Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمانشاه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: خوشبختانه تاکنون موردی از ابتلای انسانی به آنفلوآنزای پرندگان در استان مشاهده نشده است

دکتر ابراهیم شکیبا در این خصوص گفت: در پی مشاهده مواردی از تلفات طیور در شهر صحنه و دو روستای شهرستان کنگاور، اقدامات محافظتی و بهداشتی جهت کنترل این بیماری و ممانعت از بروز آن در  استان آغاز شده و تاکنون موردی از انتقال این بیماری از  طیور به انسان در استان گزارش نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به نقل از دانشگاه علوم پزشکی، شکیبا گفت: همچنین بر اساس گزارش اداره دامپزشکی استان هیچ موردی از بیماری در واحدهای صنعتی پرورش طیور استان مشاهده نشده است.

شکیبا با بیان اینکه رعایت نکات بهداشتی از مهمترین اقدامات برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است، گفت: توصیه می شود مردم از خرید مرغ زنده خودداری کرده و با اطمینان خاطر مرغ و تخم مرغ مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و مجاز تحت نظارت دامپزشکی و بهداشت تهیه کنند، همچنین محل نگهداری مرغ و تخم مرغ خام باید از غذاهای دیگر جدا باشد.

وی استفاده ازدستکش و ماسک در هنگام ذبح و پرکنی و آماده سازی پرندگان برای طبخ و شست و شوی مکرر دستها  با آب و صابون حداقل به مدت 30 ثانیه پس از تماس را ضروری دانست.

شکیبا گفت: همچنین توصیه می شود از شکار پرندگان مهاجر و آزاد مانند مرغابی، غاز ، قو و ... و خرید و فروش، نقل و انتقال و ذبح و پرکنی پرندگان به خصوص پرندگان مهاجر خودداری شود.

شکیبا ادامه داد: در روستاها هم باید کودکان از  بازی با طیور و پرندگان پرهیز کنند و پرندگان در مکانی دور از محل زندگی نگهداری شوند.

وی اظهار کرد: اگر بلافاصله پس از تماس با پرندگان مریض و یا مرده، علایم آنفلوانزا از جمله تب و گلو درد و سرفه و ... در فرد ظاهر شد، باید جهت درمان سریعا به مرکز بهداشتی و درمانی محل سکونت خود مراجعه کند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: بیماری آنفلوآنزای پرندگان  یک بیماری تب دار، حاد، ویروسی و واگیردار است که اهمیت آن  به دلیل ایجاد پاندومی، قدرت ایجاد مرگ و میر بالا، غیرقابل پیش بینی بودن وقوع اپیدمی، سرعت بالای انتشار از نظر زمانی و عوارض اقتصادی و اجتماعی بسیار بالا است.
 
شکیبا گفت: این ویروس از طریق تخم پرندگان آلوده و همچنین ترشحات تنفسی و فضولات این پرندگان که ممکن است بوسیله کفش، وسایل نقلیه، لباس، باد، کود حیوانی و وسایل آلوده در محیط پخش شود، قابل انتقال است.

وی عنوان کرد: شهروندان می توانند بیماری و یا مرگ پرندگان خود و هرگونه تلفات مشکوک طیور را به سامانه 1512 سازمان دامپزشکی و یا 190 مرکز بهدشت استان گزارش دهند تا در کوتاهترین زمان ممکن پیگیری لازم صورت گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان كرمانشاه استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۹۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا

«محمدرضا شیرزادی» رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با ما درباره شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی است که از طریق گزش کنه بین دام‌ها گسترش می‌یابد، اما در دام‌ها علائم خاصی را ایجاد نمی‌کند تا دامدار متوجه شود که دام مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

وی ادامه داد: ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به مدت یک هفته در بدن دام می‌ماند و اگر در این مدت دام ذبح شده و قطعه قطعه شود، خطر انتقال این ویروس به کسی که این دام را ذبح کرده و یا گوشت تازه آن را قطعه قطعه کرده است وجود دارد. از سوی دیگر گزش کنه آلوده هم می‌تواند باعث انتقال بیماری به انسان شود.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: یک یا دو هفته بعد از انتقال ویروس علائم بیماری پدیدار می‌شود که معمولا هم با تب شدید همراه است. یک معضل بزرگ در بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو این است که اگر این بیماری در افراد به موقع تشخیص داده نشود و درمان نشوند به دنبال تب، بدن درد و سردرد علائم دیگری مانند خونریزی در فرد نیز ظاهر می‌شود و ممکن است دچار خونریزی از بینی، خونریزی زیر پوستی، استفراغ خونی، اسهال خونی و… شود و این خون آلوده ممکن است باعث انتقال بیماری به سایر افراد در تماس با او شود؛ بنابراین یکی دیگر از راه‌های مهم انتقال این بیماری انتقال از فرد مبتلا به افراد سالم است. اگر در بیمارستان احتیاطات خاص در مورد بیمار انجام نشود، خطر انتقال بیماری به کارکنان بیمارستان، پرستاران و پزشکان منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ نیز ۷۷ مورد مبتلا تشخیص داده شد و شش مورد منجر به فوت گردید. تاکنون نیز ۵ مورد مبتلا به تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو را در استان سیستان و بلوچستان داشته‌ایم که یک مورد هم فوت شده است. این موارد به دنبال ذبح دام و قطعه قطعه کردن گوشت آنها آلوده شده اند.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر تاکید کرد: ذبح دام در کشتارگاه مانع از گسترش بیماری در جامعه می‌شود.

منبع: ایلنا

tags # سیستان و بلوچستان سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • حذف بیش از ۳ تن مرغ غیر قابل مصرف از چرخه مصرف انسانی
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • شوکه‌کننده: ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد