Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه هنر ــ ناصر آویژه، نویسنده و کارگردان تئاتر گفت: متأسفانه برخی تصور می‌کنند تئاتر کودک ژانری مبتدی و غیرحرفه‌ای است؛ در صورتیکه بسیاری از آموزه‌های تربیتی و دینی را می‌توان به این شیوه به کودکان آموزش داد.

ناصر آویژه، کارگردان و نویسنده تئاتر در گفت‌‌و‌گو با ایکنا با بیان این‌که تئاتر کودک با استقبال مخاطبان مواجه است اظهار کرد: خوشبختانه استقبال از نمایش کودکان نسبت به دیگر ژانرهای تئاتر وضعیت مطلوبی دارد زیرا در کنار کودکان، خانواده‌ها هم مخاطب این دست آثار‌ند، مثلاً در دو نمایش اخیرم با نام «عموی عجیب و کوچیک من» که نزدیک به سه ماه روی صحنه بود استقبال خوبی به عمل آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در زمان اجرای این نمایش، برنامه‌ای برگزار شد که به واسطه آن نویسندگان بزرگی هر شب بیننده اثرمان بودند و در پایان اجرا درباره نمایش کودکان با حضار صحبت می‌کردند. مصطفی رحماندوست، فرهاد حسن‌زاده، محمدرضا یوسفی، حمید شاه‌آبادی و... از جمله افرادی  بودند که به تماشای این اثر نشستند.

این کارگردان تأکید کرد: هم‌اکنون نیز یک نمایش با عنوان «مار و پله» در حال اجرا دارم که در جشنواره اسباب‌بازی هر روز در دو سانس روی صحنه می‌رود. این اثر را خودم نویسندگی و کارگردانی کرده‌ام و تا جمعه، 13 دی‌ماه، اجرای آن ادامه خواهد داشت.

وی با اظهار گلایه از نگاهی که به تئاتر کودک می‌شود، گفت: متأسفم که این حوزه از سوی برخی مسئولان یا هنرمندان جدی تلقی نمی‌شود، زیرا تصور می‌کنند تئاتر کودک غیرحرفه‌ای و ابتدایی است و هر کارگردانی در ابتدای راهش باید آن را تجربه کند و پس از آن به ژانرهای دیگر ورود کند. تئاتر کودک یکی از جدی‌ترین گونه‌های هنر نمایشی است که اتفاقاً باید باتجربه‌ترین افراد در آن فعالیت کنند.

این کارگردان تصریح کرد: فعالیت در این حوزه جدی‌تر از فعالیت در سایر گونه‌هاست و باید برای آینده این هنر برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرد. ما نیازمند آنیم که دنیای کودکان را درک کنیم تا از پیچیدگی‌هایش آگاه باشیم، اگر فرهنگسازی را از کودکی آغاز کنیم میزان بزه‌های اجتماعی در آینده کاهش خواهد یافت. 
آویژه در پایان بیان کرد: برای انتقال مفاهیم تربیتی و دینی می‌‌توان از ابزارهای گوناگون فرهنگی استفاده کرد زیرا کودکان مطالب جدید و جذاب را بهتر و سریع‌تر می‌پذیرند اما این پذیرش نیازمند همسان‌سازی آموزه‌ها با دنیای کودکان است.    انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: تئاتر کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۶۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، به مناسبت بزرگداشت دهه کرامت، شش نمایش دیگر با مضامین فرهنگ رضوی و با هماهنگی دبیرخانه جشنواره، در شهر محل تولیدشان، این رویداد را همراهی می‌کنند.

مطابق این گزارش، شش نمایش که همزمان با هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی اجرا خواهند شد به این شرح معرفی شدند:

۱. نمایش «سنجاب» نوشته لیلا روغنگیر قزوینی و کارگردانی مهدی روز بهانی از ۱۳ تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری به صحنه می‌رود.
۲. نمایش «الو سلام» نوشته مهرداد رایانی‌مخصوص و کارگردانی قباد دارابی در روز‌های ۲۵ و ۳۰ اردیبهشت‌ماه در پلاتو الغدیر شهر اسلام‌آباد غرب به صحنه می‌رود.
۳. نمایش «پانما» نوشته مجید کاظم‌زاده مژدهی و کارگردانی لیلا مهدی آبادی از ۲۰ تا ۲۵ اردیبهشت‌ماه در تئاترشهرِ شهر کرمانشاه به صحنه می‌رود.
۴. نمایش «پیچ کمر» نوشته و به کارگردانی سید محید میر حسینی از ۲۷ تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه در آمفی تئاتر پروفسور حسابی شهر تفرش به صحنه می‌رود.
۵. نمایش «دست‌های سرخ» نوشته سیدحسین فدای حسین و کارگردانی سیدرضا رفیعی از ۲۴ تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه در پلاتو حسین پناهی شهر یاسوج به صحنه می‌رود.
۶. نمایش «سفر سوزن‌بان» نوشته مهدی صالحیار و به کارگردانی علی مجیدپور، همزمان با دهه کرامت در تئاتر شهر شهر تبریز به صحنه می‌رود.

هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی به دبیری اتابک نادری، بخشی از بیست ویکمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) به ریاست فرهاد قائمیان است که با محوریت اجرای عمومی آثار در شهر‌های محل تولید، از اواخر فروردین تا ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و اخبار آن بر روی وب سایت جشنواره به نشانی www.shamstoos.ir قابل مشاهده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چند ترفند تربیتی کاربردی برای جلوگیری از لجبازی کودک
  • اکران «اقیانوس پشت پنجره» به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • تئاتر ۲ روز تعطیل می‌شود
  • سالن‌های تئاتر ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت اجرا ندارند
  • چگونه کودکانی قد بلند داشته باشیم؟
  • مراسم نکوداشت اکبر زنجان‌پور با حضور استادش
  • نونزدهمین مراسم «شب کارگردان» برگزار شد/ آرزوی نویدمحمدزاده چه بود؟
  • نکوداشت اکبر زنجان‌پور همراه با شرم و حیای نوید محمدزاده
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!