Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رئیس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: آزمونی که آموزشیاران برای استخدام باید بدهند، مصوبه مجلس است و آن‌ها تعیین تکلیف کرده‌اند و براین اساس افرادی که از سال ۷۹ تا ۹۲ به صورت تجمیعی و از سال ۹۲ تا الان آموزش دهنده مستمر هستند می‌توانند در آزمون شرکت کنند و احتمالا آزمون تا پایان سال برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 16:00 - 01 دی 1398 - کد خبر: ۵۷۹۲۳۱

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، شاپور محمدزاده در نشست خبری به مناسبت هفته سوادآموزی، گفت: یکی از دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران بحث نهضت سوادآموزی است و اگر بخواهیم آخرین سرشماری سال ۵۸ را با ۹۵ مقایسه کنیم اختلاف آماری بسیار زیاد است.

وی افزود: قبل از انقلاب در نرخ باسوادی بالای ۶ سال، ۴۷.۵ درصد باسواد و در سال ۹۵ به مرز ۸۸ درصد می‌رسد. در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال درصد باسوادی قبل از انقلاب ۴۸.۸ درصد و در سال ۹۸ به مرز ۹۶ درصد رسیده است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: در حوزه زنان قبل از انقلاب درصد باسوادی ۳۵.۵ درصد بود و در سال ۹۸ به بالای ۹۴ درصد رسیده است و یک اختلاف ۵۹ درصدی را مشاهده می‌کنیم، در سال ۵۵ اختلاف بین زنان و مردان باسواد حداقل ۲۶ درصد بود و الان به کمتر از ۲.۸ درصد رسیده است.

محمدزاده ادامه داد: در حوزه شهری و روستایی قبل از انقلاب ۶۸ درصد ساکنان شهر‌ها باسواد و الان بالای ۹۷.۵ درصد شهرنشینان ما باسواد هستند، در حوزه روستاییان ۲۸.۸ درصد باسواد و در سال ۹۸ به بالای ۹۰ درصد رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب اختلاف باسوادی روستایی‌ها و شهرنشینان ۴۰ درصد بود و در سال ۹۸ این اختلاف حداکثر به ۶ درصد رسیده است و نشان می‌دهد در حوزه سوادآموزی در این ۴۰ سال دستاورد‌های درخشانی نصیب کشور شده است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی اضافه کرد: دهه اول فعالیت‌های نهضت سوادآموزی مبارزه با بیسوادی صفر بود و یکی از فعالیت‌ها طرح بسیج سوادآموزی در سال ۶۹ بود و ۱۸ درصد باسوادی در همین یک دهه بود و در بحث لازمالتعلیم‌ها آموزش وپرورش در مناطق صعبالعبور فعالیت داشت و نهضت سوادآموزی نیز حضور پیدا می‌کند و یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را باسواد می‌کند.

محمدزاده گفت: براساس آخرین سرشماری سال ۹۵ تعداد بیسوادانی که اظهار کرده‌اند دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است که ۴۰۰ هزار اتباع خارجی هستند، براساس پایگاه نهضت سوادآموزی اطلاعات اسمی ۵۰ میلیون نفر را ثبت کرده‌ایم که بیسوادان صفر ۶۰۰ هزار نفر هستند.

وی عنوان کرد: براساس آمار پایگاه سوادآموزی، ۶ میلیون نفر وضعیتشان نامشخص است، براساس سرشماری سال ۹۵ تعداد قابل توجهی از استان‌های کشور مثل مازندران، سمنان، گیلان و تهران درصد باسوادی بالاست و شاید الان در این استان‌ها ریشه‌کنی بیسوادی انجام شده باشد البته بدین معنا نیست که ۱۰۰ درصد افراد باسواد باشند و در همه جوامع افرادی را داریم که بهره هوشی آن‌ها کمتر از ۹۰ است و باید آموزش‌های خاص به آن‌ها ارایه شود و یک درصدشان هم افرادی هستند که آموزش‌پذیر نیستند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی تصریح کرد: طرح آموزش اولیای بیسواد را داشتیم و مدارس موظف بودند اولیای بیسواد را شناسایی کنند و ۴۴۲ هزار و ۸۲۸ نفر را باسواد کردیم، سوادآموزی گروه سنی ۱۰ تا ۱۹ سال نیز از کار‌های خوبی بود که انجام دادیم و از سال ۹۴ در حال اجراست و ۶۷۲ هزار و ۲۳ نفر را آموزش دادیم.

محمدزاده درباره مراکز یادگیری محلی گفت: این مراکز علاوه بر آموزش سواد پایه، مهارت‌های زندگی، اجتماعی، حقوق شهروندی و شغلی و حرفه‌ای را به سوادآموزان ارائه می‌کند، در سال‌های ۷۹ تا ۸۶ تعداد ۳۵۱۲ مراکز یادگیری محلی راه‌اندازی شد و از سال ۹۴ با شیوه جدید و به شکل دولتی، غیردولتی و مشارکتی راه‌اندازی شد و تاکنون ۴۴۸ مرکز در سراسر کشور راه‌اندازی شده است و حتی در یکی از این مراکز، روپوش‌های مورد نیاز دانش‌آموزان طراحی و تولید شد.

وی ادامه داد: در بحث آموزش اتباع خارجی ۴ درصد از کمک‌های بین‌المللی استفاده می‌کنیم و ۹۶ درصد هزینه‌ها را خودمان تامین می‌کنیم و از سال ۹۰ تا کنون بیش از ۱۰۲ هزار و ۸۳۵ نفر از اتباع بیسواد از خدمات سوادآموزی استفاده کرده‌اند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: از سال ۹۶ پاداش افرادی که باسواد شدند را پرداخت نکرده‌ایم و در اینجا مطالباتی داریم، تمام اعتبارات نهضت سوادآموزی بند "و" و حقوق است تا سال ۹۰ نهضت سوادآموزی مستقل بود و الان در استان‌ها سازمان را نداریم و تمام امور و مسئولیت‌ها با مدیرکل استان است و تا سال ۹۰ آموزشیار داشتیم، اما پس از آن تمام این کار‌ها به استان‌ها سپرده شد و بحث جذب آن‌ها برعهده وزارت آموزش و پرورش است.

بیشتر بخوانید: کنایه محسن هاشمی به مسئولان تصمیم گیر در کاهش آلودگی هوا

محمدزاده عنوان کرد: امسال براساس قولی که داده بودیم ۱۵ هزار و ۶۰۰ نفر آموزش دهنده به عنوان آموزگار جذب مدارس شدند و با تزریق آن‌ها بسیار کمک کردیم و این افراد باتجربه بودند و حداقل ۱۰ سال سابقه فعالیت داشتند.

وی اضافه کرد: آزمونی که آموزشیاران برای استخدام باید بدهند، مصوبه مجلس است و آن‌ها تعیین تکلیف کرده‌اند و براین اساس افرادی که از سال ۷۹ تا ۹۲ به صورت تجمیعی و از سال ۹۲ تا الان آموزش دهنده مستمر هستند می‌توانند در آزمون شرکت کنند و احتمالا آزمون تا پایان سال برگزار شود.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی همچنین گفت: پرونده ۲۳ هزار نفر بررسی شد و این‌ها شرایط شرکت در آزمون استخدامی را دارند، در یک یا دو بند مجلس حرف دارد که ما آیین نامه را ابلاغ کردیم تا تکلیف این موارد مشخص شود.

محمدزاده تصریح کرد: سالانه ۴۰۰ هزار نفر را تحت پوشش باسوادی که ۵۰ درصد برای تعمیق سواد و ۵۰ درصد برای بیسوادان است، هم‌اکنون ۹۶ درصد مردم در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند.

وی ادامه داد: اگر ادغام صورت بگیرد و از ظرفیت آموزگاران و مدارس استفاده کنیم شاید سریعتر به ریشه‌کنی بیسوادی برسیم و سال ۹۰ طرح ادغام با این هدف مطرح شد و تشخیص دادند در استان‌ها ادارات سوادآموزی جمع شود و مدیرکل استان در این زمینه پاسخگو باشد و آنطور که انتظار می‌رفت این کار انجام نشد و اگر پیگیری نهضت سوادآموزی نباشد شاید توفیقات کمتر باشد. همچنین در حوزه آموزش ابتدایی ۹۸ درصد افراد تحت پوشش و دو درصد تحت پوشش نیستند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: در سال ۹۹ بودجه سازمان نهضت سوادآموزی، حدود ۳۷ درصد کاهش یافته است و در سال‌های اخیر تا ۷۰ درصد تحقق پیدا کرده است.

محمدزاده گفت: در استان سیستان وبلوچستان در هشت منطقه طرح شتاب بخشی را خواهیم داشت که ۷۰ درصد را نهضت سوادآموزی و ۳۰ درصد را استان تامین کند و نرخ باسوادی سیستان ۸۱ درصد است، اگر در برخی جا‌ها هنوز افراد سرکلاس نیامده‌اند خانواده‌ها نگذاشته‌اند و آموزش وپرورش آمادگی دارد برای یک دانش آموز کلاس درس برگزار کند.

وی افزود: لایحه اجباری شدن سوادآموزی ۱۰ تا ۳۰ سال را در هیئت دولت داریم و تلاش می‌کنیم ماموریت‌های حوزه سوادآموزی را بیشتر کنیم و با شورای عالی اداری نامه نگاری کردیم تا تبدیل به سازمان نهضت سوادآموزی و آموزش بزرگسالان شود.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی خاطرنشان کرد: این طرح برای مطرح شدن در شورای عالی آموزش وپرورش آماده است و الان آموزش بزرگسالان با سایرین تفاوتی ندارد و همان مطالب را می‌خوانند و در این طرح قرار است براساس شرایط و اقتضائات بزرگسالان کتاب‌ها و برنامه‌ها را تدوین کنیم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آموزش نهضت سواد آموزی آزمون استخدامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۲۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون استخدامی شورا‌های حل اختلاف امسال برگزارمی‌شود/ مختومه شدن ۴.۵ میلیون پرونده در ۱۴۰۲

به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی با اشاره به فعالیت شورا‌های حل اختلاف از سال گفت: در این ۲۱ سال کاهار‌های بسیار خوبی در شورا‌ها دنبال شده است. تا چند سال پیش می‌توان گفت که تقریباً در هر محله مسجد و یا منطقه شورا‌های حل اختلاف دایر بودند، اما سپس این شورا‌ها جمع‌تر و قانونمندتر شدند. در سال ۱۳۹۴ و در قانون برنامه پنجم توسعه، قانون موقتی برای فعالیت شورا‌ها تدوین شد. در سال ۱۴۰۲ نیز قانون دائمی فعالیت شورای حل اختلاف تصویب و در هفتم مهرماه امسال لازم‌الاجرا شد.

وی آمار پرونده‌های شورا‌های حل اختلاف افزود: در سال ۱۴۰۲ حدود ۵ میلیون و ۶۵۲ هزار و ۸۵۵ پرونده در سراسر کشور به شورای حل اختلاف وارد شدند. از سال قبل نیز ۲۵۷ هزار و ۹۵۶ پرونده وجود داشت که با تلاش مجموع همکاران ما در شورا‌های حل اختلاف در مجموع تعداد ۴ میلیون و ۵۲۸ هزار و ۳۰۸ پرونده در سراسر کشور مختومه شده است. این تعداد پرونده معمولاً حدود دو سوم پرونده‌های قابل سازش را شامل می‌شود. حدود یک میلیون از این پرونده‌ها مربوط به امور حسبی، حصر وراثت و یا تامین دلیل است که به نوعی یک طرفه هستند و یا قابلیت سازش ندارند.

 ۶۶ هزار و ۸۰۰ شعبه حل اختلاف در سطح کشور وجود دارد

به گفته صادقی، در حال حاضر ۶۶ هزار و ۸۰۰ شعبه حل اختلاف در سطح کشور وجود دارد. از این تعداد حدود ۴۴۰۰ شعبه شهری و مابقی روستایی هستند. در مجموع حدود ۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر نیرو در این شب مشغول به کار هستند. قبلاً این کارکنان ۳۲ هزار نفر بودند که از این تعداد ۴ هزار و ۵۰۰ نفر نیرو یا جذب سازمان‌های دیگر و یا ساماندهی شدند که در حال حاضر تعداد کارکنان شورای حل اختلاف به ۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر می‌رسد.

حل اختلافی معادل ۲۰ کیلوگرم طلا با تلاش کارکنان شعبه حل اختلاف بازار تهران

وی درباره نحوه فعالیت شعب تخصصی ادامه داد: شعب تخصصی پرونده‌های زیادی را رسیدگی نمی‌کند و پرونده‌های آنها به شکل موردی با آنها ارجاع می‌شود و مواردی را که تاکنون از آنها انتظار داشته و ورود کردند موفق بودند. در این شعبه‌ها هرچند تعداد پرونده‌ها اندک است، اما مبلغ و میزان رسیدگی‌ها معمولاً مبالغ بالایی است. در یکی از شعب تخصصی در بازار تهران حدود ۲۰ کیلو طلا رقم اختلاف بین دو نفر از شکات بود که با تلاش کارکنان این شعب حل و فصل شد. قضات این شعب معمولا از جنس و طبقه همان اصناف و مورد اعتماد و وثوق طرفین هستند بنابراین درصد بالایی از پرونده‌های ارجاعی به این شعب معمولا به سازش منجر می‌شود و عملکرد بسیار مطلوبی داشته‌اند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه با اشاره به فعالیت ۲۰ هزار صلح‌یار در سراسر کشور درباره صدور پروانه داوری نیز گفت: تاکنون بیش از ۱۵۰۰ پروانه داوری برای متقاضیان صادر شده و با توجه به اینکه این پروانه‌ها مرتباً و در طول و روزانه برای افراد صادر می‌شود احتمال می‌رود تا پایان سال به حدود ۲۰۰۰ نفر برسد. افرادی که پرونده تشکیل دادند آموزش دیدند گزینش را با موفقیت سپری کردند پروانه داوری برای آنها صادر می‌شود.

وی درباره جزییات برگزاری آزمون داروری در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ نیز پس از پایان دوره‌های آموزش آزمون برگزار می‌شود. زمان برگزاری آزمون به طور دقیق مشخص نیست و پس از فرآیند آموزش برگزار می‌شوند. ممکن است این آزمون در سال ۱۴۰۳ بیش از یکبار و چند نوبت برگزار شود که جزئیات و زمان برگزاری این آزمون‌ها در زمان مقتضی به اطلاع عموم می‌رسد.

صادقی بااعلام آغاز فعالیت دادگاه‌های صلح از اردیبهشت ماه امسال در توضیح بیشتر گفت: این طرح به صورت مرحله‌ای و در ۳ مرحله در سراسر کشور اجرا می‌شود و در مرحله اول ۱۰ استان در سراسر کشور فعالیت خود را از اردیبهشت ا آغاز می‌کنند. ۱۰ استان بعدی از مرداد ماه و ۱۰ استان نیز از مهر ماه سال ۱۴۰۳ دادگاه‌های صلح را تاسیس خواهند کرد. در حال حاضر مقدمات اجرای این طرح در کشور در حال آماده سازی است و بررسی می‌شود که هر شهر از هر استان در سراسر کشور و در هر بخش به چه تعداد دادگاه صلح و چه تعداد نیرو نیاز است. پس از این نیازسنجی‌ها احکام مربوطه صادر می‌شود و فعالیت دادگاه‌های صلح به صورت رسمی آغاز می‌شود.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه در خاتمه درباره آزمون استخدامی شورا‌های حل اختلاف در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: استخدام همکاران ما بر اساس قانون جدید انجام خواهد شد و اجازه استخدام ۱۰ هزار نفر برای ما صادر شده و بر اساس ماده ۶ قانون جدید شورا‌های حل اختلاف استخدام این افراد انجام می‌شود. برنامه‌ریزی برای این آزمون با همکاری معاونت منابع انسانی قوه قضاییه انجام شده است و در سال ۱۴۰۳ آزمون استخدام برگزار و شرکت در این آزمون برای عموم مردم آزاد است، اما اولویت استخدام برای متقاضیان این آزمون با افرادی است که در شورای حل اختلاف در حال فعالیت هستند. این اولویت‌ها از حیث سوابق کاری، میزان توانمندی و مهارت در انجام کار و صلح سازش و برخورد مناسب در محیط کار در اولویت‌های آنها لحاظ می‌شود و متقاضیان برای هریک از موارد پیش گفته امتیاز می‌گیرند و به همراه امتیازی که در آزمون کسب می‌کنند به امیدخدا زمینه استخدام آنها فراهم می‌شود. زمان برگزاری این آزمون متعاقبا اعلام می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • گلایه شهروندان از اختلال در سامانه آموزش و پرورش
  • رئیس سازمان سنجش: کنکور در سلامت کامل برگزار شد
  • آزمون استخدامی شوراهای حل اختلاف امسال برگزارمی‌شود
  • آزمون استخدامی شورا‌های حل اختلاف امسال برگزارمی‌شود/ مختومه شدن ۴.۵ میلیون پرونده در ۱۴۰۲
  • آغاز آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در کرمانشاه
  • رییس سازمان سنجش آموزش کشور: نمرات سال گذشته کنکوری‌ها همچنان معتبر است/ انتشار کارنامه اولیه در مرداد
  • رقابت بیش از ۴۵ هزار داوطلب کرمانی در کنکور
  • نوبت اول آزمون سراسری با رقابت ۵۸۴ داوطلب در کیش
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی
  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد