Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اجرایی دولت افغانستان در واکنش به اقدامات اخیر رئیس جمهور این کشور اظهار داشت که روند صلح در انحصار یک فرد نیست و خواست همه مردم افغانستان است. ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۴ بین الملل آسیا-اقیانوسیه نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت افغانستان در نشست شورای وزیران اظهار داشت که صلح در انحصار یک فرد نیست، بلکه خواست تمام مردم این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان طی اقدامی تمام فعالیت‌های مربوط به صلح را از وظایف وزارت دولت در امور صلح تعیین کرده است.

عبدالله با انتقاد از این تصمیم گفت که به هیچ وجه یک وزارت نمی‌تواند کار مربوط به صلح را در افغانستان انجام دهد.

وی  از تصمیم اخیر ریاست جمهوری افغانستان درباره این که فعالیت‌های صلح در محور وزارت دولت در امور صلح انجام شود، به عنوان «اظهارات ناسنجیده» یاد کرد و روند صلح را متعلق به مردم افغانستان دانست.

رئیس اجرایی دولت افغانستان تاکید کرد که  باید هیئت مذاکره‌کننده از همه مردم نمایندگی کند.

وزارت صلح افغانستان: آتش‌بس پیش‌شرط دولت برای آغاز مذاکره با طالبان استوزیر صلح افغانستان: طالبان عزمی برای مذاکره با دولت نداردنماینده ناتو: تنش‌های آمریکا و ایران بر روند صلح افغانستان تاثیر نمی‌گذاردنشست چهارجانبه صلح افغانستان امروز به میزبانی مسکو برگزار می‌شود

به گزارش هشت صبح، تلاش‌ها برای گفت‌وگوهای صلح تشدید شده است. مذاکرات مقدماتی آمریکا و گروه طالبان در قطر نیز ادامه دارد.

چندی قبل طالبان اعلام کرده بود که با آمریکا درباره «امضای توافق‌نامه صلح و مراسم‌ آن» رایزنی کرده است و این ‌گفت‌وگوها ادامه دارد.

از سوی دیگر، هفته‌ گذشته وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که طالبان با طرح کاهش خشونت موافقت کرده است. همچنین نمایندگان آمریکا، ناتو، یوناما و اتحادیه اروپا در نشستی در شهر دبی بر کاهش خشونت‌ها تأکید کردند.

حکومت افغانستان اما با طرح کاهش خشونت‌ مخالفت کرده و بار دیگر تأکید کرده است که صلح پایدار بدون تأمین «آتش‌بس» ممکن نیست.

با این حال، حامد کرزی رئیس جمهور سابق افغانستان و برخی از کارشناسان معتقدند که تاکید بیش از حد به برقراری «آتش‌بس»، مانع صلح و گفت‌وگوهای بین‌الافغانی خواهد شد.

انتهای پیام/.

R1447/P/S8,87,1413/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "افغانستان"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار افغانستان اخبار افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۹۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد طالبان بر مسیر «دوستی»

به گزارش «تابناک»، روزنامه خراسان در مطلبی نوشت: شاید وقتی سال ۷۹ دولت ایران با ترکمنستان برای احداث سد دوستی که ۸۰ درصد آب ورودی آن از هریرود افغانستان تأمین می‌شود توافق کردند و بدون حضور یا تعیین یا ضمانت حقابه آن از سوی کشور افغانستان این سد ۱.۵ میلیارد مکعبی را احداث کردند و سال ۱۳۸۴ به بهره برداری رساندند، تصور نمی‌کردند روزی برسد که دولت افغانستان در بالادست این سد سه سد «سلما»، «کبکان» و «پاشدان» را روی هریرود احداث کند.

شاید این مهلک‌ترین اشتباه دستگاه متولی آب و دیپلماسی کشور باشد که بدون تضمین حقابه بالادست سدی احداث کنند و آب ۶ میلیون جمعیت را به آن وابسته کنند، اما سال ۹۵ دولت افغانستان به کمک هندوستان سد سلما را به بهره برداری رساند و حقابه سد دوستی کاهش جدی پیدا کرد، ولی دستگاه دیپلماسی ایران بازهم قادر نشد مانع احداث سد‌های بعدی شود و سد‌های کبکان و پاشدان هم پا روی گلوی حقابه ایران از هریرود گذاشتند.

امروز بحران آب در کلان شهر مشهد و استان خراسان رضوی به نقطه جوش رسیده و همه کاسه چه کنم دست گرفته اند که از کجا آب مشهد را تأمین کنند؛ از آبخوان بی آب فرونشسته یا دریای عمان و هزار مسجد که هیچ کدام افق خوشبینانه‌ای در کوتاه مدت ندارند.

اما بحران به این جا ختم نمی‌شود و سد دوستی که ۱.۵ میلیارد مترمکعب ظرفیت دارد و تا همین چند سال پیش حدود ۶۵ درصد آب مشهد را تأمین می‌کرد الان تنها ۵ درصد آب دارد و با تجهیزات خاص آب از این سد برداشت می‌شود، زیرا کفگیر سد به ته مخزن رسیده است؛ و بنا بر اذعان مدیرعامل آبفای مشهد از ابتدای سال آبی تا پایان سال گذشته هیچ آبی از بالادست وارد سد دوستی نشده است؛ و این پایان ماجرا نیست. زیرا دو روز پیش یعنی روز یکشنبه ۹ اردیبهشتماه رسانه‌های محلی افغانستان از آغاز فاز جدید احداث «پاشدان» در ولایت هرات و روی سد دوستی با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان و عبدالطیف منصور، سرپرست وزارت آب و انرژی طالبان، خبر دادند و این تیر آخر افغانستان به حقابه سد دوستی نخواهد بود. ساختمان این سد چند سالی مسکوت مانده بود، اما اخیراً دولت افغانستان به فکر بهره برداری از این سد افتاده و دستگاه دیپلماسی ما نیز همچنان بدون تحرک است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان نیز روز گذشته در گفتگو با خبرنگار ما ضمن اظهار بی اطلاعی از این اقدام دولت افغانستان گفت: تا پایان سال گذشته ما آب ورودی به سد دوستی نداشتیم و بعد از دو سیل اخیر در بالادست حدود ۴۰ میلیون مترمکعب آب وارد سد دوستی شد و با این اقدام دولت افغانستان حقابه سد دوستی به مخاطره خواهد افتاد و قطعاً آن را پیگیری خواهیم کرد.

نعمت نژاد با اشاره به این که دولت جمهوری اسلامی ایران هیچ توافقنامه‌ای در خصوص تأمین حقابه سد دوستی با کشور افغانستان ندارد ابراز امیدواری کرد موضوع احداث پاشدان از مجاری دیپلماسی و تهران پیگیری خواهد شد

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در افغانستان
  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در شمال افغانستان
  • افغانستان| با عمل به قرآن ملت سرافراز باقی می‌مانیم
  • طالبان خواستار افزایش همکاری‌های تجاری با ازبکستان شد
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • عبدالکبیر: اتصال منطقه‌ای بدون افغانستان ممکن نیست
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»