیت و بندگی در برابر تنها خالق هستی و تمسک به وحدت و همبستگی برای ریشه کنی، پدیده شوم تکفیر، جهالت و افراط‌گری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد انتخابات شب یلدا خطبه های نماز جمعه نماز جمعه فعالیت های مسجدی کانون های فرهنگی هنری مساجد روزنامه کانون های مساجد تکفیر گروه های تکفیری همایش بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۸۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«انقلاب میخک» پرتغال که منجر به دموکراسی در این کشور شد را بشناسیم

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، ساکنان پایتخت پرتغال در حالی روز پنجشنبه پنجاهمین سالگرد انقلاب میخک را که یادآور مبارزه با دیکتاتوری و پیروزی است جشن گرفتند که حمایت از راست افراطی طی سال‌های اخیر در این کشور، همانند اغلب نقاط اروپا بیش از گذشته مورد استقبال قرار گرفته است.

ده‌ها هزار نفر روز پنجشنبه برای گرامیداشت جشن پنجاهمین سالگرد «انقلاب میخک» در پرتغال که طولانی‌ترین دیکتاتوری فاشیستی اروپا را سرنگون کرد و دموکراسی را در این کشور به ارمغان آورد، به خیابان‌های لیسبون، پایتخت سرازیر شدند.

جمعیت زیادی از ساکنان لیسبون در این راهپیمایی حضور داشتند و ضمن در دست داشتن گل‌های میخک و برافراشتن پرچم‌های کشورشان شعار «۲۵ آوریل همیشه؛ فاشیسم هرگز دوباره!» سر دادند.

آنتونیو اولیویرا سالازار، پرتغال را از سال ۱۹۳۲ تا ۱۹۶۸ تحت سلطه خود داشت، اما حکومت اقتدارگرای فوق محافظه‌کار او با جانشینش مارسلو کائتانو، تنها شش سال دیگر تداوم یافت و سرانجام در ۲۵ آوریل ۱۹۷۴ با انقلاب میخک از هم فروپاشید.

این انقلاب تقریبا بدون خونریزی توسط گروهی از افسران جوان ارتش که خواهان دموکراسی و پایان دادن به جنگ‌های طولانی‌مدت علیه جنبش‌های استقلال در مستعمرات آفریقا بودند، پایه‌ریزی و هدایت شد. کودتای نظامی توسط گروه «کاپیتان‌های آوریل» منجر به استعمارزدایی سریع شد.

مشارکت ساکنان پایتخت در جشنی ملی که یادآور مبارزه با دیکتاتوری است در حالی صورت می‌گیرد که حمایت از راست افراطی طی سال‌های اخیر در پرتغال، همانند اغلب نقاط اروپا بیش از گذشته به چشم می‌خورد.

جشن‌های روز پنجشنبه در میدان کومِرس (تجارت) لیسبون، در کنار رودخانه تاگوس آغاز شد، جایی که دو ناوچه نیروی دریایی این کشور پهلو گرفته بودند.

همزمان، جنگنده‌های نیروی هوایی در آسمان به پرواز درآمدند، خودروهای نظامی در مسیر تعیین شده حرکت کردند و بیش از ۴۰۰ سرباز در این مراسم رژه رفتند و سرود ملی کشورشان را خواندند.

ژوائو مارسلینو، شهروند ۷۴ ساله پرتغالی که از جمله شرکت کنندگان در جشن‌های سالگرد انقلاب میخک در لیسبون است نسبت به اوج‌گیری گرایش‌های افراطی در کشورش ابراز نگرانی می‌کند.

وی می‌گوید که ظهور چشمگیر جریان‌های عوامگرا و راست افراطی طی سال‌های اخیر در پرتغال که به گفته او بازتابی از یک رویکرد مشابه در دیگر کشورهای عضو اتحادیه محسوب می‌شود بسیار نگران کننده است زیرا «راه حل‌های خوبی را برای هیچ کشوری به ارمغان نمی آورد.»

این شهروند سالخورده پرتغالی می‌‌افزاید: «نگرانم که بعد از ۵۰ سال دموکراسی هنوز عده‌ای از مردم آنگونه که باید آگاه نشده‌ باشند... حال آنکه راست افراطی در حال پیشروی است زیرا احزاب اصلی به توسعه کشور کمک نمی‌کنند.»

مارسلو ربلو دی سوسا، رئیس جمهوری پرتغال طی سخنانی در حضور نمایندگان پارلمان گفت که همه «باید به نیروی حیاتی دموکراسی واقف باشند و به سطحی از فروتنی و ذکاوت برسند که همواره دموکراسی، حتی نمونه ناقص آنرا به دیکتاتوری ترجیح دهند.»

به رغم آنکه نظام دموکراسی چندحزبی حاکم بر پرتغال از سال ۱۹۷۴ همواره تداوم داشته و زیرساخت‌های آن بواسطه عضویت در اتحادیه اروپا و کمک صندوق‌های توسعه به شکل قابل توجهی مدرن شده، اما پرتغال همچنان فقیرترین کشور اروپای غربی باقی مانده است.

نارضایتی از بحران مسکن ناشی از افزایش مداوم اجاره بها به همراه دستمزدهای پایین، خدمات بهداشتی ضعیف و موارد که از فساد در احزاب اصلی کشور حکایت دارد، باعث تقویت راست افراطی در پرتغال شده است.

ژوزه دوارته، جوان ۲۹ ساله پرتغالی می‌گوید که امسال جشن گرفتن انقلاب به دلیل ظهور راست افراطی که او امیدوار است موقتی باشد، اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

به گفته این شهروند پرتغالی: «ما همه می‌توانیم با میراث به جا مانده از آنهایی که انقلاب ۲۵ آوریل را رقم زدند، با راست افراطی مبارزه کنیم.»

«فیل در اتاق»

آنتونیو کاستا پینتو، محقق علوم سیاسی دانشگاه لیسبون معتقد است در حالی که اکثر پرتغالی‌ها لیبرال دموکراسی را پذیرفته و به انقلاب ۲۵ آوریل افتخار می کنند، محبوبیت روزافزون چِگا، حزب پوپولیست و ضد مهاجر پرتغال، به مثابه «فیلی در اتاق» که در جشن‌های انقلاب میخک امسال بود. (کنایه به مشکلی بزرگ که هیچکس نمی‌خواهد به آن فکر کند و یا آنرا به چالش بکشد.)

وی می‌افزاید : «چگا افرادی را به سوی خود جذب کرده که نگاهی تجدیدنظرطلبانه به تاریخ دارند و برآنند که استعمار و امپراتوری چندان بد هم نبودند و باید به گذشته پرتغال و نمادهای آن بها داد.»

چگا به طور مکرر از شعار سالازار یعنی «خدا، میهن پرستی و خانواده» استفاده می کند و به این سه «کار» را نیز افزوده است.

آندره ونتورا، رهبر چگا، انگ فاشیست بودن به خود یا حزبش را رد می‌کند و می‌گوید که این حزب ضد ساختار است و می خواهد قانون اساسی پرتغال را تغییر دهد.

ونتورا روز پنجشنبه در پارلمان، با متهم کردن سوسیال دموکرات‌های حاکم و اپوزیسیون سوسیالیست‌ به ناتوانی در پایان دادن به فقر در کشور، گفت: «پنجاه سال پیش انقلابی کردیم که به ما آزادی داد، اما در ادامه عزت را از ما گرفت.»

چگا که در سال ۲۰۱۹ تأسیس شد، سومین حزب بزرگ پرتغال است؛ این حزب راست افراطی تعداد نمایندگان خود را در انتخابات پارلمانی مارس چهار برابر کرد و به ۵۰ نفر رساند.

 

دیگر خبرها

  • گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد
  • بنر هواداران افراطی یوونتوس: آقای الگری، باید در تیم ما بمانی!
  • تاکید ایران و گرجستان بر اهمیت تحکیم صلح و امنیت منطقه
  • پایداری جریان تامین و توزیع آب شرب شهر‌ها و روستا‌های استان یزد
  • آمریکا گروهک‌های تکفیری منطقه را احیا می‌کند
  • حکمت عفاف و حجاب در ادیان آسمانی
  • همایش بین‌المللی نهج‌البلاغه و حمایت از فلسطین
  • «انقلاب میخک» پرتغال که منجر به دموکراسی در این کشور شد را بشناسیم
  • حفظ فرهنگ وهویت هر ملت مستلزم نگهداری اسناد هویت دار
  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان