Web Analytics Made Easy - Statcounter

با تاکید بر توسعه و ترویج گفتمان «اقتصاد دانش‌بنیان» در اسناد بالادستی و ملی کشور، «ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان» ۲۰ خدمت مختلف را در فرمت‌های رسانه‌ای گوناگون پیگیری می‌کند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسعه و ترویج گفتمان «اقتصاد دانش بنیان» بار‌ها در اسناد بالادستی و ملی کشور مورد تاکید قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بر این اساس، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری «ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان» را تشکیل داد که با تجمیع انرژی کلان کشور در این حوزه، انجام ۲۰ خدمت مختلف را در فرمت‌های رسانه‌ای گوناگون پیگیری می‌کند.

اسناد بالادستی
در نقشه جامع علمی کشور در این‌باره نوشته شده است: «توجه به علم و "تبدیل آن به یکی از گفتمان‌های اصلی جامعه" و ایجاد فضای مساعد برای شکوفایی و تولید علم و فناوری بر مبنای آموزه‌های اسلامی از طریق توسعه و تعمیق و به کارگیری مولفه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» از جمله اولویت‌های ترویجی در زمینه فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان است.

بر این اساس، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با توجه به تاکید نقشه جامع علمی کشور و دیگر اسناد بالادستی بر ضرورت توسعه و ترویج اقتصاد دانش بنیان و ایجاد یک بازتاب واقعی از ماهیت اقتصاد دانش بنیان در اذهان عمومی اقدام به تاسیس ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان کرد.

اولویت‌گذاری
این ستاد که در سال ۱۳۹۴ تشکیل شد، «کمک به تثبیت گفتمان علم و فناوری» و «اصلاح فرهنگ اقتصادی و علمی جامعه را به عنوان زیر ساخت اساسی و الزام آور برای موفقیت کشور و تشکیل زیست بوم کار آفرینی و فناوری در عرصه اقتصاد دانش بنیان و دستیابی به اهداف سیاست نظام در گذار از اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش بنیان» را در صدر اولویت‌های کاری خود در عرصه ترویج قرار داده است.

این اهداف بزرگ و فرا بخشی هستند و نیاز به هم‌آویی ده‌ها دستگاه و نهاد کشوری دارند. این ستاد تلاش کرده است تا در عین انجام کار عملیاتی، وظیفه نه چندان سهل هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف در این زمینه را نیز عهده‌دار شود.

مخاطبان ستاد
این ستاد بنا بر وظیفه، طیف وسیعی از مخاطبان مختلف را پوشش می‌دهد که تنها به عموم و اکثریت جامعه محدود نمی‌شوند.

«نهاد‌های دولتی و حاکمیتی»، «فعالان اقتصادی»، «نخبگان علم و فناوری شامل اساتید، پژوهشگران، ...» و «مراکز علمی، دانشگاهی و پژوهشی» نیز جزء مخاطبان ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان محسوب می‌شوند.

۲۰ فرمت مختلف رسانه‌ای
ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش بنیان برای تبدیل گفتمان علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان به گفتمان غالب جامعه، ماموریت‌های خود را در ۲۰ فرمت مختلف فرهنگی و رسانه‌ای، دنبال می‌کند.

دانش‌آموزان
«حمایت از رویداد‌های کار آفرینانه و کسب و کار‌های نوین»، «حمایت از فرهنگ‌سازی با رویکرد دانش آموزی، ایجاد و همکاری با بخش دانش‌آموزی در جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های ستادی معاونت»، «کمک به برگزاری جشنواره‌های موضوعی کار آفرینی و اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه‌ها و استان‌های کشور»، از جمله زمینه‌های کاری دیگر این ستاد هستند.

انتشار محتوا
همچنین: «برگزاری نشست‌های ملی هم اندیشی با فعالان اقتصاد دانش بنیان و نوآوری»، «نشست‌های فرهنگ‌سازی ترویجی با اصحاب رسانه»، «ایجاد دفتر مشترک فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش بنیان و گفتمان علم و فناوری در دانشگاه‌های مختلف کشور از جمله دانشگاه‌های شریف، تهران، امیر کبیر،.»، «حمایت از تولیدات محتوایی در فضای مجازی و ایجاد سایت‌های ترویجی»، «تولید و انتشار اخبار و گزارش‌های مرتبط و محتوایی سایت‌ها و فضای مجازی» نیز جزء فعالیت‌های این ستاد محسوب می‌شوند.

تولید برنامه‌های سمعی و بصری
«تولید مجلات و ویژه نامه‌های تخصصی در موضوع فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش بنیان»، «برگزاری اردو‌های توانمند‌سازی برای دانشجویان، دانش آموزان و علاقه مندان»، «حمایت از مسابقات، جشنواره‌ها، همایش‌ها و نشست‌های علمی و فناورانه»، «تولید برنامه رادیویی و تلویزیونی ویژه فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی اقتصاد دانش بنیان» نیز، دیگر کانال‌های هستند که از طریق آن‌ها با جامعه هدف ارتباط برقرار می‌شود.

همکاری در همایش‌های بین المللی
«ترویج علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در همکاری با دو وزارت خانه آموزش و پرورش و وزارت علوم، وزارت کار و امور اجتماعی، صداوسیما»، «برگزاری تور‌های علمی و فناوری برای اصحاب رسانه و فعالان اجتماعی و سیاسی»، «فعال‌سازی سازمان‌های مردم نهاد و انجمن‌های علمی و تخصصی در راستای فرهنگ اقتصاد دانش بنیان»، «همکاری در برگزاری همایش‌های بین المللی با رویکرد ترویج گفتمان اقتصاد دانش بنیان و علم و فناوری» نیز بخش دیگری از فعالیت‌های ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را شکل می‌دهد.

تولید فیلم و مستند
«تولید فیلم‌های آموزشی، مستند، فیلم‌های سینمایی و حمایت از جشنواره‌های ملی و بین الملی در عرصه فیلم و مستند»، «ترویج گفتمان علم و فناوری در رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی»، «برنامه‌های فرهنگ سازی و گفتمان اقتصاد دانش بنیان در سفر‌های هیئت دولت»، «بازنشر دیدگاه‌ها و منویات مقام معظم رهبری و مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی» نیز بخش دیگری از امور فرهنگی محوله به این ستاد را در بر می‌گیرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری اقتصاد دانش بنیان ترویج فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۴۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ایران در اقتصاد خلاق کمتر از یک درصد!

دبیر ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در افتتاحیه رویداد مانوین گفت: سهم ایران در اقتصاد خلاق کمتر از یک درصد و معادل ۴ میلیارد دلار است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مسعود حسنلو؛ دبیر ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در افتتاحیه رویداد مانوین اظهار کرد: سهم ایران در اقتصاد خلاق کمتر از یک درصد و معادل 4 میلیارد دلار است.

مانوین؛ رویداد ملی صنایع خلاق در اینوتکس 1403

وی ادامه داد: این در حالی است که سهم جهانی این حوزه 10 درصد است. برای جبران این فاصله و رسیدن به سهم 3 درصدی در افق کوتاه‌مدت، برنامه‌های متعددی در حال اجرا است.

حسنلو تصریح کرد: رویداد مانوین به عنوان یکی از این برنامه‌ها، با هدف توجه بیشتر به صنایع خلاق و فناوری‌های نرم آغاز به کار کرده است.

وی تأکید کرد: امضای تفاهم‌نامه میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و منطقه آزاد قشم گامی در جهت توسعه این حوزه در کشور است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مانوین چه فرصت‌هایی برای صنایع خلاق ایران ایجاد می‌کند؟
  • دهقانی: شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان دو بازوی جوامع انسانی هستند
  • سهم ایران در اقتصاد خلاق کمتر از یک درصد!
  • سهم ایران در اقتصاد خلاق کمتر از یک درصد است 
  • برنامه معاونت علمی برای ایجاد پارک‌های فناوری با ۵ کشور
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد