Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر شرکت ویژه نشر معتقد است که مهمترین دلیل عدم حضور ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب تهران نبود اطمینان برای به صرفه بودن این حضور است. افزایش نرخ ارز قیمت کتاب خارجی را بالا برده و فروش آن را بسیار کاهش داده است. ۰۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۵ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ چند سالی است که حضور ناشران خارجی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران کمرنگ شده است که دلایل سیاسی و اقتصادی بسیاری برای این مهم بر شمرده شده است؛ از ممانعت دولت‌های عربی برای حضور ناشرانشان در ایران تا مقرون به صرفه نبودن حضور ناشران اروپایی به دلیل افزایش نرخ ارز.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این به نظر می‌رسد‌ که دلایل دیگری نیز باید در این امر سهیم باشد.

از طرف دیگر فعالیت کمیته ناشران خارجی سی و سومین دوره نمایشگاه کتاب تهران چند روز دیگر و پس از اصلاح آیین‌نامه نمایشگاه آغاز می‌شود،‌ بنابراین ضروری است که مشکلات حضور ناشران زودتر احصا شده و برای رفع آن  اقدام شود. مهدی عمرانلو، مدیر کمیته ناشران خارجی این دوره نمایشگاه پیش از این به تسنیم گفته است که در این دوره بنا دارد که بر ناشران جهان عرب بیشتر متمرکز شده و حضور ناشران عربی در نمایشگاه را رونق بخشد‌؛ موضوعی که در نوع خود قابل تأمل است،‌ اما نباید اهمیت حضور ناشران لاتین در نمایشگاه کتاب تهران را نیز فراموش کرد.

مکان برگزاری سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران مشخص شدشعار نمایشگاه کتاب سی‌وسوم انتخاب شدپرونده مکان نمایشگاه کتاب روی میز شورای سیاست‌گذاری/ چرا ترکیه مهمان ویژه شد؟

ممکن است این پرسش پیش بیاید که آیا تنها دلیل کمرنگ شدن حضور ناشران خارجی اقتصادی است یا موانع و مشکلات دیگری نیزموجود است؟ برای پاسخ به این پرسش به سراغ  احد رضایی، مدیر انتشارات  ویژه نشر، رفتیم. وی سال‌هاست در فضای نشر بین‌المللی فعالیت دارد و سال گذشته نیز مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب تهران بود.

رضایی با اشاره به کاهش استقبال ناشران خارجی از نمایشگاه کتاب تهران  و راهکارهایی که می‌توان برای افزایش آن از اکنون اندیشید‌، می‌گوید:‌ وقتی ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب تهران حضور پیدا نمی‌کنند،‌ باید دید که علت چیست و مشکلات چیست؟‌ یکی از علت‌ها بحث افزایش قیمت کتاب خارجی با توجه به تغییرات وسیع نرخ ارز است.

وی ادامه می‌دهد:‌ یک زمان کتاب 100 دلاری به قیمت 40 هزار تومان عرضه می‌شد‌ که 25 درصد تحفیف ناشر و یارانه وزارت ارشاد نیز شامل آن می‌شد؛ در نتیجه کتاب با قیمت مناسب به دست مصرف‌کننده می‌رسید. اکنون قیمت‌ها چندین برابر شده است. وقتی ناشر خارجی به نمایشگاه می‌آید،‌ حساب می‌کند که کتابش چه میران بفروش می‌رود،‌ برایش این حضور صرف می‌کند یا خیر؟ طبعاً با قیمت‌های بالا کتاب‌های خارجی خریداری ندارد.

رضایی تصریح می‌کند:‌ از طرفی بودجه کتابخانه‌ها نیز اندک است و قیمت دلار در نوسان. همچنین بودجه مؤسسات دولتی نیز با کاهش مواجه شده است‌، تحریم‌ها نیز موجب شده برخی از ناشران نتوانند مستقیم حضور پیدا کنند؛ البته تحریم‌ها را می‌‌توان دور زد و کتاب‌ها را از مسیرهای دیگر وارد کرد‌، اما با قیمت بالای دلار نمی‌‌توان کتاب را آورد و اگر بعد از 10 روز فروش نرفت،‌ برگرداند. همه این دلایل موجب می‌شود که حضور ناشر خارجی در نمایشگاه اندک شود.

مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب سی و دوم تصریح می‌کند: البته دلایل دیگری در عدم حضور ناشران خارجی یا کمرنگ شدن این حضور نیز نقش دارند. برای نمونه اطلاع‌رسانی درست از نمایشگاه کتاب می‌تواند یکی از دلایل باشد. در سال‌های گذشته عدم اطلاع‌رسانی به موقع در مورد نمایشگاه موجب شده برخی ناشران نتوانند حضور پیدا کنند،‌ در دوره‌هایی در نمایشگاه کتاب فرانکفورت وضعیت نمایشگاه سال بعد مشخص بود و می‌شد،‌ اطلاع‌رسانی خوبی انجام داد‌، اما الان چند سالی است که ناشران نمی‌توانند به موقع از تصمیمشان در مورد نمایشگاه اطلاع پیدا کنند.

وی می‌گوید:‌ همچنین سال‌های گذشته قیمت ارز در نمایشگاه زودتر مشخص می‌شد و ناشران می‌توانستند با توجه به قیمت نوع کتاب‌هایی که می‌آورند را تعیین کنند، اما نوسانات سال‌های اخیر موجب شده است،‌ 10 روز قبل از نمایشگاه نرخ ارز مشخص شود‌، در حالیکه ناشر خارجی نیاز دارد که حداقل دو تا سه ماه قبل از نمایشگاه قیمت ارز را بداند.

 مدیر شرکت ویژه نشر با اشاره به عدم مشارکت نهادهای دیگر در خرید از بخش خارجی ادامه می‌دهد:‌ وزارت علوم،‌ وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد نیز در سال‌های اخیر خود را از نمایشگاه کتاب تهران کنار کشیده‌اند‌.  این وزارتخانه‌ها در سال‌های اول بودجه می‌آوردند و بخش خارجی را پررونق‌تر می‌کردند‌، اما اکنون وزارت ارشاد تنهاست. تأمین کتاب‌‌های علمی و دانشگاهی باید توسط متصدیانش انجام شود که خود را کنار کشیده‌اند‌، ما پیشنهادمان این است که وزیر ارشاد با این وزرا وارد تعامل شود تا بلکه امسال بتوانیم مشارکت این نهادها را جذب کنیم.

 انتهای پیام/

R1013198/P/S4,35/CT7 واژه های کاربردی مرتبط نمایشگاه کتاب

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب نمایشگاه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۵۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، مسلم شجاعی مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویدادها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود:‌ بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشورهای همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و... که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشورها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و افزود: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشورهایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشورهای عرب و فرهیختگان کشورهای فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تورهای گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت:‌ امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدیدها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تورهای گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و... را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

کد خبر 6096279 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • ناشران بخش مجازی نمایشگاه سی‌وپنجم نسبت به آماده‌سازی پنل مجازی‌ اقدام کنند
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل
  • در بخش مجازی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ چه خبر است؟
  • ۱۸ اردیبهشت؛ آخرین مهلت آماده‌سازی پنل مجازی‌ نمایشگاه سی‌وپنجم کتاب
  • نمایشگاه کتاب ظرفیت جذب گردشگران خارجی را دارد
  • شمارش معکوس آغاز نمایشگاه کتاب تهران و درگذشت پل آستر
  • بهار کتاب ایران/از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد
  • بهار کتاب ایران؛از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه