Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-07@10:52:13 GMT

آیت الله محقق داماد، مرجع تحقیق بود

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۴۳۲۰۴

آیت الله محقق داماد، مرجع تحقیق بود

رئیس‌جمهور در پیامی به همایش «آموزگار فقاهت»، آورده است: آیت الله محقق داماد گرچه مرجع تقلید نبود، بلکه مرجع تحقیق بود و کرسی تدریس او ملجا شاگردان زرشناس حوزه علمیه قم بود.

به گزارش به گزارش امتداد به نقل از خبرگزاری مهر، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در پیامی به همایش «آموزگار فقاهت» ضمن گرامیداشت جایگاه علمی مرحوم آیت الله محقق داماد را بسیار رفیع دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پیام خود که توسط حسین سیمایی صراف دبیر هیئت دولت  قرائت شد، آورده است: سخن گفتن از مقام شامخ استاد بزرگ فقاهت مرحوم آیت الله العظمی سید محمد محقق داماد، برای من که شاگرد و دلبسته آن استاد بزرگوار بوده‌ام، مایه افتخار و یادآور بهترین دوران زندگی و دانش پژوهی‌ام درحوزه علمیه قم می‌باشد.

رئیس جمهور تاکید کرد: حوزه علمیه قم که امروز پایگاه سترگ علم و فقاهت و تحقیقات اسلامی گشته است در تکمیل و تکامل خود وامدار آیت الله موسس مرحوم حائری یزدی و استادان برجسته ای، چون آیت الله العظمی بروجرودی و آیت الله العظمی محقق داماد است.

روحانی در این پیام آورده است: به حق عنوان آموزگار فقاهت برازنده آن استاد برجسته است که فقیه‌پروری، تمرکز بر تدریس و موشکافی در آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت (ع) از ویژگی‌های اخلاقی و علمی او بود. آیت الله داماد گرچه مرجع تقلید نبود بلکه مرجع تحقیق بود و کرسی تدریس‌اش ملجا شاگردان زرشناس حوزه علمیه قم بود.

وی در ادامه پیام خود با بیان اینکه رویکرد عقل‌گرا به اصول، توجه به جنبه مقدمی علم اصول برخلاف دیدگاهی که اصول را موضوعیت می‌بخشید از جمله مبانی تاثیرگذار استاد فرزانه ما بود، نوشت: روش ویژه در تدریس فقه که بیش از حد مرسوم مباحث را گسترده و همه احتمال‌ها را تبیین و حتی آرای دیگر مذاهب را مطرح و سپس به خوبی جمع بندی و با دقت بالا نظر مختار را تثبیت می‌نمود، به حق مجتهد پرور بود.

رئیس جمهور تاکید کرد: اگر چه مرحوم داماد دست به تالیف نبرد، ولی شاگردان بزرگی پرورش داد که امروز ستارگان آسمان مرجعیت شیعه هستند وتقریرات بزرگ ایشان که در این همایش از برخی از آن‌ها رونمایی می‌شود، آثار علمی این بزرگوار هستند. عمر پر برکت آن استاد متاسفانه کوتاه بود، اما خوشبختانه درخدمات شاگردان برجسته ایشان که برخی از آن‌ها امروز سکاندار مرجعیت هستند و ۲ فرزند برومندش که به حق حافظان و وارثان شایسته پدر و چهره‌های روشنگر حوزه و دانشگاه می‌باشند، حیات و تداوم یافته‌است.

روحانی در پایان این پیام آورده است: از درگاه حضرت احدیت برای آن استاد فقاهت و مدرس یگانه علو درجات و برای حوزه‌های علمیه مزید توفیق در تبیین معارف وحی و تبیین محاسن کلام نورانی خاندان عصمت و کمک به تحقق آرمان‌های بزرگ اسلامی تحت عنایات ویژه حضرت، ولی عصر (عج) مسالت دارم.

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۳۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای اجرا ابلاغ کرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ابراهیم رئیسی، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی و براساس مصوبه جلسه ۴۶۵ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی (به پیشنهاد شورای عالی حوزه‌­های علمیه) به‌ تصویب رسیده است را برای اجرا به شورای ‌عالی حوزه‌­های علمیه، شورای تخصصی حوزوی و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به شرح زیر برای اجرا ابلاغ کرد.

«ماده واحده- ماده ۴ اصلاحی آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی (مصوب جلسه ۸۸۴ مورخ ۱۳/۰۴/۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی) به شرح ذیل اصلاح می­گردد:

ماده ۴- اعضای شورا:
سه نماینده از شورای‌عالی حوزه‌­های علمیه
سه نماینده از شورای‌عالی انقلاب فرهنگی
مدیر حوزه‌های علمیه یا نماینده وی
رئیس جامعة ‌المصطفی العالمیه یا نماینده وی
مدیر حوزه علمیه خراسان
مدیر حوزه علمیه اصفهان
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران
مدیر جامعة الزهرا (س)
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی
هفت نفر از فضلای صاحب‌نظر حوزوی

تبصره - اعضای حقیقی موضوع بند ۱۰ بنا به پیشنهاد شورای‌ عالی حوزه­‌های علمیه و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حکم رئیس شورای ‌عالی انقلاب فرهنگی، برای یک دوره ۳ ساله منصوب می‌شوند».

 

 

 

دیگر خبرها

  • ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است
  • «داستان راستان» نردبانی برای خیزش‌های انقلابی بود
  • چهارمین همایش حوزه انقلابی، حوزه منتظر برگزار می‌شود
  • همایش «حوزه انقلابی حوزه منتظر» به میزبانی شیراز برگزار می‌شود
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • رئیس جمهور ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای اجرا ابلاغ کرد
  • ‌چهارمین همایش «حوزه انقلابی، حوزه منتظر» در شیراز برگزار می‌شود
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • بزرگداشت آیت الله ضیاءالدین نجفی(ره) در قم برگزار شد
  • حوزه‌های علمیه در مقابل اهداف دشمن رسالت سنگینی دارند