Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش جدیدترین دانستنی‌های روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال می‌کنیم.

فوائد مدیتیشن بر سلامت روح و روان و ذهن فرد 

مدیتیشن راه‌های مختلفی دارد. مدیتیشن در دو نوع تمرکزی و نظارت باز، مواردی برای ایجاد ذهنی خلاق در فرد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات نشان داده است که حدود تنها ۱۰ دقیقه مدیتیشن با حضور ذهن  آگاه، موجب افزایش توانایی یادگیری کلامی و تقویت حافظه خواهد شد. ذهن آگاه موجب افزایش توانایی شناختی  فرد می‌شود. 

با مدیتیشن  تمام افراد می توانند  آموزش کافی را دریابند تا از  افکار منفی و  مثبت اندیشی  کلی خود بهره‌مندشوند.  به کار گرفتن این امر یکی از راهکار‌های کاهش استرس روزانه است و ذهن ما را روشن‌تر می‌کند. یک ذهن روشن منجر به تشخیص بیشتر می‌شود به طوری که اشتباهات افراد کم می شود و با تصمیم گیری بهتر از  ابراز پشیمانی کمتری  استفاده می کنند . 

به مرور وقتی که مدیتیشن را ادامه می دهید، جواب‌ها به صورت واضح به ذهن شما خواهد آمد، این یک دانش بصری است و تنها به شما تعلق دارد. تکرار مدیتیشن به مرور ذهن را آرام خواهد کرد و این امکان را می دهد تا ذهن را کنترل کنید. در همان حالی که ذهن شما آرام می شود، تمرکز نیز بیشتر شده و  تجربه کردن آرامش درونی را احساس خواهید کرد. این تازه ابتدای مسیر آگاهی است. 

در مسیر مدیتیشن، تلاش می کنید که فکر کردن را متوقف کرده و تنها باشید، کاملا در سکوت قرار بگیرید تا بتوانید آرامش و آگاهی را تجربه کنید. وقتی به این مرحله رسیدید، از خود واقعی تان آگاه شده اید، هیچ گونه اندیشه، آرزو و احساسی را دنبال نخواهید کرد و تلاش دارید که تمام توجهتان تنها معطوف به ذهن باشد.

مدیتیشن را هر روز تمرین کنید. شما شاید با ده دقیقه در روز آغاز کنید، ولی به مرور می توانید زمان تمرینتان را افزایش دهید. در همین حال که پیش میروید لحظات آرامش درونی و سکوت به مرور بیشتر شده  و می توانید بیشتر و بیشتر این آرامش را احساس کنید. در نهایت یک روز خواهید یافت  که  کجا هستید و یا به چه کاری مشغول شده اید، این توانایی را دارید که آرامش درونی داشته باشید و به خود آگاهی رسیده اید.

این نکته بسیار دقیق و تخصصی و در عین حال بسیار جالب است. هر چه بیشتراین عمل را انجام دهید،  اضطراب‌تان  کمتر خواهد شد، زیرا با مدیتیشن  در واقع برخی از مسیر‌های عصبی را تضعیف می‌کنید.

بیشتربخوانید:با مديتیشن به مغز خود هدید دهید

بخشی در مغز ما وجود دارد که گاهی با نام Me Center شناخته می‌شود که در واقع، بخش میانی کورتکس پری فرونتال است. این بخش از مغز، اطلاعات مرتبط با ما و تجربیات‌مان را پردازش می‌کند. در حالت عادی، مسیر‌های عصبی منشعب شده از مراکز ترس و حس‌های بدنی مغز در بخش Me Center بسیار قوی هستند. زمانی که احساس ترس یا ناراحتی را تجربه می‌کنید، یک واکنش قوی در بخش Me Center ایجاد می‌شود که باعث می‌شود ترس یا در معرض خطر قرار گرفتن را تجربه کنید.

زمان مدیتیشن  ارتباطات عصبی را تضعیف می‌کنید. این فرآیند بدین معناست که دیگر مانند قبل به احساسات و پیام‌های منفی منتقل شده به Me Centers، واکنش شدیدی نشان نمی‌دهید. همان‌طور که این ارتباطات عصبی ضعیف می‌شوند، در مقابل و به شکل هم‌زمان، ارتباطات بین مرکز ارزیابی و مراکز ترس، حس‌های بدنی را قوی‌تر می‌کنید.   زمانی که شما دردی را احساس می‌کنید، به جای اینکه نگران شوید و بترسید از اینکه چه بلای عجب و غریبی سرتان آمده، صبر می‌کنید تا درد، مراحل بهبودش را طی کند.

افزایش همدردی و دلسوزی

تحقیقات درباره‌ی مدیتیشن  نشان داده است، کسانی که به‌طور منظم این عمل را انجام می دهند ، هم‌دردی و شفقت بیشتری دارند. بخشی از این فرآیند بر اثر فعالیت‌های آمیگدال (یک نوع وانکش هیجانی ) شکل می‌گیرد. این بخش از مغز، محرک‌های احساسی را پردازش می‌کند. هنگام انجام مدیتیشن،  فعالیت این بخش از مغز کاهش پیدا می‌کند. 

چگونگی شروع مدیتیشن

هر کسی در زندگی خود دارای انواع دغدغه‌های مختلف است. ممکن است شما در زندگی خود وقت آزاد کمی داشته باشید. همین باعث می‌شود تا شما بهانه‌ای برای عقب انداختن  یا انجام ندادن مدیتیشن را داشته باشید که با توجه به میزان تاثیرمدیتیشن بر ذهن و انجام مدیتیشن باید هر بهانه‌ای را از خود دور کنید.

مدیتیشن  هدایت شده: با این مورد، آموزش‌های کلامی از یک مربی ارائه می‌شود.

مدیتیشن  متحرک: این نوع باعث آرامش ذهن شده و توجه به آنچه در لحظه در حال انجام است متمرکز می‌شود. این مورد را افرادی می‌توانند انجام دهند که برای مراقبه طولانی مدت و نشستن وقت کافی ندارند.

مدیتیشن  حسی: در این نوع مدیتیشن ذهن روی تصاویر، صداها، مزه‌ها، بو‌ها و سایر محرک‌های فیزیکی متمرکز می‌شود.

مدیتیشن تمرکزی: با این مورد از مدیتیشن  باید بدانید که افکار، احساسات بر عملکردتان غلبه ندارد و این نکته کلیدی است. یعنی به نوعی تمرکز ذهن بر روی ذهن است.

مدیتیشن  باعث کاهش فشار خون شده و به کاهش تعداد تنفس کمک می‌کند. باعث کاهش افسردگی و تحریک‌پذیری، کاهش درد و استرس هم می‌شود. مدیتیشن باعث تغییر توانایی مغز می‌شود تا هم از نظر ساختار و هم عملکرد کنترل بهتری روی افکار و واکنش‌ها داشته باشید. مدیتیشن باعث ضخیم کردن دیواره قشر مغز می‌شود و این به توجه، حافظه و بهبود تصمیم گیری کمک می‌کند. حتی با حفاظت از تلومر‌ها (telomeres) روند پیری را کند‌تر می‌کند.

حتما به فایل های صوتی مدیتیشن  گوش دهید و  هنگام خارج شدن از منزل سعی کنید زودتر این کار را انجام دهید تا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زمان اضافی برای مدیتیشن در ماشین خود را داشته باشید. در زمانی‌که نمی‌توانید از میز خود جدا شوید و کار خود را ترک کنید. همانطوری که سر جایتان نشسته‌اید در روی شیء مقابل خود تمرکز کرده و چند نفس عمیق بکشید. برای مدیتیشن سعی کنید مکانی آرام،  بدون سر و صدا پیدا کنید. حتما به انجام این کار در محل کار خود  توجه زیادی کنید زیرا در روند بهتر کار ها به شما کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: افزایش توانایی یادگیری تقویت حافظه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۵۲۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتباه‌ترین تصور برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند | این فیلم را حتما ببینید

به گزارش همشهری آنلاین، زمستان سال گذشته حمید پیروی، نایب رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران از روند افزایشی خودکشی در کشور خبر داد و این که در ۱۴۰۱ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۷.۴ نفر اقدام به خودکشی و فوت کرده‌اند. به گفته این او عوامل مختلفی هم در میل، تصمیم و اقدام به خودکشی افراد دخیل بوده؛ از مسائل اقتصادی گرفته تا اختلالات روانشناختی، اما مطالعات نشان می‌دهد که حدود ۶۰ درصد از کسانی که خودکشی کردند، هنگام اقدام به خودکشی، افسردگی داشتند.

روانشناسان می‌گویند ایده‌ خودکشی می‌تواند زمانی شکل بگیرد که فرد احساس کند دیگر قادر به کنار آمدن با یک وضعیت طاقت‌فرسا نیست. این مسئله می‌تواند از مشکلات مالی، مرگ یکی از عزیزان، پایان یک رابطه یا ابتلا به یک بیماری صعب‌العلاج ناشی شود. همچنین اختلالات و بیماری‌های روحی مانند افسردگی، اختلال دو قطبی یا سوء مصرف الکل هم می‌تواند منجر به شکل‌گیری افکار خودکشی شوند. آنها تاکید می‌کنند اگر افکار خودکشی دارید و برای آن برنامه ریزی کرده‌اید، پیش از هر اقدامی با یک یا چند نفر از نزدیکان یا دوستانتان صحبت کنید و اگر کسی را نداشتید با یک روانشناس یا مرکز درمانی در ارتباط باشید.

توصیه جدی آنها این است که اگر در اطراف‌تان کسانی هستند که افکار خودکشی را بیان می‌کنند با همدلی به او گوش دهید و با ایجاد حس دلگرمی او را تشویق به کنید که با یک فرد متخصص در ارتباط باشد.

جردن پیترسون، روان‌شناس بالینی، نویسنده و منتقد فرهنگی اهل کانادا در گفت‌وگویی که درباره توصیه به افرادی که قصد خودکشی دارند، به نکات جالبی در این باره اشاره کرده که در ادامه می‌توانید آن را ببینید.

پیترسون در بخشی از صحبت‌هایش در این فیلم یک توصیه عجیب برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند کرده است، این که اگر افسرده هستید و فکر می‌کنید با نبودتان به دیگر لطف می‌کنید، در حقیقت چنین نیست و واقعیت ندارد. در اطرافتان کسانی را دارید که شما را دوست دارند و اگر شما جان خودتان را بگیرید، به احتمال زیاد هیچ وقت آدم سابق نخواهند شد. آنها تا آخر عمر خودشان را شکجه می‌دهند و همیشه به این فکر می‌کنند که اگر کاری انجام داده‌ بودند، عزیزشان از دست نمی‌رفت. شما افسرده هستید و فکر می‌کنید با گرفتن جانتان به آنها لطف می‌کنید. در حالی که چنین نیست و به همین دلیل در اکثر جوامع خودکشی جرم محسوب می شود چون پیامدهای فاجعه‌باری بر جای می‌گذارد.

این در حالی است که نایب رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران هم پیشتر در این باره گفته «با هر مرگ ناشی از خودکشی در میان بازماندگان و کسانی که در معرض خبر خودکشی قرار می‌گیرند، ۱۳۵ تا ۱۸۰ نفر تحت تاثیر مشکلات روانشناختی قرار می‌گیرند. برخی از کسانی هم که اطلاعات خودکشی دیگران به آنها می‌رسد، ممکن است در معرض خودکشی تقلیدی قرار بگیرند.»

بیشتر بخوانید

جزئیات تازه در پرونده مرگ بازیگر معروف جزئیات مهم از فوت دکتر پرستو بخشی ؛ قتل، خودکشی یا...؟ خودکشی با روح آدم چه می کند؟ ۵ گام مهم برای مداخله در خودکشی

این در حالی است که مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران هم ۵ توصیه‌ را برای مواجهه با افراد دارای افکار خودکشی ارائه داده است.

۱. به دنبال نشانه‌های خودکشی باشید. از جمله این نشانه‌ها صحبت کردن یا تحقیق درباره مرگ، احساس ناامیدی، اضطراب، افسردگی و عدم تحمل است.

۲. همدلی کنید و حرف‌های آنها را بشنوید. فرد را قضاوت نکنید. با دلسوزی گوش دهید و به احساسات آنها ارج نهید.

۳. به صورت مستقیم درباره خودکشی سوال بپرسید. به نحوی سوال بپرسید که پاسخی صادقانه به شما بدهد. از هر علامتی که متوجه شده‌اید به عنوان بخشی از سوال استفاده کنید. روراست باشید. پرسیدن درباره خودکشی باعث خودکشی نمی‌شود.

۴. خطر را دور کنید. حذف دسترسی به اقلام مورد استفاده برای خودکشی یک رویکرد مبتنی بر شواهد برای جلوگیری از خودکشی است. اگر پاسخ مثبت به خودکشی داده‌اند، از آنها بپرسید: «آیا برنامه‌ای دارید؟ آیا به آن وسایل دسترسی دارید؟» دسترسی به داروها، طناب، چاقو و... را محدود و منع کنید.

۵. همراه با فرد مورد نظر با اورژانس اجتماعی برای پیشگیری از خودکشی تماس بگیرید. اگر فرد حاضر به دور کردن لوازم و ایمن شدن نیست، او را تنها نگذارید و تا حضور اورژانس در کنار او باشید.

کد خبر 847880 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها بهداشت روانی سلامت خبر مهم خودکشی

دیگر خبرها

  • یک کیلو گوشت چند سیخ کباب چنجه دارد
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • سفر به دبی با عوارض خروج از کشور رایگان
  • مدارک لازم برای تعویض شناسنامه در ۱۴۰۳ + جزئیات
  • آیا می‌توانید در سنین بالا عضلاتتان را بسازید؟
  • تلویزیون‌های UHD واقعی را بشناسید 
  • روش‌های تمیز کردن فرش روشن
  • موتور برق ویژه مسافرت و کمپینگ | باغ ویلا
  • اشتباه‌ترین تصور برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند | این فیلم را حتما ببینید
  • ایده‌های کسب و کار در دوران سربازی + با سرمایه زیر 10 میلیون