Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@23:00:29 GMT

جزئیات کارگروه تشخیص علت بوی نامطبوع

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۹۱۵۰۹

جزئیات کارگروه تشخیص علت بوی نامطبوع

 

خبرگزاری فارس: بیش از یک سال قبل در شامگاه 12 دی بویی نامطبوع در مناطق مرکزی شهر تهران به مشام شهروندان رسید.

این بو حدود 3 الی 4 ساعت در مناطق مرکزی و شمالی شهر تهران استمشام شد و حتی برخی شهروندان در حوالی میدان شهدا این بو را استشمام کردند و به یک باره بو از بین رفت.

بلافاصله پس از آن محیط زیست استان تهران، محیط زیست شهرداری تهران، استانداری و برخی دستگاه‌های دیگر نسبت به انتشار این بوی نامطبوع واکنش نشان داده و بررسی‌هایی آغاز کردند تا اینکه سرانجام به طور دقیق منشا بو مشخص نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند برخی انتشار بو را به ماده مرکاپتان ربط دادند اما این نظریه هم خیلی دقیق و قطعی نبود.

حالا بعد از گذشت کمتر از یک سال بار دیگر در تاریخ 11 آذرماه امسال بویی نامطبوع و کمی شبیه به بوی سال قبل در مناطق مرکزی شهر تهران به مشام رسید.

گله‌ آقای رئیس از مدیریت بحران

واکنش‌ها درخصوص علت این بو زیاد بود اما روز یکشنبه ۲۴ آذرماه محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران درخصوص اینکه سرانجام بررسی منشأ بوی نامطبوع در تهران چه شد گفت: ما گله داریم از تشکیلات مدیریت بحران شهرداری تهران زیرا لازم بود یک جلسه ویژه ای برگزار می‌شد.

محسن هاشمی گفته بود بحران نباید حتما منجر به کشته شدن افراد بشود تا تشکیل جلسه بدهند بلکه باید برای همین موضوع یک جلسه ای تشکیل می دادند.

وی درخصوص اینکه در شهرداری گفته می شود که پولی برای خرید تجهیزات مورد نظر در خصوص بوی نامطبوع وجود ندارد گفت: باید اولا بررسی ها انجام شود ببینیم منبع این بو کجاست.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در این خصوص اولا باید منشأ بو معلوم شود و سپس درخصوص‌تجهیزات و بودجه صحبت شود.

مدیریت بحران شنبه 30 آذر تشکیل جلسه می‌دهد

رضا کرمی محمدی رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار شهری خبرگزاری فارس در خصوص اینکه در حاشیه برگزاری جلسه شورای اسلامی شهر تهران محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران از عملکرد این سازمان گلایه کرده و گفته است بهتر بود تشکیلات مدیریت بحران شهرداری تهران برای پیدا کردن منشأ بوی نامطبوع در شهر تهران جلسه‌ای برگزار می‌کرد و موضوع را مورد رسیدگی قرار می‌داد، گفت: گلایه ایشان را احترام می‌گذاریم.

کرمی محمدی ادامه داد: البته این را هم می‌گوییم که ما یکسری بررسی‌هایی انجام دادیم و به یک نتایجی هم درخصوص‌ منشأ بوی نامطبوع رسیدیم. 

وی گفت:‌ با توجه به فرمایشات ایشان(محسن هاشمی) قرار است روز دوشنبه دعوتنامه‌هایی را برای اعضای کارگروه مدیریت بحران بفرستیم تا در روز شنبه پیش‌رو یعنی 30 آذرماه جلسه‌ای تشکیل شود تا نتایج بررسی همه سازمان‌ها جمع‌بندی شده و به اطلاع مردم برسد.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران گفت: اینکه ما بخواهیم به صورت مطلق و براساس یک وظیفه ذاتی به سراغ بررسی این موضوع برویم این کار را نکرده‌ایم به خاطر اینکه اعتقاد داشتیم در این موضوع سازمان محیط زیست، شرکت کنترل کیفیت هوا و دستگاه‌های دیگر مسئولیت دارند و از قضا تجهیزات آن شرکت‌ها و دستگاه‌‌ها و سازمان‌ها برای شناسایی او و تشخیص عوامل آن قوی‌تر بوده است و تلاش کردیم کار تکراری انجام نشود.

وی افزود:‌ البته بیکار هم ننشستیم و به سراغ آن رفتیم که ببینیم آیا اصلاً سنسور و تجهیزاتی برای بررسی چنین وضعیتی در کشور وجود دارد یا خیر، که به این نتیجه رسیدیم در کشور چنین سنسوری وجود ندارد.

کرمی محمدی گفت: اما تحقیقات‌مان را صرفاً معطوف به داخل کشور نکردیم و کشورهای پیشرفته دنیا را هم بررسی کردیم و فهمیدم که در رابطه با انتشار بو یکسری سنسور در خارج از کشور وجود دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: در حال حاضر هم درصدد تهیه و خرید این سنسورها هستیم.

وی تصریح کرد: البته بودجه سازمان بسیار محدود است و طبیعتاً اگر دوستان در سایر بخش‌ها کمک کنند می‌توانیم این تجهیزات را خریداری کنیم.

3 منشأ انتشار بوی نامطبوع از نگاه استاندار تهران

26 آذر ماه بود که انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران درباره کارگروه شناسایی علت بوی نامطبوع در شهر تهران و مصوبات این جلسه اظهار داشت: قرار شد کارخانه سیمان شهرستان ری از سوخت مازوت استفاده نکند و از گاز استفاده کند.

وی بیان داشت:‌ مقرر شد اداره کل سازمان حفاظت محیط زیست استان تهران فعالیت تمام صنایع در جنوب تهران را بررسی کند و خروجی آلاینده‌های آنها مورد بررسی قرار گیرد و ظرف مدت یک هفته گزارش آن ارائه شود همچنین قرار شد گزارش عوامل 20‌گانه بوی نامطبوع تا 10 روز آینده در کاگروه اعلام شود.

استاندار تهران گفت: شهرداری تهران نیز ملکف به خریداری دستگاه‌های سنجش آلاینده‌های تهران شده است.

وی با بیان اینکه آیا منشأ بوی نامطبوع تهران مشخص شده است، گفت:‌ سه نوع گاز به نام‌های SO2 ، SH2  و به احتمال کمتر آمونیاک مشخص شده ولی متهم اصلی منشأ بوی نامطبوع تهران هنوز مشخص نشده است.

هیچ کس قطعی علت انتشار بو را نمی‌داند

رضا کرمی محمدی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، در خصوص برگزاری کارگروه ویژه بررسی علت انتشار بوی نامطبوع در تهران که پیش از ظهر امروز به میزبانی سازمان مدیریت بحران و حضور تمام دستگاه‌های متولی در این حوزه برگزار شد، گفت: خوشبختانه همه اعضای دعوت‌شده در این کارگروه در ساعت مقرر در این جلسه حضور بهم رساندند.

وی افزود: اولین نتیجه برگزاری این جلسه این بود که مشخص شد هیچ کدام از دستگاه‌ها به طور قطعی نمی‌توانند یک عامل را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای انتشار بوی نامطبوع معرفی کنند و همه تنها حدس و گمانه‌هایی در خصوص علت انتشار بوی نامطبوع بیان می‌کنند.

کرمی محمدی خاطرنشان کرد: دومین نتیجه‌ای که از این جلسه به دست آمد این بود که هیچ کدام از دستگاه‌های متولی این امر و عضو این کارگروه تجهیزات دقیق برای شناسایی منشا بو را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ندارند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران گفت: سومین نتیجه حاصل از این جلسه این بود که مقرر شد بر اساس قانون هوای پاک سازمان محیط زیست استان تهران مسئول ایجاد یک کارگروه برای بررسی علل انتشار بو شود و هر هفته اعضای این کارگروه با تشکیل جلسه نسبت به شناسایی منشا انتشار بو اقدام لازم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انجام دهند.

وی ادامه داد: همه اعضای کارگروه این مصوبه و نتیجه سوم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پذیرفتند به جز خود سازمان محیط زیست و نماینده سازمان محیط زیست اعلام کرد که باید این موضوع به اطلاع استاندار تهران برسد و در صورت موافقت استاندار این کارگروه تشکیل شود.

کرمی محمدی گفت: ما به محیط زیست اعلام کردیم که این آمادگی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ داریم که دبیرخانه این کارگروه در سازمان مدیریت بحران تشکیل شود و همچنین به آنها گفتیم که تشکیل این کارگروه منافاتی با اقدامات استانداری تهران ندارد و حتی به آنها اعلام کردیم که می‌شود این کارگروه تشکیل شود و اگر استاندار تهران آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ موازی‌کاری و غیرقابل نیاز دانستند، ادامه فعالیت آن متوقف شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در خصوص اینکه شما از تعدادی حدس و گمان صحبت کردید، اینها کدام منشا‌های انتشار بو هستند، گفت: فعالیت پالایشگاه جنوب تهران، تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب بخش جنوبی تهران، فعالیت آرادکوه و در نهایت اقدامات دامداری‌ها چهار علتی بود که بر روی آن حدس و گمان‌هایی وجود داشت.

وی همچنین خبر از خرید دو دستگاه سنجش بو و تشخیص علت انتشار بو داد و گفت: این دستگاه‌ها ظرف یک هفته تا 10 روز آینده وارد کشور شده و پس از نصب اقدام به کارهای تشخیصی خواهند کرد.

منبع: فردا

کلیدواژه: بوی نامطبوع تهران مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۱۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود

در حالی که ستاد مدیریت بحران در استان خوزستان وجود دارد، اما هربار که اتفاق بحرانی رخ می‌دهد با تصمیم‌گیری‌های دیرهنگام، یک بحران جدید ایجاد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان، مدارس استان خوزستان در شهرهای اهواز، حمیدیه، باوی و کارون امروز _ دوشنبه دهم اردیبهشت_ به علت آلودگی شدید هوا تعطیل شد و ادارات نیز با دو ساعت تأخیر فعالیت خود را آغاز کردند، اما این تعطیلی به قدری دیر اعلام شد که کارمندان به محل کار مراجعه کرده بودند و دانش‌آموزان نیز در مسیر مدارس بودند و همین این امر باعث ایجاد نگرانی برای والدین و ایجاد بحران در خلال بحران دیگر شد.

امروزه شرایط به نحوی است که بسیاری از مشکلات همچون سیل، طوفان و گردو خاک از قبل پیش‌بینی می‌شود و شدت آن نیز تعیین می‌شود، در خوزستان اما انگار اینگونه نیست چراکه تا زمانی که شرایط به بدترین حالت ممکن نرسد هیچ‌گونه تصمیم‌گیری صورت نمی‌گیرد و همین امر موجب گلایه شهروندان شده است.

طی چند ماه اخیر اتفاقات بحرانی در خوزستان از جمله آب‌گرفتگی شدید معابر اهواز و بندر امام خمینی (ره) و آلودگی هوا چندین مرتبه موجب تعطیلی مدارس شد، اما آنچه که در این خصوص به شدت مورد انتقاد است تصمیمات لحظه آخری مدیران مربوطه است، به نحوی که دانش آموزان در کوچه‌ها سرگردان می‌شوند و والدین استرس و نگرانی بازگشت آن‌ها به خانه را دارند.

در بارندگی سال گذشته در حالی که خیابان‌های اهواز مملو از آب بود و تردد به سختی انجام می‌شد، مدارس زمانی تعطیل شد که سرویس‌های مدارس و دانش‌آموزان در حال حرکت به سمت مدارس بودند، در تعطیلی‌ها به علت آلودگی هوا نیز همین رویه تکرار شد و به این ترتیب و با وجود پیش‌بینی سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع گرد و خاک و قرار گرفتن وضعیت هوای اهواز از شب گذشته در حالت خطرناک، بازهم تصمیم گیری صورت نگرفت تا زمانی که هم کارمندان و هم دانش‌آموزان به سمت محل کار و مدرسه در حرکت بودند.

مهدیه خسروی یکی از اولیایی که شاغل نیز هست به خبرنگار ایمنا می‌گوید: من و همسرم هر دو شاغل هستیم، وقتی هوا آلوده یا شرایط بحرانی است لحظه به لحظه اخبار را چک می‌کنم تا بتوانم برای فرزند کلاس اولی خود برنامه‌ریزی کنم، اما هر بار باید با استرس و اضطراب صبح زود به خانه‌ی اقوام بروم تا از فرزندم تا زمان بازگشتن از محل کار نگهداری کنند، من به عنوان یک شخص عادی از شب گذشته متوجه آلودگی شدید هوا شدم، این سوال را دارم که مسئولان با چه دلیلی دیر تصمیم می‌گیرند.

نازنین مرادی یکی دیگر شهروندان اهواز اظهار می‌کند: من مشکل تنفسی دارم در و این وضعیت آلودگی هوا به شدت برای من خطرناک است، اما باید به محل کار خود می‌رفتم در حالی که شروع ساعت اداری ۷ صبح است، خبر تأخیر در بازگشایی ادارات ۷:۱۶ می‌رسد، وقتی ما از هفت صبح در محل کار حضور داریم؛ مگر می‌شود که به خانه برگردیم، وقتی مسئولان خوزستان به فکر مردم نیستند چگونه از دیگران انتظار می‌رود.

وی می‌گوید: یکی از همکاران ما در حالی که در مسیر اداره بود که متوجه تعطیلی مدارس شد و میانه راه برای اینکه دختر خود را به مدرسه فرستاده بود از سرویس پیاده می‌شود و با استرس باز می‌گردد، این وضعیت برای ما نگران کننده است.

آلودگی هوای امروز اهواز به نحوی بود که از شب قبل امکان تصمیم‌گیری وجود داشت، اما با سوءمدیریت، آرامش از خانواده‌ها برای ساعاتی گرفته شد، چراکه والدین در مسیر محل کار بودند که خبر تعطیلی مدارس و بعد از آن خبر تأخیر در بازگشایی مدارس اعلام شد؛ داستان به همین‌جا ختم نشد خبر تعطیلی چندین بار اصلاح و تکمیل شد به نحوی که ابتدا مدارس شهرهای اهواز باوی و کارون در دو شیفت صبح و بعد از ظهر تعطیل شد و پس از آن بازگشایی ادارات با تأخیر دوساعته اعلام و دقایقی بعد مدارس و ادارات حمیدیه اضافه شد.

در نهایت و با اصلاح خبر، تنها مدارس صبح تعطیل و تصمیم‌گیری در خصوص مدارس شیفت بعدازظهر به بعد موکول شد. این چنین اطلاع‌رسانی را به هیچ وجه نمی‌توان در کنترل شرایط بحرانی مؤثر دانست، برعکس این نحوه تصمیم‌گیری ایجاد بحران در بحران است؛ بنابراین انتظار می‌رود مسئولان استان خوزستان با کمی دقت و مدیریت بیشتر در راستای ایجاد آرامش برای شهر و شهروندان خود تلاش کنند.

کد خبر 748994

دیگر خبرها

  • برگزاری جلسه کارگروه ایمنی و بهداشت آب و فاضلاب در ماکو
  • ایران رئیس کمیته کشاورزی «اسمیک» شد
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • توضیح مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره قیمت خرید زباله در «نوماند»
  • فردا مدارس خوزستان تعطیل شد
  • تکالیف کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور