Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:38:16 GMT

نسخه قدیمی اندروید بهتر است؟

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۰۷۳۱۶

نسخه قدیمی اندروید بهتر است؟

گفته می‌شود یکی از نکته‌های خیلی مهم برای خرید گوشی‌های هوشمند این است که سیستم عامل این نوع گوشی‌ها را با آخرین نسخه اندروید به‌روزرسانی یا Up Grade کنید. فرقی هم ندارد که آیا آخرین مدل تلفن همین شرکت را خریده باشید یا خیر.

به گزارش ایسنا، شاید برای شما هم این سوال مطرح شده که چرا باید به Up Grade سیستم عامل تلفن همراه اقدام کرد؟ یا اینکه نسخه قدیمی اندروید بهتر و سریعتر است و آیا با نصب نسخه جدید، سیستم کند می‌شود؟ در جواب این سوالات باید گفت که اکثرا کاربران اشتباه فکر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولا که همه چیز مثل اپلیکیشن، اندروید، IOS یا هر چیز دیگر و حتی باید مودم، تلویزیون‌های هوشمند و همه این دستگاه‌هایی را که می‌شود آپ دیت کرد، باید به روزرسانی شوند و حتی گیرنده‌هایی که قابلیت این کار را دارند؛ چه برسد به تلفن‌های هوشمند.

از سوی دیگر، هزار و یک نوع حفره امنیتی در سیستم‌های عامل است که سازنده‌ها به مرور متوجه می‌شوند و در به‌روزرسانی‌ها، همه آن مشکلات را حل می‌کنند و حال اگر به‌روزرسانی انجام نشود، آن حفره‌ها و ایرادات مثل دروازه برای هکرها و بدافزارها عمل می‌کند تا به سیستم شما حمله کنند. اما علاوه بر همه این‌ها، این سوال وجود دارد که حتما نسخه‌های جدید اندروید ویژگی خاص دارند که باید دنبال ارتقا به این نسخه‌ها بود؟ این موضوع را در گفت‌وگو با علی اصغر زارعی - مدرس دانشگاه - بررسی کردیم.

به اعتقاد این کارشناس، همان‌طور که کاربران می‌دانند، روز به روز بیش‌تر به سرویس‌های گوگل وابسته می‌شونم، تقریبا روزانه از Gmai و Google Docs ،Google Drive، خلاصه همه زندگی‌ برخی کاربران در داخل گوگل است. آن هم نه فقط در کامپیوتر، همزمان از طریق تبلت، تلفن همراه و تمام دستگاه هایمان از اکانت اصلی گوگل استفاده می‌کنیم.

او ادامه داد: نکته امنیتی دیگر این است که حتما باید سیستم تشخیص دو مرحله‌ای را فعال کرده باشید؛ مثلا یکی از دستگاه‌هایتان گم شود یا یکی بخواهد به Gamil شما دسترسی  پیدا کند؛ قبلا اندروید برایتان یک پیامک می فرستاد که مثلا رایانه فلان جای دنیا  می‌خواهد وارد اکانت شما شود و شما باید تایید می‌کردید. اکنون گوگل آرام آرام آن سیستم را تغییر می‌دهد، به جای پیامک همین تلفن هوشمندتان حالت کلید را پیدا می‌کند یعنی بدون پیامک، وقتی آن اتفاق بیفتد، اندروید روی همین صفحه تلفن از شما سوال می کند که آیا تایید می‌کنید یا خیر! یعنی تلفن‌های جدید اندروید درست مثل کلیدی است  که در را باز می کند.       

زارعی افزود: درواقع، یک کلید امنیتی است برای تضمین امنیت و تایید ورود به محصولات دیگر گوگل، گوگل حتی شروع به درست کردن کلیدهای سخت افزاری کرده است که شما کاربران می‌توانید آنرا در داخل جیبتان گذاشته و از آن برای ورود به اکانت ها استفاده کنید.

به گفته او، تا زمانی که تلفن‌های هوشمندتان با پسورد مطمئن در داخل جیب‌تان است. شما  در برابر خیلی از تهدیدها محافظت می‌شوید؛ فرض کنید هر نوع فعالیت مشکوک  یا غیر عادی روی اکانت شما مشاهده شود، اندروید بلافاصله شما را خبر می‌کند و شما خیلی ساده می‌توانید آن فعالیت را بلاک یا پسوردتان را عوض کنید.

بر این اساس با توجه به اینکه امروزه حریم خصوصی از جایگاه خاصی برخوردار شده است، گوگل نیز  نسخه‌های جدید اندروید را با سیستم جدیدی از دسترسی برنامه‌ها به اطلاعات شخصی کاربران طراحی می‌کند. برای مثال، اگر برنامه‌ای از شما بخواهد دسترسی موقعیت مکانی خود را به آن بدهید، می‌توانید این اجازه را به گونه‌ای صادر کنید که تنها زمانی که در حال استفاده از این برنامه هستید، برنامه به موقعیت مکانی شما دسترسی داشته باشد. همچنین منوی صدور مجوزهای امنیتی و حریم شخصی نیز به شکل جدیدی درآمده و لذا کاربران آزادی بیشتری روی کنترل موارد این‌ چنینی خواهند داشت.

درنتیجه به عنوان مثال در زمان به اشتراک گذاشتن موقعیت مکانی در یک برنامه، آن موقعیت مکانی تنها در زمانی که برنامه فعال است، اطلاعات شما را ارسال می‌کند و زمانی که برنامه بسته می‌شود، دیگر هیچ اطلاعاتی از نرم افزار مذکور ارسال نشده و به این ترتیب جلو فعالیت بدافزارهایی که در پس‌زمینه از اطلاعات برنامه‌های مختلف استفاده می‌کنند نیز گرفته می‌شود.

همچنین گوگل از اهمیت به‌روزرسانی‌های نرم افزاری باخبر است و به دلیل آن که بسیاری از کاربران برنامه‌های خود را به‌روزرسانی نکرده و گاهی با مشکلات امنیتی مواجه می‌شوند، تصمیم گرفته که تمامی به‌روزرسانی‌ها را به صورت مخفیانه در پس‌زمینه اندروید انجام دهد؛ به این ترتیب با عرضه به‌روزرسانی جدید هر برنامه، آن نرم افزار به صورت خودکار آپدیت می‌شود.

از سوی دیگر تقریبا از همه ما حداقل یکبار هم خواسته شده که رمز وای فای خود را با دیگران به اشتراک بگذاریم تا به اینترنت متصل شوند. از آن‌جایی هم که برای جلوگیری از هک شدن وای فای، پیشنهاد سرویس دهنده استفاده از رمزهای طولانی و عجیب است، بنابراین در برخی موارد کاربر ممکن است رمز وای فای را فراموش کند. گوگل در اندروید جدید خود به داد این کاربران رسیده تا بدون نیاز به یادداشت رمز وای فای، تنها به کمک کد کیو آر، رمز خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آندروید گوشی هوشمند به روزرسانی سیستم عامل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۷۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار

امروزه تلفن‌های همراه به عنوان یکی از ابزار‌های ارتباطی اساسی و بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده‌اند. اما این پیشرفت فناوری همراه با تهدیدات امنیتی نیز همراه است.

از جمله بزرگ‌ترین تهدیدات امنیتی برای تلفن‌های همراه، بدافزار‌ها هستند. بدافزار‌ها می‌توانند اطلاعات حساس شما را دزدیده، از طریق آنها به حریم شخصی شما نفوذ کرده و حتی عملکرد دستگاه شما را مختل کنند.

در این مقاله، به بررسی راهکار‌های جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار می‌پردازیم.

۱. نصب آنتی‌ویروس:

نصب یک نرم‌افزار آنتی‌ویروس معتبر روی تلفن همراه از راه‌های اصلی جلوگیری از آلوده شدن به بدافزار است. این نرم‌افزار‌ها می‌توانند تهدیدات امنیتی را تشخیص داده و حذف کنند و به شما امکان بررسی منظم دستگاه خود را برای شناسایی بدافزار‌ها فراهم می‌کنند.

۲. به‌روزرسانی سیستم‌عامل و برنامه‌ها:

به‌روز بودن سیستم‌عامل و برنامه‌های موجود بر روی تلفن همراه از اهمیت بسیاری برخوردار است. تولیدکنندگان نرم‌افزار‌ها به طور منظم به روزرسانی‌های امنیتی را ارائه می‌دهند که حاوی اصلاحاتی برای رفع آسیب‌پذیری‌ها و نقاط ضعف امنیتی هستند. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که سیستم‌عامل و برنامه‌های شما به طور منظم به‌روزرسانی می‌شوند.

۳. دانلود از منابع معتبر:

استفاده از منابع معتبر برای دانلود و نصب برنامه‌ها و فایل‌ها بر روی تلفن همراه از مواردی است که می‌تواند از آلوده شدن به بدافزار جلوگیری کند. فروشگاه‌های رسمی مانند Google Play Store و کافه بازاز برنامه‌ها را از نظر امنیتی بررسی می‌کنند و برنامه‌های مشکوک را حذف می‌کنند. همچنین از دانلود برنامه‌ها و فایل‌ها از منابع ناشناخته و ناامن نظیر گروه‌ها و کانال‌های شبکه‌های اجتماعی یا سایت‌های متفرقه خودداری کنید.

۴. مراقبت از اطلاعات حساس:

از نگهداری اطلاعات حساس خود بدون دقت درتلفن همراه خود خودداری کنید. اطمینان حاصل کنید که برنامه‌هایی که اطلاعات حساس شما را دریافت می‌کنند، از لحاظ امنیتی مورد بررسی قرار گرفته و اطلاعات شما به طور مطمئن ذخیره می‌شوند.

 ۵. لینک‌های ناشناس را باز نکنید:

روی لینک‌های ناشناسی که در قالب پیامک و پیام‌های شبکه‌های اجتماعی ممکن است برای شما ارسال شود خودداری کنید. برخی از این لینک‌ها از شما در خواست می‌کنند تا اپلیکیشن‌های جعلی را بر روی تلفن همراه خود نصب کنید.

جمع بندی:

آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار یک تهدید جدی برای امنیت شخصی و اطلاعات حساس است. با اتخاذ راهکار‌های مناسب مانند استفاده از نرم‌افزار‌های آنتی‌ویروس، به‌روزرسانی منظم سیستم‌عامل و برنامه‌ها، دانلود از منابع معتبر و مراقبت از اطلاعات حساس و عدم کلیک بر روی لینک‌های ناشناس می‌توانید از آلوده شدن تلفن همراه خود به بدافزار جلوگیری کنید و امنیت خود را تقویت کنید.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید/ فیلم
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • تاکسی بدون خط
  • گوشی هوشمند به "کنترل تلویزیون" تبدیل می‌شود
  • امکان نصب همزمان دو اپلیکیشن در اندروید فعال شد
  • گوگل پلی قابلیت دانلود هم‌زمان چند اپلیکیشن را فراهم کرد
  • کپی گوگل از روی اپل: قابلیت دانلود هم‌زمان چند اپلیکیشن در گوگل‌پلی
  • نصب همزمان ۲ اپ در موبایل اندروید ممکن شد