Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-29@05:22:45 GMT

پیامد‌های آنفلوانزا در بارداری

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۰۴۲۹۲

هنگامی که آنفلوانزا شایع می‌شود، اقشار گوناگون جامعه را درگیر خود می‌کند، اما تاثیرات مخرب خود را بر گروه‌های حساس جامعه می‌گذارد و چنانچه این گروه‌های حساس به درستی تحت نظر پزشک و درمان قرار نگیرند، جان خود را از دست می‌دهند.

اخبار اجتماعی -یکی از این گروه‌های حساس، زنان باردار است. هنگامی که خانمی باردار می‌شود، باید شرایط خاصی را رعایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید در مصرف برخی از غذا‌ها مراقب باشد، مصرف بسیاری از دارو‌ها برای او ممنوع می‌شود یا باید با دقت مصرف کند و بسیاری موارد دیگر که ایجاب می‌کند دائم تحت نظر پزشک باشد. همه این موارد و بسیاری موارد دیگر، بیانگر آن است که یک خانم باردار، در شرایط حساسی به سر می‌برد که باعث می‌شود بدن او در برابر بیماری‌ها نیز آسیب‌پذیر باشد. به همین دلیل هنگامی که آنفلوانزا شایع می‌شود و امکان ابتلا در بین خانم‌های باردار نیز وجود دارد، نیاز است مراقبت‌های خاصی در این زمینه صورت گیرد تا در وهله اول از ابتلا به آن جلوگیری شود و در صورتی که خانم باردار به آنفلوانزا مبتلا شد، به سرعت درصدد درمان آن بر آید. در این رابطه خانم دکتر نوشین صحابی، جراح و متخصص زنان و نازایی به گفتگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

علایم آنفلوانزا را بشناسید
دکتر صحابی با تاکید بر اینکه ابتدا باید شناخت مناسبی از عامل بیماری آنفلوانزا داشته باشیم گفت: «آرتومیکسو ویروس‌ها» عامل عفونت‌های تنفسی هستند و عامل اپیدمی‌های انسانی نوعی RNA ویروس بوده که هر دو نوع آنفلوانزای A و B را ایجاد می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه همه ساله آنفلوانزا و همه‌گیری‌های آن اتفاق می‌افتد گفت: خانم‌های باردار باید اطلاعات دقیقی از بیماری آنفلوانزا و علایم آن داشته باشند تا به سرعت درصدد درمان آن بر بیایند قبل از آن که عواقب جبران ناپذیری برای مادر و جنین بر جای بگذارد.

خانم دکتر صحابی تب، سرفه‌های خشک و درد بدن را از علایم آنفلوانزا اعلام کرد و گفت: در افراد بالغ سالم، درگیری بدن با عفونت‌ها عوارضی دارد، اما تهدید کننده حیات نیستند، اما در بیماران خاص و افرادی مانند خانم‌های باردار که در شرایط ویژه‌ای زندگی می‌کنند، بیماری‌های عفونی مانند آنفلوانزا می‌تواند خطرات جدی به دنبال داشته باشد.

عوارض آنفلوانزا برای مادر و جنین
وی با تاکید بر اینکه باید بیماری آنفلوانزا در زنان باردار جدی گرفته شود گفت: زنان باردار در معرض عوارض جدی به خصوص درگیری ریوی قرار دارند. در عفونت‌های شدید، میزان مرگ‌ومیر مادران، یک درصد است، اما هنگامی که یک اپیدمی مانند آنفلوانزا صورت می‌گیرد، این درصد بالا می‌رود به نوعی که تا ۱۲ درصد از مرگ‌های مرتبط با بارداری، به علت آنفلوانزای A بوده است؛ بنابراین مراقبت خانم‌های باردار در دوره اپیدمی باید جدی گرفته شود.

جراح و متخصص زنان و نازایی با اشاره به اینکه بیشترین نگرانی خانم‌های باردار که مبتلا به آنفلوانزا شده‌اند این است که آیا بیماری آنفلوانزا در خانم باردار باعث ناهنجاری مادرزادی در جنین می‌شود گفت: شواهد محکمی برای این مطلب وجود ندارد. البته در برخی موارد مطالبی مطرح شده و در یک تحقیق، میزان بالاتری از نقایص لوله عصبی در نوزادان متولد شده را از زنان مبتلا به آنفلوانزا در اوایل بارداری گزارش کرده‌اند. البته دلایل دیگری هم وجود دارد و این امر می‌تواند به دلیل تب باشد. وی نگرانی دیگر خانم‌های باردار را، انتقال ویروس آنفلوانزا به جنین دانست و گفت: انتقال ویروس آنفلوانزا از راه جفت از مادر به جنین به ندرت رخ می‌دهد.

خانم دکتر صحابی در خصوص عوارض آنفلوانزا در خانم باردار گفت: گزارش‌های بسیاری در مورد مرده‌زایی، زایمان زودرس و سقط سه ماهه اول اعلام شده که همگی در رابطه با شدت عفونت مادرزادی بوده است؛ بنابراین آنفلوانزا نیز می‌تواند در این زمینه خطرآفرین باشد.

وی از مادران باردار خواست هنگام ابتلا به آنفلوانزا برای تشخیص به پزشک مراجعه کنند تا با روش‌های مناسب تشخیص و درمان لازم صورت بگیرد گفت: چگونگی تشخیص ویروس آنفلوانزا با نفوذ سواپ از بینی و گلو از طریق تست ارزیابی سریع آنتی‌ژن قابل ردیابی است. البته RCR-RT (واکنش زنجیره‌ای پلیمر از ترانس‌کریپتاز‌معکوس) تست حساس‌تر و اختصاصی‌تری است که می‌تواند به تشخیص و درمان بهتر کمک کند، ولی این روش به طور گسترده در دسترس نیست.


توصیه‌های پیشگیرانه برای مادران باردار
جراح و متخصص زنان و نازایی افزود: بنابراین بر اساس علایم بالینی و عوامل هم گیری در جامعه، تشخیص صورت گرفته و تصمیم برای تجویز پیشگیرانه یا درمان ضدویروسی صورت می‌گیرد. وی در خصوص درمان آنفلوانزا در خانم‌های باردار گفت: دو دسته از دارو‌های ضدویروسی در دسترس هستند که این دارو‌ها انواع خوراکی، استنشاقی و وریدی دارند. البته در مورد استفاده این دارو‌ها در بارداری، تجارب اندکی وجود دارد و مصرف این دارو‌ها در دوران بارداری، در گروه C از نظر FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) قرار دارند. خانم دکتر صحابی با تاکید بر اینکه منظور از قرارداشتن این دارو‌ها در گروه C آن است که در صورت استفاده از این داروها، احتمال خطر برای جنین وجود دارد گفت: در نتیجه این دارو‌ها زمانی استفاده می‌شوند که منافع احتمالی آن‌ها بر خطرات استفاده‌شان برتری داشته باشد. البته اگر عفونت‌های ریوی باکتریایی ثانویه وجود داشته باشد، از آنتی‌بیوتیک‌ها هم استفاده می‌شود.

عوارض واکسن آنفلوانزا در دوران بارداری
وی در خصوص تزریق واکسن آنفلوانزا در دوران بارداری برای پیشگیری از ابتلا گفت: فرمول واکسن مؤثر بر ضدآنفلوانزا، سالیانه تهیه می‌شود. واکسیناسیون بر ضدآنفلوانزا در فصل شیوع متداول است و به صورت ایده‌آل در ماه‌های مهر و آبان در تمام زمانی که طی فصل شیوع آنفلوانزا یک خانم باردار خواهد بود، انجام می‌شود. جراح و متخصص زنان و نازایی با تاکید بر اینکه تزریق واکسن آنفلوانزا به خصوص در خانم‌های باردار مبتلا به بیماری‌های طبی مزمن مثل دیابت، بیماری‌های قلبی، آسم یا ایدز ضروری است گفت: واکسن غیرفعال بین ۷۰ تا ۹۰ درصد از ایجاد بیماری بالینی در بیماران بالغ سالم جلوگیری می‌کند. وی در پاسخ به اینکه با توجه به خطرات آنفلوانزا برای مادر و جنین، آیا واکسن آنفلوانزا تبعاتی دارد گفت: واکسن آنفلوانزا هیچ ضرری برای جنین ندارد و هیچ ناهنجاری مادرزادی ایجاد نمی‌کند. خانم دکتر صحابی افزود: مطالعات نشان داده نوزادانی که مادران آن‌ها به موقع علیه آنفلوانزا واکسینه شده‌اند، میزان عفونت آنفلوانزا در شش ماهگی آن‌ها کمتر بوده است. جراح و متخصص زنان و نازایی در خصوص استفاده از واکسن ویروس زنده ضعیف شدن آنفلوانزا در فرم داخل بینی گفت: اگر چه این واکسن دردسترس است، ولی برای زنان باردار توصیه نمی‌شود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: زنان باردار آنفلوانزا جنین واکسن آنفلوانزا بارداری دارو زنان واکسیناسیون بارداری در سن بالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۴۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا می شناسیدش؟

آیت الله سید مهدی امام جمارانی، و تو چه دانی او کیست؟ 

عالمی فرهیخته و دانا 

سیدی جلیل و فروتن 

جلوه ای از خلق خوش محمدی 

با سابقه ای طولانی در خدمتگزاری برای عامه مردم 

مورد احترام همه جناح ها 

میزبان امام خمینی (ره) 

کسی که خانه شخصی خود را در جماران برای سکونت امام خمینی در اختیار قرار داد  

خانه ای که قبل از انقلاب مأمن انقلابیون بود 

و حسینیه ای را که جد او بانی اش بود محل ملاقات های عمومی امام خمینی کرد. 

با این همه سوابق نسل جدید او را نمی شناسد و حق دارد 

چون بیش از پانزده سال است در صدا و سیما نه نامی از او برده می شود و نه تصویری 

ضد انقلاب هم که از او خوشش نمی آید تا او را معرفی کند 

پس جوان بیست ساله ایرانی از کجا او را شناخته باشد؟ 

چه می گویم، اصلا در این روزگار چه نیازی به شناخت چنین افرادی هست؟ 

امثال پناهیان و صدیقی کافی هستند تا شب و روز، شام و سحر، جمعه و غیر جمعه همه شبکه های صدا و سیما دربست در اختیار آنان باشد تا هرگونه اراده می کنند راجع به پیامبر و اسلام و امام زمان سخن بگویند و دین پاک و خالص مردم را دستکاری کنند.  

زمانه عجیبی است، سید مهدی امام جمارانی که از باب « اهل البیت ادری بما فی البیت» صدها خاطره شنیدنی و آموزنده از مصاحبت با امام خمینی در سینه دارد باید سکوت کند و مردم نباید در مناسبتها و سالگردهای رحلت امام و یا پیروزی انقلاب راجع به شخصیت و دیدگاه های امام از او بشنوند. بلکه شخصیت امام خمینی را در صدا و سیما از زبان کسانی باید آموخت که در تمام عمرحتی یک جلسه با امام همصحبت نبوده اند. چرا؟ پاسخ روشن است، تا امام را آن گونه معرفی کنند که در مسیر تحقق اهداف شان مفید و کارساز باشد و برای نسلی که باید برای اهداف خاص تربیت شوند کاربرد داشته باشد. امامی خشن، گوشت تلخ، وجودش پر از خشم مقدس نسبت به ملتهای جهان حتی به مردم خودش. 

 ولی امام جمارانی که از نزدیک شاهد رفتار و سیره امام بوده روایتهایی کاملا متفاوت دارد. یک بار ایشان برای ما نقل می کرد در ملاقاتهای پاریس یک روز دختر خانمی حدود بیست ساله با روسری و لباسی که نوعا ما اینگونه افراد را بد حجاب می نامیم از میان جمع برخاست و دو سؤال و تقاضا کرد. اول اینکه مشخص فرمایید مقصودتان از حجاب چیست؟ پاسخ امام خمینی یک جمله کوتاه بود فرمود همین که شما دارید. تقاضای دوم این بود که من مایلم با شما ازدواج کنم. با این سؤال عجیب توجه حاضران به چهره امام جلب شد که به عنوان یک مرجع تقلید و رهبر یک انقلاب بزرگ چه برخوردی خواهد داشت. امام با خنده ملیحی فرمودند پس خانم چی (امام همسرشان را همیشه با کلمه«خانم» خطاب می کردند) آن دختر بیست ساله گفت من در خدمت خانم خواهم بود. امام در میان خنده حضار فرمودند نه، ولی من دعا می کنم که یک همسر خوب و مورد پسند نصیبتان شود. 

رفتار امام خمینی، بنیانگذار انقلاب اسلامی کجا و برخوردهای کسانی که امروز به نام اسلام و انقلاب و امام و شهیدان با مردم دارند کجا! 

آری بیان اینگونه وقایع از سیره امام خمینی، از نگاه فرهنگی حاکم بر جامعه امروز، بدآموزی دارد و نباید مطرح شود. 

اما چند روز پیش سعادت یار شد و به همراه دو تن از دوستان شفیق به زیارت آقای امام جمارانی نایل شدم. 

محضرش شیرین و جذاب و سخنانش مثل همیشه دلنشین و سودمند بود 

حسرت خوردم چرا باید جامعه از چنین شخصیتهایی محروم باشد 

چرا نزدیکترین یاران امام باید یا محصور، یا محبوس، یا ممنوع التصویر و یا منزوی باشند؟ 

بگذریم، اگر خداوند توفیقی را بر این قلم عنایت کند زوایای ناشناخته ای را از راز انزوای یاران نزدیک امام خواهد نوشت. والسلام

محمدعلی خسروی

دیگر خبرها

  • آیا می شناسیدش؟
  • اصلاح نژاد ۱۵ هزار راس دام سبک در استان همدان
  • آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)
  • پیامد‌های شکست در اراک؛ ضربه به شخصیت پرسپولیس، نمایان شدن مشکلات دفاعی و عیار گلر جوان
  • روایت سرمربی سپاهان از مسلمان شدن و ازدواج با خانم بازیگر
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • پیامد‌های تعطیل شدن روز پنجشنبه
  • پیامد‌های تعطیل شدن روز پنجشنبه از دید نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران