Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@05:50:24 GMT

تصاویر خورشیدگرفتگی امروز در کشورهای آسیایی

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۵۵۶۰۰

تصاویر خورشیدگرفتگی امروز در کشورهای آسیایی

به گزارش خبرگزاری مهر، هزاران تماشاچی در کشورهای آسیایی به آسمان چشم دوختند تا شاهد «خورشیدگرفتگی حلقه آتش» باشند. در این نوع خورشید گرفتگی ماه به اندازه ای به زمین نزدیک نیست که خورشید را کاملا بپوشاند و بنابراین بخشی از آن از زمین قابل رصد است.

این رویداد که خسوف چنبری نام دارد از کشورهای ایران، عربستان سعودی و عمان تا هند، مالزی، سنگاپور، اندونزی و فیلیپین قابل رصد بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خسوف چنبری حلقه نورانی از خورشید از پشت ماه پیدا است. خسوف چنبری در جزیرهPulau Gin Besar در اندونزی طولانی تر از مناطق دیگر قابل بررسی بود. 

هزاران ستاره شناس آماتور از سراسر جهان به سنگاپور سفر کردند تا این رویداد جالب را تماشا کنند.

جیسون تنگ یکی از تماشاچیان این رویداد  در سنگاپور می گوید: فکر می کنم خسوف چنبری بعدی ۴۰ سال دیگر اتفاق بیفتد.

این رویداد در جنوب هند نیز قابل رصد بود. جالب آنکه وقوع خسوف سبب شد یک مسابقه کریکت با دو ساعت تاخیر انجام شود. ایالت اوریسا در شرق هند نیز امروز را تعطیل رسمی اعلام کرد و تمام ادارات دولتی، دادگاه ها، مدارس و دانشگاه ها تعطیل بودند.

اما در نیو دهلی ابرها و آلودگی فضا چشم انداز این رویداد را پوشانده بودند. نارندا مودی نخست وزیر هند در توئیتر نوشت: من هم مانند بقیه مردم هندوستان هیجان زده بودم. متاسفانه نتوانستم  به دلیل ابرها خسوف را به طور کامل تماشا کنم.

کد خبر 4808187

منبع: مهر

کلیدواژه: خورشید گرفتگی هندوستان اندونزی سنگاپور نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان امنیت اطلاعات موبایل هوش مصنوعی فناوری نانو فناوری فضایی گوگل هفته پژوهش ماهواره امنیت سایبری خودروی برقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۵۵۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟

شاید تا به حال پیش آمده باشد که از خود بپرسید، چگونه با وجود خورشید که به‌راحتی زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟ در واقع چرا فضا با وجود پرشمار ستاره مانند خورشید، همچنان سرد و تاریک است؟ 

چرا با وجود این‌که خورشید زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟

به گزارش گجت نیوز، در پاسخی ساده به این سوال باید گفت از آنجایی که نور خورشید در فضا منعکس یا پراکنده نمی‌شود، ما فضا را سیاه می‌بینیم. در واقع در خلا، ذرات و موادی که نور خورشید را پراکنده و منعکس کنند وجود ندارد؛ اما در مورد زمین و با ورود نور خورشید به جو، مولکول‌ها و ذرات جو آن را پراکنده می‌کنند و در نتیجه در طول روز ما آسمان را به رنگ آبی می‌بینیم.

با این وصف، رنگ آبی آسمان حاصل برهم‌کنش نور خورشید با مولکول‌های گاز موجود در جو زمین است؛ پدیده‌ای که به آن پراکندگی رایلی نیز می‌گویند.

از طرفی، رنگ آبی با طول موج کوتاه، بیش از رنگ قرمز در آسمان منتشر می‌شود و به همین دلیل، چشم انسان نور آبی را بیشتر و بهتر تشخیص می‌دهد و همین مسئله سبب می‌شود تا آسمان را به رنگ آبی ببینیم.

همه این‌ها یعنی روشنایی زمین در طول روز حاصل وجود جو است که به انعکاس و پراکنده شدن نور خورشید کمک می‌کند. این در حالی است که فضا یک محیط بی‌نهایت گسترده و وسیع با ذرات و ماده اندک است که قادر به منعکس کردن نور خورشید نیستند. جالب است بدانید در فاصله مدار خورشید تا زمین و در هر ۱۰۰ سانتی‌متر مکعب، تنها یک اتم هیدروژن خنثی وجود دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • تائید زیرساخت‌های شیراز برای میزبانی از رویداد آسیایی هندبال
  • شرایط ناپایدار برای مناطق غربی و جنوبی لرستان
  • کدام کشورها در رویداد اقتصاد دریامحور ایران شرکت می‌کنند؟
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه بین‌المللی جنگ غزه را متوقف کند
  • کیفیت هوای امروز شیراز در وضعیت قابل قبول
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • حضور بیش از ۳۳ کشور آسیایی در اجلاس آسیا(ACD) به میزبانی اصفهان
  • امروز در هوای تهران نفس بکشید
  • امروز در تهران نفس بکشید