Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت‌علمی گروه باستان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: در پنجمین سال از فعالیت‌های هیئت باستان‌شناسی مشترک ایران‌ و فرانسه در محوطه میراث جهانی پاسارگاد و دشت مرغاب یک سازه آبی جدید در محوطه میراث جهانی پاسارگاد کشف شد.

به‌گزارش ایمنا به‌نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، کورش محمدخانی عضو هیئت‌علمی گروه باستان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران و سرپرست هیئت باستان‌شناسی مشترک ایران- فرانسه، با اعلام این خبر گفت: در این فصل از فعالیت‌های باستان‌شناسی و علوم باستانی در محوطه میراث جهانی پاسارگاد، به ادامه بررسی‌های آرکئوژئوفیزیک به روش مغناطیس سنجی در محوطه پاسارگاد و اطراف آن، پرداخته و قسمت‌های دیگری از نقشه مغناطیسی محوطه تکمیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این باستان‌شناس تصریح کرد: این بخش‌ها شامل قسمت‌هایی در بین کاخ اختصاصی و کاخ بارعام، در پشت تل تخت در محوطه حصار خشتی، بر روی سازه تل تخت، در پشت آرامگاه کورش بر روی تل خشتی و در بین کاروانسرا و آرامگاه کورش بزرگ است.

او در ادامه با جالب خواندن نتایج حاصل از این بررسی‌ها افزود: همچنین به‌منظور مشخص کردن آنومالی‌های خطی آشکارشده در باغ شاهی و ساختارهای هیدرولیکی موجود بر روی نقشه مغناطیسی که در سال‌های گذشته در این بخش تهیه شده بود، گمانه‌هایی در ۶ نقطه در باغ شاهی بر روی این آنومالی‌ها، ایجاد شد که در درک بهتر این آنومالی‌های خطی تأثیر شایان توجهی داشت.

محمدخانی تصریح کرد: بر اساس نقشه‌های مغناطیسی تهیه شده در قسمت باغ شاهی، در بخش جنوب شرقی باغ، استخر آب ذوزنقه‌ای شکلی مشاهده شد که در ابتدای آن آنومالی مغناطیسی بزرگ منفصلی شامل هشت ورودی احتمالی آب قابل تشخیص بود.

او با بیان این نکته که برای پی بردن به نوع این ساختار، گمانه‌ای در ابتدای این سازه ایجاد و قسمتی از ساختار سنگی آن مشخص شد خاطرنشان کرد که ادامه کاوش‌ها در فصل‌های آینده، ساختار کامل این ورودی‌ها را مشخص خواهد کرد.

سرپرست هیئت باستان‌شناسی نکته قابل توجه در این قسمت را کشف آجرهای هلالی شکل قالبی دانست که بر روی یکی از این دهانه‌های ورودی، وجود دارد و گفت: بر روی نقشه مغناطیسی، هشت ورودی آب قابل تشخیص است که در این گمانه‌زنی‌ها دو ورودی آب به فاصله حدود ۶ متری از یکدیگر نمایان شده است.

او اظهار کرد: در ادامه فعالیت‌های گیاه باستان‌شناسی و دیرین‌اقلیم‌شناسی در محوطه پاسارگاد، از گمانه‌های یادشده، نمونه‌برداری و برای تاریخ‌گذاری مطلق رسوبات نیز از آن‌ها نمونه‌برداری OSL صورت گرفت.

کد خبر 403110

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پاسارگاد ميراث فرهنگي میراث جهانی كشف شیراز شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۲۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: ۲۵۰ برنامه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: روز جهانی موزه‌ها و هفته میراث فرهنگی بهترین فرصت برای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی تاریخی استان گیلان به منظور حفاظت بهتر و گسترده‌تر از آن‌ها است.

وی با بیان اینکه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها ۲۵۰ برنامه طراحی و برنامه‌ریزی شده است، افزود: افتتاح و بهره‌برداری از بناهای تاریخی که طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ مورد مرمت قرار گرفته از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان خاطرنشان کرد: بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن فرهنگی تاریخی استان، افتتاح پروژه‌های مرمت و احیای بناهای تاریخی در سطح استان، تقدیر از میراث‌بانان و برگزاری رویداد تخصصی افتتاح موزه مردم‌شناسی رودبار بخشی از برنامه‌های پیش‌بینی شده در این هفته میراث فرهنگی است.

جهانی اضافه کرد: افتتاح دفاتر خدمات مسافرتی، نمایشگاه باستان‌شناسی و نمایش اشیای شاخص و کمتر دیده شده، برگزاری جشنواره بهار نارنج ثبت ملی استان و دیدار با چهره‌های شاخص فرهنگی و مذهبی از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.‌

وی تصریح کرد: برنامه‌هایی ویژه این هفته از جمله پاکسازی آثار و محوطه‌های تاریخی سطح استان، برگزاری نشست‌های تخصصی، کارگاه‌های آنلاین و حضوری آموزشی، نمایشگاه‌ها، تجلیل از مفاخر و میراث‌بانان حوزه میراث فرهنگی، تورهای آشناسازی برای دانش‌آموزان، دانشجویان، مدیران و سازمان‌های مردم نهاد انجام خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با قدردانی از مقام عالی دولت در گیلان گفت: استانداری و دستگاه‌های اجرایی استان تعامل خوبی با حوزه میراث فرهنگی دارند و اعتبار خوبی برای سه حوزه تخصصی تخصیص داده شده که بخش عمده این تخصیص مربوط به مرمت و بازسازی بناهای تاریخی است.

کد خبر 748691

دیگر خبرها

  • «گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!
  • کشف «گذرگاه مردگان»
  • شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • ۴ سازه‌ تاریخی آب ایران در انتظار ثبت جهانی
  • رولکس ؛ نسخه «چه کسی اهمیت می دهد» (+عکس)
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان