Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، ‬ فراروش جلد سوم از سه‌گانۀ روش‌شناسی، روش در روش، ضد روش و فراروش، نوشتۀ احمد محمدپور، استاد دانشگاه ماساچوست، است.

کتاب فراروش از آثار پیشرو در حوزۀ روش‏ تحقیق و نخستین اثر در زمینۀ تحقیق با روش‌های ترکیبی در کشور بوده است. محمدپور در این کتاب به بررسی بنیان‏‌های فلسفی، طرح‏‌های تحقیق و رویه‏‌های کاربردی در روش‏‌شناسی ترکیبی می‏‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب با شرح اصول پارادایمی پراگماتیسم و نوپراگماتیسم که آبشخور فلسفی روش‏‌های تحقیق ترکیبی است، می‏‌آغازد. سپس، ابعاد و رویه‌‏های انجام تحقیق ترکیبی را از طرح مسئله تا اعتباریابی و تعمیم‏‌پذیری بررسی می‌کند. یکی از نکات برجسته در این اثر مانند دیگر آثار محمدپور توجه به حفظ تعادل بین سویه‏‌های فلسفی و شیوه‏‌های عملی در هر مرحله از پژوهش است.

کتاب فراروش اثری است خواندنی، کاربردی و در عین حال ساده و دسترس‌‏پذیر برای محققانی که با روش‏‌های کمی و کیفی آشنایی دارند. مطالعۀ این کتاب به همۀ دانشجویان و محققان رشته‏‌های گوناگون علوم ‏اجتماعی و رفتاری توصیه می‏‌شود.

احمد محمدپور متولد ۱۳۵۵ شهرستان سردشت، دارای درجه دکتری جامعه‌شناسی تغییرات اجتماعی از دانشگاە شیراز و استادیار سابق دانشگاە بوعلی‌سینا همدان است؛ وی در سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴، استاد فلسفه دانشگاه صلاح الدین اربیل، و از سال ۲۰۱۴ - ۲۰۱۶ استادیار پژوهشی انسان شناسی در دانشگاه واندربیلت آمریکا بوده است. محمدپور هم اکنون به تدریس و تحصیل در رشته انسان شناسی در دانشگاه ماساچوست – امهرست مشغول است و در زمینه تبارشناسی مطالعات کوردی به پژوهش می‌پردازد.

وی دارای تألیفات و مقالات متعدد در حوزە روش‌شناسی در علوم‌انسانی و اجتماعی هستند. از جملە کتاب‌های ایشان:
تاریخ به روایت فلسفه: از هرودت تا آلن بدیو. نشر لوگوس
روش تحقیق معاصر در علوم انسانی (مباحثی در سیاست‌های روش). نشر ققنوس
تجربە نوسازی، بررسی تغییر و توسعه در هورامان کردستان با روش نظریه زمینه‌ایی.
از سنت بە نوسازی، بررسی قوم‌نگارانە تغییرات اجتماعی سردشت

روش در روش، درباره ساخت معرفت در علوم‌انسانی
فراروش، بنیان‌های فلسفی و علمی روش تحقیق ترکیبی
روش تحقیق کیفی، مراحل و منطق روش تحقیق کیفی در دو جلد
مبانی پارادایمی روش‌های تحقیق: نشر موکریان – اربیل (به زبان کوردی)
و ده‌ها مقالە دیگر در ژورنال‌ها و مجلات ایرانی و خارجی.

کد خبر 4804930

منبع: مهر

کلیدواژه: معرفی کتاب روش شناسی نشست علمی هفته پژوهش کنفرانس بین المللی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی جامعه شناسی گام دوم انقلاب فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی آیت الله جوادی آملی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه فعالیت های قرآنی رونمایی کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۶۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسجد اولین نهاد و جایگاه  قضاوت، محل عبادت، علم و دانش، علما، مفسران و پایگاه تبلیغاتی اسلام است که حرمت بالایی دارد.

یوسف خجیر (عضو هیئت‌علمی گروه ارتباطات) در مقاله‌ای با عنوان «آسیب‌‌شناسی استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد کشور» به این موضوع می‌پردازد که فرق اساسی بین نهاد و سازمان آن است که نهادها در پیش‌برد تغیرات جامعه و کارکرد آن به وجود می‌آیند و فرد، مقام یا دولت در پیدایش آن دخیل نیستند.

در این مقاله آمده است که هویت یکی از مسائل مهم در جامعه است که در فرآیند گروهی حاصل می شود و این رسانه‌ها هستند که فرایند گروهی را تشکیل می‌دهند و باید گفت مسجد نیز یک رسانه جمعی است که برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است.

به زعم این پژوهشگر هدف این پژوهش شناسایی نقاط چهارگانه قوّت، ضعف، فرصت و تهدید شبکه‌های اجتماعی برای مساجد و ارائۀ راهبرد استفادۀ بهینه از این شبکه‌ها برای ارتقای فعالیت‌های تبلیغی و رسانه‌ای مساجد کشور است. چهارچوب نظری این پژوهش سازمان شبکه‌ای‌ شده بری ولمن (Barry Wellman)  برگرفته از کلان‌ نظریه جامعه شبکه‌ای‌ شده اوست.

مساجد برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است

خجیر در این مقاله می‌نویسد: روش این پژوهش آمیخته کیفی کمّی است. در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون و در بخش کمّی از روش تجزیه‌ و‌ تحلیل راهبردی یا سوات به‌عنوان روش آینده‌پژوهی استفاده شده است. در روش نخست، جامعۀ آماری نخبگان دانشگاهی و خبرگان حوزه شبکه‌های اجتماعی فعال در امور دینی و مساجد هستند که از بین آنها نمونه به روش هدفمند با معیار تدریس و تألیف بیش از پنج سال در حوزۀ رسانه‌های جدید و دین و فعالیت مستمر اجرایی در بخش امور دینی و مساجد و آشنایی کامل با فضای شبکه‌ها انتخاب شده است.

* نقاط ضعف و قوت فضای مجازی در امور مساجد

به گفته این پژوهشگر یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که انتشار اخبار و تقویت شبکه‌سازی بین مسئولان مساجد و شهروندان و بسیج‌سازی جزء قوّت‌های مهم؛ هم‌بستگی اجتماعی کاذب و درگیر شدن مسئولان مساجد و مردم در فضای مجازی و انتشار اخبار جعلی جزء ضعف‌های مهم؛ اقناع شبکه‌ای دین و جهانی شدن فعالیت‌های مساجد و تنوع و تعدد مخاطبان مساجد جزء فرصت‌ها؛ و ترویج خرافات دینی توسط مغرضان و اعتیاد مجازی فعالان امور مساجد و تضعیف خانوادۀ ایرانی‌اسلامی جزء نقاط تهدید است.

هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا، نرم‌افزار با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی و ... این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد

به زعم خجیر مهم‌ترین راهبرد طراحی و تولید و راه‌اندازی شبکۀ اجتماعی بومی توسط دولت برای تولید محتوای فرهنگی و دینی و تربیتی مناسب از سوی فعالان مساجد و برنامه‌ریزی نهاد‌های دولتی و غیردولتی دینی برای تولید و انتشار محتوای دینی در این شبکه‌ها است.

همچنین یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا و نرم‌افزار و ایجاد محتوا با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی و ارائۀ خدمات ارتباطی مبتنی بر ارزش‌های فرهنگی و دینی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی، بخش خصوصی و سایر دست‌اندرکاران این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد.  

 در یک جمع‌بندی کلی باتوجه به یافته‌های این پژوهش، بین آزادی طرح مطلب در شبکه‌های مجازی اجتماعی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه ها ارتباط معنی دار وجود دارد. آزادی طرح مطلب در شبکه‌های اجتماعی مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر مثبت و معنی دار دارد.

در پایان لازم به ذکر است که بین رابطه دسترسی آسان و غیر مکان‌مند و غیر زمان‌مند بودن شبکه‌های مجازی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه‌ها ارتباط معنی دار وجود دارد، در نتیجه دسترسی آسان به شبکه‌های مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر گذار است.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • کتاب تاریخ مفهوم عدالت اجتماعی در دوران مشروطه نقد می شود
  • مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی
  • بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد