Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا فیروزجا استاد بزرگ شطرنج ایران که هم‌اکنون در فرانسه حضور دارد، به صورت شفاهی به مسؤولان فدراسیون شطرنج کشورمان اعلام کرده که به دنبال تغییر تابعیت است تا از این پس زیر پرچمی به‌جز پرچم ایران مسابقه دهد. مسابقات شطرنج سریع و برق‌آسای قهرمانی جهان قرار است از امروز به میزبانی روسیه برگزار شود و فیروزجا نیز زیر پرچم فدراسیون جهانی رقابت خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته هنوز در سایت فدراسیون جهانی همچنان پرچم او ایران است، با وجود این پشت نام او در سایت رسمی مسابقات قهرمانی جهان پرچم فیده دیده می‌شود.

در چند سال اخیر ورزشکاران زیادی از زیر پرچم ایران خارج شده‌اند تا به این بهانه به دنبال رویا‌های خودشان بروند، رویا‌هایی که احتمالا برای آن‌ها در حد همان رویا باقی خواهد ماند. نمونه برای این اتفاق هم زیاد است. سامان طهماسبی در رشته کشتی، میلاد بیگی در تکواندو یا همین آخری سعید ملایی. عملکرد آن‌ها در چند مسابقه اخیر نشان می‌دهد تمرکز کافی نداشته‌اند و نتوانسته‌اند عملکردی مشابه آنچه در ایران و زیر پرچم مقدس کشورمان داشتند را ارائه کنند.

در یکی دو روز گذشته هم یکی دیگر از ورزشکاران ایران درخواست تغییر تابعیت داده است، یعنی علیرضا فیروزجا. استاد بزرگ شطرنج ایران که حالا سودای دیگری در سر دارد. ایران استعداد‌های زیادی دارد که هر کدام از آن‌ها بوی مدال در المپیک را می‌دهند، اما آن‌هایی که درخواست تغییر تابعیت می‌دهند باید پیه همه چیز را به تنشان بمالند.

به‌خصوص فیروزجا که هم جوان است و هم می‌تواند در آینده برای ایران خوش بدرخشد. او باید حسابی حواسش را جمع کند که نکند مثل طهماسبی روی تشک خاک شود، یا مثل بیگی روی تاتامی ناک‌اوت شود یا نه، اصلا مثل خیلی از شطرنج‌بازان در صفحه سیاه و سفید در محاق قرار بگیرد.

در این گزارش ورزشکارانی را بررسی کرده‌ایم که از زیر پرچم ایران خارج شده‌اند و در عملکرد و طبق آمار هرگز موفق نبوده‌اند.

سعید ملایی
نفر یک رنکینگ دنیا و تنها کسی که به همین دلیل سهمیه المپیک را کسب کرده است. ملایی، اما چند ماه پیش یک تصمیم عجیب گرفت. در مسابقات جهانی توکیو بود که ملایی در اظهارنظری دور از انتظار اعلام کرد که از این پس می‌خواهد زیر پرچم کشور دیگری در رقابت‌های جودو شرکت کند.

بهانه هم این بود که اگر زیر پرچم ایران باشد نمی‌تواند با هر حریفی از جمله نمایندگان رژیم صهیونیستی مبارزه کند! او ابتدا قرار بود به دلیل این‌که همسرش آلمانی است تابعیت این کشور را بگیرد، اما یکدفعه خبر رسید ملایی تابعیت مغولستان را گرفته است! او این تابعیت را گرفت و در نخستین مبارزه خود با پرچم مغولستان در همان مبارزه نخست باخت و از دور رقابت‌های «مسترز» چین حذف شد.

وی در این مسابقات با پرچم مغولستان به میدان رفت و بعد از یک دور استراحت، در نخستین مبارزه خود برابر «کریستین پارلاتی» جودوکار ۲۱ ساله ایتالیا با رنکینگ ۲۸ دنیا باخت و حذف شد. این در حالی است که دوم آذرماه در رقابت‌های گرنداسلم «اوزاکا» و با نام فدراسیون جهانی با دو شکست برابر «فوجی وارا» و «دی ولت» جودوکاران ژاپن و هلند از دور رقابت‌ها کنار رفته بود. حالا باید نشست و منتظر ماند که سعید ملایی که سهمیه المپیک را هم دارد در این رقابت‌ها چه عملکردی از خودش بر جای خواهد گذاشت.

پوریا جلالی‌پور
ملی پوش تیروکمان پارالمپیک ایران که سهمیه این رقابت‌ها را هم در کشور هلند کسب کرد پس از پایان این رقابت‌ها به ایران برنگشت! او چند روز پس از این اتفاق پناهندگی خودش را اعلام کرد و ظاهرا می‌خواهد به آمریکا مهاجرت کند. مهاجرتی که باید دید جلالی پور را به چیزی بهتر از این همه افتخار که در ایران داشت خواهد رساند؟

میلاد بیگی
او یکی از نفرات تیم ملی تکواندو بود که حالا برای کشور آذربایجان پا می‌زند. او در مسابقات آزاد اوکراین نخستین مدال خود را با نقره برای جمهوری آذربایجان ثبت کرد و در خرداد ۱۳۹۴ در بازی‌های اروپایی باکو به مدال طلا رسید. میلاد بیگی در المپیک ۲۰۱۶ ریو مقابل مهدی خدابخشی، نماینده ایران به پیروزی قاطع ۱۷ بر ۵ دست یافت و در انتهای مسابقات به مدال برنز المپیک دست پیدا کرد. پس از این اتفاق، محمدرضا پولادگر ریاست فدراسیون تکواندوی ایران، میلاد بیگی و رضا مهماندوست را مزدور خطاب کرد! بدون شک یکی از تلخ‌ترین روز‌های ورزش ایران آن زمان رقم خورد، اما پس از آن دیگر خبری از بیگی نشد.

سامان طهماسبی
سامان طهماسبی، کشتی‌گیر سرشناس کشورمان هم یکی دیگر از پناهنده‌های ورزشی به کشور‌های دیگر است. سامان با پیشنهاد آذربایجانی‌ها تصمیم گرفت برای این کشور کشتی بگیرد. آذربایجانی‌ها سرمایه گذاری خاصی روی این کشتی‌گیر کرده بودند و دوبنده تیم ملی این کشور خیلی زود به طهماسبی سپرده شد. طهماسبی توانست برای آذربایجان به ترتیب مدال نقره جام جهانی ۲۰۱۳ بوداپست، مدال نقره جام‌جهانی ۲۰۱۴ تاشکند و مدال برنز جام جهانی ۲۰۱۵ لس‌آنجلس را به ارمغان بیاورد. المپیک ۲۰۱۶ لندن، اما پایان راه او بود. طهماسبی با قبول باخت در دور اول، در شانس مجدد به حبیب‌ا... اخلاقی برخورد کرد و مقابل این کشتی‌گیر ایرانی شکست خورد و با پارگی رباط خود از مسابقات کشتی خداحافظی کرد. سامان بعد از این اتفاقات به طرز عجیبی از پشیمانی خودش بابت تصمیمی که گرفته بود می‌گفت، اما همه می‌دانستند که این پشیمانی برای او سود زیادی نخواهد داشت.

صباح شریعتی
شریعتی سال ۲۰۱۶ میلادی در المپیک ۲۰۱۶ ریو با پرچم جمهوری آذربایجان در وزن ۱۳۰ کیلو حاضر بود که در مسابقه اول رابی اسمیت از آمریکا را شکست داد، اما در دور بعد از رضا کایالپ کشتی‌گیر ترکیه شکست خورد و با توجه به حضور این کشتی‌گیر در فینال، به دیدار شانس مجدد رفت. او در اولین مسابقه شانس مجدد اروین کارابالو از ونزوئلا را شکست داد و به دیدار رده‌بندی راه یافت. وی در دیدار رده‌بندی ادوارد پوپ کشتی‌گیر آلمانی را شکست داد و مدال برنز را به دست آورد. او پس از کسب این مدال گفت: «ای کاش این مدال را با پرچم ایران می‌گرفتم».

ایمان جمالی
این بازیکن تیم ملی هندبال ایران که سابقه بازی برای تیم سپاهان را هم دارد چند سال پیش به عضویت تیم ملی مجارستان درآمد. او به بهانه وضعیت خیلی بد هندبال ایران راهی این کشور اروپایی شد. جمالی آن زمان گفته بود که: «می خواستم هندبال ایران را به جهان بشناسانم.»

از این دست نام‌ها در ورزش ایران زیاد به چشم می‌خورد، اما این‌که این ورزشکاران تا چه اندازه پس از تغییر تابعیت موفق بوده‌اند را باید مردم قضاوت کنند. آمار و ارقام گویای همه چیز است. آیا صدای خوشبختی که در کشور‌های دیگر به گوش می‌رسد واقعا فقط از دور خوش است یا ورزشکار ایرانی با فکر به عواقب، تصمیم می‌گیرد، بلیط خودش را یک‌طرفه و بدون برگشت رزرو کند؟

منبع: روزنامه جام جم

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار ورزشی علیرضا فیروزجا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۰۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأملاتی در بومی‌نبودن نظریه‌های جامعه‌شناسی کشور

 به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیشتر پژوهش‌هایی که در اجتماع علمی ایران صورت گرفته و می‌گیرد، مبتنی بر دستاورد‌های دانشمندان غربی است و  این دست‌آورد‌ها چه در نظریه‌ها و چه در روش‌ها و فنون پژوهش‌های تجربی، دارای دقت و اعتبار بالایی هستند. 

سیدحسین نبوی (استادیار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای به عنوان «بومی نبودن نظریه‌های غربی و مدرن‌نبودن تفکرات اجتماعی ایرانی و اسلامی» به این موضوع می‌پردازد که تئوری‌ها و روش‌ها با دقت تقریباً وسواس‌گونه‌ای توسط دانشمندان و پژوهشگران غربی، ابداع و ساخته و برخی از آنها به وفور در جامعۀ خودشان به کار گرفته می‌شوند.

* دلایل خطای شناختی در پژوهش‌های تجربی جامعه‌شناختی

به زعم این پژوهشگر مفاهیم و تبیین‌ها و اِسناد‌های آن نظریه‌ها، برای جامعه‌شناسی و پژوهش‌های تجربی جامعه‌شناختی در جامعۀ ایران ممکن است نوعی خطای شناختی شکل بدهد و احتمالا داده است، از آنجا که جامعۀ آمریکا، آلمان، فرانسه و دیگر جوامع غربی که نظریه‌پردازان در آن زمینه و مبتنی بر آن جوامع، به برساختن نظریه‌های خود اقدام کرده‌اند و می‌کنند.

این استاد جامعه‌شناسی در ادامه می‌نویسد؛ به‌رغم شباهت‌های انسانی ما آدمیان، از نظر دین و اعتقادات، از نظر ارزش‌ها و هنجار‌ها و رمزگان تفسیر معنا، از نظر شیوه توزیع قدرت، از نظر کمّوکیف وقایع و رویداد‌هایی که در دوره‌های تاریخی گذشته در جوامع آنها روی داده و اثرات و پیامد‌های آن باقی است، از نظر رشد و توسعۀ اقتصادی، از نظر محیط طبیعی و جغرافیایی و نیز از نظر برخی عوامل دیگر، با جامعۀ ایران بطور معناداری متفاوت است واین خطای شناختی شکل می‌گیرد.

نظریه‌های برساخته‌شده در جوامع مدرن غربی برای جامعه‌ای که در برخی بخش‌ها کاملا و اساساً متفاوت است، موجب فهم و تبیین اشتباه می‌شود

* عواقب حل مسائل با مفاهیم عاریتی

این پژوهش توضیح می‌دهد که کاربست نظریه‌های برساخته‌شده در جوامع مدرن غربی برای جامعه‌ای که در برخی بخش‌ها کاملا و اساساً متفاوت است، موجب فهم و تبیین اشتباه می‌شود. گرچه به عنوان جامعه‌شناس موظف هستیم - به قول گیدنز- به فرازبان جامعه‌شناسی سخن بگوییم، اما نگرانی این است که اطمینانی نیست که مفاهیم عاریتی، بتوانند شناخت دقیق و صحیحی را برای ما شکل دهند و ما را در حل برخی از مسائلمان، اجتماعی یا فرهنگی به‌طور مؤثری یاری دهند.

نبوی ادامه می‌دهد که احتمالا بسیاری از پژوهشگران مفاهیم و نظریه‌ها را فقط برای هدفی کارفرماپسند یا داورپسند، به کار می‌گیرند، و به ژرف‌اندیشی و بازاندیشی در مفاهیم و نظریه‌های رایج نمی‌پردازند. تعداد بیشتری از پژوهشگران نیز به علت آشنایی ضعیف با نظریه‌ها، اساساً در موقعیتی نیستند که بتوانند به نقد و بازاندیشی در نظریه‌ها بپردازند.

* زمینه‌مند نبودن نظریه‌های جامعه‌شناختی 

به زعم این پژوهشگر خطای شناختی به باور و یقین درستی و صحّت پژوهش انجام‌ گرفته می‌انجامد و مانع از نقد و بازاندیشی و ساخت نظریه‌ای جدید می‌شود. بماند از اینکه برخی از پژوهشگران بنا به دلایل اجرایی، فرهنگی یا بخش اقتصادی، حتی همان اصول علمی را در نقدنشده‌های مختلف پژوهش خود رعایت نمی‌کنند.

خطای شناختی به باور و یقین درستی و صحّت پژوهش انجام‌ گرفته می‌انجامد و مانع از نقد و بازاندیشی و ساخت نظریه‌ای جدید می‌شود

نبوی بیان می‌کند که زمینه‌مند نبودن نظریه‌های جامعه‌شناختی از دو سو مبدل به مسأله شده است:

نظریه‌های برساخته‌شده در جوامع غربی برای کاربست در پژوهش‌های بومی، مناسبت کمتری دارند و ممکن است ما را دچار خطای شناختی کنند، اما ما از آن آگاه نیستیم یا اگر آگاه باشیم تلاش جدی برای اصلاح نظریه‌ها و بومی‌سازی آن آنجام نمی‌دهیم. نظر‌های ساخته وپرداخته شده توسط اندیشمندان بومی به علت ناآشنایی با فرازبان جامعه‌شناسی، دارای ماهیت جامعه‌شناختی نیستند و در اجتماع علمی جامعه‌شناختی به رسمیت شناخته نمی‌شوند.

این پژوهشگر در نهایت اینگونه جمع‌بندی می‌کند که در میدان مطالعات جامعه‌شناسی کشور ما با مسأله و چالشی به نام مفاهیم و نظریه‌هایی که برساختۀ پژوهشگران و جامعه‌شناسان بومی نیست مواجه‌ایم و این وضعیت، آنقدر عادی و طبیعی شده است که مسأله‌بودن آن را درنمی‌یابیم. چه بسا بخش قابل ملاحظه‌ای از بحران‌ها و ابربحران‌ها، ناشی از سوءمدیریت نباشد و در اثر تشخیص نادرست یا نادقیق که به علت خطای شناختی روی می‌دهد، شکل گرفته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصویری از حمل پرچم جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه دولتی امریکا
  • کسب ۶ مدال ورزشکاران قم در رقابت‌های شنای جانبازان و توان یابان کشور
  • پرچم پرسپولیس به آلیانز آرنا رسید؛ یادگاری پیش از بازی رئال مادرید و بایرن مونیخ! + عکس
  • پوستکوعلو: نمی‌توان به بهانه تیم‌سازی در دستیابی به موفقیت ناکام ماند
  • تجلیل از دختران مدال‌آور ‌رشته‌های‌ ووشو و کاراته در مشهد
  • نجفی: استاندارد نبودن پیست‌ها برای ورزشکاران هزینه‌بردار است
  • (عکس) اهتزاز پرچم ایران در یکی از دانشگاه‌های آمریکا
  • تأملاتی در بومی‌نبودن نظریه‌های جامعه‌شناسی کشور
  • تغییر نام باشگاه استقلال از مسیر قانونی ممکن است/ تجلیل از مدال‌آوران ایرانی با حضور رئیس جمهور
  • ورزشکاران معترض دوومیدانی بالغ‌ هستند/المپیک جای نخبگان است