Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@05:26:45 GMT

کمیته بحران در موزه‌ها تشکیل شد

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۴۶۱۸۴

کمیته بحران در موزه‌ها تشکیل شد

معاون میراث‌ فرهنگی کشور خبر داد: دستورالعمل حفاظت پیشگیرانه موزه‌ها تدوین شد و کمیته‌های بحران در تمام موزه‌ها و استان‌ها تشکیل شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمدحسن طالبیان در نخستین نشست تخصصی کمیته‌های مدیریت بحران و حفاظت پیشگیرانه موزه‌ها که با حضور مدیران موزه‌های ستادی تهران چهارم دی ۹۸ در وزارت میراث‌فرهنگی برگزار شد، با بیان این‌که مجموعه آتش‌نشانی برای آموزش به کارشناسان و مدیران موزه‌ها اعلام آمادگی کرده به‌طوری‌که چند روز پیش این آموزش‌ها از موزه ملی آغاز شد و این روند ادامه خواهد داشت، گفت: دو سال است به طور جدی به موضوع بحران پرداخته‌ایم، پیشگیری از موضوع بحران بسیار مهم‌تر و ارزان‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به این‌که در سال‌های گذشته تمام کشورها، آموزش و توانمندسازی‌های خود را روی موضوع پیشگیری قرار دادند تا بدانند در زمان وقوع بحران چه کارهایی باید انجام دهند، افزود: مهم این است که همکاران ما در این خصوص آموزش کامل دیده باشند و با این مباحث آشنا شوند. تا کنون همکاری نزدیکی با سازمان آتش‌نشانی و بخش امدادی برای آشنایی آن‌ها با وضعیت موزه‌ها داشته‌ایم و به این منظور چندین کارگاه در این زمینه برگزار شده است.

او با اشاره به وجود مباحث نظری و تئوری در خصوص حفاظت پیشگیرانه اضافه کرد: با این وجود معتقدیم راهکارهای عملی مهم‌تر هستند.

او با تاکید بر این‌که دستورالعمل حفاظت پیشگیرانه موزه‌ها تدوین و کمیته‌های بحران در تمام موزه‌ها و استان‌ها تشکیل شده است، گفت: تعدادی از استادان دانشگاه و دستگاه‌های مربوطه در این نشست حضور دارند تا به تبادل اطلاعات بپردازیم و به یک اولویت‌بندی مشخص برای انجام کارهای عملیاتی بیشتر برسیم.

طالبیان با اشاره به احتمال بروز حوادثی مانند آتش‌سوزی در همه جای دنیا، اظهار کرد: این سوانح فقط مربوط به ایران نیست بلکه به همه جای دنیا اختصاص دارد. می‌توان به آتش‌سوزی موزه برزیل، کلیسای نوتردام، حسن‌آباد، مسجد جامع ساری، بازار تبریز و... اشاره کرد. خوشبختانه در ایران پس از وقوع این حوادث به‌سرعت کار بازسازی آغاز شد و این نشان دهنده آمادگی همکاران ما است، هر چند این آمادگی باید در بخش پیشگیری نیز وجود داشته باشد.

موزه‌ها باید براساس دستورالعمل‌های ابلاغ‌شده به حفاظت پیشگیرانه بپردازند

محمدرضا کارگر ـ مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی ـ نیز در افتتاح این برنامه، مدیریت بحران در کشور را یکی از موضوعات مهم دانست و افزود: هر موزه باید کمیته بحرانی داشته باشد و براساس دستورالعمل‌هایی که به آن‌ها ارسال می‌شود باید عمل کنند.

او افزود: شرح وظایف درخصوص حفاظت پیشگیرانه موزه‌ها وجود دارد و مدیران آن‌ها باید براساس آن اقدام کنند.

شناخت بحران در موزه‌ها از طریق بازرسی دوره‌ای

فاطیما محسنی ـ دبیر کمیته مدیریت بحران و حفاظت پیشگیرانه موزه‌های کشور ـ هم در این نشست گفت: وحدت فرماندهی، تشکیل مدیریت بحران و مرکز کنترل اضطراری، تشکیل کارگروه‌های تخصصی بر اساس نیازها، شناخت بحران و ریسک در موزه‌ها از طریق بازرسی دوره‌ای، اطلاعات پایش و چک لیست‌ها از جمله وظایف این کمیته اصلی است.

او افزود: بخشی از دستورالعمل در فاز پیشگیری شامل تهیه، تدوین مقررات و ضوابط برای اطمینان از تأمین مقاومت و امنیت در طراحی و ساخت موزه‌های جدید و مقاوم‌سازی، اصلاح و رفع معایب بالابرنده ریسک در موزه‌ها در معماری، مکانیکال، الکتریکال، مطالعه شناخت و شناسایی خطرهای اقلیمی، بافت، آسیب‌های سازه‌ای و غیر سازه‌ای موزه و تکمیل چک لیست‌ها، مقاوم‌سازی تأسیسات و معماری موزه‌های موجود در مقابل حوادث بر اساس ضوابط و مقررات است.

در معماری بناها باید راه فرار تعبیه شود

محمود قدیری ـ معاون حفاظت و پیشگیر از حریق سازمان آتش‌نشانی ـ درباره پیشگیری و واکنش مناسب در برابر آتش‌سوزی در موزه‌ها گفت: سازمان آتش‌نشانی بر دو اصل حفاظت از جان انسان‌ها و حفاظت از اموال و سرمایه آن‌ها استوار است. در بخش موزه‌ها نگاه فنی و تخصصی داریم.

وی افزود: ساختمان‌ها اگر سیستم آتش‌نشانی و پوشش مقاومت حریق داشته باشند فرو نمی‌ریزند. باید استانداردهای بین‌المللی را از جنبه‌های مختلف نگاه کنیم. در معماری یک ساختمان باید راه فرار وجود داشته باشد و سیستم به گونه‌ای طراحی شده باشد که ایمن باشد.

علائم کنونی برای نشان دادن راه فرار در مواقع بروز حوادث کم‌اند / لزوم توجه به چیدمان آثار برای زمان کمک‌رسانی

علی طهرانچی ـ رییس کارگروه میراث‌فرهنگی سازمان آتش‌نشانی ـ نیز در سخنانی گفت: در پیشگیری از حریق دو رویکرد عامل و غیرعامل داریم. رویکردی که باید برای میراث‌فرهنگی داشته باشیم، رویکرد عملکردی کارامحور است. این رویکرد پس از پیشرفت علوم پایه مرتبط با حریق و شناخت بیشتر رفتار حریق از حدود دهه ۱۹۷۰ میلادی با ایمن‌سازی ساختمان‌ها با نگاه دقیق‌تری نسبت به شرایط خاص پروژه همراه شد.

او تاکید کرد: در راستای پیشگیری، کاهش آسیب‌پذیری از حریق و حوادث، باید با توجه به مقیاس و اهمیت بنا یا مجموعه، تیمی متشکل از راهبر و اعضا آن با تخصص‌های مورد نیاز تشکیل داد به طوری‌که نقش هر کدام از افراد نیز مشخص، مکتوب و ابلاغ شود.

طهرانچی با بیان این‌که علائم گرافیکی در برخی از موزه‌های تهران برای نشان دادن راه فرار در مواقع بروز حوادث، کم است، اظهار کرد: باید به چیدمان اشیا توجه کرد تا امکان امداد رسانی به مجموعه‌ها وجود داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: موزه ايمني میراث فرهنگی مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۶۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور

رضا پسندیده دبیر زنجیره‌های بنیاد برکت در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره براینکه طی هرساله بنیاد برکت از طرح‌های اقتصادی در سراسر کشور حتی از مناطق محروم و کم توسعه یافته بسته‌های حمایتی تخصیص می‌دهد، گفت: از ابتدای سال گذشته (۱۴۰۲)، تمرکز ویژه‌ای در زمینه زنجیره‌های سبز و آبی داشتیم؛ زنجیره سبز مربوط به کشاورزی، صنایع غذایی و صنایع وابسته به این حول محوری است و زنجیره آبی مربوط به صنایع آبزی پروری و صنایع وابسته به آن محسوب می‌شود.

دبیر زنجیره‌های بنیاد برکت در ادامه تاکید کرد: برای هر زنجیره (سبز و آبی) یک کمیته مجزا و تخصصی ایجاد شده که تمام تصمیمات طرح‌های اقتصادی بنیاد برکت به صورت جزئی بررسی و اتخاذ شود و با متولیان هر ارگان مانند جهاد کشاورزی، شرکت شهرک کشاورزی، نظام مهندسی کشوری و افراد فعال این صنعت، مسؤولیت تصمیم‌گیری‌های مهم در این زمینه را عهده دار هستند. همچنین در حوزه زنجیره آبی افراد متولی از ارگان‌های شیلات، اتحادیه آبزیان، شهرک‌های کشاورزی، سازمان تحقیقات شیلات و افراد فعال حوزه آبزی پروری حضور دارند.

وی خاطرنشان کرد: دو سال گذشته در حوزه زنجیره سبز در زمینه خورد و خانگی ۲۲ هزار طرح، کسب و کار متوسط ۹۴ طرح و در زمینه زنجیره آبی ۸ هزار طرح خورد و خانگی و ۴۶ هزار طرح کسب و کار متوسط در سراسر کشور توسط بنیاد برکت تأمین مالی شد؛ همچنین در سال جاری توسعه اشتغال این زنجیره‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

پسندیده در خصوص حمایت بنیاد در زمینه صادرات این طرح‌ها، ادامه داد: علاوه بر صادرات، در زمینه توسعه بازار این طرح‌ها بسته‌های حمایتی در نظر داریم که موجب گسترش بازار و رفع شکاف‌های چالشی کشور شود.

این مسؤول در ادامه هدف اساسی بنیاد برکت را عنوان کرد و گفت: هدف اصلی شناسایی چالش و موانع کشور است که با کشف شکاف‌ها اقدام به سرمایه‌گذاری مناسب برای مطلوب شدن شرایط در این زمینه خواهد کرد، ناگفته نماند، این بنیاد تنها مسؤولیت تأمین مالی را بر عهده دارد و هیچ‌گونه تصدی‌گری وجود ندارد.

کد خبر 6091387 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • تشکیل کمیته تدوین سند احیاء ربع رشیدی تبریز
  • تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور
  • کاهش ۱۸ درصدی وقوع سرقت در کرمانشاه
  • ۱۹ کارگر در استان سمنان جان خود را از دست دادند
  • نبود کمیته‌های حفاظت فنی و بازرسان عامل ازدیاد حوادث کار
  • آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است