Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@21:19:45 GMT

از مضرات راکوتان چه می‌دانید؟!

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۸۸۳۸۸

از مضرات راکوتان چه می‌دانید؟!

خبرگزاری میزان- امروزه بسیاری از پزشکان به بهانه تسریع در درمان آکنه "راکوتان" تجویز می‌کنند! این دارو ممکن است عوارض جانبی خطرناک از جمله نارسایی‌های کبدی به همراه داشته باشد؛ در این مطلب به راهکارهای طب سنتی در درمان جوش صورت پرداخته‌ایم. تاریخ انتشار: 10:43 - 30 دی 1398 - کد خبر: ۵۸۸۵۱۲

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،درمان آکنه‌های شدید معمولاً با مصرف دارویی به نام "ایزوترتینوئین" (isotretinoin) صورت می‌گیرد که با نام تجاری آکوتان (Accutane) و راکوتان (roaccutane) عرضه می‌شود، اما باید توجه داشت که مصرف این دارو، عوارض بسیار مخربی به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساختار دارو

ایزوترترینوئین، یکی از مشتقات ویتامین A است، اما ترکیبات دیگری از جمله روغن سویا، موم زرد، روغن نباتی هیدروژنه، ژلاتین، گلیسرول، آب، سوربیتول، مانیتول، نشاسته ذرت، تیتانیوم دی‌اکسید و… نیز در این دارو به کار رفته است.

عوارض راکوتان

دارو‌های پرعارضه باید با احتیاط و حساسیت بالا تجویز شوند؛ اما متاسفانه تجویز راکوتان به بهانه تسریع در روند درمان آکنه بیماران، در بین بسیاری از پزشکان کشور ما رایج شده است؛ علاوه بر اینکه این دارو نباید برای هر نوع آکنه‌ای تجویز شود و صرفاً در موارد ضروری، اندیکاسیون مصرف دارد، پزشکان باید قبل از تجویز این دارو، از سلامت کبد و کلیه بیماران خود اطمینان حاصل کنند، زیرا این دارو علاوه بر عوارض متعدد، تاثیرات منفی بر این دو عضو حیاتی بدن دارد.

عوارض کبدی و کلیوی

بالا رفتن میزان کلسترول در خون، تغییر در آمینوترانسفراز و آنزیم‌های کبدی که در متابولیزه کردن مواد غذایی و سم‌زدایی کبد نقش حیاتی دارند، بالا رفتن تری‌گلیسرید در خون و مسمومیت کبدی از جمله عوارض این دارو است که در صورت بروز، ممکن است مشکلات جبران‌ناپذیری برای مصرف‌کنندگان ایجاد کنند همچنین زردی چشم و پوست، درد‌های شکمی و حالت تهوع و احساس خستگی مزمن می‌تواند از عوارض نادر، اما خطرناکی باشد که در اثر مصرف راکوتان ایجاد می‌شود.

عوارض کلیوی

دفع پروتئین و خون در ادرار از عوارض خطرناک مصرف "راکوتان" است که می‌تواند منجر به نارسایی کلیه در درازمدت شود.

خطر عفونت چشم با مصرف ایزوترتینوئین

یکی از عوارض شایع مصرف داروی ایزوترتینوئین (راکوتان)، خشک شدن لب‌ها، پوست، پلک و چشم‌ها است؛ التهاب پوست و کاهش ترشح اشک در چشم نیز از عوارض رایج این دارو است؛ اشک، باعث از بین رفتن بسیاری از باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌شود، همچنین مصرف این دارو ممکن است باعث برهم خوردن تعادل گلبول‌های سفید شود، نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد "عفونت‌های چشمی" می‌توانند در اثر مصرف راکوتان به وجود بیایند.

بیشتر بخوانید: خطرناک‌ترین دوپینگ برای ورزشکاران   راکوتان و کم‌خونی!

راکوتان از طریق مکانیسم‌هایی که هنوز به خوبی شناخته نشده‌اند، می‌تواند باعث کاهش تعداد گلبول‌های قرمز خون شود و در درازمدت کم خونی ایجاد کند؛ ضعف، خستگی و رنگ‌پریدگی در اثر کاهش گلبول‌های قرمز خون ایجاد می‌شود.

صاف شدن پوست به قیمت افسردگی و خودکشی!

نتایج یک تحقیق در مجله psycho-pharmacology بر روی موش‌ها نشان می‌دهد ایزوترتینوئین یا همان راکوتان باعث ایجاد تغییراتی در قسمت هیپوکامپ می‌شود؛ هیپوکامپ، قسمتی از مغز است که باعث تشکیل سلول‌های عصبی (نوروژنز) می‌شو؛ تمایز سلول‌های عصبی (نورون‌ها) در حضور ایزوترتینوئین در هیپوکامپ کاهش می‌یابد و این مسئله در انسان‌ها می‌تواند باعث بروز افسردگی شود همچنین در این تحقیق بیان شده است که خطر ابتلای افراد دچار آکنه‌های شدید به افسردگی، بیش از سایر افراد است و مصرف ایزوترتینوئین نیز می‌تواند به تشدید این معضل دامن بزند و باعث خودکشی فرد شود!

همچنین در برخی از بیماران، مصرف این دارو ممکن است باعث افزایش تحریک‌پذیری و حساسیت به نور آفتاب شود که در این صورت، مواجهه فرد با نور آفتاب کم‌تر شده و تولید ویتامین دی در بدن او کاهش می‌یابد؛ کمبود ویتامین D می‌تواند یکی از علل ایجاد افسردگی در افراد باشد!

خطر ایجاد ناهنجاری در نوزاد مادران باردار با مصرف راکوتان

راکوتان در دوران بارداری به‌هیچ‌وجه نباید مورد استفاده قرار گیرد؛ این دارو می‌تواند باعث ایجاد ناهنجاری‌های جدی در مغز، صورت، گوش، چشم، قلب و غددی مانند غده تیموس و پاراتیروئید در جنین شود؛ زنانی که قصد بارداری دارند نیز باید از مصرف این دارو خودداری کنند همچنین مصرف این دارو در زمان شیردهی نیز می‌تواند همین ناهنجاری‌ها را در نوزاد ایجاد کند، زیرا ایزوترتینوئین از طریق شیر مادر وارد بدن نوزاد می‌شود.

درمان‌های جایگزین طبیعی برای آکنه و جوش

آکنه یا جوش صورت ممکن است علت‌های مختلفی داشته باشد؛ یکی از عوامل اصلی آکنه‌ها و عوارض پوستی می‌تواند برخی "مشکلات کبدی" باشد چرا که اثر نارسایی‌ها یا عوارض کبدی خود را به سرعت بر روی حالات پوست و در قالب جوش و دمل نشان می‌دهند.

عوامل ژنتیکی، رژیم غذایی ناسالم، استرس و برهم خوردن تعادل هورمون‌ها نیز می‌تواند از علل ایجاد آکنه باشد؛ همچنین آکنه زمانی ایجاد می‌شود که منافذ موجود در پوست، با چربی و سلول‌های مرده و باکتری‌ها مسدود شوند.

برای رفع این مشکل، می‌توان از راهکار‌های طبیعی و خانگی استفاده کرد و یکی از مبنایی‌ترین درمان‌ها برای چنین عوارضی، "اصلاح و درمان کبد" است.

"شربت سکنجبین" معجونی برای درمان کبد و برخورداری از پوستی شفاف و صاف

مصرف روزانه "شربت سکنجبین" می‌تواند درمان ساده و مجربی برای اصلاح کبد باشد البته باید توجه داشت که درمان‌های طب سنتی نمی‌تواند درمانی تک‌بعدی و صرفاً با مصرف یک ترکیب دارویی باشد بلکه برای درمان و حصول نتیجه حتماً باید پرهیزات و تدابیر توصیه‌شده نیز دقیق اجرا شود مثلاً برای درمان کبد چرب، در کنار مصرف شربت سکنجبین حتماً باید از مصرف آب یخ نیز پرهیز کرد و هر لقمه غذا حدود ۲۰ مرتبه جویده شود.

ابن‌سینا طرز تهیه "شربت سکنجبین" را به‌صورت ساده در کتاب "قانون" خود به این صورت آورده است:

مواد مورد نیاز: سرکه یک واحد، عسل ۲ واحد، آب ۸ واحد

طرز تهیه: سرکه، عسل و آب را با هم ترکیب می‌کنیم و به‌روی حرارت قرار می‌دهیم تا با شعله ملایم بجوشد تا یک‌سوم آب آن بخار شود؛ حین جوشیدن کف آن را جدا کنید و می‌توانید یک دسته نعناع هم برای رنگ و طعم بهتر حین جوشیدن به آن اضافه کنید.

در هر وعده، یک‌سوم لیوان از این شربت با دوسوم لیوان آب مخلوط و مصرف شود.

زمان مصرف: ترجیحاً با شکم خالی یا یک ساعت بعد از غذا

درمان جوش‌ها با سرکه سیب

یک واحد سرکه سیب را با سه واحد آب مخلوط کنید و آن را روی پوست صورت به مدت یک دقیقه قرار دهید، سپس با یک پنبه نرم آن را خشک کنید؛ نتایج یک مطالعه منتشر شده در Pubmed نشان می‌دهد لاکتیک اسید و ساکینیک اسید موجود در سرکه سیب باعث تعدیل میزان چربی موجود در پوست و مقابله با عوامل ویروسی و باکتریایی و کاهش التهاب آن می‌شود.

ماسک عسل و دارچین

ترکیب یک قاشق عسل و دو قاشق دارچین و قرار دادن آن‌ها بر روی پوست می‌تواند آکنه را درمان کند.

عسل و دارچین، منابع سرشار از آنتی اکسیدان‌ها هستند؛ مطالعات نشان داده‌اند تاثیر آنتی‌اکسیدان‌ها بر آکنه، بیش از رتینوئید‌ها و برخی داروهاست! لینولئیک اسید، ویتامین B۳ و سدیم آسکوربیل فسفات (SAP) از آنتی اکسیدان‌های موجود در این ماسک هستند که می‌توانند باعث کاهش بروز آکنه شوند.

ماسک آلوئه‌ورا

آلوئه ورا حاوی اسید سالیسیلیک و گوگرد است که هر دو در درمان آکنه مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ قرار دادن ژل آلوئه‌ورا، یک تا دوبار در روز می‌تواند در کاهش بروز آکنه موثر باشد.

پیروی از رژیم غذایی با اندیس گلایسمی پایین

اندیس گلایسمی یک ماده غذایی، نشان‌دهنده میزان تاثیر آن ماده بر افزایش قند خون است؛ غذا‌های دارای شاخص قند خون بالا شامل نان سفید، نوشابه، کیک و شیرینی‌ها، غلات صبحانه شیرین شده و سایر غذا‌های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس هستند؛ کاهش مصرف این نوع غذا‌ها می‌تواند باعث کاهش بروز آکنه شود.

استفاده از روغن بره‌موم

بره‌موم نوعی ماده شبیه موم و از تولیدات زنبور عسل است؛ مهم‌ترین خواص دارویی بره موم، اثرات آنتی بیوتیکی، ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی آن است با مصرف روغن بره موم به‌صورت ماسک بر روی پوست می‌توان جوش‌های صورت را درمان کرد.

منبع: تسنیم
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آکنه های

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۸۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟

ایتنا - اولین دارویی که روند آلزایمر را کند می‌کند، بیش از یک سال است که در ایالات متحده به بازار آمده، اما فروش آن کم بوده است. همچنین ماه‌ها طول کشید تا سیستم‌‌های بیمارستانی بزرگ استفاده از این دارو را آغاز کنند و برخی شرکت‌های بیمه هم آن را تحت پوشش قرار ندادند.
پزشکان می‌گویند برخی بیماران احتمالا به دلیل تاثیر محدود و عوارض جانبی احتمالی داروی لکمبی (Leqembi) در مصرف این دارو تردید دارند زیرا سال‌ها طول می‌کشد تا بهترین شکل مصرف این دارو و عوارض آن مشخص شود و برای بهبود روش‌های تشخیص آلزایمر نیز باید پیشرفت‌هایی صورت بگیرد و نیازمند تحقیقات بیشتر است.

بیش از شش میلیون نفر در آمریکا و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به بیماری آلزایمر مبتلا هستند که شایع‌ترین نوع زوال عقل است. برای این بیماری هیچ درمانی وجود ندارد اما لکمبی می‌تواند پروتئین چسبنده مغز به نام آمیلوئید را که عامل اصلی بیماری آلزایمر است، از بین می‌برد.

تحقیقات نشان می‌دهد افراد دارای علائم خفیف این بیماری با مصرف این دارو می‌توانند پیشرفت بیماری‌ را تا چند ماه به تاخیر بیندازند. هرچند برخی کارشناسان می‌گویند این تاخیر ممکن است آنقدر نامحسوس باشد که بیماران متوجه نشوند.

 
سازمان غذا و داروی ایالات متحده تابستان ۲۰۲۳ مصرف داروی لکمبی را برای بیماران در مراحل اولیه به طور کامل تایید کرد. شرکت ژاپنی ایزای (Eisai)، سازنده این دارو، هم ابتدا انتظار داشت که تا پایان ماه مارس، ۱۰ هزار بیمار از این دارو به شکل تزریق با سرم استفاده کنند اما مدیران این شرکت کمی بعد این پیش‌بینی را کاهش دادند؛ البته می‌گویند فروش رو به رشد است.

دکتر علی‌رضا عطری، متخصص مغز و اعصاب که مشاور حقوقی شرکت ایزای است، می‌گوید: «این رویکرد بسیار مرحله‌ای و گام به گام است. هرچه بیشتر درباره آن یاد بگیریم‌، آن را بیشتر گسترش و بسط خواهیم داد.»

به گفته پزشکان، برای شناسایی سریع بیماران و شروع درمان قبل از پیشرفت بیماری، باید اقدام‌های بیشتری انجام شود که روندی مبهم است. از طرفی ممکن است برخی بیماران واجد شرایط استفاده از داروی لکمبی نباشند، زیرا با داروهایی که برای جلوگیری از سکته مصرف می‌شود، تداخل دارویی دارد. وقت گرفتن از متخصص مغز و اعصابی هم که این دارو را تجویز می‌کند، احتمال دارد چند ماه‌ طول بکشد.

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علل عمده آن | آیا خطرناک است؟
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟