Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@17:40:35 GMT

همه چیز راجب عفونت‌های بانوان

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۴۰۵۹۰

همه چیز راجب عفونت‌های بانوان

با وجود باکتری‌های مفید برای سلامت، واژن محلی است برای رشد بعضی میکروب‌های بیماری‌زا که در شرایط طبیعی و تا زمانی که عملکرد دفاعی بدن فعال است، باعث عفونت نمی‌شوند، اما اگر به هردلیل این عملکرد دفاعی دچار اختلال شود، میکروب‌ها فرصت بیماری‌زایی می‌یابند. به برخی از رایج‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

عفونت ادراری
این نوع در زنان شایع‌تر از مردان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آناتومی ناحیه ادراری و تناسلی زنان، آن‌ها را از کودکی مستعد این بیماری می‌کند. از آن‌جا که طول مجرای ادرار در زنان کوتاه است، عفونت‌های ادراری را که عمدتاً بالارونده هستند، افزایش می‌دهد. با رعایت بهداشت به راحتی می‌توان از عفونت‌های ادراری پیشگیری کرد.

عوض نکردن لباس زیر به طور منظم و وجود رطوبت و نم در آن باعث ایجاد کلنی‌های میکروبی و قارچی می‌شود. بهتر است بعد از دست شویی، ناحیه تناسلی را از سمت جلو به عقب شست وشو دهید و خشک کنید، زیرا پیشاب‌راه (مجرایی که ادرار را از مثانه به خارج از بدن هدایت می‌کند) در نزدیکی مقعد قرار دارد که جایگاه باکتری‌های منتقل شده از روده بزرگ است که درصورت پاک‌کردن بدن از سمت عقب به جلو موجب آلوده‌سازی پیشاب‌راه خواهد شد. چنان چه این باکتری‌ها به‌سمت پیشاب‌راه رانده شوند، به مثانه ورود خواهند کرد و درصورت درمان نشدن، فرد به عفونت کلیه دچار خواهد شد.

از نشانه‌های بارز آن می‌توان به احساس سوزش هنگام ادرار، تکرر ادرار، احساس درد یا فشار در پشت یا زیر شکم، ادرار کدر، تیره، خونی یا دارای بوی غیرطبیعی، احساس خستگی و سستی و تب و لرز اشاره کرد.

عفونت قارچی واژن
نوعی عفونت قارچی است که توسط یکی از گونه‌های شناخته‌شده قارچ به نام «کاندیدا آلبیکنس» رخ می‌دهد. کاندیدا به طور طبیعی در بدن از جمله در واژن به مقدار کمی وجود دارد و معمولا باعث بروز هیچ گونه آسیبی نمی‌شود. این قارچ در یک محیط گرم، مرطوب و بدون هوا می‌تواند به سرعت رشد کند و سبب بروز عفونت واژن شود.

رعایت نکردن بهداشت فردی، استفاده طولانی مدت از آنتی‌بیوتیک‌ها، چاقی و هر بیماری که باعث ضعف سیستم ایمنی شود خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد. استرس هم که با افزایش سطح آدرنالین همراه است، روی هورمون‌های جنسی اثر می‌گذارد و به تغییرات دوره قاعدگی منجر می‌شود و در نتیجه احتمال ابتلا به عفونت‌های قارچی را بالا می‌برد.

همچنین مصرف قرص‌های بارداری به مدت طولانی باعث به وجود آمدن تغییراتی در محیط دستگاه تناسلی زنان می‌شود، به طوری که سطح هورمون استروژن افزایش می‌یابد و این تغییرات شرایط را برای رشد قارچ‌ها فراهم می‌کند. توصیه می‌شود از پوشیدن لباس زیرتنگ و از جنس پلاستیک و غیرپنبه‌ای به‌دلیل افزایش دما، رطوبت و حساسیت اجتناب شود. از نشانه‌های این بیماری می‌توان به خارش، ترشحات سفید و غلیظ و احساس درد در قسمت پایین واژن اشاره کرد.

واژینوز باکتریایی
باکتری‌های خوب و بد، هر دو به طور طبیعی در محیط واژن زندگی می‌کند. هر زمان جمعیت این باکتری‌ها از حالت تعادل خارج شود، فرد مبتلا به عفونت باکتریایی واژن می‌شود. لاکتوباسیلوس نوعی باکتری خوب در واژن است که سبب می‌شود محیط واژن اندکی اسیدی شود بنابراین باکتری‌های بد (از جمله گاردنلا واژینالیس) فرصتی برای رشد نمی‌یابد.

اگر سطح لاکتوباسیلوس کاهش یابد، سطح باکتری‌های بد افزایش می‌یابد و در نتیجه فرد مبتلا به عفونت باکتریایی واژن می‌شود. دوش واژینال با آب یا یک عامل پاک‌کننده تعادل طبیعی محیط واژن را به هم می‌زند و رشد بیش از حد باکتری‌ها را تحریک می‌کند که به نوبه خود می‌تواند به این نوع عفونت منجرشود.

از آن جا که واژن دارای عملکردی طبیعی برای تمیز کردن خود است بنابراین گرفتن دوش واژینال ضرورتی ندارد. رسیدگی به این عفونت از آن رو مهم است که نبود تعادل باکتریایی واژن می‌تواند به پدید آمدن مشکلات دیگری منجر شود که در طول دوران بارداری یا زمانی که فرد قصد باردار شدن دارد، بسیار خطرناک و پر عارضه است.   منبع: سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: عفونت عفونت واژن ادرار عفونت ادراری بیماری زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۰۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید ژنتیکی اکنون افرادی را که ممکن است آسیب پذیرترین وضعیت را در این رابطه داشته باشند نشان می‌دهد.

تیمی در دانشگاه کالیفرنیا، اطلاعات ژنتیکی ۸۰۰ بیمار پارکینسونی را که در مرکز کشاورزی آن ایالت، زندگی و کار می‌کنند، بررسی کردند.

محققان خاطرنشان کردند که بسیاری از این افراد حداقل یک دهه قبل از ابتلاء به این بیماری در معرض ۱۰ آفت کش مورد استفاده در محصولات پنبه قرار داشتند و برخی از بیماران تا سال ۱۹۷۴ در معرض این بیماری بودند.

آن‌ها انواع ژن‌های مرتبط با لیزوزوم‌ها، بخش‌هایی از سلول‌ها که ضایعات سلولی را تجزیه می‌کنند، تقویت کردند.

دکتر «برنت فوگل»، استاد نورولوژی و ژنتیک انسانی، توضیح داد که اختلال در عملکرد لیزوزومی مدت‌هاست با ظهور پارکینسون مرتبط است.

این مطالعه نشان داد که انواع مرتبط با فرآیندهای لیزوزومی در بیمارانی که مدت طولانی در معرض آفت کش‌ها قرار داشتند بیشتر بود.

به نظر می‌رسد که این گونه‌های ژنی با عملکرد مناسب پروتئین تداخل داشته باشند. به گفته محققان، این نشان می‌دهد که دفع نابهنجار ضایعات در سلول می‌تواند یکی از دلایل زمینه‌ای پارکینسون باشد که در کنار قرار گرفتن طولانی در معرض آفت کش‌ها رخ می‌دهد.

همانطور که ترکیبات سمی- از جمله پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین، که مدت‌ها با پارکینسون مرتبط است- در سلول‌های مغز ساخته می‌شوند، می‌توانند در آنچه که به نام اجسام لویی در بافت‌ها شناخته می‌شوند، نیز تشکیل شوند. محققان خاطرنشان کردند که تجمع جسم لویی یکی از مشخصه‌های پارکینسون در مغز است.

فوگل در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که استعداد ژنتیکی ناشی از تغییرات جزئی در ژن‌هایی است که با عملکرد لیزوزومی مرتبط هستند.»

وی افزود: «به صورت روزانه، این گونه‌ها تأثیر زیادی ندارند. اما تحت استرس مناسب، مانند قرار گرفتن در معرض برخی آفت کش‌ها، ممکن است از بین بروند و به مرور زمان منجر به ابتلاء به بیماری پارکینسون شوند. به این حالت تعامل ژن-محیط زیست گفته می شود».

فوگل گفت: «داده‌هایی برای بسیاری از اختلالات رایج وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیرات محیطی بر توسعه این بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، اما ما هنوز راه خوبی برای اندازه‌گیری این تأثیر یا تعیین اینکه چه کسی به‌طور خاص در معرض خطر است، نداریم».

کد خبر 6090455

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • برگزاری ماراتن کنکور در کرمانشاه با پیشتازی بانوان
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد