Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/لرستان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از شناسایی شهرک‌ها و نواحی صنعتی در معرض بحران‌های طبیعی با استفاده از ابزار GIS خبر داد و گفت: نقشه واحدهای صنعتی پرخطر با توجه به ارزیابی‌های ریسک انجام شده در سنوات گذشته به تفکیک شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور تهیه شده است.

محسن صالحی‌نیا با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی برای مدیریت بحران در جنبه‌های پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی اظهار کرد: تاریخچه مدیریت بحران‌ها در کشور از منظر حادثه در این سازمان مورد بررسی قرار گرفته و زلزله و سیل به‌عنوان عوامل طبیعی و واحدهای صنعتی پرخطر به‌عنوان عوامل انسان ساخت، مهمترین منشاء امکان وقوع بحران در شهرک‌ها و نواحی صنعتی شناسایی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اطلاعات تدوین شده منجر به ارائه راهکارهایی برای مقابله با بحران اعم از تکمیل و به‌روزرسانی چک لیست برنامه‌ریزی برای مدیریت لجستیک در زمان وقوع بحران، بهینه‌سازی ساختمان‌های صنعتی و رعایت اصول ایمنی در ساخت و نظارت بر اجرا، نظارت کامل بر ضوابط ساخت و ساز واحدهای مستقر در شهرک‌ها و نواحی در معرض زلزله و همچنین کنترل هرچه بیشتر آئین نامه‌های مرتبط با ساخت و ساز، تمرین و تکرار وضعیت مشابه با زمان وقوع زلزله به‌صورت مانورهای شبیه سازی شده، پیشگیری از حوادث احتمالی گاز و برق در زمان وقوع زلزله و تعبیه تجهیزات اتوماتیک قطع کن شده است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران همچنین از پیش‌بینی سامانه‌های هشدار دهنده، جمع‌آوری آب‌های سطحی و کنترل سیلاب، پیش‌بینی دایک انحرافی و سیلاب بند و حمایت از طرح‌های آبخیزداری بالا دست، کنترل واحدهای پرخطر از طریق ظرفیت‌های قانونی پیش‌بینی شده در قانون کار، انجام هماهنگی‌های لازم با مدیریت بحران استان‌ها و پدافند غیرعامل درخصوص واحدهای صنعتی پرخطر به منظور کاهش آسیب‌های وارده، ممیزی ایمنی واحدهای پرخطر و تکرار ارزیابی ریسک برای آن‌ها در بازه‌های زمانی مناسب به‌عنوان بخش دیگری از راهکارهای مدیریت بحران در شهرک‌ها و نواحی صنعتی نام برد.

صالحی‌نیا ضمن تأکید بر تقویت همه ابزارهای موجود و مورد نیاز برای پیشگیری و برنامه‌ریزی برای مقابله با بحران‌ها اضافه کرد: سطح‌بندی شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور از منظر آسیب‌های بالقوه وارد به هریک از آن‌ها نیز مشخص شده است.

وی ادامه داد: سامانه جامع حوادث به وقوع پیوسته در شهرک‌ها و نواحی صنعتی سراسر کشور تهیه و به‌طور مستمر تجزیه و تحلیل شده و گزارش‌های درس آموزی از حوادث در واحدهای صنعتی دارای فعالیت مشابه ترویج می‌شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به تشکیل ستادهای مدیریت بحران در شرکت‌های استانی تابعه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اشاره و عنوان کرد: دستورالعمل و چک لیست اقدامات لازم در زمان آمادگی و مقابله با بحران توسط مدیریت ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی این سازمان تهیه و به شرکت‌های تابعه برای اقدام لازم ابلاغ شده است.

صالحی‌نیا یادآور شد: تهیه شناسنامه HSE و ممیزی ایمنی ۱۸ هزار واحد صنعتی از سال ۱۳۹۵ تا کنون صورت گرفته و طی یک برنامه پنج ساله برای کل واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور عملیاتی خواهد شد.

وی به برگزاری مانورهای دوره‌ای در شهرک‌ها و نواحی صنعتی برای آمادگی اعضای ستادهای مدیریت بحران، ایستگاه‌های آتش نشانی و همچنین واحدهای صنعتی و دوره‌های آموزشی متعدد در این زمینه نیز اشاره و ابراز امیدواری کرد با همکاری تمامی دستگاه‌های ذی‌ مدخل، امکان پیشگیری از انواع بحران‌ها و همچنین آمادگی برای مقابله و نهایتاً بازسازی و بازتوانی فراهم شود.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به وقوع سیل در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان خاطرنشان کرد: با تمهیدات فنی لازم و اجرای طرح‌های کنترل سیلاب، هیچ‌یک از شهرک‌ها و نواحی صنعتی این سه استان در معرض خطر سیل قرار نگرفته‌اند.

صالحی‌نیا با تأکید بر این‌که سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران ضمن به‌کارگیری تمام توان خود در راستای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال در صنایع کوچک و متوسط، صیانت از سرمایه‌های موجود در شهرک‌ها و نواحی صنعتی را با ابزار مدیریت بحران سرلوحه اقدامات خود قرار داده است، تصریح کرد: خوشبختانه همه دست‌ اندرکاران این مجموعه، چه در بخش خصوصی و چه در بخش‌های حمایتی و حاکمیتی، مقابله با اتفاقات طبیعی همچون سیل اواخر اسفند سال گذشته و ابتدای فروردین سال جاری، زلزله آبان امسال و سیل اخیر در سه استان کشور را مدیریت و با سربلندی پشت سر گذاشته‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی شرکت شهرک های صنعتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۵۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه های خدمات رسان کرمان برای مقابله با بحران سیل آماده باشند

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی فداکار، ظهر چهارشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان کرمان اظهار داشت: اطلاع رسانی کامل به فرمانداران و مدیران صورت گرفته است و از آنها می‌خواهیم آمادگی کامل را داشته باشند.

وی افزود: هر چند که در بعضی موارد به دلیل حجم بالای آب توان مدیریت بحران کم می‌شود اما باز هم باید با توجه به ویژگی هر نقطه تصمیمات خاص و شاخص گرفته شود.

استاندار کرمان، با بیان اینکه آمادگی کامل تمام دستگاه‌های خدمات رسان جهت مقابله با بحران لازم است تصریح کرد: اطلاع رسانی به مردم بسیار اهمیت دارد، زیرا یکی از دلایل موفقیت در سیل جنوب نیز همین مسئله آگاهی و کمک مردم بود.

کد خبر 6087789

دیگر خبرها

  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰
  • دستگاه های خدمات رسان کرمان برای مقابله با بحران سیل آماده باشند
  • سازماندهی بیش از ۴۰۰ تیم عملیاتی و امدادی برای مقابله با سیل در یزد
  • صنعتگران اردبیلی در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادرات ایران
  • یک واحد تولیدی راکد بعد از ۱۰ سال در دشتستان احیا شد
  • بازگشت ۴ هزار واحد تولیدی به چرخه صنعت
  • احیای ۲۰۰ واحد راکت صنعتی در سال گذشته
  • بررسی مشکلات چند واحد تولیدی در شهرک صنعتی بوکان
  • فاز توسعه ۶۰ هکتاری شهرک صنعتی اردبیل آماده بهره‌برداری است