Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهرا نیکو گفتار استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص پیامد پدیده طلاق بین والدینی که دانش آموز دارند، اظهار کرد: تمام رشد روان اجتماعی و عاطفی فرزندان این خانواده‌ها تحت تاثیر مستقیم و منفی قرار خواهد گرفت.

او افزود: بچه‌ها وقتی در معرض چنین موضوعی قرار می‌گیرند و با طلاق والدین خود روبرو می‌شوند یکی از نیاز‌های اساسی‌شان تحت الشعاع قرار می‌گیرد و آن نیاز به امنیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نیکو گفتار ادامه داد: در چنین شرایطی وقتی کودک در هر مقطع سنی با دعوا و درگیری والدین روبرو می‌شود که قطعا قبل از طلاق یک فرایند سخت متوجه همه اعضای خانواده است، میزان اضطراب بالا و احساس گناه و همچنین عواطف منفی زیاد از جمله پیامد‌هایی است که کودک در جریان طلاق متحمل می‌شود.

این استاد دانشگاه با اشاره به گفتگو‌هایی که بین والدین جلو دانش آموز رد و بدل می‌شود، بیان کرد: ممکن است فرزند خانواده به اشتباه خود را مقصر این جدل‌ها بداند به خصوص کودکانی که سن کمتر و درک پایین‌تری دارند.

او افزود: این احساس گناه می‌تواند در آینده این کودکان سایه بیاندازد و مسبب شود تا همیشه خود را مقصر هر اتفاقی بدانند.

نیکوگفتار ادامه داد: تمام این‌ها در مجموع روی احساس کودک نسبت به توانمندی‌های خویشتن تاثیر گذار است و عملکرد‌های او از جمله عملکرد تحصیلی را کاهش خواهد داد.

این استاد دانشگاه ضمن بیان دیگر تبعات مقوله طلاق تصریح کرد: بین آن چیزی که دانش آموز است و آن چیزی که می‌خواهد باشد فاصله می‌افتد و در زمینه تحصیلی با یک عقب ماندگی تحمیلی و مصنوعی روبرو خواهد شد. کاهش اعتماد به نفس منجر به باور نداشتن کودک به خود واقعی او است و خودش را دست کم خواهد گرفت.

او افزود: سنی که بچه نتواند مسائل مختلف را تحلیل کند سنی است که او بیشترین آسیب را می‌بیند به طور مثال دانش آموزان دبستانی مستعد این آسیب‌ها هستند.

نیکو گفتار با اشاره به اینکه این دانش آموزان به نوعی کاندید آسیب‌های اجتماعی هستند، گفت: والدین باید قبل از مبادرت به طلاق شرایط را رصد کنند ومسئولانه با اوضاع روحی و روانی فرزندشان برخورد کنند.

این استاد دانشگاه با ذکر توصیه‌ای به والدینی که در حین طلاق هستند، اظهار کرد: برای اینکه فرزند کمترین آسیب را ببیند لازم است والدین فرزندشان را در اولویت قرار دهند.

او ادامه داد: اگر هم رابطه والدین به جدایی انجامید فراموش نکنند فرزندی دارنند و با مسئولیت پذیری در صدد رشد او باشند و نه از سر باز کنی.

نیکو گفتار در پایان گفت: کودک به حضور و حمایت خانواده همیشه نیاز دارد و اکثر بزهکاری‌ها از سمت آن دسته افرادی است که از سمت پدر و مادر خود در معرض بی توجهی قرار گرفتند و فرزندشان را مستعد هر عمل ضد اجتماعی کردند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۲۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید استاندار بر پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزی

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، محمد مهدی اعلایی در شورای آموزش و پرورش استان بیان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به مداخلات مردمی و گروه های جهادی در رابطه با پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی بین دانش آموزان داریم.   وی با اشاره به گروه‌های دانشجویی و یا اعضای انجمن اولیا و مربیان، تصریح کرد: این اقشار می‌توانند در حوزه‌های تربیتی و فرهنگی ورود کنند و تشکیل تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد می‌تواند در این زمینه موثر باشد. مدیرکل آموزش و پرورش استان نیز در این نشست گفت: نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان که با عنوان اختصاری نماد خوانده می شود، طرحی در راستای کمک به آموزش و پرورش برای توانمندسازی دانش آموزان است.   نقی سیاهکالی مرادی در این راستا با اشاره به راه اندازی خط تلفن ۱۵۷۰ افزود: کارشناسان از ساعت هشت تا ۲۰ توسط این شماره به سوالات دانش آموزان، والدین و عموم جامعه پاسخ می دهند.   وی اهداف راه اندازی این طرح را شناسایی به موقع دانش آموزان در معرض خطر و توانمندسازی معلمان دانست و ادامه داد: با اجرای این طرح می‌توان با مداخله سریع و به هنگام برای دانش آموزان آسیب دیده از بسیاری آسیب‌های بزرگتر پیشگیری کرد.   سیاهکالی مرادی همچنین کنترل و کاهش عوامل مخاطره آمیز و ارایه خدمات تخصصی و به موقع و رصد و پیگیری مستمر را از دیگر دستاوردهای اجرای این طرح نامید.   استان قزوین دارای ۲۵۰ هزار دانش آموز است.

دیگر خبرها

  • افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟
  • گلایه والدین از افزایش سرسام آور شهریه مدارس غیرانتفاعی در رشت
  • تاکید استاندار بر پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزی
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • کودک لاهیجانی «شهر یار» حوزه آموزش پسماند شد
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان