Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، تمرکز زدایی از فعالیت‌های اقتصادی در برخی از پروژه‌ها و تجمیع فرایند عمرانی در پروژه‌های ناتمام با رویکرد یکسان؛ بخشی از طرحی است که به اصلاح قانون بودجه در سال ٩٩ معروف است.

تمرکز زدایی بر فعالیت‌های اقتصادی در پروژه‌های مختلف به این معنا است که براساس نظام نوین بودجه ریزی مقرر شده تا بودجه ابلاغی و بودجه تخصیصی به گونه‌ای به دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه ها ابلاغ شود که میزان تسهیلات تخصیص یافته در پروژه‌ای مشخص لحاظ شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجمع فرایند عمرانی نیز در این نظام متمرکز کردن پروژه‌های عمرانی است که رویکردی یکسان اما در نقاط مختلف بوده است. این موضوع تجربه جدیدی بر اساس نظریه کنسرسیوم سازی در بنگاه‌های اقتصادی است.

در کنسرسیوم‌ها شاهد اتحاد چندین واحد اقتصادی در راستای اقدام مشترکی هستیم و در طرح تجمیع بودجه که نظام جدیدی در بودجه ریزی سال ٩٩ است نیز از این نظریه استفاده شده است.

همانگونه که عنوان شد بودجه نقش مستقیم و گاهی غیرمستقیم در تعیین اهداف و راهبردهای های دستگاه‌های اجرایی دارد و استان فارس نیز به عنوان یکی از کلان استان‌های کشور متأثر از بودجه بندی است.

فارس در زمینه‌های مختلفی دارای پتانسیل‌های متعددی است که هرکدام از این پتانسیل‌های مختلف در بودجه نیز تأثیر گذار هستند.

بودجه سال ٩٩ فارس زیر ذره بین

بر اساس لایحه بودجه سال ٩٩ خوزستان، فارس، خراسان رضوی و اصفهان بیشترین بودجه را به خود اختصاص داده‌اند.

استان فارس در بخش درآمدهای عمومی در لایحه بودجه سال ٩٩ بالغ بر ۴ هزار و ١٨۴ میلیارد تومان درآمد خواهد داشت و در بخش درآمدهای اختصاصی نیز ١٣۴ میلیارد تومان درآمد اختصاصی دارد.

با نگاهی به عملکرد فارس در سال‌های گذشته در می‌یابیم که عملکرد فارس در اعتبارات هزینه‌ای در سال ٩٧ بالغ بر ۶٣٩ میلیارد تومان و اعتبارات هزینه‌ای امسال نیز ٧٣١ میلیارد تومان در لایحه بودجه سال ٩٩ آمده است.

جمع اعتبارات هزینه سال ٩٩ استان فارس ٨٩۴ میلیارد تومان در لایحه بودجه برآورد شده است. اعتبارات تملک دارایی فارس نیز در لایحه سال آینده ٧۵٧ میلیارد تومان برآورد شده است.

بر اساس لایحه بودجه سال آینده فارس جز استان‌هایی است که بودجه قابل توجه‌ای به آن اختصاص یافته است.

بودجه و اقتصاد سال ٩٩ فارس

دولت در این لایحه ١٩٨٨ هزار میلیارد تومان منابع درآمدی از محل مالیات، واگذاری، نفت و … برای خود پیش‌بینی کرده است

اقتصاد دانان تعیین راهبرد و سیاست گذاری بر مبنای اقتصاد نفتی را عاملی برای خروج عنصر تولید از مجموعه اقتصاد می‌دانند حال بر این اساس فارس در زمره استان‌های است که از سه درصد بودجه نفت و گاز شامل آن می‌شود.

حسن نوروزی رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص بودجه نفتی استان فارس گفته است: مجموع اعتباراتی که امسال به استان فارس در قالب سه درصد بودجه نفت و گاز تخصیص یافته ٧٣ میلیارد تومان است.

این مدیر حوزه برنامه ریزی و بودجه خاطرنشان کرد: در لایحه بودجه سال ٩٨ آمده بود که سهم فارس از این بودجه ٢٩١ میلیارد تومان باشد و در لایحه بودجه سال ٩٩ نیز سهم فارس در قالب سه درصد نفت و گاز به ١٧٠ میلیارد تومان تقلیل یافته است.

از سویی با توجه به اینکه حجم مصوب بودجه ٢٩١ میلیارد و اعتبار تخصیص یافته ٧٣ میلیارد تومان بوده پس نمی‌توان انتظار داشت لایحه بودجه سال ٩٩ که ١٧٠ میلیارد تومان است به طور کامل تخصیص یابد.

عبدالله خادمی مدیر یک کارخانه فولاد در استان در خصوص نقش بودجه گفت: بودجه تعیین کننده آینده اقتصاد استان است آن هم در سالی که نگاه تمامی عناصر دولت به رونق در تولید است.

وی افزود: انتظار از بخش خصوصی به عنوان مولد بخش اقتصاد این است که چرخه فعالیت‌های اقتصادی بیش از پیش حرکت کند حال آنکه ارائه تسهیلات به بخش خصوصی از سوی دولت می‌تواند سرعت حرکت اقتصاد را دوچندان کند.

سرمایه در گردش نیاز مشترک اقتصاد فارس در طول تاریخ

درکنار بخش صنعت، جایگاه دانشگاه در تعیین راهبردهای کلان اقتصادی استان و کشور بی بدیل است و نمی‌توان از این بخش چشم پوشی کرد.

یاسر کاظمی استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی شیراز نیز در خصوص نقش بودجه در اقتصاد فارس به خبرنگار مهر گفت: با توجه به شرایطی که در کشور حاکم است اینکه فارس جزو استان‌هایی باشد که بیشترین بودجه را به خود اختصاص داده مبین انتظاری است که از مجموعه بنگاه‌های اقتصادی فارس در دولت وجود دارد.

این استاد دانشگاه بیان کرد: فارس سال‌ها در گره کور تأمین مالی و سرمایه در گردش قرار داشت و شاهد تعطیلی واحدهای اقتصادی در سال‌های گذشته تنها بر اساس همین عامل بودیم.

وی افزود: اختصاص بودجه متناسب با نیازهای بنگاه‌های اقتصادی فارس مکمل چرخه توسعه صنعتی فارس و در نتیجه حرکت سریع چرخه اقتصاد فارس در راستای بهبود شرایط است.

فارس ظرفیت‌های مختلفی در زمینه اقتصاد دارد و ایجاد بخش‌های اقتصادی در راستای کمک به بنگاه‌های اقتصادی فارس نشان از همت بلند سیاست‌های کلان استان در راه صنعتی شدن است

از سویی نیروی انسانی توانمند و به روز در کنار جذب سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی به خودی خود چرخه اقتصاد را به حرکت وا می‌دارد البته دولت با توجه به دارا بودن نقش ناظر و هدایتگر می‌تواند هم عامل توسعه و هم عاملی برای کاهش توان اقتصاد فارس باشد.

دولت با ارائه بسته‌های حمایتی بخش تولید که الزاماً نباید بسته‌های تسهیلات مالی باشد زمینه رشد و توسعه فناوری تولید در فارس را می‌تواند فراهم کند که اگر این مهم رخ ندهد خود عاملی برای کاهش توان اقتصادی فارس خواهد شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: استان فارس بودجه بودجه 99 جزییات لایحه بودجه99

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۴۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید

به گزارش خبرآنلاین، چهار مورد از مکمل‌هایی که نیاز است بعد از ۴۰ سالگی در رژیم غذایی خود بگنجانید، عبارتند از:

۱) امگا ۳

DHA و EPA اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که عمدتاً در منابع دریایی مانند ماهی‌های چرب یافت می‌شوند. این مواد مغذی برای حفظ تری گلیسیرید و فشار خون در محدوده نرمال ضروری هستند. مکمل امگا ۳ به ارتقای عملکرد مغز و تقویت بینایی نیز کمک می‌کنند.

۲) ویتامین D

سلامت استخوان برای زنان در سنین نزدیک به ۴۰ و بعد از آن مهم است. ویتامین D یک ماده مغذی ضروری برای تراکم استخوان است. دریافت این ویتامین از طریق رژیم غذایی یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید میسّر است. هم‌چنین می‌توان از مکمل‌های دارویی ویتامین D نیز استفاده کرد. ویتامین D، خطر بیماری‌های قلبی عروقی، بخصوص در زنان میانسال، را کاهش می‌دهد.

۳) آهن

کمبود آهن با کم‌خونی یا بدون کم‌خونی برای زنان در دوره پیش از یائسگی رایج است و اغلب نادیده گرفته می‌شود. حتی اگر علائمی از کم‌خونی و فقر آهن ندارید، بد نیست سطح آهن خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که سطح آهن و فریتین (شکل ذخیره‌سازی آهن) در بدنتان پایین نیست.

۴) کلاژن

تحقیقات نشان می‌دهد مکمل کلاژن به حفظ سلامت پوست و کاهش علائم پیری پوست، بخصوص در سنین میانسالی، کمک می‌کند. هم‌چنین مصرف کلاژن، ماده آلی موجود در استخوان را افزایش می‌دهد و در سلامت استخوان نقش چشمگیری دارد.

بیشتر بخوانید:

کدام ویتامین‌ها باعث کاهش وزن می‌شوند؟

منبع: eatthis

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903259

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۲۰۳ بیمار تالاسمی با درجات مختلف در استان اصفهان
  • نیاز روزانه به ۱۵۰۰ اهداکننده خون در تهران
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شده است
  • آغاز به کار واحد کشتارگاه صنعتی در شهرستان فسا
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود
  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • کمبود روزانه ۲۰۰ واحد خونی در سیستان و بلوچستان
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شد
  • اشتباه قند خونی درباره دیابت