Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@07:08:16 GMT

برخی نمایندگان در مجلس تجارت و دلالی می‌کردند

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۶۳۰۳۷

برخی نمایندگان در مجلس تجارت و دلالی می‌کردند

ساعت24-باتوجه به نزدیکی به زمان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، ذره‌بین افکار عمومی، نخبگان و فعالان سیاسی روی نحوه چیدمان و تایید صلاحیت‌های شورای نگهبان برای لیستی است که نهایتا توسط مردم باید انتخاب و وارد مجلس شوند. تفاوت این دوره با دوره‌های پیشین مجلس، شاید حساسیت‌های موجود در کشور از نظر اقتصادی و بحران‌هایی که تحریم‌ها از هر جهت بر زندگی مردم سایه انداخته است، باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

می‌توان گفت صندوق‌های رای در این بازه از زمان نقش مهمی در تعیین شرایط کشور دارند. چراکه کرسی‌هایی که در مجلس توسط نمایندگان پر می‌شود و وضع قوانین مناسب با توجه به شرایط و خواسته‌های مردم می‌تواند راهگشای بسیاری از مسائل باشد.

«آرمان‌ملی» در این راستا گفت‌وگویی با اکبر ترکان، مشاور پیشین رئیس‌جمهور داشته است که در ادامه می‌خوانید:

فکر می‌کنید انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی چه تفاوتی با دوره‌های پیشین داشته باشد؟

الگوی اصلاح‌طلب و اصولگرا و جناح بندی‌های سابق امروز معنای خود را از دست داده و باید در چارچوبی دیگر رقابت شکل بگیرد. رقابت بر مبنای ارائه روش‌های درست برای مقابله با چالش‌های محیطی شکل می‌گیرد و الگوی اصلاح‌طلب اصولگرا در این دوره دیگر پاسخگو نیست.

نمایندگان جدید بر چه موضوعاتی باید متمرکز باشند؟

در حوزه اقتصادی نیازمند تکیه به ظرفیت‌های داخلی هستیم، چون تحریم‌ها ادامه دارد و ممکن است کم یا زیاد شود اما فعلا بر سر جای خود باقی هستند. بنابراین برای اقتصاد کشور باید امروز توجهات ویِژه‌ای انجام دهیم. توجهات در صورتی امکان‌پذیر است که به دنبال توسعه صنایع معدنی برویم، توسعه صنایع معدنی باید یکی از محورهای اقتصادی این دوره باشد، دیگر حوزه‌ای که باید به آن بپردازیم اصلاح نظام مدیریت انرژی است، هرچه می‌گوییم مدیریت انرژی، مردم از افزایش قیمت واهمه پیدا می‌کنند، در صورتی که می‌توان بدون افزایش قیمت هم مصرف انرژی کشور را یک سوم پایین آورد. راندمان‌های ما باید به بالای 50 درصد برسد. ما در شبکه‌ها و خطوط انتقال برق هم اتلاف داریم. اصلاح نظام مدیریت انرژی کار بزرگی است که باید انجام شود، در مورد بعدی هم به توسعه صنایع مرتبط با نفت و گاز بپردازیم. در بخش صنعت حوزه دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، حوزه صنایع پتروشیمی است که نیمه تمام مانده‌اند و نیاز به راه حل دارند. توجه ما باید به سمتی باشد که تحریم‌ها فعلا ادامه دارند و ما با این شرایط باید اقتصاد را درمان کنیم.

روابط با کشورهای همسایه با توجه به تحریم‌های آمریکا تا چه حد امکان‌پذیر است؟

همکاری با همسایگان از موارد مهمی است که باید انجام شود؛ ایران 15همسایه دریایی و خشکی دارد که تحریم‌های آمریکا نمی‌تواند به آنها آسیب زیادی برساند. بخش کمی از داد و ستد ایران با همسایگان خود چه در خشکی و چه در دریا، تحت نفوذ ایالات متحده است، صرفا با یک اشاره آمریکا روابط تجاری ما با کشورهای دیگر آسیب نمی‌بیند و ما از طریق بنادر در دریای خزر به دریای سیاه وصل هستیم و حوزه دریای سیاه شرکای تجاری خوبی برای داد و ستد با ایران هستند که اتفاقا تحت نفوذ آمریکا هم نیستند. ایران از طریق «آکتائو» از شمال به چین متصل است و تجارت ایران با چین می‌تواند از محور شمالی صورت بگیرد. کار با همسایگان از موضوعات مهمی است که در شرایط تحریم می‌تواند کمک شایانی به کشورکند. اگرچه چین و روسیه ملاحظاتی در مورد آمریکا دارند اما اینطور نیست که گوش به فرمان کامل آمریکا باشند و می‌توانند با ما روابط قوی‌تر از شرایط فعلی داشته باشند. هند در حال حاضر با سرعت خوبی رو به رشد است، آمریکا و چین در حال حاضر دارند در رتبه سوم اقتصاد جهان قرار می‌گیرند. هند می‌تواند محور دیگری برای بهبود روابط و اقتصاد خارجی ما باشد. بنابراین باید در اقتصاد خارجی و روابط بین‌الملل که در مرحله اول همسایگان هستند و در مرحله دوم هم چین، روسیه و هند قرار دارند، تلاش بیشتری داشته باشیم. این کشورها در روابط تجاری تجاری با ایران می‌توانند سهم بالایی را عهده‌دار شوند.

مهم‌ترین ضعف نمایندگان در این دوره از مجلس چه مواردی است؟

نماینده‌هایی که این دوره می‌خواهند به مجلس وارد شوند باید بتوانند در حوزه‌هایی که در بالا به آنها اشاره کردم به نظام کمک کنند. تعدادی از نماینده‌ها هم هستند که در دوره‌های پیشین مجلس کارنامه خوبی از خود ارائه ندادند به‌طوری که دائما مشغول داد و ستدهای تجاری و دلالی بودند.

به نظر شما نظارت شورای نگهبان می‌تواند به طور کامل جلوی ورود این افراد را که شما دلال می‌خوانید به مجلس بگیرد؟

من از همین جا از شورای نگهبان خواهش می‌کنم، نمایندگانی که حتی سهوا در روابط تجاری و دلالی لغزیدند تایید صلاحیت نشوند و راه ورود دوباره آنها را به مجلس ببندد. هر کسی که لغزیده باید برود و کوچک و بزرگ و جناح و گروه نمی‌شناسد. ما دو دسته سوء مدیریت و سوء نیت داریم. به‌عنوان مثال فردی در مدیریت خود خطا کرده باشد می‌توان از سوء مدیریت گذشت کنیم اما به هیچ عنوان نباید از سوء نیت گذشت کرد، از هیچ سوء نیتی نباید چشم پوشی شود. اگر نماینده‌ای را می‌شناسیم و می‌دانیم او سوء نیت در مورد مسائل کشور دارد و از قدرت نمایندگی برای روابط غلط استفاده کرده، نباید به هیچ عنوان شرایط را برای ورود دوباره این نماینده به مجلس فراهم کنیم. درواقع با نمایندگانی که سوء نیت دارند باید مستقل از اینکه خط آنها چیست؟ با آنها رفتار شود، اصلاح‌طلب و اصولگرا فرقی ندارد، هرکسی لغزیده باید برود تا بتوانیم در این مسیر از خون شهدا پاسداری کنیم. من از هردو جناح افرادی را سراغ دارم که بر سر مسائل و منافع کشور دلالی می‌کنند و لغزیده‌اند.

شورای نگهبان در بررسی صلاحیت این افراد چگونه باید عمل کند؟

نامه‌های برخی از نماینده‌ها هنوز روی میز من است، در این نامه‌ها افرادی را معرفی کرده‌اند برای مدیریت و کارهای مختلف. نامه‌هایی از نمایندگان دارم که در کارهای اقتصادی منطقه خود دخالت کرده‌اند و این نمایندگان نباید باز هم به مجلس وارد شوند. شورای نگهبان دستش پر از این نامه‌هاست، ما نباید به هیچ عنوان اصطلاح خودی و غیرخودی به کار ببریم و در بررسی خطا هیچ اصلاح‌طلب و اصولگرایی وجود ندارد. هرکسی که لغزیده است جایی در مجلس ندارد.

منبع: روزنامه آرمان ملی

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۶۳۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

وزیر صنعت، معدن و تجارت بر ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در این وزارتخانه و پیگیری مسائل مهم در جهت توسعه روابط برد برد با کشورهای آفریقایی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، عباس علی آبادی-وزیر صنعت، معدم و تجارت- روز جمعه در دومین اجلاس ایران و آفریقا اظهار کرد: این دبیرخانه دائمی گام مهمی است تا مسیر توسعه همکاری های تجاری و اقتصادی بین ایران و آفریقا هموار شود.

وی افزود: تلاش برای اصلاح تعرفه های گمرکی در جهت توسعه روابط برد برد با کشورهای آفریقایی یکی از مسائل مهمی است که از طریق این دبیرخانه پیگیری خواهد شد.

وزیر صمت با بیان اینکه رفع موانع تجارت و صادرات در اولویت کاری ما قرار دارد، گفت: اطلاعات کاملی از ظرفیت کشورهای آفریقایی از تولید و امکان صادرات انواع سنگ های معدنی، قیمتی و صنایع دستی وجود دارد و بر این باور هستیم که با توسعه معادن و خطوط محصولات فراوری به کمک توانمندی های یکدیگر و واردات بخش عمده نیازهای ایران از قاره آفریقا را از طریق روابط برد برد توسعه دهیم.

وی ادامه داد: برنامه های ما برای توسعه تجارت شامل توسعه زیرساخت های فیزیکی، رفع مشکلات مربوط به نقل و انتقالات بانکی و افزایش تعاملات برای حل مشکلات به صورت دوره ای است.

علی آبادی به توسعه زیرساخت های فیزیکی بین ایران و آفریقا اشاره کرد و گفت: ایران درصدد است تا با توسعه خطوط کشتی رانی به غرب و جنوب آفریقا و سرویس دهی منظم و خطوط هوایی با اولویت یک یا دو کشور در هر منطقه با استفاده از ظرفیت خطوط حمل و نقل مبادلات تجاری را توسعه بخشد.

وی تاکید کرد: رفع مشکلات مربوط به نقل و انتقالات بانکی از طریق استفاده از ارز محلی و تهاتر کالا یکی از مسائل در توسعه تجارت است، یکی از ابزارهای مهم برقراری روابط مالی و بانکی بین ایران و منطقه تبادل کالاست.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در این اجلاس فرصت بسیار خوبی فراهم شده است تا نهادهای مالی مهم و پشتیبان صادرات و سرمایه گذاری با یکدیگر مذاکره و ملاقات داشته باشند تا نتیجه آن در تعمیق روابط بانکی طرفین را مشاهده کنیم.

علی آبادی، بر افزایش تعاملات برای حل مشکلات به صورت دوره ای بین توسعه تجارت ایران و آفریقا تاکید کرد و ادامه داد: آمادگی بر تشکیل اتاق های بازرگانی و افزایش تعداد مراکز تجاری از ۱۰ مرکز به حداقل ۱۵ مرکز و افزایش تعداد رایزنان به ۱۲ رایزن در یک افق کوتاه مدت، تسهیل در دسترسی متقابل رایزن ها در قالب هیات های تجاری و حضور در نمایشگاه ها و عرضه محصولات ایران در افریقا به صورت متقابل را داریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ابرای امیداوری کرد: کشورهای افریقایی در موارد توسعه تجارت، اقداماتی را انجام دهند.

طبق اعلام سازمان توسعه تجارت ایران، وی با اشاره به دستاوردهای ایران در حوزه های مختلف گفت: جمهوری اسلامی ایران از توانمندی‌های صنعتی قابل توجهی در زمینه‌هایی مانند پتروشیمی مواد شیمیایی ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، صنایع معدنی، صنایع خلاق و دانش بنیان شوینده و مواد بهداشتی دارو و تجهیزات پزشکی مصالح ساختمانی مواد غذایی و همچنین در بخش خدمات فنی و مهندسی به خصوص در زمینه زیرساخت‌های پالایشگاهی نیروگاهی حمل و نقل مسکن گردشگری بهداشت و درمان و آموزش برخوردار است.

علی آبادی افزود: ایران می‌تواند این توانمندی ها را در جهت توسعه هرچه بیشتر کشورهای آفریقایی به کار گیرد.

وی ادامه داد: همه تلاش ما در این چند روزه این بوده که این اجلاس از جنبه تشریفاتی خارج شود و به یک رویداد کاری تبدیل گردد از اینکه امروز شاهد حضور بیش از ۲۰۰ بازرگان برجسته آفریقایی در این نشست هستیم بسیار خوشحالیم و تقاضا می‌کنم در نشست‌هایی که از نزدیک بین بازرگانان برگزار می‌شود همه تلاش کنیم تا این اجلاس را از سطح یک اجلاس صرفاً تشریفاتی به یک اجلاس کاری تبدیل کنیم.  

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • مالیات بر سوداگری برای کند کردن تیغ سوداگران است/گام بلند مجلس برای هزینه دار کردن فعالیت های سوداگرانه و دلالی
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • به اندازه یک استخر هم از اقیانوس فرصت‌ها در آفریقا استفاده نکرده‌ایم
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اقتصادی ایران و آفریقا
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا
  • خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می‌یابد
  • توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا
  • وزیر صمت: خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می یابد