Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی سقوط هواپیمای اوکراینی و جان باختن تعدادی از هموطنان از جمله جمعی از نخبگان علمی, کانون دانش پژوهان نخبه بیانیه زیر را صادر کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشجویی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در پی سقوط هواپیمای اوکراینی و جان باختن تعدادی از هموطنان از جمله جمعی از نخبگان علمی, کانون دانش پژوهان نخبه بیانیه زیر را صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن بیانیه به این شرح است:

خبر جان‌باختن عدّه‌ای از هموطنان عزیز بویژه جمعی از نخبگان کشور در سانحه‌‌ی هوایی سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی همه‌‌ی ما را داغدار کرد و روشن شدن دخالت خطای انسانی در بروز این حادثه، بر سختی این مصیبت افزود.

داغ این حادثه جانگداز برای اعضای کانون دانش پژوهان نخبه بسیار سنگین‌تر است. چراکه اعضای این کانون که خود از دانش آموزان مدارس برتر کشور و دانشجویان و دانش‌آموختگان بهترین دانشگاه‌های داخلی و خارجی بوده و همچین ده‌ها مدال رنگین المپیادهای علمی را در مسابقات کشوری و جهانی کسب کرده‌اند، به‌خوبی می‌دانند که برای پرورش یک استعداد برتر و به عرصه رسیدن آن چه میزان انرژی مادی و انسانی هزینه شده است و از این رو از دست دادن نخبگان علمی تا چه حد حسرت‌بار و تاسف‌انگیز است.

بنابراین ما اعضای کانون دانش پژوهان نخبه وظیفه خود می‌دانیم این ضایعه را به ملت ایران به ویژه خانواده‌های همه درگذشتگان حادثه تسلیت گفته و از مسئولان بخواهیم که ضمن بررسی دقیق این ماجرا و برخورد با افراد دخیل در وقوع آن، حوادث این‌چنینی را ریشه‌یابی کرده و با استفاده از ظرفیت علمی نخبگان کشور در صدد رفع اشکالات و جلوگیری از وقوع حوادث مشابه برآیند.

اما ماجراهایی که این‌روزها بر کشور عزیز ما ایران می‌گذرد از چشم ما جوانان دور نمی‌ماند. آنچه از وحدت و یکپارچگی مردم در تشییع میلیونی سردار شهید قاسم سلیمانی به تصویر درآمد علاوه بر قدرت و صلابت نظامی کشور که در حمله به پایگاه آمریکایی عین‌الاسد خود را نشان داد و ابهت پوشالی بزرگترین دشمن ایرانیان را فروریخت، در کنار رشد روزافزون علمی کشور و دست‌یافتن جوانان ایرانی به قله‌های علمی چیزی نیست که دشمنان همیشگی عزت و سربلندی ایران بتوانند به راحتی از کنارش عبور کنند. لذا شاهد برنامه‌ریزی دقیق دشمنان خارجی با استفاده از نیروهای داخلی‌شان هستیم تا طعم این وحدت و صلابت و قدرت علمی را در کام مردم تلخ کنند.

اما مطئنیم که مردم آگاه ایران این بار نیز دست رد به سینه دشمن ناجوانمرد خواهند زد و با اتحاد خود مجال تفرقه‌افکنی را به او نخواهند داد.

همچنین ما، به عنوان بخش کوچکی از خانواده نخبگان کشور برخود لازم می‌دانیم که از سردار حاجی‌زاده که همواره حامی نخبگان این کشور بوده و سال‌ها با اعتماد به نخبگان همین مرز و بوم صنعت موشکی را به اقتدار چشم‌گیر امروزی رسانده تشکر ویژه نماییم. صداقت و شجاعت او در پذیرش مسئولیت اشتباه مجموعه عوامل مختلف دخیل در این فاجعه، برگ زرین دیگری در کارنامه سال‌ها مجاهدت مخلصانه وی در مسیر سربلندی ایران اسلامی بود.

در پایان بار دیگر متعهد می‌شویم که هرآنچه از علم و دانش در اختیار داریم را با اخلاص و تقوا بیاراییم و در خدمت شکوفایی میهنمان قرار دهیم، چرا که مطمئنیم فردای ایران از امروزش روشن‌تر خواهد بود.

کانون دانش پژوهان نخبه

انتهای پیام/4133

منبع: آنا

کلیدواژه: سانحه هوایی نخبگان علمی جنگ الکترونیک سقوط هواپیمای اوکراینی دانش پژوهان نخبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۰۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!

معاون علمی رئیس جمهور گفت: در یک کارگروه تخصصی با دستور رئیس جمهور و بعد از ۸ جلسه تخصصی درباره هواپیمای جت ۷۲ نفره به این نتیجه رسیدیم که این پروژه به دلایل متعدد پروژه‌ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور باشد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سالیانه دکتر روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دهقانی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در این نشست درباره آخرین وضعیت پروژه ساخت هواپیمای جت 72 نفره ایران گفت: در رابطه با پروژه هواپیمای 72 نفره باید بگویم که ایران یکسری هواپیماهای آی آر 140 یا همان ایران آنتونوف 140 در یک دوره‌ای با اکراین تعریف کرد و این هواپیماها بعضاً در کشور ساخته شدند و 5 فروند نیز وجود داشت و روابط با اکراین و  سوانحی که هواپیما داشت باعث توقف پروژه شد.

دهقانی گفت: یک بحثی مطرح شد که برپایه همان هواپیما یک ارتقایی در بال، بدنه و موتور انجام شود و یک بازطراحی انجام شود باتوجه به اینکه اجزای هواپیما را داریم یعنی 8 تا هواپیمای 140 را داریم یک هواپیمای جت 72 نفره طراحی و ساخته شود.

معاون علمی رئیس ‌جمهور گفت: این پروژه تعریف شد و در دوره قبلی معاونت علمی به عنوان یک پروژه دانشگاهی که 5 تا شرکت دانش‌بنیان نوپا نیز به این پروژه کمک می‌کردند تعریف شد.

وی گفت: رشته بنده و تخصص بنده هوا و فضا است و ما از این پروژه بازدید کردیم که پروژه بسیار خوبی بوده و از نظر تحقیقاتی تیم بسیار خوبی دارد و کمک کرده است تا تعدادی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کنار یکدیگر جمع شوند و کارهایی انجام دهند.

دهقانی تأکید کرد: پروژه از لحاظ حجم فنی و حجم کارهای انجام شده و از نظر زیرساخت‌های موجود در کشور اصلاً زیرساخت نداریم. فرض کنید که زیرساخت داشته باشد اگر یک هواپیمای ارتقایافته را به میدان بیاوریم آیا کسی سوار آن خواهد شد؟

پرداخت 3 همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها

معاون علمی رئیس ‌جمهور خاطرنشان کرد: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که مجموعه وزارت دفاع یک برنامه بسیار خوبی دارد تا این هواپیماها را با یک تغییر طراحی تحت هواپیمای ترابری سیمرغ استفاده کند و یک فروند از آن نیز پرواز کرد.

وی ادامه داد: امروز خود سیمرغ نیز برای تأمین قطعات اولیه و بدنه‌ةای اولیه مشکل دارد چه برسد که بدنه آن تأمین شده و به سراغ هواپیمای 72 نفره برود. 

وی تأکید کرد: لذا مطلقاً در یک کارگروه تخصصی که با دستور رئیس جمهور شکل گرفت و بعد از 8 جلسه تخصصی درباره بحث هواپیما به این نتیجه رسیدیم که پروژه هواپیمای 72 نفره به دلایل متعدد از جمله نبود هواپیماهای پایه که می‌خواهد ارتقا پیدا کند و دلایل دیگر، پروژه‌ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور باشد.

دهقانی گفت: تصمیم کارگروه این بود که ما در هواپیماسازی شرکت‌های دانش‌بنیان ویژه ای داریم که این شرکت‌ها توانمندی‌های زیادی دارند. به جای اینکه مثل خودروسازی از قسمت‌های آسان‌تر مثل بال و بدنه شروع کنیم به سراغ قسمت‌های کم‌حجم‌تر و ارزشمندتر برویم که اصطلاحاً به آن LVHV می‌گویند. مثل‌های سیستم‌های ناوبری، سیستم‌های هدایت، ابزارهای موتور، تجهیزات موتور،‌ ارابه فرود و ... از جمله این قسمت‌ها است.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ساخت هواپیماسازی کار ساختی نیست بحث گرفتن استانداردهای جهانی نیز بسیار مهم است و بایستی با کشورهایی که روابط خوب داریم کنسرسیوم تشکیل بدهیم و در دنیا نیز همه هواپیماسازهای اصلی کنسرسیوم تشکیل می‌دهند.

وی گفت:‌ جمع‌بندی کارگروه این است که به عنوان عضوی از کنسرسیومی بزرگ که بخش بسیار خوبی از آن هواپیماسازی روسیه است بتوانیم در یک هواپیمای جدید روسیه و مشغول کار است در یک بخشی از آن مشارکت کنیم.

دهقانی تأکید کرد: هر زمانی توانستیم در زمینه‌های مختلف فنی، تهیه تجهیزات و زیرساخت‌ها به یک ایده‌ال مناسب برسیم یک کنسرسیوم تشکیل خواهیم داد.

معاون علمی رئیس جمهور گفت: تیم ساخت هواپیمای 72 نفره بسیار تیم خوب و ارزشمند بود و کارهای خوبی کرده بود. مجموعه صنایع هوایی پذیرفت که از این تیم در پروژه‌های هواپیمایی حمایت کند و مجموعه معاونت علمی نیز تاکنون کمک‌های بسیار زیادی را به این مجموعه کرده است.

وی تأکید کرد: از نظر ارزش دلاری به پول امروز نزدیک به 500 تا 1 میلیون دلار هزینه‌ای بوده که برای پروژه‌ در سال‌های اخیر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/ اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها
  • بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • افزایش جایزه جشنواره البرز به برگزیدگان / ۱۰ میلیارد برای ۶۲ نخبه علمی + فیلم