Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@21:52:28 GMT

ماهی‌گیری از آب گل‌آلود به سبک اصلاح طلبان

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۷۵۳۵۹

ماهی‌گیری از آب گل‌آلود به سبک اصلاح طلبان

اعلام قصور انسانی در ساقط شدن هواپیمای بوئینگ‌737 موجی از احساسات را در میان ایرانیان برانگیخت. برخی چهره‌ها اما در این میان، از آب گل‌آلود به‌وجود آمده برای مصارف سیاسی خودشان ماهی‌گیری کردند.

به گزارش مشرق، روز گذشته ستادکل نیروهای مسلح در بیانیه‌ای درخصوص سقوط هواپیمای مسافربری خطوط هوایی اوکراین، علت این سقوط را «خطای انسانی» اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه با اشاره به فضای ترس به‌وجود آمده از قبل تهدیدات ایالات متحده آمریکا تصریح شد: «در چنین شرایط حساس و بحرانی، پرواز شماره‌752 خطوط هوایی اوکراین از فرودگاه امام خمینی؟ره؟ حرکت نموده و درهنگام چرخش، کاملاً در حالت نزدیک‌شونده به یک مرکز حساس نظامی سپاه و در ارتفاع و شکل پروازی یک هدف متخاصم قرار می‌گیرد که در این شرایط بر اثر بروز خطای انسانی و به‌صورت غیرعمد، هواپیمای مذکور مورد اصابت قرار گرفته که متأسفانه موجب به شهادت رسیدن جمعی از هموطنان عزیز و جان باختن تعدادی از اتباع خارجی می‌گردد.»

بیشتر بخوانید: رفتار پاندولی اصلاح‌طلبان میان تصاحب قدرت و فرار از پاسخگویی هدف اصلاح‌طلبان از تهیه بیانیه بعد از شهادت سردار سلیمانی چه بود؟

ساعاتی بعد حسن روحانی، رییس‌جمهوری نیز در بیانیه‌ای تصریح کرد: «در فضای تهدید و ارعاب رژیم متجاوز آمریکا علیه ملت ایران پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی و به منظور دفاع در برابر حملات احتمالی ارتش آمریکا، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در آماده‌باش صددرصد قرار داشتند که متأسفانه خطای انسانی و شلیک اشتباه، به یک فاجعه بزرگ منجر شد و ده‌ها انسان بی‌گناه قربانی شدند.»

ماهی‌گیری از آب گل‌آلود

درحالیکه فعالان جهانی در حال مذمت ترامپ به‌خاطر ایجاد یک بحران جهانی هستند، و ترامپ را به‌خاطر کشتن (به شهادت رساندن) قاسم سلیمانی عمال اصلی این حادثه می‌دانند؛ اما برخی چهره‌های سیاسی این فضای احساسی به‌وجود آمده را محلی برای عقده‌گشایی‌های خطی و جناحی خود قرار دادند. محمدرضا عارف، رییس فراکسیون امید در اظهاراتی گفت: «پرسیدنی است که در جمهوری اسلامی که قرار بر آن بود که جمهوریت آن، مزین به ارزش‌های انسانی، اخلاقی و اسلامی باشد، چرا و توسط چه کسانی این ارزش‌ها نادیده انگاشته می‌شود و به اعتماد ملت و حاکمیت لطمات جبران ناپذیر وارد می‌نماید؟ در جمهوری اسلامی مورد پذیرش ملت، مصلحتی فراتر از اخلاق، امنیت و اصول اخلاقی و انسانی نداریم.»

او افزود: «بر متولیان امر فرض است که در پاسخ به افکار عمومی و احترام به حساسیت‌های شکل گرفته و احساسات پاک ملت، پاسخی در خور بدهند. از موضع نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی خواستار استعفا ، برکناری و برخورد در خور با مقصران، پنهان کاران و ناصادقان با ملت می‌باشم.» شهیندخت مولاوردی، معاون سابق رییس‌جمهوری در امور زنان و خانواده نیز در واکنش به اعلام خبر هدف قرار گرفتن هواپیمای اوکراینی توسط موشک ایرانی بر اثر خطای انسانی، در توییتی نوشت: «آرزو به دلمان ماند حداقل یک نفر در این شرایط استعفا دهد؛ کمترین پاسخی که برای تشفی خاطر و تسکین افکار عمومی در این لحظات می‌توان داد. چسبیدن به این میزها و عناوین چه ارزشی دارد در برابر فوران خشم و سرخوردگی و احساس تحمیق یک ملت؟» مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز تاکید کرد: «این اتفاق به شدت به اعتماد مردم آسیب وارد و داغ مصیبت‌دیدیگان را تشدید می‌کند. اولاً موظف بودند با فاصله کم از زمان سقوط هواپیما نتیجه را اعلام کنند و ثانیاً خیلی صریح و شفاف باید با پذیرش تقصیر از همه مردم عذرخواهی می‌کردند. نه اینکه در صدا و سیما برخی مسوولان به‌طور کل حتی فرضیه هدف قرار گرفتن هواپیما توسط موشک را هم رد بکنند.»
 
همیشه پای آمریکای در میان است

صادق زیباکلام فعال اصلاح طلب حادثه رخ داده در ایران را با سقوط هواپیمای پرواز شماره‌655 ایران ایر در تیرماه سال‌67 توسط ناو وینسنس متناظر دانست و در توییتی تصریح کرد: «شرایطی که هواپیمای اوکراین مورد هدف قرار گرفت بی‌شباهت با وضعیت ایرباس ما نبود. با این تفاوت که آمریکایی‌ها بلافاصله که متوجه اشتباه اسفناک‌شان شدند اعتراف کردند. اما ما سه روز به عالم و آدم دروغ گفتیم و بلندگوهای تبلیغاتی‌مان طبق معمل یکسری تئوری‌های توطئه به مردم تحویل دادند.» نکته‌ای که زیباکلام عامدانه به آن نپرداخته این است که اولاً آمریکایی‌ها در ماجرای تیرماه‌67 عامدانه هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی شامل 290‌مسافر را مورد حمله قرار دادند اما در مورد اخیر، خطای انسانی باعث بروز فاجعه شد. ثانیاً اینکه «ویلیام سی. راجرز» کسی که دکمه ماشه شلیک به هواپیمای ایرانی را فشرد، چند سال پس از آن حادثه غمبار، به دست بوش پدر، رییس‌جمهوری وقت آمریکا، مدال شجاعت گرفت. نکته مهم بعدی در این میان، این است که مسبب اصلی و ریشه‌ای هر دو حادثه یعنی حمله به هواپیمای ایران ایر و بوئینگ‌737، ایالات متحده بوده است. درباره حادثه دوم و مقصربودن آمریکا در آن، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه روز گذشته در تویتی نوشت: «عمیقاً متاسفم، پوزش و عرض تسلیت به مردم ما، به خانواده‌های همه قربانیان و سایر ملل تحت تأثیر. یک روز غم‌انگیز، نتیجه‌گیری اولیه تحقیقات داخلی توسط نیروهای مسلح: خطای انسانی در زمان بحران ناشی از ماجراجویی ایالات متحده منجر به فاجعه شد.»

مساله و نکته مهم دیگر، شجاعت سردار حاجی‌زاده در به دوش گرفتن همه تقصیرات حادثه فاجعه بار حمله موشکی به هواپیمای اوکراینی بود. او روز گذشته در نشست مطبوعاتی برای توضیح ابعاد مختلف حادثه، گفت: «همه مسوولیت‌های این کار را می‌پذیریم و هرگونه تصمیمی مسوولان بگیرند ما مطیع اجرای آن هستیم.» او اضافه کرد: «بعد از شنیدن این خبر در غرب کشور پس از اجرای عملیات نظامی علیه پایگاه‌های آمریکایی و زمانی که اطمینان پیدا کردم که این اتفاق افتاده آرزوی مرگ کردم.» با وجود اظهارات حاجی‌زاده و اظهارات صادقانه و شرافت‌مندانه دیگری از این جنس، اینکه برخی افراد به هر بهانه‌ای بخواهند نهادهای انقلابی را مورد حملات کلامی خود قرار دهند، ناجوانمردانه به نظر می‌رسد.

منبع: صبح نو

منبع: مشرق

کلیدواژه: انتقام سخت هواپیمای اوکراینی سردار سلیمانی سردار قاآنی سردار حاج قاسم سلیمانی ستاد کل نیروهای مسلح ایران مجلس شورای اسلامی شهیندخت مولاوردی سردار حاجی زاده مجمع تشخیص مصلحت نظام فرودگاه امام خمینی بویینگ 737 سقوط هواپیما هواپیمای اوکراینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۵۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود معینی پور در اولین جلسه از سلسله نشست‌های اکران، نقد و ایده پردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی که در سالن نمایش معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد تصریح کرد: ایده اصلی اندیشه سینما عمومی کردن اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی است.

وی با بیان اینکه فیلم تولید روایت می‌کند، داستان می‌سازد و جهان خلق می‌کند و در افکار عمومی و جامعه تأثیرگذار است افزود: اساتیدی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و اجتماعی فعالیت دارند، اگر نتوانند جهانی خلق کنند و فضای ذهنی و داشته‌های علمی خودشان را برای دیگران و جامعه بیان کنند زبان الکنی خواهند داشت و با دیگران نمی‌توانند گفتگو کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اضافه کرد: کما اینکه اگر نتوانند چیزی که دیگران ساخته‌اند از یک جهان جدید را ببینند و تحلیل و بررسی و نقد انجام دهند، کر و کور خواهند بود.

وی بیان داشت: پس مجبوریم کسانی که در حوزه علوم انسانی اسلامی فعالیت دارند و تجربیاتی در تخصص خود کسب کرده‌اند را با عرصه فیلم و سینما آشنا کنیم و هم اینکه انگاره‌های اساتید درباره فیلم را ارائه بدهیم.

معینی پور اظهار داشت: اگر کسی بخواهد به صورت تخصصی به نقدها بپردازد، باید به نقدهایی که نوشته شده مراجعه کند اما ما در سینما اندیشه از منظر اندیشه‌ای در حوزه تخصصی خودمان و با یک رویکرد علمی – اندیشه‌ای به فیلم‌ها نگاه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه فیلم جهان خلق شده کسی است که آن فیلم را ساخته و این جهان باید آسیب شناسی شود گفت: چارچوبی که بر اساس آن می‌بایست به این فیلم‌ها نگاه کرد رمزگانی دارد که شامل رمزگان فنی و سرگرمی و تکنیکی و تلفیقی از فرم و محتوا می‌شود.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: اصحاب اندیشه و علم در حوزه فرهنگی باید به زبان عوام و تولید تصویر از اندیشه‌هایشان توجه کرده و ارائه آنها را یاد بگیرند که یکی از ضعف‌های جدی جریانات حوزوی و علوم انسانی اسلامی در ایران است که بلد نیستند اندیشه‌شان را به تصویر بکشند.

وی تصریح کرد: ما در انتقال اندیشه و مضامین دینی بلد نیستیم آنها را به تصویر بکشیم و از معضلات اصلی محسوب می‌شود و فرم‌های محدود – روش‌های گفتگوی محدود – تعامل با عرف بسیار محدود و هم اینکه بلد نیستیم با دیگران چگونه به تفاهم برسیم و خوب بشنویم.

معینی پور یکی از مزیت‌هایی که عالمان دینی در گذشته داشته‌اند را تعامل و ترابط با عموم مردم دانست و گفت: یکی از مظاهر مدرنیته و یکی از خواسته‌های مدرنیته که درباره ما اعمال شده این است که روز به روز از عرف جامعه و فضای عمومی جامعه فاصله گرفته‌ایم و تبدیل به یک طبقه شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: طبقه فکر و اندیشه و طبقه علم و این تعامل در سینما اندیشه شکل خواهد گرفت و اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی در حوزه سینما عمومی خواهد شد.

در ابتدای این نشست نیز، حمید بایرامی دبیر علمی این نشست نیز با بیان اینکه سینما در دنیای امروز، به عنوان یک وسیله‌ی قدرتمند برای انتقال اندیشه‌ها، ارزش‌ها و دیدگاه‌ها به جوامع مختلف شناخته می‌شود گفت: از طرفی، فیلم‌های ساخته شده در جوامع غربی، با تمرکز بر موضوعات مختلف، تأثیرات عمیقی بر باور و ناخودآگاه جوانان و نسل‌های جدید گذاشته و می‌گذارد.

وی افزود: خلائی که در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد این است، با اینکه صاحبنظران و اندیشمندان اسلامی در برهه‌ای با استفاده از ابزارهایی که قابلیت انتقال اندیشه را داشته توانسته‌اند این امر را محقق کنند و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) از جمله این انتقال اندیشه‌هاست اما با اینکه ابزارهای انتقال اندیشه به جامعه و مردم با گذشت زمان به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت روزافزونی داشته ولی به نظر می‌رسد، اندیشه‌های ناب انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به خوبی به جامعه و مردم منتقل نمی‌شود.

دبیر علمی سلسله نشست‌های سینما اندیشه گفت: ما در این برنامه‌ها در صدد هستیم با استفاده از توان علمی اساتیدی که در تخصص خودشان از جمله صاحبنظران و اندیشمندان محسوب می‌شوند، استفاده کنیم و تا حدودی به این خلاء و مساله موجود در کشور بپردازیم.

کد خبر 6089777 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • عفاف و حیا حافظ حریم انسانی و شخصیت وجودی زن و مرد است
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان
  • مخالفت نمایندگان با کلیات طرح اصلاح جداول حوزه های انتخابیه
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز
  • رفع نقاط حادثه خیز در زنجان نیازمند تأمین اعتبارات است
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • قتلگاه نیروهای آمریکایی در تهران کجا بود؟
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!