Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور روند توسعه علمی کشور بررسی شد. ۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۷ سیاسی سیاست ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، منصور کبگانیان، قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در حاشیه جلسه این ستاد در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در پیش از دستور جلسه تذکراتی ارائه شد که اولین محور آن موضوع سند محیط زیست بوده است که با چارچوبی که با سازمان محیط زیست به توافقاتی رسیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه با سازمان محیط زیست اختلافاتی داشتیم، تاکید کرد: در خصوص این سند از سال‌های قبل از سوی سازمان محیط زیست و معاونت علمی نظراتی داشتند و در این جلسه به این جمع بندی رسیدیم که موضوعات مطرح در حوزه علوم و فناوری‌های زیست محیطی را محدود کنیم تا این سند زودتر با محوریت معاونت علمی و با هماهنگی دستگاه‌های ذی ربط
به ویژه سازمان محیط زیست نهایی شود.

قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین گفت: معمولا اسناد تدوین در سطح کلان است یعنی از حوزه علم، فناوری و آموزش عالی تا حوزه اقتصاد دانش بنیان و موضوعات فرهنگی مربوط را شامل می‌شود.

کبگانیان اضافه کرد: در خصوص این سند میان دو دستگاه سازمان محیط زیست و معاونت علمی اختلاف نظراتی وجود داشت و با جمع بندی که در این جلسه رسیدیم مقرر شد که توسعه علم و فناوری در این حوزه را محدود کردیم.

وی حمایت از خودروها و موتورسیکلت‌های الکتریکی و یا برخی از فناوری‌های مرتبط با مقابله با آلودگی محیط زیست و هوا از جمله حوزه‌های مطرح در این سند عنوان کرد و افزود: این ‌‌سند با محوریت معاونت علمی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

قائم مقام ستاد نقشه جامع علمی کشور ارائه گزارشی از توسعه علم و فناوری را از دیگر بخش‌های این جلسه ذکر کرد و افزود: در حوزه مستندات علمی و استناداتی که به تولیدات علم و فناوری می‌شود، بهبودی در سال‌های 2014 تا 2018 را شاهدیم.

کبگانیان ارائه آخرین وضعیت توسعه علم و فناوری کشورهای همسایه را از دیگر موارد مطرح شده در جلسه دانست.

وی ادامه بررسی سند توسعه دانش بنیان استان بوشهر را از موضوعات اصلی مطرح در این جلسه ذکر کرد و گفت: بخش اصلی این جلسه به ادامه بررسی سند توسعه دانش بنیان استان بوشهر اختصاص یافت. در جلسه قبل تا انتهای ماده 4 پیش رفتیم و در این جلسه اهداف کلان این سند با اصلاحاتی به تصویب رسید.

قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی به بیان اصلاحات این سند پرداخت و خاطر نشان کرد: در حوزه سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی، نرخ رشد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، تعداد شرکت‌های دانش بنیان، تعداد اختراعات و تجاری سازی اختراعات، مقالات بین المللی، شاخص سهولت فضای کسب و کار با اعداد و رقم مشخص شد؛ چراکه بر اساس این سند قرار است استان بوشهر در میان 5 استان برتر کشور قرار گیرد.

کبگانیان با بیان اینکه با این اصلاحات ماده 5 سند توسعه دانش بنیان استان بوشهر به تصویب رسید، خاطر نشان کرد: ماده 6 مربوط به راهبردهایی می‌شود که مختصبه توانمندی‌های این استان می‌شود. این راهبردها برای هر استانی متفاوت است چرا که هر استان توانمندی‌های خاص خود را دارد.

به گفته وی شبکه حمل و نقل ریلی، بهره برداری از طرح جامع عمرانی پارک علم و فناوری خلیج فارس و تامین آب شیرین از طریق شیرین سازی آب دریا، گسترش موسسات و مراکز آموزشی، انجام پژوهش‌های کاربردی، جذب منابع مالی و سرمایه‌های داخلی و خارجی، گفتمان سازی وترویج به منظور افزایش مشارکت همگانی دانش بنیان استان از جمله راهبردهای استان بوشهر است.

قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: از آنجایی که تعداد اقدامات زیاد بود، یک هفته به اعضا فرصت دادیم که اگر پیشنهادی دقیق‌تری در این زمینه دارند به ما ارائه دهند و بر اساس این پیشنهادات راهبردهای این سند در جلسه آینده مصوب و گزارش آن ارائه خواهد کرد.

انتهای پیام /

R1011173/P/S1,1412/CT11 واژه های کاربردی مرتبط منصور کبگانیان شورای عالی انقلاب فرهنگی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۶۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مصطفی میلانی با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستادهای معاونت علمی به‌ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و افزود: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع‌رسانی د ستاوردهای فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهادهای فعالان این حوزه اشاره و خاطرنشان کرد: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویدادهای تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تأکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته، شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

میلانی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

همچنین وی بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قراردادها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت را خواستار شد.

اصفهان، قطب توسعه فناوری‌های مواد و ساخت کشور

وی در ادامه با اشاره به حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان، گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود.

میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه آنها را فراهم آورد.

لزوم توجه به مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی، گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماندها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد.

به گفته وی، ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند.

میلانی در پایان بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.

کد خبر 6090203 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • بررسی جامع کتاب آناتومی گری
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی