Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@22:59:52 GMT

ظریف: روسیه و چین همکاران راهبردی ایران هستند

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۰۶۷۲۱

ظریف: روسیه و چین همکاران راهبردی ایران هستند

‍‍‍‍‍‍

دریافت 67 MB

«محمد جواد ظریف» روز دوشنبه پیش از ترک مسکو در واکنش به پرسشی درجمع خبرنگاران ایرنا و صداوسیما در خصوص دلایل سفر خود به چین این مطلب را بیان کرد.

وی ادامه داد: ما همکاری های خوبی با روسیه و چین داریم و مسکو و پکن دو همکار استراتژیک و شریک راهبردی ما هستند بنابراین گفت وگوها میان سه کشور ادامه خواهد یافت و سفر به چین نیز در قالب مشورت های مستمری صورت می گیرد که میان ما وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظریف در خصوص دستاوردهای سفر خود به مسکو نیز گفت: در دیدار با همتای روس آخرین تحولات در روابط دو جانبه را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادیم ضمن اینکه دراین خصوص گفت وگو کردیم که چگونه می توان روابط را بیش از پیش گسترش داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران خاطرنشان کرد: کمیسیون های مشترک دو کشور بسیار فعال هستند با این وجود ما به دنبال روش هایی برای تسریع اجرای اهدافی هستیم که سران دو کشور در خصوص آنها توافق کردند.

ظریف این را هم گفت که در دیدار با همتای روس خود در خصوص سفرهای مقامات دو کشور نیز تبادل نظر شد و طبق آن قرار است سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه به زودی به ایران سفر کند.

وی گفت: همچنین در خصوص برگزاری نشست آستانه در سطح سران (ایران، روسیه و ترکیه) و همچنین نشست سه جانبه سران با جمهوری آذربایجان نیز هماهنگی های اولیه صورت گرفت.

ظریف گفت وگوها با لاوروف در باره برجام را بسیار مهم خواند و اظهار داشت: درباره اینکه ایران، روسیه، چین و دیگر کشورهایی که همفکر ما هستند  چگونه می توانند با سیاست های خلاف قانون آمریکا برای از بین بردن برجام همکاری کنند تبادل نظر کردیم و اینکه اروپایی ها راتشویق کنیم که به تعهدات خود در برجام عمل کنند.

وی به رایزنی های منطقه ای خود با رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه نیز اشاره کرد و گفت: طرح صلح هرمز ایران مورد حمایت روسیه قرار دارد و ما هم همواره از نقش مثبت روسیه تقدیر و از طرح روسیه درباره امنیت خلیج فارس استقبال کردیم.

ظریف در ادامه خاطرنشان کرد: با همتای روس خود درباره مسائل سوریه، عراق، افغانستان و سایر موضوعات مهم منطقه ای و بین المللی گفت وگو و تبادل نظر کرده است.

گفتنی است ظریف شامگاه دیروز در راس هیاتی عالی رتبه وارد پایتخت روسیه شد و مورد استقبال «ماکسیم بارانوف» معاون دپارتمان آسیای وزارت خارجه روسیه، یک مقام تشریفاتی وزارت خارجه روسیه و جمعی از مقام‌های ایرانی از جمله کاظم جلالی سفیر فوق العاده و تام الاختیار ایران در فدراسیون روسیه قرار گرفت.

«عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه و  «سید عباس موسوی» رییس مرکز دیپلماسی عمومی و سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ظریف را در سفر به مسکو همراهی می‌کردند.

برچسب‌ها برجام روسیه چین ایالات متحده آمریکا ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام روسیه چین ایالات متحده آمریکا ایران برجام روسیه چین ایالات متحده آمریکا ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۶۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع یک پیام صادر کرد +جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح پیامی به مناسبت روز ملی خلیج فارس صادر کرد.

آنگونه که ایرنا روایت کرده، در این پیام که در همایش روز ملی خلیج فارس که روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه در فرهنگسرای اندیشه قرائت شد، آمده است: دهم اردیبهشت ماه که در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی خلیج فارس نامیده شده است؛ روزی است که یادآور حماسه از خودگذشتگی ملت سرافراز ایران در موضوع بازپس‌گیری جزیره هرمز از نیروهای متجاوز پرتغالی است.

در ادامه این پیام آمده است: در تاریخ ایران زمین، روز ملی خلیج فارس در امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای این سرزمین است. تمدنی که بر شالوده فرهنگ هنر و پایداری بنیان نهاده شده تا خلیج نیلگون همیشه فارس، از زمره مستحکم‌ترین اسناد حقوقی در جهان باشد.

وزیر دفاع در این پیام تاکید کرده است: این روز که مقارن با اخراج استعمارگران از منطقه است؛ بیانگر واقعیت‌ها، اسناد و مدارک تاریخی، سیاسی، جغرافیایی ، باستان شناسی و مردم شناسی منطقه حیاتی و راهبردی خلیج فارس است. در واقع خلیج فارس یک نام جاودانه و عمری ۶۰۰۰ ساله به موازات هویت جغرافیایی ایران می‌باشد.

در ادامه این پیام آمده است: خلیج فارس این پهنه آبی تمدن ساز ، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ و از هزاره‌های پیش از میلاد تاکنون، همواره در همه زبان‌ها و به طور مستمر نامی شناخته شده در کتاب‌ها ، سفرنامه‌ها، اسناد، نقشه‌ها، پژوهش‌های تاریخی و اسناد بین‌المللی و زبان‌های مختلف با نام کهن خلیج فارس پیوسته مورد اشاره، تصریح و تاکید مورخان و پژوهشگران به ویژه در منابع معتبر عربی و اسلامی بوده است.

سرتیپ آشتیانی در این پیام آورده است: در واقع قدیمی‌ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به دوران یونان باستان برمی‌گردد و تا زمان حال تمام اسناد و نوشته‌های مورخان و جهانگردان در طول چند سال گذشته همواره از خلیج فارس به عنوان نامی که از ابتدا روی این آبراه مهم و بزرگ وجود داشته است؛ یاد کرده‌اند.

در ادامه این پیام آمده است: ترانه‌های این آب‌های نیلگون از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب متاثر از فرهنگ عمیق و اصیل ایرانی- اسلامی و متاثر از این سرزمین بزرگ و کهن است. در این میان وجه برجسته ارزشمند تنگه هرمز خلیج فارس، گویای زیست فرهنگی و هنرمندانه مردمان این دیار است که با قدرت راهبردی و اندیشه مرزداری عجین شده است تا جلوه‌های دیرپای تمدنی را باشکوه‌تر و نمونه‌های تازه‌تر آن را غنی‌تر به نمایش گذاشته و جهان عرضه کنند.

وزیر دفاع در این پیام تاکید کرده است: آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان در دهه‌های اخیر به ویژه در مقطع جنگ تحمیلی که تهدیدات گسترده جهان خاران و دست نشاندگان آنها بر این منطقه متمرکز شده بود شاهد مجاهدت ها و پایمردی‌های رزمندگان نیروهای مسلح در حفظ حراست از هویت و ماهیت تاریخی این آبراه حیاتی بوده و همسایگان جمهوری اسلامی ایران در این منطقه راهبردی نیز دلاورمردی و رشادت جوانان ایران در این زمینه را می‌ستایند.

سرتیپ آشتیانی در پایان پیام خود آورده است: ایران بزرگترین و مهمترین کشوری به شمار می‌رود که همواره نقش مهمی را در تعاملات مناسبات منطقه و فرامنطقه‌ای به خصوص در منطقه خلیج فارس بر عهده داشته و اکنون نیز دارای جایگاه ویژه‌ای در منطقه غرب آسیا به ویژه در حوزه خلیج فارس است. بنابراین خلیج فارس در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی اهمیت وافری برای ایران دارد و تصمیمات راهبردی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره با در نظر گرفتن جایگاه این منطقه اتخاذ و تدوین می‌شود که در این میان راهبرد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تامین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است.

27218

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900946

دیگر خبرها

  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • آخرین تحولات اوکراین| تاکید دبیرکل ناتو بر انتقال سریع تسلیحات به کی‌یف
  • تحولات اوکراین| زلنسکی ناتو را به بدقولی متهم کرد
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • بلینکن: پیشنهادی «سخاوتمندانه» به حماس داده شده است
  • وزیر دفاع یک پیام صادر کرد +جزئیات
  • ماتوینکو: رویای غرب برای نابودی روسیه هرگز محقق نخواهد شد
  • هشدار تند کرملین به توقیف‌کنندگان غربی دارایی‌های روسیه
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • راهبرد جامع بیمه ایران برای سال ۱۴۰۳؛ تمرکز بر دیجیتالیزه کردن و نوآوری در بیمه‌های زندگی