Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ: گزارش «یک‌هفته با کتاب» آخرین هفته دی‌ماه دربردارنده ۱۶ خبر مهم و برگزیده از اخبار حوزه کتاب و نشر کشور است که نسبت به گزارش هفته پیش، ۵ خبر بیشتر دارد.

هفته پیش، با در نظر گرفتن ۳ خبر برگزیده از رونمایی‌های کتاب که مربوط به کتاب‌های «اندیشه‌های امام خمینی در سیاست خارجی»، «تاریخ مصور آمریکا» و دو کتاب نشر ۲۷ بعثت درباره شهدای عرفه می‌شد، هفته رونمایی‌های کتاب بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این‌هفته را باید هفته برگزاری اتفاقات مربوط به جوایز و جشنواره‌های ادبی دانست که برخی از اخبار مربوط به مراسم اختتامیه، برخی دیگر تعویق در برگزاری اختتامیه، برخی معرفی نامزدهای نهایی و برخی دیگر هم انتشار فراخوان هستند. به‌این‌ترتیب گزارش این‌هفته ۷ خبر درباره جایزه کتاب سال، جایزه دکتر مجتبایی، جشنواره ماورا، جشنواره خاتم، جایزه سردار دل‌ها، جایزه نوفه و جایزه مهرگان را در خود جا داده است.

اخبار ابتدایی گزارش هم ۲ خبر درباره تقاضای ناشران خارجی برای ترجمه کتاب درباره سردار سلیمانی و ادامه انتصابات عجیب در انتشارات علمی فرهنگی هستند. پس از اخبار مربوط به جوایز ادبی، ۲ خبر از رونمایی کتاب‌های این‌هفته مرور می‌شود و ۲ خبر دیگری هم که در ادامه می‌آیند درباره مراسم گرامیداشت سیدجعفر شهیدی و کمک به کتابخانه عمومی شهریار هستند که در جریان آشوب‌های آبان‌ماه، در آتش سوخت.

گزارش «یک‌هفته با کتاب» این‌هفته خبر خارجی و بین‌المللی ندارد اما ۳ خبر پایانی آن درباره فعالیت‌های ایران برای گسترش زبان فارسی در دیگر کشورهاست. به‌این‌ترتیب در گزارش این‌هفته ۳ خبر دیگر هم درباره فعالیت‌های فرهنگی ایران در کرواسی، سوریه و بنگلادش مرور می‌شود.

در ادامه اخبار برگزیده حوزه کتاب و ادبیات این‌هفته را مرور می‌کنیم؛

درخواست ناشران خارجی برای چاپ ترجمه درباره سردار سلیمانی

مجید جعفری اقدم مدیر انتشارات و آژانس ادبی پل این‌هفته در یک گفتگوی رادیویی گفت: پس از شهادت سردار سلیمانی تاکنون ناشرانی از ۱۳ کشور از جمله ترکیه، مصر، الجزایر، آذربایجان، صربستان، انگلیس، آمریکا، سوریه، لبنان، قزاقستان، گرجستان، ایتالیا و فرانسه از ما خواسته‌اند کتابی به آنها در مورد معرفی کنیم که درباره شهید سلیمانی باشد تا بتوانند آن‌ها را ترجمه کنند.

ادامه انتصابات عجیب و غریب در انتشارات علمی و فرهنگی

نادره رضایی مدیرعامل جوان و جدید انتشارات علمی و فرهنگی که انتصابش به این‌سمت با حاشیه‌هایی همراه بود، این‌هفته انتصابات عجیب و حاشیه‌دار دیگری را در این‌مجموعه انتشاراتی انجام داد که گزارش مشروحش در آرشیو خبرگزاری مهر قابل دسترسی و مطالعه است اما به‌طور خلاصه، رضایی، مرتضی ظفرزاده را به‌عنوان مشاور اجرایی خود و سید ارمیا مهدوی را هم به‌عنوان عضو هیات مدیره این‌بنگاه نشر منصوب کرد.

برگزاری اختتامیه جایزه دکتر مجتبایی

نهمین دوره جایزه دکتر فتح‌الله مجتبایی هم که به پایان‌نامه‌های دکتری علوم انسانی در حوزه‌های ادبیات و عرفان اعطا می‌شود، سه‌شنبه این‌هفته در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد.

برگزاری اختتامیه جشنواره ادبی ماورا

مراسم اختتامیه جشنواره «ماورا» هم که با حضور پژوهشگران ادبی افغانستان در اصفهان همراه است، از دیروز آغاز شده و امروز پنجشنبه روز پایانی خود را پشت سر می‌گذارد.

معرفی بخش دیگری از نامزدهای جایزه کتاب‌سال

این‌هفته هم مانند هفته‌های گذشته، نامزدهای جایزه کتاب‌سال در ۳ خبر مستقل توسط دبیرخانه این‌رویداد معرفی شدند. به‌این‌ترتیب، نامزدهای گروه فلسفه و روانشناسی با موضوعات فلسفه اسلامی، فلسفه غرب، منطق و روان‌شناسی، گروه کلیات با موضوعات کلیات و نسخ خطی و گروه علوم کاربردی در موضوعات مهندسی صنایع، مهندسی شیمی، مهندسی برق، مهندسی مکانیک و مهندسی کشاورزی معرفی شدند.

دو گروه فلسفه‌وروانشناسی و کلیات ۱۰ نامزد نهایی داشتند و گروه علوم کاربردی نیز ۱۷ نامزد داشت.

معرفی نامزدهای گمانه‌زن جایزه نوفه

دبیرخانه دومین دوره جایزه ادبی نوفه هم اسامی نامزدهای نهایی بخش «رمان گمانه‌زن» این‌رویداد را معرفی کرد. «رمان گمانه‌زن نوجوان» و «فصل اول» دو گروه دیگر این‌جایزه هستند که هنوز نامزدهای نهایی‌شان معرفی نشده است.

انتشار فراخوان جایزه سردار دل‌ها

سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران این‌هفته فراخوان جایزه هنری سردار دل‌ها را با محوریت شخصیت سردار شهید حاج‌قاسم سلیمانی منتشر کرد که یکی از بخش‌های آن، ادبیات و داستان‌نویسی است.

تمدید جشنواره ادبی خاتم

دبیرخانه پنجمین جشنواره خاتم، داستان کوتاه با محوریت شخصیت پیامبر اکرم (ص) از تمدید مهلت ارسال اثر به این‌رویداد ادبی تا ۳۰ بهمن خبر داد.

تعویق اختتامیه جایزه مهرگان

دبیرخانه جایزه ادبی مهرگان این‌هفته با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد مراسم پایانی این جایزه ادبی به تعویق افتاده است. این‌اتفاق به‌خاطر سقوط هواپیمای مسافربری خطوط هوایی اوکراین و برای همدردی با حامد اسماعیلیون و منیرالدین بیروتی دو نویسنده‌ای که اعضای خانواده خود را در این‌حادثه از دست دادند، انجام شد.

برگزاری مراسم رونمایی از رمان جدید محمدرضا بایرامی

مراسم رونمایی از رمان جدید محمدرضا بایرامی با نام «درخت ابریشم بی‌حاصل» هم این‌هفته باحضور قاسمعلی فراست، رضا امیرخانی و بایرامی در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.

برگزاری مراسم رونمایی از دو کتاب جدید کانون پرورش فکری

دو کتاب‌های «یک جای خوب، یک خواب خوب!» و «خانه‌ها» از مجموعه «قصه‌های مرغک» کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روز دوشنبه ۲۳ دی در فروشگاه محصولات فرهنگی هنری «آفرینش» کانون پرورش فکری رونمایی شدند.

برگزاری مراسم گرامیداشت سیدجعفر شهیدی

ویژه برنامه «یاد استاد» به‌مناسبت گرامیداشت دوازدهمین سالروز درگذشت علامه سیدجعفر شهیدی نویسنده، مترجم و پژوهشگر فقید دیروز چهارشنبه ۲۵ دی در کتابخانه دکتر شهیدی برگزار شد.

اهدای کتاب توسط حوزه هنری به کتابخانه عمومی تفکر

در ادامه روند بازسازی و احیای کتابخانه عمومی تفکر در شهریار که در وقایع آبان‌ماه امسال در آتش آشوبگران سوخت، حوزه هنری هم تعدادی کتاب به این‌کتابخانه اهدا کرد. به‌این‌ترتیب ۱۹۵ عنوان کتاب با مضامین مختلف ادبی از مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری به کتابخانه تفکر اهدا شد.

طی هفته‌های پیش، مراکز دیگری هم به بازسازی این‌کتابخانه کمک کردند.

برگزاری نشست بررسی پیشینه واژگان فارسی در زبان کرواسی

نشست بررسی پیشینه زبان فارسی در زبان مردم کرواسی این‌هفته با حضور سفیر و وابسته بازرگانی سفارت کرواسی در ایران، در بنیاد سعدی برگزار شد.

آغاز صدمین دوره آموزش زبان فارسی در دمشق

مراسم افتتاحیه دوره زمستانی آموزش زبان فارسی با حضور فارسی‌آموزان جدید و دوره‌های پیش، روز شنبه ۲۱ دی در سالن اجتماعات مرکز مطالعات ایرانشناسی رایزنی فرهنگی کشورمان در دمشق، برگزار شد. این‌دوره، صدمین دوره آموزش زبان فارسی در دمشق محسوب می‌شود.

آغاز هفتادمین دوره آموزش زبان فارسی در بنگلادش

هفتادمین دوره آموزشی زبان و ادبیات فارسی هم این‌هفته در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بنگلادش آغاز شد.

کد خبر 4826826 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: کتاب سال کتاب و کتابخوانی کتاب سردار سلیمانی قاسم سلیمانی ترجمه میراث فرهنگی گردشگری سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی دونالد ترامپ رایزنی فرهنگی ادبیات کتاب و کتابخوانی مرکز فرهنگی شهر کتاب تجدید چاپ شهادت نشر نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۳۶۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قوانین جوایز اسکار تغییر کرد

آکادمی اسکار قوانین جدیدی را برای فصل آینده این جوایز اعلام کرد که بر فیلم‌ها در شاخه‌های بهترین فیلم بین‌المللی، انیمیشن، موسیقی متن و فیلمنامه‌نویسی تأثیر می‌گذارد.

به گزارش ایسنا، بر اساس قوانین جدید آکادمی، انیمیشن‌های بلندی که در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی از سوی کشور‌ها معرفی شده‌اند به شرط دارا بودن شرایط، امکان رقابت در شاخه بهترین انیمشن بلند را نیز خواهند داشت.

همچنین پنجره اکران فیلم‌ها برای شرکت در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی برای اسکار ۲۰۲۵ از ۱ نوامبر ۲۰۲۳ (۱۰ آبان ۱۴۰۲) تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ (۱۰ دی ۱۴۰۳) خواهد بود و فیلم‌ها برای واجد شرایط شدن باید در این بازه زمانی در کشور مبدا اکران سینمایی داشته باشند.

در بخش موسیقی متن نیز فهرست نامزد‌های اولیه اسکار از ۱۵ به ۲۰ عنوان افزایش می‌یابد و سه آهنگساز در صورتی که همه آن‌ها به طور کامل در موسیقی مشارکت داشته باشند، مجاز به دریافت تندیس‌های فردی خواهند بود.

در بخش‌های فیلمنامه‌نویسی، آکادمی اکنون از رقابت کنندگان می‌خواهد تا فیلمنامه نهایی را ارسال کنند.

با ورود به فصل جوایز اسکار ۹۷، تغییراتی در جوایز گاورنرز ایجاد شده است. جایزه یادبود «ایروینگ جی. تالبرگ» که به تهیه‌کننده خلاقی داده می‌شود که مجموعه آثارش نشان‌دهنده کیفیت بالای تولید تصلویر متحرک است، اکنون به عنوان تندیس اسکار اعطا می‌شود.

تعریف جایزه بشردوستانه «ژان هرشولت» نیز برای شامل شدن گسترده وسیع‌تری از تلاش‌های بشردوستانه بازنگری شده است و به فردی در صنعت فیلم داده می‌شود که تلاش‌های انسان دوستانه‌اش به ارتقای رفاه انسانی و کمک به اصلاح نابرابری‌ها کمک کرده است.

دو جایزه ویژه ارائه شده در جوایز فنی اسکار نیز تغییر نام داده‌اند: جایزه «گوردون‌ای ساویر» به جایزه یک عمر دستاورد علمی و فنی و جایزه «جان آ. بونر» به جایزه خدمات علمی و فنی تغییر نام دادند.

برای واجد شرایط شدن فیلم‌های بلند در جوایز اسکار، این آثار باید بین ۱ ژانویه ۲۰۲۴ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ اکران سینمایی داشته باشد. اکران در سینما-ماشین‌ها دیگر وسیله‌ای برای احزار صلاحیت نخواهند بود و منطقه دالاس-فورت نیز به شش منطقه لس آنجلس، نیویورک، منطقه خلیج سانفرانسیسکو، شیکاگو، ایلینویز، و آتلانتا (جورجیا) اضافه شد که در آن فیلم‌ها می‌توانند با اکران سینمایی واجد شرایط می‌شوند.

هنگامی که یک فیلم اکران اولیه حداقل یک هفته‌ای خود را در یکی از شش منطقه معرفی شده بالا در ایالات متحده داشته باشد، باید استاندارد‌های نمایشی خاصی را نیز برای واجد شرایط بودن در شاخه بهترین فیلم بلند رعایت کند.

نود و هفتمین دوره جوایز اسکار در تاریخ ۲ مارس ۲۰۲۵ (۱۱ اسفند) برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • انتشار فراخوان ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند
  • فرهاد قائمیان: رشد کمی و کیفی خاصی را در بخش های مختلف جشنواره امام رضا(ع) شاهدیم/ اعطای جایزه ویژه «غزه» برای نخستین بار
  • نخستین دوره جایزه داستان و بازآفرینی فراخوان داد
  • «احمد» در هند جایزه گرفت
  • قوانین جوایز اسکار تغییر کرد
  • فیلمی با موضوع امام رضا در راه جشنواره فجر
  • جشنواره معلولین هند به مستند «احمد» جایزه داد