Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که مردم ترکیه بین عملیات ارتش کشورشان در شمال سوریه و اعزام نیرو به لیبی تفاوت قائل هستند و نمی‌خواهند سربازان ترک روانه لیبی شوند. ۲۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۸ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم٬ این روزها در ترکیه موضوع اعزام نیروی نظامی به لیبی برای مقابله با نیروهای تحت امر ژنرال خلیفه حفتر و دفاع از دولت وفاق ملی٬ بحث داغ رسانه‌ها و افکار عمومی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختلاف نظر جدی

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و رهبر حزب عدالت و توسعه اعلام کرده که اعزام نیرو به لیبی٬ موضوع حساسی است که با منافع ملی و امنیت ملی ترکیه ارتباط دارد و اگر چنین اقدامی صورت نگیرد ترکیه در حوزه دریای مدیترانه٬ دچار مشکلات جدی خواهد شد.

دولت باغچلی رهبر حزب حرکت ملی نیز از تز اتاق فکر حزب حاکم دفاع کرده و بر این باور است که پای بقای کشور در میان است. اردوغان و باغچلی توانستند در پارلمان ترکیه٬ اعزام نیرو را به تصویب نمایندگان برسانند اما احزاب مخالف٬ اقناع نشده‌اند و علاوه بر سران این احزاب٬ هواداران آنها نیز با اعزام نیرو به لیبی مخالفند.

اعزام 35 نیروی نظامی ترکیه به لیبیاردوغان: سازمان اطلاعات ترکیه وظایف خود در لیبی را به خوبی انجام می‌دهد

مردم چه می‌گویند؟

نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که مردم ترکیه بین عملیات ارتش کشورشان در شمال سوریه و اعزام نیرو به لیبی تفاوت قائل هستند و نمی‌خواهند سربازان ترک روانه لیبی شوند.

روزنامه جمهوریت ترکیه که به عنوان یکی از رسانه‌های نزدیک به کمالیست‌ها و حزب جمهوری خلق شناخته شده و مخالف حزب حاکم است٬ امروز گزارشی از یک نظرسنجی در مورد اعزام نیرو به لیبی را منعکس کرده که حاکی از مخالفت بخش قابل توجهی از مردم ترکیه با این خواسته اردوغان است.

بر اساس گزارش روزنامه جمهوریت٬ طی روزهای گذشته در 12 استان ترکیه نظرسنجی انجام شده و نظرات 1537 نفر از مردم این کشور در مورد اعزام نیرو به لیبی بررسی شده است. نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که 58 درصد از مردم با این اقدام مخالفند.

67 درصد از پاسخ‌دهندگانی که مخالف اعزام سربازان ترکیه به لیبی هستند٬ بین 45 تا 54 سال سن دارند. اما موافقین اعزام٬ غالباً بین 18 تا 24 سال سن دارند که نشان می‌دهد مساله اعزام نیرو٬ توجه جوانان را به سوی خود جلب کرده است.

اما جالب اینجاست که مخالفت و موافقت هواداران احزاب سیاسی با اعزام نیرو به لیبی٬ نشان می‌دهد که حتی هواداران حزب عدالت و توسعه نیز به طور کامل خواهان اعزام نیرو نیستند و 30 درصد از دوستداران حزب اردوغان٬ نمی‌خواهند ارتش ترکیه به لیبی برود.

در این نظرسنجی٬ از پاسخ‌دهندگان خواسته شده با انتخاب یکی از سه گزینه زیر٬ نظر خود را در مورد موضع سیاست خارجی ترکیه در مورد تحولات منطقه بیان کنند:

اول: ترکیه در تحولات و منازعات منطقه بی‌طرف بماند و تلاش کند صرفاً در نقش میانجی ظاهر شود.

دوم: ترکیه در منازعات منطقه٬ طرف و جبهه خود را مشخص کرده و برای پیروزی یکی از عناصر٬ تمام توان و حمایت خود را به کار بگیرد.

سوم: نظری ندارم.

نتایج نظرسنجی٬ نشان می‌دهد که 75 درصد از پاسخ‌دهندگان گزینه نخست را انتخاب کرده و خواهان آن هستند که ترکیه در تحولات و منازعات منطقه بی‌طرف بماند و تلاش کند صرفاً در نقش میانجی ظاهر شود.

این در حالی است که موافقین حمایت ترکیه از یک طرف به خصوص در منازعات٬ فقط 15 درصد طرفدار داشته و 10 درصد از پاسخ‌دهندگان نیز با انتخاب گزینه سوم٬ اعلام کرده‌اند که در این مورد نظری ندارند.

بر اساس این نظرسنجی٬ 92 درصد از نهاد اقماری پ.ک.ک یعنی حزب دموکراتیک خلق‌ها٬ خواهان آن هستند که ترکیه در منازعات منطقه‌ای فقط میانجی باشد و 86 درصد از هواداران حزب خوب و همچنین 89 درصد از هواداران حزب جمهوری خلق از همین دیدگاه تبعیت می‌کنند.

تحلیل این بخش از نتایج نظرسنجی مزبور نشان می‌دهد که عملاً در مورد مواضع ترکیه در سیاست خارجی و منازعات منطقه‌ای٬ شاهد نوعی از دوقطبی هستیم.

در یک سو ائتلاف جمهور یعنی حزب عدالت و توسعه و حزب حرکت ملی به رهبری اردوغان و باغچلی٬ خواهان آن هستند که ترکیه یک عنصر فعال و مداخله‌گر باشد اما سران ائتلاف ملت یعنی کلیچدار اوغلو و آکشنر و همچنین کردهای وابسته به پ.ک.ک٬ با این سوگیری سیاسی مخالف هستند.

وزرای خارجه محبوب مردم

جان سلجوق مدیر مرکز بررسی‌های اقتصادی استانبول در تحلیل نتایج این نظرسنجی می‌گوید: در این نظرسنجی ما به دنبال این بودیم که دیدگاه‌های مردم در مورد وزرای امور خارجه را نیز بررسی کنیم.

ترکیه به لحاظ موقعیت جغرافیایی خود در میانه آتش و در کانون میدان تحولات منطقه است. ترکیه عضو ناتو و نامزد عضویت در اتحادیه اروپا است و وزیر امور خارجه و سیاست خارجی برای ما مهم است. ما از مردم پرسیدیم: در 20 سال گذشته٬ کدام وزیر امور خارجه ترکیه را بیش از دیگران پسندیدید و او را موفق می‌دانید؟

پاسخ‌ها به این شرح است:

20 درصد از پاسخ‌دهندگان: هیچکدام از وزرای امور خارجه 20 سال اخیر را موفق نمی‌دانم.

18.2 درصد از پاسخ‌دهندگان: کارنامه عبدالله گل را موفق می‌دانم.

16.2 درصد از پاسخ‌دهندگان: نظری ندارم.

11.2 درصد از پاسخ‌دهندگان: احمد داوود اوغلو.

6.5 درصد از پاسخ‌دهندگان: مولود چاووش اوغلو.

5.7 درصد از پاسخ‌دهندگان: علی باباجان.

شمال سوریه داستان دیگری داشت

مدیر مرکز بررسی‌های اقتصادی استانبول در ادامه گفته است: تحقیقات ما نشان می‌دهد که 75 درصد از مردم ترکیه در هر دو عملیات سپر فرات و چشمه صلح٬ با ورود ارتش ترکیه به مناطق کردنشین غرب و شرق فرات در شمال سوریه موافق بودند و از این تصمیم دولت اردوغان حمایت کردند.

چرا؟ به خاطر این که آنان به این باور رسیدند که تحولات شمال سوریه در جوار مرزهای ماست و تحرکات ی.پ.گ امنیت ملی ترکیه را تهدید می‌کند اما در مورد لیبی چنین دیدگاهی ندارند و معتقدند که تحولات لیبی ربطی به منافع و امنیت ملی ترکیه ندارد و نباید به آنجا نیرو فرستاد.

باید دید آیا با توجه به نتایج این نظرسنجی٬ حزب عدالت و توسعه با تبلیغات میدانی و رسانه‌ای و انجام نظرسنجی‌های جدید٬ اعزام نیرو به لیبی را به عنوان یک اولویت حیاتی مطرح می‌کند یا این که این اقدام بدون جلب حمایت مردمی صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام/

R7650/P/S8,88,1414/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "لیبی" ترکیه

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار لیبی ترکیه اخبار لیبی ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۵۱۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام «ناوگان آزادی ۲» به نوار غزه به دلیل تاخیر در روند کار به تعویق افتاد

سازمان دهندگان «ناوگان آزادی ۲» اعلام کردند که اعزام این ناوگان پس از برنامه ریزی برای حرکتش به سمت غزه در روز جمعه ۲۶ آوریل برای چند روز به تعویق افتاده است.

به گزارش ایسنا، این ناوگان قرار بود روز جمعه از بندر توزلا در سمت آسیایی استانبول به سمت نوار غزه حرکت کند تا «محاصره اعمال شده بر این باریکه که سال‌هاست ادامه دارد و اکنون تحت جنگ همه جانبه اسرائیل برای حدود هفت ماه است، بشکند».

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، هدف این ناوگان شکستن محاصره تحمیلی رژیم صهیونیستی به نوار غزه و تضمین دسترسی به کمک‌های بشردوستانه است.

داوطلبانی از سازمان‌های مدنی از ۱۲ کشور از سراسر جهان برای شرکت در این ناوگان آماده شده‌اند. بنیاد امداد بشردوستانه ترکیه (İHH) بر این ناوگان نظارت می‌کند که شامل کمیته بین‌المللی شکست محاصره غزه به همراه گروه زیادی از داوطلبان است.

بنیاد امداد بشردوستانه ترکیه «İHH» همان سازمانی است که اولین ناوگان آزادی را با کشتی معروف خود مرمره آبی در ماه مه ۲۰۱۰ راه اندازی کرد که توسط نیروی دریایی اسرائیل مورد حمله قرار گرفت و ۱۰ شرکت کننده ترکیه‌ای که در آن بودند، کشته شدند و این مساله باعث ایجاد بحران شدید دیپلماتیک بین ترکیه و اشغالگران شد.

فلیپ لوپز هماهنگ کننده این ناوگان در گفت‌وگو با شبکه الجزیره گفت: ما تضمین می‌کنیم که تمام استانداردهای فنی و تجهیزات لازم برای حرکت ناوگان آزادی به سمت غزه را فراهم کرده‌ایم.

وی افزود: امروز داوطلبان جدیدی در حال آموزش اقدامات صلح آمیز هستند تا برای ماموریتی مهم آماده شوند.

ناوگان آزادی حامل بیش از ۵ هزار تُن کمک‌های غذایی، دارویی و آب آشامیدنی است تا از بحران انسانی در نوار غزه کاسته شود.

لوپز گفت: هم اکنون برای انتقال قایق‌ها به بندری در استانبول اقدام می‌شود تا تمام اقدامات رسمی لازم انجام شده و تسهیل روند سوار شدن داوطلبان به قایق‌ها انجام شود.

همچنین زاهر بیراوی رئیس کمیته بین‌المللی شکست محاصره نوار غزه و عضو موسس ناوگان آزادی اعلام کرد این اولین قدم برای راه اندازی این ناوگان از کشورهای مختلف است.

وی افزود کشتی‌ها به جدیدترین تجهیزات پشتیبانی مجهز شده تا سلامت داوطلبان و کمک‌های بشردوستانه تامین گردد و برای هر درگیری احتمالی با نیروهای اشغالگر صهیونیست آمادگی داشته باشند.

بیراوی ادامه داد: ناوگان آزادی همبستگی بین‌المللی کشورهای مختلف را به عرصه دریا منتقل کرده و تلاشی برای توقف جنگ و کمک رسانی به مردم غزه است و امیدواریم در تحقق اهداف اعلامی و شکستن محاصره این منطقه موفق عمل کند.

وی تاکید کرد تلاش‌های دیپلماتیک و امنیتی مداوم برخی کشورهای برای توقف این حرکت وجود دارد اما فعالان و روسای نهادهای بشردوستانه از عزمی راسخ در این عرصه برخوردار هستند.

از سوی دیگر، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز از تمرینات زیاد ارتش برای احتمال درگیری با ناوگان آزادی خبر داد.

این شبکه افزود رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر تعاملات دیپلماتیک زیادی با کشورهای مختلف داشته و همزمان آمادگی امنیتی مختلفی ایجاد کرده که از جمله آنها احتمال تصرف مسلحانه کشتی مرمره ۲ است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • احتمال اعزام نیرو‌های انگلیسی به غزه
  • موافقت اکثر صهیونیست‌ها با استعفای فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی
  • متلاشی شدن ۴۵۴ باند تبهکاری در ترکیه در ۱۰ ماه گذشته
  • اعزام «ناوگان آزادی ۲» به نوار غزه به دلیل تاخیر در روند کار به تعویق افتاد
  • مهاجرت غیرقانونی «بحران جدی» از نگاه آمریکایی‌ها
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود!
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • آماری از مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!