Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-01@13:13:11 GMT

در تلاش برای ارتقای سن مسئولیت به ۱۸ سال هستیم

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۹۸۶۷۶

در تلاش برای ارتقای سن مسئولیت به ۱۸ سال هستیم

معاون حقوق بشر وزیر دادگستری گفت: در جرایم مستوجب قصاص در تلاش برای ارتقای سن مسئولیت به ۱۸سال هستیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی وزارت دادگستری، کنفرانس تخصصی حقوق کودک با حضور معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک، رئیس کل دادگستری استان فارس، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار، مدیر کل بانوان و خانواده استانداری، معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، مدیرکل آموزش و پرورش مدیر کل بهزیستی، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سایر مسئولین و مقامات استانی و سمن‌ها و فعالین حوزه کودک و خانواده در تاریخ ۸ دی ماه در سالن کنفرانس استانداری فارس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عباسی در این کنفرانس ضمن اشاره به اسناد بین المللی و داخلی در حوزه حقوق کودک، تکالیف نظارتی و اجرایی دستگاههای دولتی در حوزه حمایت از حقوق کودک و نهاد خانواده را مهم بر شمرد.

وی اظهار داشت: تجربه نشان داده است دولتها در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مجریان خوبی نیستند و با وجود حدود ۱۰۰۰ سمن فعال در حوزه حقوق کودک لازم است، کنشگران حوزه کودک در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها حضور فعالی داشته باشند و به مدیریت آسیب هایی بپردازند که کودکان را تهدید می کند. دولت باید از تشکل های مردم نهاد حمایت کند.

وی با اشاره به مفاد کنوانسیون حقوق کودک اظهار کرد: مسئولان لازم است صدای کودکان را بشنوند و حقوق اساسی کودکان نظیر حق بر آموزش، حق بر زندگی در خانواده، حق کار نکردن و سایر حقوق اساسی کودکان که در اسناد بالا دستی نیز به آنها اشاره شده است و تکالیف دستگاه ها نیز برای تضمین این حقوق کاملا مشخص شده است را به رسمیت بشناسند و آنرا به مورد اجرا بگذارند.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک همچنین بر لزوم ایجاد مجتمع قضایی اطفال و نوجوانان در شیراز تاکید کرد و دادرسی افتراقی در حوزه کودکان را لازم برشمرد و گفت: دادرسی کودکان باید در محیطی امن و آرام و خارج از دادسرای عام و با حضور مشاور و مددکار اجتماعی و با رویکرد حمایتی صورت گیرد.

عباسی همچنین تصریح کرد: با توجه به رفع ایرادات لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان در مجلس شورای اسلامی و رفع ایرادات شورای نگهبان امیدواریم که این لایحه در آینده ای نزدیک لازم الاجرا گردد.

وی در خصوص برخی اظهار نظرها راجع به جرائم مستوجب قصاص تاکید کرد: قانونگذار سال ۹۲ ظرفیت های خوبی در زمینه این موضوع فراروی ما گذاشته که قضات با بهره گیری از آن می توانند بخوبی از ظرفیت ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی استفاده کنند. قاطبه حقوقدانان و حتی نماینده حوزه های علمیه در شورای هماهنگی مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک اعتقاد دارند که با استفاده از ظرفیت های ماده ۹۱ اساسا نباید حکمی در زمینه قصاص برای افراد زیر هجده سال استفاده شود.

عباسی در این رابطه افزود: البته ما نشست هایی تخصصی با حضور برخی فقهای برجسته، حقوقدانان زبده، قضات اندیشمند و برخی مسئولان دستگاه قضایی در قم برگزار کرده ایم با این سوال که آیا می توان از ظرفیت های فقه برای ارتقای سن مسئولیت در زمینه اعدام و قصاص استفاده کرد و این موضوع در دستور کار مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک قرار دارد./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد حماسه 9 دی خبرگزاری شبستان 9 دی کانون های فرهنگی هنری مساجد گرامیداشت حماسه 9 دی استان بوشهر اصفهان طرح ملی فهما کنفرانس تخصصی حقوق کودک حقوق کودکان دادگستری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۸۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه از برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، پوریا جلالی امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با بیان اینکه جام باشگاه‌های کتابخوانی باهدف توسعه و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود، اظهار کرد: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: برقراری ارتباط میان نویسندگان و کودکان و نوجوانان علاقه مند به کتابخوانی، کمک به ترویج، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، توانمندسازی مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با ارائه آموزش‌های استاندارد و مهارتی و به وجود آوردن فضای رقابتی سازنده و مؤثر و تشویق کتاب‌خوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد: در این طرح مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با شرکت در کارگاه‌های آموزشی مجازی علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیارهای انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفت‌وگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

جلالی اضافه کرد: آخرین مهلت ثبت‌نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

این دوره‌ها مطابق شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

کد خبر 749759

دیگر خبرها

  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • بحران کودک‌همسری در آمریکا
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم