Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@02:00:29 GMT

پوسیدگی دندان معلولان چند برابر افراد عادی است

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۳۰۴۶۸

پوسیدگی دندان معلولان چند برابر افراد عادی است

عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران روز چهارشنبه در سمپوزیوم «دهان و دندان در افراد دارای ناتوانی» که در محل دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، با بیان این مطلب علت این مساله  را  به دلیل نوع رژیم غذایی و داروهایی که معلولان مصرف می کنند، دانست.

علی بقالیان افزود: شرایط سلامت دهان و دندان در افراد دارای معلولیت و کم توانان ممکن است مشابه باشد و رویش دندان آنها تحت تاثیر قرار گیرد یا آنکه فک بالا و پایین به هم جفت نشود؛ همچنین بدشکلی و بزرگ و کوچک شدن دندان ها از دیگر مشکلات دهان و دندان افراد دارای معلولیت و کم توان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بی توجهی به سلامت دهان و دندان افراد کم توان ممکن است منجر به عفونت های دندان شود که می تواند به خطر گسترش عفونت به نواحی صورت و چشم بیانجامد و وضعیت حیات بیمار را بغرنج کند.

مشکلات دهان و دندان در مبتلایان به اوتیسم، سندروم داون و فلج مغزی 

این دندانپزشک با اشاره به افزایش تعداد افراد دارای اختلال اوتیسم، افزود: این افراد ظاهری کاملا طبیعی دارند اما توان برقراری ارتباط کلامی و گفتاری با دندانپزشکان را ندارند.

بقالیان اضافه کرد: افراد دارای اوتیسم دارای آبریزش در دهان بوده و تمایل به خوردن غذاهای قندی و نرم دارند بنابراین میزان پوسیدگی در دندان های آنها بیش از افراد عادی است؛ همچنین آنها به دلیل مشکلات عضلانی تمایل به نگهداری مدت بیشتر غذا در دهان دارند و آگاهی در این زمینه ها باید در والدین وجود داشته باشد.

عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: البته والدین افراد دارای اوتیسم، مشکلات زیادی دارند که شاید فرصت فکر کردن به سلامت دهان و دندان فرزندان خود را نداشته باشند اما اگر بدانند عدم رعایت بهداشت دهان و دندان چه عواقب، پوسیدگی و عفونت های خطرناکی به همراه دارد آنگاه می پذیرند که به اصول پیشگیرانه بیماری های دهان و دندان بیشتر بها دهند.

وی درباره افراد دارای سندروم داون نیز گفت: افراد دارای سندروم داون نسبت به افراد دیگر دارای پوسیدگی کمتر دندان هستند اما بیشتر مشکل لثه و پریودنتال (بیماری لثه) هستند. آنها ممکن است دارای زبان شیاردار بوده و فواصل دندان ها نیز زیاد باشد.

بقالیان اظهار داشت: در مبتلایان به فلج مغزی یا سی پی نیز مشکلاتی مانند التهاب لثه و فشار شدید دندان ها روی هم مشاهده می شود؛ این افراد به دلیل داشتن مشکلات در راه رفتن و احتمال تروما (ضربه) بیشتر از سایر افراد دارای دندان شکسته می شوند که نیاز به درمان های تخصصی دارد.

وی ادامه داد: برای کاهش مشکلات پوسیدگی دندان در معلولان می توان میزان دفعات خوردن کربوهیدرات ها و مواد چسبنده را کاهش داد. استفاده از ژل های فلوراید برای معلولان نیز می تواند ساختار دندان ها را محکم کند و روند پوسیدگی را کاهش دهد. همچنین وارنیش فلوراید نیز برای آنان تاثیر خوبی دارد.

به گفته بقالیان، داروهای ضدتشنج و برخی داروهای قلبی و فشار خون نیز می تواند باعث افزایش حجم لثه شود که گاهی روی دندان را می پوشاند و زخم روی لثه ایجاد می کند و در مواردی منجر به جراحی می شود.

هزینه های چندبرابری خدمات دندانپزشکی افراد کم توان 

عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: تعامل جامعه دندانپزشکان با مراکز نگهداری افراد کم توان باید افزایش یابد.

بقالیان افزود: ضروری است که به نحوه مسواک زدن افراد کم توان توجه شود تا جلوی پوسیدگی و درد دندان گرفته شود چون وقتی این افراد به بیماری های دهان و دندان مبتلا شوند آنها نیاز به خدمات دندانپزشکی بیمارستانی و دندانپزشکی تحت بیهوشی نیاز دارند که هزینه های زیاد و چند برابری دارد.

ضرورت معاینه دندان کودکان تحت پوشش بهزیستی از دوران شیرخوارگی

عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: متاسفانه زمانی کودکان مددجو به دندانپزشکان مراجعه می کنند که دندان آنها درد گرفته باشد و دندان آنها پوسیده شده است اما متخصصان دندانپزشکی می توانند کودکان را از بدو نوزادی معاینه کنند. بنابراین بهزیستی می تواند برای کودکان تحت پوشش خود تدابیری بیاندیشد تا آنان تحت درمان های پیشگیرانه قرار گیرند و از سوی آگاهی های لازم به والدین داده شود تا بسیاری از گرفتاری های بعدی به حداقل برسد.

بقالیان افزود: سلامت دهان و دندان کودکان از نظر تاثیر آن بر میزان تغذیه و عفونت های دندانی مهم است؛ اگر عفونت های دندانی وارد فضای صورت شود عواقب آن برای افراد سالم خطرناک است چه برسد به افراد کم توان که مشکلات خاص خود را دارد.

وی تاکید کرد: مسواک زدن کودکان باید از دوران کمتر از یک سالگی آغاز شود؛ اولین ویزیت دندانپزشکی کودکان نباید بیش از ۶ ماه از زمان رویش دندان کودکان باشد به آن معنا که اولین ویزیت دندانپزشکی کودکان باید حدود یک سالگی اتفاق بیفتد. بهترین گزینه برای مسواک زدن کودکان، ۲ بار در روز است.

این متخصص دندانپزشکی اطفال با بیان اینکه استفاده از نخ دندان برای کودکان کم توان سخت است، گفت: برای راحت مسواک زدن کودکان و افراد کم توان که تا حدی توانایی حرکت دارند، می توان تغییراتی در دسته های مسواک ایجاد و آن را حجیم کرد تا بتوانند آن را در دست خود بگیرند.

بقالیان افزود: حجیم کردن مسواک را می توان با استفاده از توپ های پلاستیکی، دسته دوچرخه یا خمیرهای قالبگیری دندان انجام داد.

وی ادامه داد: همچنین استفاده از مسواک الکترونیکی برای افراد کم توان می تواند کمک کننده باشد چراکه حرکت سرِ این مسواک ها می تواند تمیزکردن دندان ها را بهتر انجام دهد و از سوی دیگر به خاطر جذابیت ظاهری، انگیزه مسواک زدن را بیشتر می کند.

برچسب‌ها بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دندانپزشکی سندروم داون اوتيسم فلج مغزی معلولان سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دندانپزشکی سندروم داون اوتيسم فلج مغزی معلولان سازمان بهزیستی کشور بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دندانپزشکی سندروم داون اوتيسم فلج مغزی معلولان سازمان بهزیستی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۰۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان

به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا سید معملی افزود: سلامت دهان و دندان به نوعی سر منشأ سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی ادامه داد: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مسئله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مسئله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام اینکه ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی، دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

کد خبر 6089908 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند