Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@04:44:31 GMT

ایران در جمع برترین‌های تولید دانش نانو

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۷۶۰۵۸

ایران در جمع برترین‌های تولید دانش نانو

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایران پیش از کشف نفت سابقه‌ای طولانی و درخشان در حوزه دانش داشت اما این کشف آغاز نمایشی تلخ بود نمایشی که پرده آخر آن جنگ نفت است، جنگی که فاتح آن نبودیم و بازار ایران را به روی کالای خارجی و واردات گشود.

اما راهکار و استراتژی در این مبارزه چیست؟ راه‌حل در توسعه فعالیت‌های علمی و فناوری با تکیه به نیروی جوان و خلاق دیده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جوانانی که در زیست‌بوم نوآوری و فناوری در تلاش‌اند و در همین چند سال با اقدامات فناورانه و دانش‌بنیان خود گل کاشته‌اند. تکیه به این زیست‌بوم آینده روشنی را پیش روی کشور قرار می‌دهد.

اما در این میان فعالان حوزه فناوری نانو در چند سال اخیر خوش درخشیده است. انتشار مقالات علمی و تولید علم در این حوزه در این سال‌ها به خوبی انجام شده است. این در حالی است که در سال ۲۰۰۱ میلادی ایران حدود ۱۰ مقاله در این حوزه منتشر کرده بود. با این تعداد مقالات رتبه ۵۷ در دنیا را داشتیم. اما تلاش فعالان و فناوران حوزه نانو به بار نشست. زیست بوم این حوزه به سرعت رشد کرد. تنها در مدت زمانی کم جایگاه چهارم دنیا را کسب کردیم.

بنا بر گزارش استت نانو از حدود ۱۷۸ هزار مقاله نانو که در سال ۲۰۱۹ در مجلات Journal Citation Reports نمایه شده، در حدود ۱۰ هزار مقاله سهم محققان ایرانی است. در این گزارش چین، آمریکا و هند در جایگاه‌های اول تا سوم قرار دارند و جایگاه چهارم از آن ایران است. این گزارش، ۲۰ کشور برتر در تولید علوم نانو در سال ۲۰۱۹ را نشان می‌دهد. علاوه بر تعداد مقالات نانو سهم مقالات نانو از کل مقالات آن کشور هم به عنوان معیاری از میزان توجه و اولویت به انتشار علوم نانو در جدول ذکر شده که ایران، عربستان و هند به ترتیب بیشترین مقدار را در این شاخص دارند.

البته فعالیت‌های حوزه فناوری نانو در کشور تنها محدود به تولید علم نیست اکنون ۲۲۰ شرکت دانش‌بنیان در این حوزه مشغول فعالیت هستند و ۶۱۰ محصول مبتنی بر فناوری نانو در کشور تولید می‌شود.

برچسب‌ها فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۶۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات برنامه های دولت برای ارتقای رتبه ایران در کاربرد هوش مصنوعی 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور جزئیات برنامه‌های دولت برای ارتقای رتبه ایران در کاربرد هوش مصنوعی را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، "روح‌الله دهقانی فیروزآبادی" معاون علمی و فناوری رئیس جمهور روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مرکز ملی هوش مصنوعی که سال گذشته تاسیس شد، کارور هوش مصنوعی که به زودی تاسیس خواهد شد تحت عنوان شرکت تقریبا خصوصی که زیرساخت‌های پردازشی و زیرساخت‌های داده‌ای و زیرساخت‌های کتابخانه‌های بزرگ را برای بحث هوش مصنوعی فراهم می‌کند. اینها ابزارهای کمک کننده جریان کاربردی سازی هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف پزشکی، سلامت، ارتباطات، شهرهوشمند و مالی و غیره است.

وی افزود: با تمرکزی که معاونت علمی و مرکز ملی هوش مصنوعی و شخص رئیس جمهور در موضوع هوش مصنوعی دارند پیش بینی ما این است که سال ۱۴۰۳ سال پرباری از نظر عملیاتی و اجرایی شدن کارهای اجرایی و کاربردی است و این کارها کمک می‌کند که کشور از نظر رتبه کاربرد هوش مصنوعی ارتقا پیدا کند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بیان کرد: تولید علوم عموما به بحث مقالات علمی و تعداد مقالاتی که منتشر می‌شود و همچنین ضریب تاثیر مقالات ارجاع داده می‌شود. اینکه بتوانیم آنچه که در مقالات‌مان منتشر می‌شود را پای کاربرد بیاوریم نیازمند یکسری سخت‌افزارها پیشرفته و عملیات اجرایی و یکسری تنظیم‌گری‌ها برای استفاده است.

دیگر خبرها

  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • تلاش بی وقفه برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی
  • ایران خواستار اشتراک دانش، فناوری و حمایت مالی کشور‌ها در بهبود حوزه‌های آبخیزداری مناطق خشک و نیمه‌خشک
  • برنامه دولت برای ارتقای رتبه ایران در کاربرد هوش مصنوعی
  • جزئیات برنامه های دولت برای ارتقای رتبه ایران در کاربرد هوش مصنوعی 
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی