Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، بهاره آروین عصر امروز در اولین همایش قائم مقامان ذی‌حساب نظارت و ارتقای انضباط مالی با بیان اینکه ذی‌حسابان یاریگر اعضای شورای شهر تهران هستند، گفت: طبعا ۲۱ نفر عضو شورا نمی‌توانند به مجموعه وسیع شهرداری تهران نظارت کافی داشته باشند؛ به همین دلیل قائم‌مقامان ذی‌حساب در نظارت بر عدم هدررفت منابع و هزینه‌کرد آن در موارد تصویب‌شده به ما کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران با اشاره به اینکه شفافیت از آغاز، اولویت شورای پنجم بوده است، گفت: اولین هدف ما از تحقق شفافیت، بازسازی سرمایه اجتماعی شهرداری تهران یا بازگرداندن اعتماد شهروندان به شهرداری است؛ چراکه نظرسنجی‌ها نشانگر اعتماد پایین جامعه به این مجموعه است. با تحقق شفافیت حتی اگر شهروندان به شهرداری مراجعه نکنند، در میان‌مدت می‌توانند به این نهاد اعتماد کنند.

وی تحقق نظارت همگانی را دومین هدف از ایجاد شفافیت عنوان کرد و اظهار داشت: علی‌رغم نظارتی که در مناطق ۲۲گانه، شهرداری مرکز، سازمان بازرسی شهرداری تهران و سازمان بازرسی کشور روی مباحث مالی صورت می‌گیرد، هنوز شهرداری یکی از گلوگاه‌های فساد است و تجربه جهانی نشان داده هیچ چیز در کاهش فساد اثرگذارتر از نظارت همگانی نیست. با نظارت همگانی افراد به خود اجازه تخلف نمی‌دهند؛ چراکه می‌دانند از سوی یک یا دو نفر نظارت نمی‌شوند.

به گفته آروین، مهم‌ترین مصوبه‌ای که شورای شهر پنجم در زمینه شفافیت داشته است، الزام شهرداری تهران به انجام الکترونیکی معاملات و اعلان عمومی و برخط بوده که در خرداد ۹۷ به تصویب رسید. این مصوبه بر مبنای راه‌اندازی وبسایت شفاف و انتشار عمومی اطلاعات قراردادهای کلان و تمام‌الکترونیکی کردن فرایند آنهاست. در این راستا تالار واحد اگهی‌های مزایدات و مناقصات که اکنون در مرحله آزمایشی است، به زودی رونمایی میشود.

وی افزود: نقش ذی‌حسابان در این مصوبه این است که نظارت کنند تا تامین اعتبار قراردادها منوط به اجرای این مصوبه باشد. تصویب قوانین یک مساله است و اجرای آنها مساله‌ای دیگر. در شهرداری تهران بسیاری از قراردادها ثبت نمی‌شوند. مثلا معاملات فاکتوری یا قراردادهای بیمه‌ای به عنوان قرارداد ثبت نمی‌شوند در حالی که معامله هستند.

عضو هیات رییسه شورای شهر تهران ادامه داد: وظیفه قائم‌مقامان ذی‌حساب این است که در سطح مناطق و واحدهای تابعه نظارت کنند تا تمامی قراردادها در سامانه معاملات ثبت شوند. همچنین تمامی اسناد پرداخت باید کد قرارداد بگیرند و بعد از سوی ذی‌حسابان امضا شوند.

آروین با بیان اینکه در گذشته از ارائه اسناد مزایده و مناقصه خودداری می‌شد، عنوان کرد: از طریق راه‌اندازی تالار معاملات فضا رقابتی می‌شود. البته از آنجاکه تاکنون معاملات در نشریات دست چندم فراخوان می‌شدند، ممکن است این امر با تاخیر مواجه شود اما باید همه‌ کمک کنیم تا تالار واحد انتشار آگهی معاملات به‌روزرسانی شود و بتوانیم از آن رونمایی کنیم.

وی با بیان اینکه بخشی از قائم‌مقامان ذی‌حساب در واحدهای تابعه فعالیت می‌کنند، گفت: از آنجا که واحدهای تابعه به سامانه‌های جامع مالی متصل نیستند و هریک سامانه و آیین‌نامه‌های مستقل دارند، شاید نظارت بر آنها با دشواری مواجه باشد. خیلی از واحدها ادعا می‌کنند به سامانه مالی متصلند اما بعد معلوم می‌شود این تنها روی کاغذ است و قراردادهای متعددی ثبت نمی‌شوند یا واحدهه سامانه‌های مستقل دارند. ذی‌حسابان حتما باید چنین مواردی را به شهرداری مرکز و کمیسیون و کمیته ذی‌ربط خبر دهند تا در میان‌مدت نهال ضعیف شفافیت تبدیل به درختی تنومند شود.

کد خبر 4807726

منبع: مهر

کلیدواژه: بهاره آروین شورای شهر تهران شهر تهران آلودگی هوا شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش قوه قضاییه محسن هاشمی هفته پژوهش شهر تهران اداره کل محیط زیست استان تهران سازمان تامین اجتماعی سازمان امداد و نجات هلال احمر بنیاد شهید و امور ایثارگران حکم انتصاب امداد رسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۷۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران

دبیرکمیته برنامه‌ریزی و نظارت ستاد ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد شهرداری تهران از تصویب ایجاد شعبه‌ای مشخص و ویژه جهت پیگیری اخذ رشوه با هدف رسیدگی به پرونده‌های مرتبط با ارتشاء توسط اداره کل دفتر هماهنگی هیات رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان و کمیته‌های انضباطی خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمدعلی الفت‌پور با اشاره به تصویب ایجاد شعبه ویژه جهت پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران گفت: حفظ سلامت اداری در شهرداری به‌ عنوان یکی از مجموعه‌هایی که به‌طور مستقیم با شهروندان سروکار دارد، نقش بسیار مهمی در اعتمادسازی و ارتقای سرمایه اجتماعی دارد و اهمیت این امر زمانی آشکار می‌شود که مجموعه شهرداری تهران به‌عنوان یکی از سازمان‌های پیشرو در امر مبارزه با فساد، بتواند با پیگیری و رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان خود و انتشار نتایج حاصله، گامی اساسی و اجرایی در این زمینه بردارد و از این طریق ضمن جلب اعتماد شهروندان سرمایه اجتماعی قابل ملاحظه‌ای برای شهرداری تهران کسب شود.

دبیرکمیته برنامه‌ریزی و نظارت ستاد ارتقاء سلامت اداری با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از راهکارها و استراتژی‌های مبارزه با فساد و ارتقاء سلامت اداری، خصوصا ارتشاء از طریق احصاء نظرات و ایده‌ها و مطالعات گذشته شناسایی و بررسی شده است، خاطرنشان کرد: تلاش در جهت اجرایی ساختن آن‌ها، بی‌شک یکی از مهم‌ترین اقدامات این حوزه خواهد بود که به واسطه آشنایی با موضوع و به سبب آگاهی از شرایط و اقتضائات شهرداری تهران، راهبردها و راهکارهایی نیز در زمینه‌های اقتصادی، اداری، مدیریتی، فرهنگی، قانونی و قضایی، مدیریت اخلاق حرفه ای، اجتماعی، اطلاع رسانی و شفاف سازی ارائه شده است که هم به لحاظ موضوعی و هم اجرایی قابل توجه و اجرا هستند.

بر اساس گزارش سایت شهر، الفت‌پور در پایان تصریح کرد: با توجه به تلاش‌های صورت‌گرفته در این زمینه و برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و تخصصی، تشکیل شعبه‌ای مشخص و ویژه جهت پیگیری اخذ رشوه در شهرداری تهران، توسط اداره کل دفتر هماهنگی هیات رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان و کمیته‌های انضباطی در دست اقدام است و پرونده‌های مرتبط در این خصوص با حساسیت بالا و دراسرع وقت، بررسی و تا حصول نتیجه، پیگیری می‌گردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مدیریت ششم تکمیل خط ۶ و ۷ است سال گذشته ایستگاه های مهمی در این دو خط راه اندازی شد
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری
  • توضیحات شهرداری منطقه ۷ تهران درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | دیه قطع درختان شهر کجا هزینه شد؟
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | توسعه فضای سبز با عوارض قطع درختان
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد