Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر «آلبرت اوسی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه جان هاپکینز آمریکا، در این باره می‌گوید: «این مطالعات شواهد مربوط به وجود رابطه بین استعمال سیگار الکتریکی و مشکلات ریوی را نشان می‌دهند.»

مطالعات قبلی نشان داده بودند که سیگار الکتریکی موجب تحریک سلول‌های مجرای هوا شده، به توانایی مقابله با عفونت‌ها آسیب می‌رساند و منجر به تخریب بافت ریه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال مطالعه جدید نشان می‌دهد مصرف کنندگان سیگارهای الکتریکی در معرض ریسک بالا ابتلاء به بیماری‌های مزمن ریوی نظیر آسم، برونشیت، آمفیزم و انسداد مزمن ریوی هستند.

محققان در این مطالعه، وضعیت بیش از ۷۰۵ هزار نفر را بررسی کردند. حدود ۶۵ هزار نفر سیگارهای متداول را استفاده می‌کردند. بیش از ۲۵ هزار نفر سیگارهای الکتریکی استعمال می‌کردند؛ میانگین سنی این افراد ۳۰ تا ۳۴ سال بود. بیش از ۲۰۰ هزار نفر هم قبلاً سیگاری بودند.

محققان دریافتند در افرادی که هیچوقت سیگار معمولی استفاده نکرده بودند، استعمال سیگار الکتریکی با ۷۵ درصد احتمال ابتلاء به انسداد مزمن ریوی مرتبط بود. استعمال کنندگان روزانه سیگارهای الکتریکی ۲.۶ برابر بیشتر با احتمال ابتلاء به انسداد مزمن ریوی روبرو بودند.

مطالعه دوم شامل بیش از ۴۰۰ هزار فرد بزرگسال بود که هرگز سیگارهای معمولی استفاده نکرده بودند. بیش از ۳۴ هزار نفر مبتلا به بیماری آسم بودند و میانگین سنی شأن ۱۸ تا ۲۴ سال بود. تنها ۳۱۰۰ نفر از آنها در حال حاضر سیگار الکتریکی استعمال می‌کردند.

طبق گزارش محققان، ریسک بیماری آسم در استعمال کنندگان سیگارهای الکتریکی ۳۹ درصد بیشتر بود. هر چقدر میزان استفاده از سیگارهای الکتریکی بیشتر بود احتمال ابتلای آنها به آسم بیشتر می‌شد.

کد خبر 4826943

منبع: مهر

کلیدواژه: سیگار بیماری ریوی بیماری آسم وزارت بهداشت سازمان بیمه سلامت تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو بیمه خدمات درمانی آلودگی هوا سرطان آی سی یو قاسم سلیمانی تعرفه های پزشکی تخت بیمارستانی سازمان نظام پزشکی بیمه سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۳۵۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش وزارت بهداشت از سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک

به گزارش «تابناک»، بهزاد ولی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در ارتباط با مضرات مصرف سیگارهای الکترونیک اطلاع‌رسانی کرده‌ایم، اظهار کرد: درباره مضرات سیگارهای الکترونیک در رسانه‌های مختلف اطلاع‌رسانی کرده‌ایم. سیگارهای الکترونیک جزو کالاهای قاچاق محسوب می‌شوند و تمام این سیگارها از مسیرهای غیررسمی وارد کشور می‌شوند.

وی با بیان اینکه جلسه‌ای با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار کرده‌ایم، افزود: موضوع خطرات سیگارهای الکترونیک، قوانین ممنوعیت فروش و وجود این محصولات در بازار غیررسمی کشور در این جلسه مطرح شد و مقرر گردید ستاد برنامه ریزی لازم را برای برخورد با این کالای قاچاق با همکاری ارگان های ذیربط انجام دهد.  

ولی‌زاده درباره برخورد با متخلفان عرضه محصولات دخانی نوپدید گفت: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات از طریق مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به منظور نظارت و بازرسی اماکن فروش دخانیات و برخورد با متخلفانی که سیگارهای الکترونیک را عرضه می‌کنند، بخشنامه‌های لازم را به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است.

مبارزه با سیگارهای الکترونیک در دستور کار ۲ وزارتخانه

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: سیگارهای الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند و به همین دلیل می‌توان از ظرفیت قانونی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده کرد. موضوع مبارزه با سیگارهای الکترونیک در دستور کار دو وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «صنعت، معدن و تجارت» قرار گرفته است.

زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رویم

وی درباره برخی از تقاضاها برای رسمیت بخشیدن عرضه سیگارهای الکترونیک به صورت قانونی گفت: اگرچه تلاش‌ها و اقداماتی برای مبارزه با سیگارهای الکترونیک صورت گرفته اما تقاضاهایی برای اجازه فعالیت در زمینه تولید، عرضه و رسمیت بخشیدن این سیگارها انجام می‌شود. وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه سیگارهای الکترونیک نمی‌رود؛ چرا که مضرات این سیگارها شناخته شده است.

گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک

ولی‌زاده گفت: وزارت بهداشت نسبت سمی بودن و سرطان‌زا بودن مواد سیگارهای الکترونیک گزارش داده است؛ همچنین مواردی در ارتباط با انفجار در صورت مصرف‌کننده‌ها گزارش شده است. افرادی که با وجود تمام اطلاع‌رسانی‌ها صورت گرفته و هشدارهای داده شده، نسبت به مصرف این سیگارها اقدام می‌کنند، با اراده خود از مواجهه با خطرات این محصولات آسیب‌رسان استقبال می‌کنند.

اعتیاد جوانان؛ هدف صنایع دخانی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه این یک باور غلط است که سیگارهای الکترونیک دارای آسیب کمتری هستند، افزود: نگاه مردم باید نسبت به محصولاتی که آسیب‌رسان سلامت هستند تغییر کند و در ارتباط با مصرف این کالاها باید تجدید نظر کنند. هدف صنایع دخانی از تولید و ترویج این محصولات به اعتیاد کشاندن نوجوانان و جوانان به نیکوتین و حفظ بازار سمی و مرگبار خود است. این صنایع باید بهای اقدامات خود را بپردازند.  

گزارش تخلف فروش سیگارهای الکترونیک به ۱۹۰

وی با بیان اینکه سیگارهای الکتروینک جزو موارد قاچاق هستند، ادامه داد: مردم از طریق سامانه ۱۹۰ می‌توانند هرگونه تخلف درباره فروش سیگارهای الکترونیک را گزارش کنند

دیگر خبرها

  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • کشف محموله سیگار قاچاق در میامی
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • محکومیت بیش از ۳ میلیارد ریالی یک واحد صنفی در رشت
  • گزارش وزارت بهداشت از سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟