Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، صبح روز سه شنبه ۱۱ دی بیش از ۲۰۰ دانشجوی دوره روزانه دانشگاه شهید بهشتی که ورودی سال‌های ۹۵ تا ۹۸ بودند مقابل درب ریاست این دانشگاه تجمع کردند، این تجمع موضوعی فوق العاده عجیب داشت. تجمع به دلیل مصوبه اخذ شهریه بابت حذف دروس اضطراری، مردودی و غیبت غیرموجه از دانشجویان روزانه یک دانشگاه دولتی بود که برای تحصیل در آن فقط دانشجویان شبانه باید وجهی را به عنوان شهریه بپردازند نه دانشجویانی که با رتبه‌های برتر در کنکور سراسری به این دانشگاه راه پیدا کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصوبه‌ای که به طور آشکار اعلام می‌کند دانشگاه‌ها بنگاه اقتصادی شده اند و با اصل ۳۰ قانون اساسی که اعلام کرده دولت موظف است وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خود کفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد در تضاد است.

روز هشتم دی نیز بیش از ۱۵۰ نفر از دانشجویان روزانه پردیس شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی با تجمع در ساختمان هشترودی این دانشگاه به مصوبه جدید آموزشی اخذ هزینه بابت حذف اضطراری دروس اعتراض کردند.

بیشتر بخوانید: شرایط انصراف از دانشگاه روزانه بدون محرومیت + جزئیات

دانشجویان معترض دانشگاه شهید بهشتی در طوماری که آن را هزار و ۳۰۰ نفر امضا کردند نوشتند: دانشگاه باید موجبات تحصیل علم و معرفت را برای همه اقشار فراهم آورد، متاسفانه دانشگاه دارد تبدیل به بنگاه می‌شود که حداقل امکانات تحصیلی را به ازای پرداخت هزینه‌های گزاف در اختیار دانشجو می‌گذارد. در این طومار با اشاره به اینکه خواسته دانشجویان حذف بدون قید و شرط مصوبه جریمه مربوط به واحد‌های حذف شده، افتاده و جبرانی برای دانشجویان در تمام مقاطع است، تاکید شده منتظر پاسخ شما مسئولان هستیم، در غیر این صورت اعتراضات با شروع ترم جدید از سر گرفته می‌شود.

پس از بالا گرفتن اعتراض دانشجویان، مختار کاظم ‌زاده مشاور رئیس و سرپرست مدیریت حراست دانشگاه شهید بهشتی در میان دانشجویان حاضر شد و از دانشجویان خواست به این اعتراضات پایان دهند تا در نهایت این موضوع در جلسه هیات امنای دانشگاه بررسی شود، اما دانشجویان معترض مانع صحبت‌های او شدند و سخنان وی را قانع کننده ندانستند.

کاظم‌زاده اعلام کرد: براساس تبصره ۱ ماده ۷ آئین نامه آموزشی مقطع کارشناسی پیوسته ورودی ۱۳۹۷ به بعد، دانشجویان مشمول آموزش رایگان در صورت حذف اضطراری، غیبت غیرموجه در کلاس و یا امتحان درس و عدم کسب نمره قبولی در هر درس برای انتخاب مجدد همان درس، موظف به پرداخت هزینه مربوط طبق مصوبه هیأت امناء دانشگاه هستند.

تفاوت مصوبه وزارت علوم با دانشگاه شهید بهشتی

براساس آیین نامه آموزشی دانشجویان ورودی ۹۳ به بعد (مصوبه ۱۶ اسفند ۹۳ وزارت علوم) دانشجویان مشمول آموزش رایگان موظفند بابت حذف اضطراری دروس، مردودی و انتخاب مجدد آن در صورتی که سنوات مجاز تحصیلی دانشجو تمام شده باشد، پول بپردازند؛ این در حالی است که براساس آیین نامه آموزشی دانشجویان ورودی ۹۷ به بعد (مصوبه ۳۰ مرداد ۹۷ دانشگاه شهید بهشتی)، دانشجویان نه تنها باید بابت حذف اضطراری و دروس مردودی پول بپردازند، بلکه بابت غیبت غیرموجه در کلاس نیز موظف به پرداخت هزینه طبق مصوبه هیات امنای دانشگاه هستند. در این مصوبه اشاره‌ای به تمام شدن یا نشدن سنوات تحصیلی نشده و دانشجویان حتی در زمان مجاز تحصیلی مجبور به پرداخت این هزینه هستند.

واکنش معاون آموزشی وزارت علوم

علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این باره گفت: دانشگاه‌های گوناگون با توجه به مصوباتی که هیئت امنای آن دانشگاه دارد این موضوع را پیگیری می‌کنند و میزان و نحوه اخذ این مبلغ به مصوبه هیئت امنای دانشگاه بستگی دارد، اما توصیه‌ای وزارت علوم به تمام دانشگاه‌ها این است که شهریه مورد نظر به هیچ عنوان در طول ترم از دانشجو گرفته نشود؛ زیرا مشکلات عدیده‌ای را برای این دسته از دانشجویان به وجود می‌آورد.

معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه در حال حاضر اکثر دانشگاه‌ها زمانی به دریافت هزینه اقدام می‌کنند که دانشجو مازاد بر ترم‌های مجاز به دریافت درس اقدام کرده باشد، تصریح کرد: در برخی از دانشگاه‌ها، دانشجویان علاوه بر ترم‌های مجاز یک ترم دیگر نیز بدون ارائه شهریه به تحصیل می‌پردازند و در ترم ده موظف به پرداخت شهریه می‌شوند، در حقیقت تمام این شرایط بستگی به هیئت امنا دارد. هیچ کدام از دانشگاه‌های سطح تهران در حین تحصیل از دانشجویان هزینه اخذ دروس مجدد را دریافت نمی‌کنند. وزارت علوم تصمیم گرفته است تا این وظیفه بر عهده هیئت امنای دانشگاه‌ها باشد؛ بنابراین اگر هیئت امنا بخواهد می‌تواند از دانشجویان هیچ هزینه‌ای دریافت نکند. درحقیقت به تعداد دانشگاه‌هایی که وجود دارد تعداد آئین نامه‌ها متفاوت است و هر دانشگاه با توجه به آیین نامه خود به این مسئله رسیدگی می‌کند.

این مصوبه در حالی تصویب و به این قشر تحمیل شده که قطعا اگر توان پرداخت هزینه‌های واحد‌های مختلف دانشگاهی را داشتند چندین سال خود را برای کسب رتبه برتر در کنکور آماده نمی‌کردند. دانشجویانی که در حال تحصیل هستند و هیچ منبع درآمدی ندارند، ولی هیات امنای دانشگاه بدون توجه به وضعیت این دانشجویان و شرایط معیشتی سخت موجود اقدام به تصویب این مصوبه کرده است.

سخنانی که نشان دهنده این است که دانشگاه‌ها مختار هستند هر میزان پول بخواهند از دانشجویان بگیرند و هیات امنای دانشگاه هر تصمیمی بگیرد همان ملاک عمل است. این مصوبه به هیچ عنوان برای دانشجویانی که رتبه‌های برتر کنکور سراسری بوده اند قابل هضم نیست. اما با وجود تجمع ۲۰۰ نفری و امضای طوماری با هزار و ۳۰۰ امضا وزارت علوم به این موضوع ورود نکرد و داد دانشجویان به گوش مسئولان نرسید.

امری که خلاف مصوبه وزارت علوم است این روز‌ها در حال اجرایی شدن است و گویا دانشگاه‌های دولتی که چند سالی است به دنبال جذب بیشتر دانشجویان شبانه و راه اندازی پردیس‌ها شده اند و رداری پولی شدن بر تن کرده اند بر این اقدامات خود بسنده نکرده اند و بیش از پیش به دنبال تبدیل کردن دانشگاه‌ها به بنگاه اقتصادی هستند. 

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه دولتی دانشگاه آزاد اعتراض دانشجویان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۵۹۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام عین اللهی عصر امروز در بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی، هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری و ششمین جشنواره دانشجویی ایده های نوآورانه آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: یکی از توفیقات بزرگ ما در ساختار نظام سلامت و آموزش علوم پزشکی در جمهوری اسلامی ایران و تاکید بر تعامل برای دستیابی به یکپارچگی، ادغام نظام ارائه خدمات سلامت و نظام آموزش علوم پزشکی بود، نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران یکی از دستاورد های عظیم انقلاب اسلامی است که با ادغام با نظام آموزش و پژوهش در علوم پزشکی یک الگوی منحصر به فردی را در راستای پاسخگویی به نیاز های جامعه و مردم میهن عزیز اسلامی مان ارائه کرده است.

وی افزود: اهداف اصلی نظام آموزش علوم پزشکی ادغام یافته در نظام سلامت افزایش ظرفیت تربیت دانشجو، افزایش تعداد دانشکده ها، افزایش تعداد اعضای هیات علمی، افزایش تعداد تخت های آموزشی، افزایش تماس دانشجو با جامعه، افزایش حضور دانشجو در محیط ارائه خدمات و طرح مسائل سلامت در آموزش است.

عین اللهی افزود: راهبردهای اصلی نظام آموزش علوم پزشکی مبتنی بر نیازهای جامعه و مسائل جامعه و صلاحیت جامعه است.

وزیر بهداشت افزود:هماهنگی های وزارت بهداشت با بنیاد نخبگان در خصوص جذب نخبگان بدون فراخوان در دانشگاه علوم پزشکی کشور با هدف ایجاد انگیزش و ماندگاری نخبگان برای آموزش علوم پزشکی کشور حرکتی با خروجی مفید بود.

وی افزود: افزایش ۸۰۰درصدی حق الزحمه دستیاران تخصصی و فوق تخصصی در دولت مردمی یکی از کارهایی بود که وزارت بهداشت برای افزایش انگیزه و امید آفرینی انجام داد.

عین اللهی تدوین آیین نامه تسهیل و افزایش مدت زمان مرخصی زایمان و ایجاد تسهیلات جهت مادران باردار در دوران دستیاری را نیز برخی دیگر از اقدامات وزارت بهداشت در راستای افزایش امید و انگیزه به دستیاران عنوان کرد.

در پایان این مراسم گروه های برتر جشنواره شهید مطهری و اساتید برتر دانشگاه های علوم پزشکی تقدیر شد.

کد خبر 6094628

دیگر خبرها

  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • مصوبه ارائه خدمات پزشکی رایگان به کودکان زیر ۷ سال ابلاغ شد
  • حال خوب پدر و مادرها با اقدام خوب وزارت بهداشت
  • در جلسه عصر امروز شورای‌عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفت؛ تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • ارائه خدمات درمانی بهداشتی به اتباع مجاز و غیرمجاز در سیستان و بلوچستان
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • رقابت داوطلبان شانزدهمین دوره المپیاد علوم پزشکی در دانشگاه آزاد یزد