Web Analytics Made Easy - Statcounter

از امروز مورخه یکم دی ماه 1398 با تصمیم بانک مرکزی برخی بانک ها رمز دوم پویا را جایگزین رمز دوم ایستا خواهند کرد.

 

به گزارش تابناک اقتصادی، اینکه چرا بانک مرکزی به سمت اجرایی شدن طرح رمز دوم پویا حرکت کرد؟ رمز دوم پویا چیست؟ چه افرادی باید رمز دوم پویا چیست؟ چگونه رمز دوم پویا را باید فعالسازی کرد؟ روش دریافت رمز دوم پویا چیست؟ هزینه های فعالسازی چقدر است؟ آیا از اول دی ماه دیگر رمزهای دوم ایستا حذف خواهند شد؟ و آن هایی که تلفن های همراه هوشمند دارند اپلیکیشن دریافت رمز دوم پویا برای هر بانک را از کدام لینک دریافت کنند؟ شاید پرسش بسیاری از مردم در روز اول اجرایی شدن رمز دوم پویا باشد که در ادامه به این پرسش ها پاسخ داده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیشینگ چیست و چرا رمز دوم پویا مطرح شد؟

هر کاربر برای خرید اینترنتی باید چهار مولفه را در سایت وارد می کرد تا تراکنش انجام شود، که این چهار مولفه عبارت بودند از: شماره کارت، رمز دوم کارت، CVV2 و تاریخ اعتبار کارت. مولفه های شماره کارت، CVV2 و تاریخ اعتبار کارت بر روی خود کارت ثبت بودند و ورود این سه مولفه باعث می شد که بانک ارائه دهنده خدمات مطمئن شود که کاربر کارت بانکی را رویت کرده است و مولفه رمز دوم کارت موردی بود که فرد باید آن را در ذهن می سپرد و یک مولفه شخصی محسوب می شد و قاعده آن به این صورت بود که این رمز دوم باید متفاوت با رمز اول کارت می بود و به همین منظور به جای 4 رقم برای رمز دوم کارت، 5 تا 12 رقم در نظر گرفته شد.

سیستم امنیتی که بانک مرکزی تعریف کرده بود تا همین سال های اخیر به خوبی و با حداقل انحراف کار می کرد تا اینکه پرونده های فیشینگ روز به روز بیشتر شد. فیشینگ در تعاریف به تلاش برای به دست آوردن اطلاعاتی مانند نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات حساب بانکی از طریق جعل یک وبگاه، آدرس ایمیل و ... گفته می شود.

مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی طی مصاحبه ای با اشاره به تعداد کلان پروند‌ه های فیشینگ گفت: به صورت روزانه ۸۰۰ پرونده جدید در پلیس فتا ثبت می‌شود که بسیاری از آن‌ها مربوط به فیشینگ است. وی افزود: حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ عدد از این پرونده ها مربوط به پایتخت می باشد.

با افزایش تعداد پرونده های مربوط به فیشینگ و افزایش تعداد کاربران بانکی که حساب آن ها از این طریق خالی می شد، بانک مرکزی و نهادهای مسئول بفکر راه چاره ای افتادند و موضوع رمز دوم پویا مطرح شد.

رمز دوم پویا چیست؟

 رمز دوم پویا برخلاف رمز دوم ایستا که تاکنون مورد استفاده قرار می گرفت، برای هر تراکنش بانکی منحصر‌به‌فرد می باشد و حتی اگر سارقان، اطلاعات بانکی کاربر از جمله شماره کارت، CVV2 و تاریخ کارت را به‌دست بیاورند، دیگر نمی‌توانند وارد حساب کاربران شوند و نیاز دارند که از رمز پویا اطلاع داشته باشند. طول عمر رمزهای دوم پویا، تنها ۶۰ ثانیه است و پس از آن به دلیل ملاحظات امنیتی این رمز منقضی خواهد شد و کاربر برای تراکنش بانکی از طریق اینترنت باید دوباره اقدام به دریافت رمز دوم پویا نماید.

چه افرادی باید رمز دوم پویا را فعالسازی کنند؟

تنها مشتریانی باید نسبت به فعال سازی رمز دوم پویای کارت های خود اقدام کنند که از کارت بانکی خود برای انجام خرید های اینترنتی یا پرداخت های نیازمند رمز دوم استفاده می نمایند. بنابراین مشتریانی که کارت خود را صرفاً برای انجام خریدهای فروشگاهی یا استفاده از خدمات خودپردازها به کار می گیرند، نیازی به فعال سازی رمز دوم پویا ندارند.

چگونه رمز دوم پویا را فعالسازی کنید؟

برای فعالسازی رمز دوم پویا نیاز است تا شماره تلفن همراه شما توسط بانک تایید شود و فعالسازی سازی رمز دوم پویا برای کارت های بانکی فقط و فقط توسط بانک‌های صادر کننده کارت صورت می پذیرد؛ لذا برای اطلاع از روش‌های مختلف فعالسازی می توانید از طریق مراجعه حضوری به شعب، مراجعه به وب سایت بانک صادر کننده کارت و یا تماس با مرکز امداد مشتریان بانک خود، اقدام نمائید.

روش های دریافت رمز دوم پویا چیست؟

بانک‌ها و مؤسسات اعتباری متناسب با نیازمندی‌های مشتریان خود، سازوکارهای متنوعی برای ارائه رمز دوم پویا فراهم نموده‌اند. دارندگان گوشی‌های هوشمند می‌توانند از برنامک‌های تولید رمز بر روی گوشی‌های تلفن همراه خود استفاده نمایند. توجه داشته باشید که این برنامک توسط بانک صادر کننده کارت ارائه شده و باید از طریق وب سایت رسمی بانک دریافت شوند. همچنین دریافت رمز دوم پویا از طریق پیامک و یا راهکارهای مبتنی بر کدهای دستوری (USSD) از دیگر روش‌های فراهم شده برای ارایه رمز پویا به مشتریان هستند.

هزینه فعالسازی رمز دوم پویا چقدر است؟

فعالسازی رمز دوم پویا هیچگونه هزینه‌ای برای مشتریان در بر نداشته و این خدمت توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کشور، هم راستا با تجربیات جهانی و با هدف صیانت از دارایی‌های مشتریان بانکی در مقابل فعالیت های کلاهبردارانه، فراهم شده است.

آیا رمز دوم ایستا از امروز حذف شده است؟

هر چند که بانک مرکزی و مسئولین آن در اطلاعیه ها منتشر شده و مصاحبه های خود بارها اعلام کردند که استفاده از رمز دوم پویا از ابتدای دی ماه سال جاری برای همه اجباری و از این تاریخ به بعد دیگر رمز دوم ایستا حذف خواهد شد اما با نزدیک شدن به موعد اجرا، بانک مرکزی در یک عقب نشینی آشکار اجرای این طرح را مرحله ای اعلام کرد. این بانک در اطلاعیه شماره 6 خود که در مورخه 27 آذر ماه 1398 منتشر کرد اعلام نمود به‌منظور رفاه حال مشتریان محترم بانکی و ایجاد فرصت بیشتر برای انجام کار، از ابتدای دی‌ماه اجرای طرح رمز دوم پویا بصورت مرحله‌ای در بانک‌ها و موسسات اعتباری طی چند روز انجام خواهد شد.

اجرای مرحله ای رمز دوم پویا چیست؟

یک مقام مسئول در نظام بانکی در مورد اجرای مرحله ای رمز دوم پویا به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: بانکی که زیرساخت های لازم جهت ارائه رمز دوم پویا را داراست و به صورت صددرصد می تواند به مشتریان خود خدمات در این زمینه را ارائه کند قطعا از امروز رمز دوم پویا را فعالسازی و اجرا خواهد کرد اما اگر بانکی این زیرساخت ها را دارا نیست و نمی تواند به صورت کامل این خدمات را به مشتریان خود عرضه کند دیرتر رمز دوم پویا را اجباری خواهد کرد ولی در نهایت به صورت مرحله ای این طرح برای همه بانک ها اجباری خواهد شد. این مقام مسئول در نظام بانکی در مورد زمان اجباری شدن رمز دوم پویا برای همه بانک ها گفت: هنوز به صورت رسمی زمانی برای اجباری بودن رمز دوم پویا برای همه بانک ها مشخص نشده است و برای رفاه حال مشتریان رمز دوم ایستا همچنان فعال می باشد تا اینکه مشتری رمز دوم پویا را فعالسازی کند. وی افزود: سرویس پیامکی ارسال رمز دوم پویا نیز از هفته دوم دی ماه راه اندازی خواهد شد.

بر اساس این گزارش؛ بانک مرکزی نیز طی اطلاعیه شماره 7 خود که در مورخه 1 دی ماه 1398 منتشر کرد، تاکید نمود: «رمز دوم ایستا برای هموطنانی که تاکنون رمز دوم پویای خود را فعال نکرده‌اند، همچنان قابل استفاده است» «برای بالا بردن ضریب نفوذ طرح در آغاز اجرا، استفاده از «سرویس پیامک» برای دریافت رمز دوم پویا از هفته دوم دی‌ماه جاری آغاز و به تدریج با اتصال بانک‌های مختلف تا انتهای دی‌ماه به انجام می‌رسد.»

آنچه مشخص است، تا پایان دی ماه به بانک ها فرصت داده شده تا «سرویس پیامک» را راه اندازی کنند. فرصتی که با توجه به مهلت چندین ماهه بانک ها، جای سوال دارد که چرا بانک مرکزی نتوانسته است این بانک ها را در مسیر ایجاد بستری امن برای مشتریان خود، متقاعد کند، چراکه هرچقدر زمان اجرای کامل این طرح با تاخیر همراه شود، فرصت بیشتری برای سودجویان و کلاه برداران خواهد بود. 

کسانی که تلفن همراه هوشمند دارند، اپلیکیشن دریافت رمز دوم هر بانک را از کجا دریافت کنند؟

لینک دانلود اپلیکیشن همه بانک ها به منظور دریافت رمز دوم پویا در زیر در دسترس قرار گرفت و شما می توانید با کلیک بر روی بانک مورد نظر خود به این اپلیکیشن ها دسترسی پیدا کنید:

بانک ملی/ اپلیکیشن 60 بانک صادرات/ اپلیکیشن ریما بانک ملت/ اپلیکیشن رمزنگار بانک تجارت/ اپلیکیشن همراز بانک سپه/ اپلیکیشن رمزساز سپه بانک کشاورزی/ اپلیکیشن ریما بانک مسکن/ اپلیکیشن رمزنما بانک رفاه کارگران/ اپلیکیشن رمزساز رفاه بانک شهر/ اپلیکیشن رمز نت بانک اقتصاد نوین/ اپلیکیشن ارس بانک پاسارگاد/ همراه بانک پاسارگاد بانک پارسیان/ اپلیکیشن پارسیان من بانک سامان/ اپلیکیشن رمزینه بانک سینا/ اپلیکیشن رمزساز بانک سینا بانک ایران زمین بانک توسعه تعاون بانک آینده/ اپلیکیشن ریما بانک خاورمیانه بانک صنعت و معدن پست بانک ایران بانک قرض الحسنه رسالت بانک قرض الحسنه مهر ایران بانک گردشگری بانک سرمایه بانک دی بانک قوامین/ اپلیکیشن جی بی رمز بانک انصار/ اپلیکیشن آپان بانک حکمت ایرانیان/ اپلیکیشن ارس موسسه اعتباری کوثر موسسه اعتباری ملل/ سامانه پویانگار ملل (فام) موسسه اعتباری توسعه موسسه اعتباری نور/ اپلیکیشن ریما

در انتها اشاره به این نکته ضروری است که بانک مرکزی علیرغم تمام تاکیدات خود بر اجرای طرح رمز دوم پویا از اول دی ماه در یک عقب نشینی آشکار، استفاده از رمز دوم پویا را مرحله ای اعلام کرده است و حتی برای پایان مرحله ای بودن نیز زمانی را مشخص نکرده است که این موضوع می تواند به بی نظمی در اجرای این طرح دامن بزند و تشویقی برای بانک های کم کار در این زمینه باشد. بهتر است هر چه زودتر بانک مرکزی زمان پایان مرحله ای بودن را نیز طی اطلاعیه ای اعلام کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا انتخابات افغانستان اشرف غنی احد گودرزیانی نانسی پلوسی شاخص آلودگی هوا شب یلدا آلودگی هوا کولبری اورامان رمز دوم رمز دوم پویا رمز یکبار مصرف اپلیکیشن دریافت رمز بانک مرکزی فیشینگ فعالسازی رمز دوم ایستا اجرای مرحله ای تلفن همراه لینک دانلود اپلیکیشن انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا انتخابات افغانستان اشرف غنی احد گودرزیانی نانسی پلوسی شاخص آلودگی هوا شب یلدا آلودگی هوا کولبری اورامان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۸۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰

به گزارش خبرگزاری مهر رئیس گروه بانک توسعه اسلامی گفت: جهان به راه‌حل‌های بلندمدت و پروژه‌های زیرساختی پایدار نیاز دارد، زیرا شکاف تأمین مالی زیرساخت‌های جهانی تا سال ۲۰۴۰ حدود ۱۵ تریلیون دلار برآورد می‌شود.

محمد الجاسر در نشست سالانه بانک و رویداد جشن طلایی در ریاض پایتخت عربستان سعودی گفت که تأمین مالی این پروژه‌های زیرساختی پایدار، مستلزم تغییر پارادایم است.

وی گفت: مکانیسم‌های سنتی تأمین مالی عمومی برای برآوردن تقاضای رو به رشد برای پروژه‌های زیربنایی مناسب نیست و جهان برای رسیدگی به این چالش‌ها و بودجه کافی برای سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت، نیاز به رویکردی جدید دارد.

الجاسر بیان کرد: این جایی است که بانک اسلامی به‌عنوان پرتویی از نور ظاهر می‌شود و اصول مبتنی بر دارایی و اشتراک ریسک آن کاملاً با نیازهای کشورهای کمتر توسعه یافته برای پروژه‌های زیرساختی بلندمدت هماهنگ است.

رئیس گروه بانک توسعه اسلامی افزود: «علاوه بر این، بانک اسلامی با تاکید بر مسئولیت زیست محیطی، کاملاً در موقعیتی است که از این تلاش‌ها حمایت کند».

همچنین یادآوری کرد که در پنج دهه گذشته، بانک از امور مالی اسلامی دفاع کرده است. او می‌گوید استراتژی ما حول محور ایجاد مشارکت‌های قوی، تقویت بازارهای مالی و توانمندسازی بخش خصوصی است.

رئیس گروه بانک توسعه اسلامی معتقد است که جهان بر سر تقاطع ایستاده است. همه‌گیری کووید -۱۹ آسیب‌پذیری‌ها را در زیرساخت‌ها آشکار و منابع عمومی را تخلیه کرد همچنین پیشرفت توسعه را معکوس کرد.

الجاسر گفت: «یک سوم کشورهای کم‌توسعه‌یافته در حال حاضر بدتر از دوران پیش از همه‌گیری هستند. بدون اقدام فوری، چشم‌انداز توسعه آنها می‌تواند بدتر شود».

همچنین تاکید کرد کشورهای کمتر توسعه یافته دارای پتانسیل اقتصادی فوق العاده در انتظار آزادسازی هستند.

وی با بیان اینکه تقویت سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اجتماعی و فیزیکی برای کاهش فقر، ارتقای سلامت و آموزش و ایجاد اشتغال کلیدی است، افزود: این مورد تاب‌آوری در برابر شوک‌های آینده مانند همه‌گیری و تغییرات آب‌وهوایی را تقویت می‌کند.

کد خبر 6090673 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • بانک تجارت در فروردین ۱۴۰۳ جمعا ۱۶۹۸ فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد
  • بانک تجارت در فروردین 1403 جمعا 1698 فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • آزادی ۲ زندانی جرائم غیر عمد در همدان
  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • حمله به رفح کارت بازی اسرائیل برای آزادی اسرااست/مقاومت آماده است
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران