Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@02:51:21 GMT

٩ دی ٨٨ مرز بین حقیقت و دروغ

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۹۶۶۳۶

٩ دی ٨٨ مرز بین حقیقت و دروغ

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در ایران و پیش از گشودن صندوق‌های رای و شمارش آرا، ۲ تن از کاندیدا خود را پیروز قطعی میدان خواندند.

ایجاد تردید در سلامت و صحت انتخابات، از مدت‌ها پیش در شبکه‌هایی مانند الجزیره و بی بی سی فارسی مطرح شده بود، اما در روز‌های نزدیک به انتخابات سال ٨٨ این رسانه‌ها با دعوت از کارشناس و پخش گزارش‌ها و خبر‌های متعدد در خصوص امکان تقلب، بر قوت این اندیشه افزودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخابات ۸۸ از نظر حضور مردم، انتخاباتی متفاوت بود. ساعت برگزاری تمدید شد، اما صف‌ها برای اخذ رای همچنان پابرجا بود.

یکی از نامزدها پیش از شمردن آرا از طریق شبکه سلطنتی صدای لندن، وابسته به وزارت امور خارجه انگلیس گفت: «بر اساس اطلاعاتی که ما از ستاد‌های خود داریم، برنده قطعی انتخابات اینجانب هستم.» این صحبت‌ها به سرعت تبدیل به تیتر یکی از خبرگزاری‌های خبری خارجی و برخی رسانه‌های همسوی داخلی شد.

نتیجه، اما متفاوت بود.

نامزد دیگر با کسب ۶٢ درصد آرا، برنده انتخابات معرفی شد و نامزد‌های شکست خورده هواداران خود را به اعتراضات در خیابان دعوت کردند.

تلاش از همان روز‌های آغازین برای اردوکشی‌های خیابانی شروع می‌شود و هیچ راهی برای طی مسیر قانونی اعتراض باقی نمی‌ماند، ناآرامی و آشوب پایتخت را فرا می‌گیرد، اموال عمومی و املاک خصوصی تخریب می‌شدند.

عده‌ای از معترضان به نتایج انتخابات، شیشه‌های بانک را می‌شکستند و سطل‌های زباله را به آتش می‌کشیدند.

سرانجام پس از ٨ ماه اغتشاش، عده‌ای طی اقدامی بی سابقه در بی حرمتی به ساحت امام حسین (ع) و توهین به مقدسات شیعیان در روز تاسوعا و عاشورای حسینی، کف و سوت سر دادند و به عزاداران حمله کردند.

مردم نیز که از آشفتگی در خیابان ناراضی و سرخورده شده بودند، صبر اعتقادی و ایمانیشان در مقابل این نانجیبی تمام شد و در روز ٩ دی ماه ٨٨ برای پایان یافتن این آشوب‌ها به خیابان‌های تهران آمدند.

مردم با بصیرت بدخواه و دلسوز خود را می شناسند

محمد مدرسیان، کارشناس علوم سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با اشاره به اینکه، ناآرامی‌ها در سال ٨٨ از اعتراض برخی نامزد‌ها به نتایج انتخابات آغاز شد، گفت: برخی‌ها بدون آنکه سندی داشته باشند اعلام کردند که ما پیروز انتخابات هستیم .

او افزود: در آغاز برخی این ادعا را جدی گرفته و منتظر سند بودند، اما سندی ارائه نشد و آرام آرام صف مردم از اغتشاشگران جدا شد که همین امر موجب شد تا فتنه در ٩ دی مهار گردد.

این کارشناس گفت : حمله به خیمه‌های عاشورا و مساجد نشان داد که این افراد مشکلشان با اصل دین و ملت ایران است؛ لذا مردم به خیابان آمدند و میان خود و آشوب گران مرزبندی کردند.

مدرسیان با در نظر گرفتن این مسئله که نباید از فتنه ها ترسید، بیان کرد: بشر روزانه در حال امتحان است و امتحانات بعدی دشوار‌تر از قبلی‌ها هستند، اما چه باید کرد تا از دل فتنه‌ها سربلند بیرون آمد؟

این کارشناس علوم سیاسی اظهار داشت: ما ضعف‌هایی داریم که دشمنان از بیرون در حال استفاده هستند، در نتیجه از مسئولین می‌خواهیم که سستی‌ها را برطرف نمایند تا کسی سوء استفاده نکند.

 

یکی از شهروندان اهوازی در گفت‌ و گو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران زلزله‌ای در جهان ایجاد شد و کمر استکبار غرب و شرق را شکاند، که در نتیجه باید منتظر واکنش‌های آنان نیز باشیم. دشمن نه برای ۵ سال آینده بلکه برای ٢۰ سال آینده برنامه ریزی می‌کند، تا فرهنگ این مملکت را تغییر دهد. 

او افزود: تا انقلاب زنده است، فتنه هم وجود دارد. در سال ٨٨ مردم تا دیدند عده‌ای در حال آشوبگری هستند، خود را کنار کشیدند. دشمن از عوامل خویش حمایت می‌کند، زیرا خودش قادر نیست تا وارد مملکت شود. آن‌ها به گونه‌ای حمایت می‌کنند گویا دلسوزتر هستند .

این شهروند بیان داشت: مردم مطالباتی دارند که به حق است و برای دستیابی به این مطالبات راه قانونی وجود دارد، اما باید گفت که در هرکجا و هر زمان ناحقی را شاهد باشیم فریاد می‌کشیم، زیرا مسئله ایران است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ هشتم دی ماه ۱٣٨٩ با اشاره به بپاخاستن مردم در مقابله با آشوب‌های خیابانی سال ٨٨، «نهم دی در سرتاسر کشور» را زدن «مشت محکمی به دهان فتنه‌گران» عنوان کردند.

گزارش از ساسان ناصری زاده

انتهای پیام/ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حماسه 9 دی انتخابات 88

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۶۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد

به گزارش «تابناک»، زینب قیصری در گفت وگو با ایسنا درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در دور اول انتخابات، در شیوه انتخاب افراد یک بلوغ سیاسی را دیدیم که اتفاق فرخنده‌ای بود و نشان داد که مردم با تحقیق بیشتری دنبال انتخاب نمایندگانی هستند که کیفیت بالاتری داشته باشند. انتخابات به دلیل تکثر داوطلبان به دور دوم رفت و این منافاتی ندارد با این حرکت که مردم با گزینش بهتر، نمایندگان خود را در دور دوم انتخاب کنند.

وی افزود: ان شاءالله مردم در دورم دوم هم حضور پرشور داشته و با همان دقتی که در دور اول داشتند، در دور دوم هم نمایندگان خود را انتخاب کنند. البته این بار انتخاب راحت‌تر هست زیرا تعداد داوطلبان کمتر از دور اول است. هرچه نماینده آرای بالاتری داشته باشد، پشتوانه بهتری برای پیگیری مطالبات مردم دارد بنابراین حضور مردم در انتخابات و رای بالا به داوطلبان اهمیت زیادی دارد.

قیصری همچنین خاطرنشان کرد: بیشتر داوطلبان انتخاب شده در مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی، تفکر اصولگرایی دارند اما ۴۵ نفر باقیمانده هم نقش مهمی در انتخاب رویکردهای مجلس دارند و این انتخاب را باید بر عهده مردم گذاشت.

وی با اشاره به نقش نمایندگان خانم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: حضور بانوان در دور دوم خیلی موثر است. متاسفانه در دور اول هیچ خانمی موفق نشد به مجلس راه یابد که برای شهری مثل تهران حضور نمایندگان خانم مهم است؛ زیرا آنها می‌توانند نظام مسائل زنان را دنبال کرده و حل کنند. البته شاید نماینده آقای شایسته هم بتواند مشکلات بانوان را بهتر عمل کند و اصل بر شایسته‌سالاری است. خانم‌ها وقتی وارد مجلس می‌شوند به کمیسیون تخصصی خود می‌روند و عضو فراکسیون زنان هم می‌شوند و این یک قانون نانوشته است. به هر حال در فراکسیون زنان نمایندگان خانم خیلی می‌توانند تاثیرگذار باشند.

دیگر خبرها

  • شهردار نیویورک: اعتراضات فتنه است و همین حالا باید جمع شود!
  • آمادگی برای دور دوم انتخابات/ پیش بینی ۲۸۷ شعبه اخذ رای
  • امروز با جامی: قتل عاشق بهانه افتاده ست
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست / در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود
  • ۱۱ حقیقت سریع در مورد پیامک/ نخستین متن پیامکی تبریک کریسمس بود
  • ۱۱ حقیقت سریع در مورد پیامک/ اولین متن پیامکی تبریک کریسمس بود
  • کارگران مقابل جنگ، تحریم، فتنه، تکفیر و ترور، شرافتمندانه ایستاده‌اند
  • حمایت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکا
  • حمایتی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکا
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد