Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر این‌که رزمایش مشترک دریایی ایران، روسیه و چین مؤید این است که پروژه منزوی کردن ایران در عمل شکست خورده است، پیشنهاد کرد:به تدریج کشور‌های آسیایی باید به سمت ایجاد ناتوی آسیایی بروند تا بسیاری از مشکلات امنیتی این منطقه حل شود.

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، فؤاد ایزدی در ارزیابی خود از برگزاری رزمایش مشترک کمربند امنیت دریایی ایران، روسیه  و چین اظهار کرد: چند سالی است که آمریکایی‌ها به دنبال منزوی کردن ایران هستند، اگر واکنش رسانه‌های غربی نسبت به برگزاری این رزمایش را ملاحظه کنید یکی از نکاتی که همه به آن اشاره می‌کنند این است که پروژه  منزوی کردن ایران در عمل شکست خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این‌که پیش از این کارها و برنامه‌های مشترک در این سطح با روسیه و چین نداشتیم،‌ گفت: رزمایش مشترک دریایی اقدام بسیار مهمی است که با انعکاس خبری گسترده‌ای که داشته، پیام خوبی برای آمریکا داشت که ایران منزوی نیست و بین مجموعه‌ای کار می‌کند در واقع مجموعه‌ای از کشورهای قدرتمند دنیا حضور دارند که در این سطح فعالیت‌های نظامی خودشان را انجام می‌دهند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل یادآور شد: اخیرا رئیس جمهور بحثی را در ارتباط با همکاری‌های نظامی آسیایی مطرح کرد که بنده در نظر دارم از آن به‌عنوان ایجاد ناتوی آسیایی نام ببرم گرچه او اشاره مستقیمی نداشت. همان‌طور که در اروپا ناتو با همراهی آمریکا و کانادا تشکیل شد و در طول عمرش برای ایجاد امنیت، جلوگیری از مشکلات امنیتی که این کشورها ممکن بود داشته باشند و همچنین یک مجموعه نظامی هدفمند موفق بود.  

ایزدی خاطرنشان کرد: درواقع نیاز داریم تا یک ناتوی آسیایی ایجاد کنیم و کشورهایی مانند ایران، چین و روسیه و برخی دیگر از کشورهای آسیایی در آن حضور داشته باشند. مانند پیمان شانگهای که البته جنبه سیاسی و اقتصادی دارد این تشکل باید نظامی باشد و نظامی‌ها هم باید این تشکل را ایجاد کنند.

وی با تاکید بر این‌که روابط نظامی ما با روسیه و چین گسترده‌تر و عمیق‌تر است، ابراز کرد: کار با نهادهای نظامی روسیه و چین برای ما راحت‌تر است،‌ لذا اگر دیپلماسی نظامی کشور ارتقا پیدا کند و به تدریج کشورهای آسیا به سمت ایجاد ناتوی آسیایی بروند بسیاری از مشکلات امنیتی این منطقه حل می شود به‌عنوان مثال دیگر توجیهی برای حضور نیروهای غربی در یمن، سوریه و حتی عراق نیست زیرا این کشورها در آسیا قرار دارند و امنیت آن ها را ناتوی آسیایی تامین می‌کند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این‌که تشکیل ناتوی آسیایی کمکی برای بیرون کردن نیروهای غربی است که بی جهت وارد این منطقه شده و در حال نفوذ هستند، اظهار کرد: امیدواریم این رزمایش شروعی برای ایجاد مجموعه امنیتی- نظامی گسترده‌تری از کشورهای آسیایی از جمله  ایران، روسیه و چین باشد تا بتوانند نیازهای خودشان را مورد توجه قرار دهند.

ایزدی تصریح کرد: البته کشورهای علاقه‌مند دیگری هم می‌توانند عضو شوند یعنی ایران، روسیه و چین به‌عنوان کشورهای اصلی باشند و کشورهای کوچک‌تر و ضعیف‌تر هم به عضویت در آیند. بنابراین ایجاد این تشکل قدم مثبتی برای حل خیلی از مشکلات کشورهای منطقه خواهد بود.  

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رزمایش نظامی کمربند امنیت دریایی فواد ایزدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۶۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز شنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در صدد است تا مسکو را به سوی رقابت تسلیحاتی بکشاند.

بر اساس اعلام این رسانه، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه صادره خود در این ارتباط ادامه داد: ناتو به دنبال کشاندن روسیه به یک رقابت تسلیحاتی است.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در این خصوص اضافه کرد که ناتو با برگزاری رزمایش در نزدیکی مرزهای کشورش، سعی دارد مسکو را تحت فشار قرار داده و پای این کشور را به یک رقابت تسلیحاتی بکشاند تا از این طریق ظرفیت رزمی آن را محدود کند.

وی در ادامه تصریح کرد: آنها در این مسیر هرگز موفق نخواهند شد.

این در حالیست که وی پیشتر رزمایش ناتو در فنلاند که ۲۶ آوریل (دیروز هفتم ادریبهشت ماه) آغاز شد را اقدامی تحریک‌آمیز توصیف کرده بود.

زاخارووا در این خصوص تاکید کرده بود: رزمایش نظامی ناتو در مجاورت مرزهای روسیه ماهیتی تحریک‌آمیز دارد. هدف این رزمایش‌ها اعمال فشار نظامی بر فدراسیون روسیه از طریق نمایش زور و به اصطلاح چنگ و دندان نشان دادن است. این رزمایش‌ها خطر حوداث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهد.

پیش‌تر، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در آستانه هفتادوپنجمین سال تاسیس این ائتلاف نظامی به سرکردگی آمریکا گفته بود که «هم‌اکنون روسیه و ناتو در وضعیت رویارویی مستقیم قرار دارند.»

گسترش دائمی ناتو به سمت شرق اروپا، به محل مناقشه و استدلال ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه بدل شده است به طوری که او بیش از ۲ سال پیش با اشاره به عدم پایبندی ناتو به وعده‌هایش مبنی بر عدم گسترش به شرق اروپا دستور آغاز عملیات ویژه نظامی مسکو را صادر کرد.

کد خبر 6090224

دیگر خبرها

  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • روسیه تسلیحات غربی را قبل از تحویل به ارتش اوکراین نابود می‌کند
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • ساختار امنیتی اوراسیا: از ایده تا عمل
  • شویگو: روسیه هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان