Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعتقاد افغان ها بر این است که پیش شرط تازه آمریکا به طالبان و تهیه فهرست زندانیان این گروه برای آمریکا نشان می دهد که آنها بجای تأمین صلح در افغانستان بدنبال تأمین منافع خود هستند و این وضعیت به صلحی در این کشور منجر نخواهد شد.

«گلبدین حکمتیار» رهبر حزب اسلامی و یکی از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان دیروز در نشستی که در کابل برگزار کرده بود گفت: پیش شرط های تازه آمریکا مانع جدی در برابر روند صلح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 

«سیداکبرآغا» رئیس «شورای عالی راه نجات افغانستان» و از فرماندهان سابق طالبان نیز گفته است که گروه طالبان فهرست پنج هزار نفر از زندانیان خود را که در زندان های دولت افغانستان است، را به آمریکایی ها سپرده تا براساس توافق نامه دو طرف آنها نیز رها شوند.

در این حال موضع رئیس جمهوری و رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان در باره آتش بس و کاهش خشونت، متفاوت شده و در روزهای اخیر تفاوت دیدگاه در بدنه دولت وحدت ملی نیز مشاهده می شود.

پس از انتشار خبرهایی مبنی بر پذیرفته شدن کاهش خشونت توسط طالبان در برابر خواست آمریکا، ریاست جمهوری افغانستان این خواسته را رد کرده و بر تأمین آتش بس تأکید کرده است.

«صدیق صدیقی» سخنگوی ریاست جمهوری این کشور در توئیتی نوشته بود که کاهش خشونت تعریف واضح حقوقی و نظامی ندارد و دولت تنها آتش بسی را می پذیرد که تعریف آن روشن باشد.


 

«مجیب الرحمان رحیمی» سخنگوی ریاست اجرایی دولت وحدت ملی اما بتازگی گفته است که کاهش خشونت را بعنوان پیش شرطی برای صلح می پذیرند و آتش بس می تواند در جریان گفت وگوهای بین افغانستانی با طالبان مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

این موضع گیری های جدید آگاهان افغان را بر این باور رسانده است که آمریکا بدنبال کاهش هزینه های جنگی خود بوده و در پی صلح در افغانستان نیستند.

«جعفر مهدوی» آگاه مسائل سیاسی افغانستان و عضو سابق مجلس نمایندگان گفته است که این نگرانی وجود دارد که آمریکا به دنبال تامین صلح عادلانه و پایدار در افغانستان نیستند.

مهدوی براین باور است که آمریکا تنها برای کاهش هزنیه های جنگی خود تلاش می کند در حال که از تحرکات داعش در شمال و حوزه جنوب غرب، نشانه ‌های جدی وجود دارد و این تحرکات بیانگر ادامه ناامنی در افغانستان تحت نام ‌های دیگر ادامه خواهد یافت.

به اعتقاد این آگاه مسائل سیاسی افغانستان امکان آن وجود دارد که جنگجویان طالبان با امضای توافق نامه صلح از رهبران خود تابعیت نکنند و این تجربه در گذشته نیز مشاهده شده است.

جعفری با اشاره به امضای توافق نامه صلح بین حزب اسلامی گلبدین حکمتیار و دولت افغانستان گفت: در روزهای نخست باورها بر این بود که با امضای توافق نامه صلح با حکمتیار خشونت ها ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت اما پس از امضای توافق نامه صلح بین دو طرف، بدنه نظامی طالبان بجای دست برداشتن از جنگ با طالبان و داعش یکجا شدند.

به باور مهدوی اکنون این نگرانی بطور جدی مطرح است که با امضای توافق‌نامه صلح با طالبان، جنگجویان این گروه تحت نام های دیگر وارد جنگ شوند و صلح تأمین نشود.

این عضو سابق مجلس نمایندگان افغانستان می گوید که عدم توافق طالبان برای برقراری اتش بس نیز ریشه در همین وضعیت دارد و گروه طالبان می ترسند که اگر به برقراری اتش بس موافقت کنند و برخی حلقات وابسته این گروه مع با کشورهای منطقه ارتباط دارند، به آتش بس تن ندهند، امتیاز طالبان را در گفت وگوهای صلح بشدت آسیب خواهد زد.

«رحمت الله بیژن پور» یکی دیگر از کارشناسان افغان نیز بر این باور است که آمریکایی ها در تلاش این است تا ارتباط طالبان را با مخالفان خود در منطقه قطع کند.

بیژن پور نیز ابراز شک و تردید می کند که آمریکا بدنبال تأمین صلح عادلانه و پایدار در افغانستان باشد.

پس از نزدیک به دو سال تلاش های آمریکا برای صلح با طالبان که تاکنون نتیجه ای نداشته است، در آستانه امضای توافق نامه بین دو طرف مردم افغانستان نسبت به نیت آمریکا برای تأمین صلح پایدار در این کشور با شک و تردید های زیادی مواجه شده اند.

اینکه چه کسی حق به جانب خواهد بود، آمریکا و یا مردم افغانستان باید انتظار کشید که زمان پاسخ آن را بدهد.

برچسب‌ها افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا پرسش از خبر گلبدین حکمتیار مذاکرات صلح افغانستان پروندهٔ خبری مذاکرات صلح افغانستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا پرسش از خبر گلبدین حکمتیار مذاکرات صلح افغانستان افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا پرسش از خبر گلبدین حکمتیار مذاکرات صلح افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۴۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، این نشست در راستای اجرای توافق‌نامه همکاری مشترک بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و استانداری یزد با حضور محمدجواد صدری مهر دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهوری در ساماندهی و توسعه زیرساخت‌های فناوری و نوآوری، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد و جمعی از مسئولان استان برگزار شد.

در این نشست، گزارشی از امضا و اجرای توافق نامه در طول هفت ماه گذشته ارائه شد و به انتظارات ملی و استانی از دستاورد‌ها و نتایج اجرای برنامه‌های مورد توافق پرداخته شد.

شایان به ذکر است، اجرای طرح برش استانی اقتصاد دانش بنیان در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان استان یزد در چارچوب ماده ۱۲ قانون جهش تولید دانش بنیان و به منظور تولید محصولاتی با ارزش‌افزوده بالاتر و ایجاد و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز زیست‌بوم نوآوری و فناوری استان، توسعه بازار کالا و خدمات دانش‌بنیان، تکمیل زنجیره ارزش صنایع اولویت‌دار استان و ...، با امضای توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با استانداری یزد به صورت رسمی در ۳۰ مردادماه امسال کلید خورد.

همچنین حاضران نکات و پیشنهاد‌های خود پیرامون مسائل و چالش‌های اجرایی از جمله در تامین و اختصاص منابع مالی و راهکار‌های شتابدهی به اجرای مفاد توافق نامه را بیان کردند.

دیگر خبرها

  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان | سرنوشت مرزبانان چه شد؟
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید