Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا باقرصاد روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: در صورت تخصیص به‌موقع اعتبار مورد نظر، قادریم این طرح‌ها را تا پایان سال آینده اجرا کنیم که اثر قابل ملاحظه‌ای در  کاهش مصرف آب کشاورزی خواهد داشت.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون سامانه‌های نوین آبیاری در پنج هزار و ۶۰۰ هکتار از مزارع استان اجرا شده که بیشترین آن در شهرستان اصفهان و پس از آن در شهرستان‌های اردستان، کاشان و شاهین شهر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با بیان‌ اینکه وجود این سامانه‌ها صرفه‌جویی چهار هزار تا چهار هزار و ۵۰۰ مترمکعبی آب در هر هکتار را به‌دنبال دارد، خاطرنشان کرد: طرح‌های سامانه‌های نوین هم‌اکنون در ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی استان در حال اجراست.

باقرصاد با بیان‌اینکه از ۲۵ سال اخیر تاکنون در ۱۲۷ هزار هکتار از اراضی استان سامانه‌های نوین آبیاری پیاده‌سازی شده است، افزود: طرح مذکور در قالب آبیاری قطره‌ای، بارانی، موضعی، کم فشار و تلفیقی به اجرا درآمده است.

وی بهره‌وری در مصرف و افزایش راندمان را از مزایای اجرای چنین سامانه‌هایی برشمرد و گفت: کاهش چشمگیر بارندگی‌ها و کم شدن منابع آب بویژه در مناطق مرکزی ایران و استان اصفهان می‌طلبد که به چنین روش‌های آبیاری بیش از گذشته بها دهیم تا صنعت کشاورزی بتواند بخوبی فعالیت و نیازهای کشور را رفع کند.

مدیر امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان تصریح کرد: این استان از لحاظ انجام سامانه‌های نوین آبیاری در زمین‌های کشاورزی، رتبه دوم  از حیث مساحت اجرا شده به کل مساحت زمین‌های کشاورزی نسبت به سایر استان‌ها، رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

مساحت اراضی کشاورزی اصفهان ۵۶۹ هزار هکتار است و ۱۱ درصد از اشتغال و 7 درصد از تولید ناخالص ملی این استان به بخش کشاورزی اختصاص دارد و سطح زیرکشت محصولات گلخانه‌ای شامل سبزی و صیفی و گل و گیاه زینتی آن، رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

کم‌آبی مناطق مرکزی ایران و خشکی زاینده‌رود به‌عنوان شاهرگ حیاتی این مناطق یکی از اصلی‌ترین مشکلات امروز کشورمان است.

 زاینده‌رود که قرن‌ها سرچشمه حیات و رشد در مرکز ایران زمین بوده، سالهاست که بر اثر بی‌توجهی و دخالت بی‌حساب و کتاب در طبیعت، گرفتار خشکی شده است.

نوسانات دوره‌ای جریان این رودخانه که مشکلات متعددی برای محیط‌زیست، پوشش گیاهی و گونه‌ای جانوری منطقه ایجاد کرده، کشاورزی به‌عنوان یکی از مشاغل اصلی فلات مرکزی را نیز تحت‌الشعاع قرار داده و در سال‌های اخیر حتی تامین آب آشامیدنی مردم را با معضل روبه‌رو ساخته است.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 شهادت سردار سلیمانی اشتغال اصفهان صرفه جویی صنعت محیط زیست قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 شهادت سردار سلیمانی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۵۰۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت اقتصاد، وزرای امور اقتصادی و دارایی و جهاد کشاورزی در نشستی، راهکارهای تأمین مالی برای توسعه سیصد هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور در استان‌های خوزستان، گیلان و مازندران را بررسی کردند.

در این نشست که با حضور سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی و جمعی از معاونان و مدیران دو وزارتخانه و در وزارت اقتصاد برگزار شد، راهکارهای تأمین مالی توسعه ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خوزستان و ۵۰ هزار هکتار از اراضی استان‌های گیلان و مازندران مورد بررسی قرار گرفت.

تأمین مالی ریالی این پروژه‌ها و استفاده از فاینانس کشور چین از جمله راهکارهایی بود که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به اهمیت و ضرورت تأمین امنیت غذایی کشور و نقش این اراضی در افزایش تولید محصولات مهم کشاورزی از جمله ذرت، سویا و برنج مقرر شد در خصوص یکی از روش‌های تأمین مالی از طریق فاینانس خارجی یا استفاده از منابع ریالی بانک‌های کشور تصمیم‌گیری شود.

بر اساس این گزارش، با اجرای این طرح‌ها نزدیک به سه میلیون تن افزایش تولید در بخش محصولات کشاورزی کشور ایجاد خواهد شد و میزان منابع لازم برای اجرای این طرح‌ها نیز در حدود ۲ میلیارد دلار برآورد شده است.

کد خبر 6097062

دیگر خبرها

  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • ۱۰ روستای گلوگاه با مجتمع شهدای هزارجریب آبرسانی می شود
  • ۲۵۰۰ نفر از پروژه آبرسانی روستایی مجتمع شهدای هزار جریب گلوگاه بهره‌مند می‌شوند
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • اعتبار ۱۷ میلیارد ریالی برای نگهداری سالانه از آبنماهای منطقه ۵ اصفهان
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • سد کنجانچم دشت مهران پرآب شد
  • اجرای طرح بهسازی معابر ۱۰ روستای دامغان
  • سد کنجانچم دشت مهران را آبیاری می‌کند